CV - foto obligāts

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
Cik bieži jūs esat sūtījuši savu CV ar foto, jo darba devējs to norāda kā obligāto prasību? Vai tā maz drīkst darīt?
29.12.2013 14:21 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
"Darba devējs nav tiesīgs par pretendentu ievākt tādu informāciju, kas neattiecas uz paredzētā darba veikšanu vai nav saistīta ar pretendenta piemērotību šim darbam."
Arī juridiskā biroja „Sorainen” vecākais jurists Andis Burkevics norāda, ka aizliegums pieprasīt fotogrāfiju saistāms ar Fizisko personu datu aizsardzības likumu, jo personas fotogrāfija ir uzskatāma par personas datiem Fizisko personu datu aizsardzības likuma izpratnē

Mani darītu uzmanigu tāds darba devejs kas atklati pārkāpj likumu prasot foto.
29.12.2013 19:27 |

Reitings 820
Reģ: 28.04.2012
Nu, pag, a kas būtu, ja jūs smalkā restorānā apkalpotu cilvēks ar 3 pīrsingiem uz sejas, tuneli ausī un izskūtu grebeni?

Un kas tad tik briesmīgs būtu? Ja izturētos pieklājīgi, atsaucīgi, smaidīgi, apkalpošana būtu lieliska - tad kur problēma???
Ko līdz smuks purns, ja izturēšanās ir prasta un nelaipna(kas, starp citu, man ir gadījies smalkā restorānā - oficiante kā bilde, bet apkalpo nelaipni, tādējādi bojājot visu noskaņojumu)?
29.12.2013 19:32 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Kā tu izņemtu tetovējumus no rokām? Tāds cilvēks nevar strādāt apkalpojošajā sfērā:

Tad kāpēc aicināt viņu uz interviju un tērēt gan savu, gan viņa laiku?
29.12.2013 19:33 |

Reitings 27552
Neesmu manijusi nevienu tādu traku frīku LV kas ietu strādāt uz banku vai restorānu. Nevajag jau pārspīlet. :D
29.12.2013 19:36 |

Reitings 5516
Still, ir etiķete, kas jāievēro cilvēkam, kas strādā apkalpojošajā sfērā - nekādu sejas pīrsingu, nekādu redzamu tetovējumu. Bet cilvēki tik un tā piesakās tādā darbā, aiz neziņas vai citu iemeslu dēļ. Ja esi izvēlējies sevi izrotāt ekscentriskā stilā, kas citiem var šķist ne gluži aizvainojošs, bet drīzāk vizuāli nepatīkams, tad ar to ir jārēķinās un jādara zināms jau pirms tu stājies darbā.

Es te pat nerunāju par resniem un/vai pumpainiem cilvēkiem, bet tādiem, kas sevi izdaiļojuši savas gaumes ietvaros paši.
29.12.2013 19:36 |

Reitings 5516
Neesmu manijusi nevienu tādu traku frīku LV kas ietu strādāt uz banku vai restorānu

Tu būtu pārsteigta uzzinot, kādi cilvēki piesakās darbā uz viesnīcu administratoru, viesmīļu, pārdevēju vietām un kādā paskatā viņi ierodas uz darba pārrunām. Pazīstu vismaz 4 cilvēkus, kas savu darba pienākumu ietvaros pa retam nodarbojas arī ar personāla atlasi, tiem pēc amizanta stāsta par šo tēmu kabatā tālu nav jāmeklē.

Galu galā, ja tas patiešām nav pats galvenais kritērijs, to nevar pārmest DD.
29.12.2013 19:39 |

Reitings 27552
Nu uz labu restoranu vai banku tads friks diez vai pietiktos darbā.
29.12.2013 19:44 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Ja būtu obligāta prasība foto un darba piedāvajums mani interesētu - nosūtītu CV ar visu bildi. Galu galā, darba intervijas laikā (ja tāda būtu) man būtu iespēja izvērētēt, vai darba vieta/darba devējs man šķiet pieņemams.

Agrak mēdzu sūtīt CV ar bildi (bet arī ar attiecīgai darba vietai atbilstošu izglītību un darba pieredzi), pēdējā laikā sūtu bez, jo nav piemērotas, lietišķas bildes, kas nebūtu vismaz 5-7 gadus veca.

Nedomāju, ka darba devēja izvēli manā gadījumā baigi varētu ietekmēt foto - neesmu ne seksīga blondīne ar dakfeisu, ne pumpaina būtne ar tuneļiem ausīs. Manuprāt, vairāk, nekā bilde, reizēm atbaida tizls formatējums CV, nepārskatāmība, totāla neatbilstība piedāvātajam amatam utt. Blondīne, brunete, kārna vai apaļīga - parasti tas ir sekundāri, svarīgs ir cilvēciskais simpātiskums (raksturs) un profesionalitāte.
29.12.2013 19:45 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Daudz esmu meklēju darbiniekus mūsu firmai (darbs ar cilvēkiem), sludinājumos lūdzu sūtīt CV+foto. Un tas ir tikai normāli, jo atbirst daļa kandidātu, kuri nav piemēroti mūsu vakacei tieši dēļ ārienes. Īpaši ja runājam par gados vecākiem cilvēkiem, aicinot bez foto, gadījās gan sievietes bez zobiem, gan manāmi alokoholu mīlošas

Par kādu aprobežotību Tu stāsti, ja pati domā šauri? Varbūt daudziem DD vajadzētu tomēr iedziļināties CV lasīšanā, nevis vnk uzstādīt prasību tādu atsūtīt un nepapētīt nemaz? Ja jau nevari ailē dzimšanas gads paskatīties, cik pretendentam ir gadu, nu kas pie vainas?

Turklāt Tu nopietni domā, ka bezzobaina sieviete sūtīs savu bildi, plati smaidot, lai Tu varētu uzreiz paskaitīt vai kāds zobs netrūkst? Tas, ka tiks atsūtīta perfekta bilde nemaz nenozīmē, ka atnāks perfekts kandidāts. Līdz ar to domāju, ka jā, bilžu sūtīšana ir bezjēdzīgs pasākums. Ja jau ir tādi amati, kur svarīgs izskats, tad darba aprakstā jāmin apmēram nepieciešamie parametri, bez galējībām, protams
29.12.2013 19:50 |

Reitings 949
Reģ: 15.04.2013
vienreiz pievienoju cv foto un sūtīju, bija prasīts, bet sajutos par to slikti :D
darbs ar cilvēkiem noteikti nav mana joma un mans mērķis, citās jomās neredzu jēgu foto pieprasījumam. lai vērtē pēc manām ekstravagantajām fb un dr.lv bildēm, ja vēlas :)

offtopicā, man patiktu, ja apkalpojošajā sfērā nebūtu tik stingra izskata etiķete, liekas ļoti cilvēcīgi un jauki, kad viesmīle ir, piemēram, pensijas vecuma, vai puisis ar notetovētu kaklu :) uzreiz rodas iespaids, ka uzņēmumam svarīgs ir cilvēks, nevis tēls (kas reizē ļoti uzlabo tēlu). bet tās jau manas domas.
29.12.2013 20:03 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Un pat ja pretendents uzmanību piesaista ar savu patīkamo izskatu, kas tur tāds? Būs 10 ļoti līdzīgi CV, bet vienā no tiem pretī smaidīs patīkama izskata cilvēks, tas varētu būt viens no iemesliem šim cilvēkam pievērst uzmanību.
Tagad ir ļoti liels darba meklētāju skaits un konkurence ir milzīga. Uz manu darba vietu bija atsūtīti 70 pieteikumi. Un mani patiešām nesatrauc, ja man kaut kādā veidā par labu nospēlēja izskats. Es dabūju darbu, ko ļoti gribēju, un tas ir galvenais!
29.12.2013 20:07 |

Reitings 1093
Reģ: 02.11.2011
Tikko meklēju darbinieku (ne - Latvijā) un aptuveni 30% cilvēku liek foto savā CV. Un es teikšu tā, ir vieglāk skatīties CV, kuros ir foto, jo aptuveni redzi ar ko ir darīšana, lai cik jocīgi tas arī neizklausītos. Beigās gan izvēlējos meiteni bez foto CV.
29.12.2013 20:17 |

Reitings 734
Reģ: 04.12.2012
Tā, kā man ir gan apkalpojošās sfēras izglītība, gan pedagoga, tad varu pateikt, ka nekādi izlecieni mums nav atļauti. Restorānos pirsingi, tetovējumi, spilgtas krāsas mati tt., netiek uzskatīts par pieņemamu, kur nu nagus lakot spigtās krāsās un garus audzēt. Arī pedagogiem tāpat, pirsingus mums pirms prakses palūdza izņemt, divas meitenes gan atstāja, bet nu vienai bija aizrādīts, jo skolā jāgērbjas formāli un pirsings skaitās neformāls.
Tieši par izskatu - ja nepieņem cilvēku ne tādas matu krāsas/acu formas/figūras, man neliekas ok. Caur bildi nevar redzet cilvēka raksturu, harizmu un citas lietas, kas būtiski ietekmē saziņu. Tās pašas viesnīcu administratores šur tur zinu ar lieko svaru ( nu 10 kg robežās). Bet ļoti daudz uzņēmumus zinu, kur izskatam ir liela nozīme, vienā bārā menedžerim taisni tumšmates patīk, un blondīnes netiek pieņemtas, viņš tā veidojot vienotu koptēlu. Izklaides vietās vispār meitenes, jo slaidākas, jo labāk.
29.12.2013 20:23 |

Reitings 284
Reģ: 21.05.2013
Varbūt daudziem DD vajadzētu tomēr iedziļināties CV lasīšanā, nevis vnk uzstādīt prasību tādu atsūtīt un nepapētīt nemaz? Ja jau nevari ailē dzimšanas gads paskatīties, cik pretendentam ir gadu, nu kas pie vainas?

Pārsteigšu tevi sakot, ka mūsu darbavietā tiek pieņemti arī 40, 50 gadus veci darbinieki, uz dzimšanas gadu esam paskatījušies :D Aprobežota pati esi, ja domā, ka dzimšanas gads ir baigais kritērijs, daži tādā vecumā ir pieredzējuši un vēl joprrojām ļoti atraktīvi, turklāt nav vairs tik pieprasīti darba tirgū, līdz ar to apzinīgāk pilda savus pienākumus! :)

Ja es meklēju cilvēkum, ar kuru man būs jāsadarbojas, es vēlos kādu, kas man nav netīkams. Neņemšu meiteni armijnieku biksēs un ar rižiem drediem, jā arī tādas ir nākušas. Bildi pievieno = ir vairāk informācijas par kandidātu.
Un bez galējībām. neviens nerunā par 100% atbilstību, ka dzīvē izskatas tikpat labi un nav vecs foto, runa ir par to, ka bildes pievienošana samazina lielu laika tērēšanu, kad aicinam uz intervijām cilvēkus, kas vismaz vizuāli neatbaida :)

Un otra galējība šaurajām pierēm - iedoma, ka nelasa CV. Viss ir kopā - gan pieredze, gan izglītība, gan vizuālais, jo ir jābūt koptam, lai strādātu ar cilvēkiem!

Un vēl - iespējams viedokļi dalās arī tāpēc, ka tiek runāts par dažāda tipa amatiem, jo dažas te piemin savu ūberizglītību un unikālās prasmes, protams, tur ārienei nav tādas nozīmes, lai būtu par inženieri, ķīmiķi utt . Bet darbs apkalpojošajā sfērā, kur ir klienti - tas prasu koptu ārieni!
29.12.2013 21:45 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Nu, pag, a kas būtu, ja jūs smalkā restorānā apkalpotu cilvēks ar 3 pīrsingiem uz sejas, tuneli ausī un izskūtu grebeni?
Ance, nu un kas tad būtu? :D Neba nu ēdiens negaršīgs,ja prot savu amatu,respektīvi,būt labs viesmīlis,pieklājīgs utt,tad neredzu problēmu grebenēm,tuneļiem utt.
29.12.2013 21:50 |

Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Nezinu, cik pareizi vai nepareizi tas ir, tomēr nesaskatu neko sliktu, ja cilvēks pie pievieno savu foto, bet darba devējs - to ņem vērā! Jo nu tomēr darba devējs ir darba devējs, un izvēle ir viņa rokās, kaut vai lai izvēlās pēc sejas, ja tā viņam šķiet pareizi! :D

Pati tikai vienu reizi esmu sūtījusi CV un to pašu reizi arī pieņemta darbā, bildi nepievienoju, jo nebiju par to iedomājusies. Tomēr ir nācies mazliet arī būt otrā pusē - atlasīt iesūtītos CV un aicināt uz darba intervijām un tur es varu piekrist tām meitenēm, kas teica - ja bildes būtu pievienotas, nebūtu tērēts vairāku cilvēku tik ļoti dārgais laiks! Tomēr, manuprāt, par izskatu, daudz svarīgākas ir zināšanas (bet ja darbā tādas īpaši daudz nav vajadzīgas, nu piemēram, tajos pašos veikalos, bāros utt!) tad manieras nu gan! Un Jūs būtu pārsteigtas, ja zinātu, cik ļoti daudz cilvēku uz darba pārrunām ierodas 'uzvilku pirmo, ko ieraudzīju', stāv rokas salikuši kabatās, izmanto vārdus, kuri par viņu inteliģenci nudien neliecina un tā tālāk! Un arī to apmēram var nojaust pēc bildes! Bet tad arī jādomā, kādu pievieno - dūdiņa mini svārkos un ar lielu dekoltē uzrunās varbūt tikai kādu pervesu biroja mēbeli (:D) vai striptīzkluba īpašnieku! :D :)
29.12.2013 22:41 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits