Bezatbildīgie,riebīgie cilvēki!

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
Šoreiz tēma par dzīvniekiem,tā kā visām,kam sāpēs par dzīvniekiem ir neizprotamas vai vienkārši vienaldzīgas rekomendēju tālāk nelasīt.

Esmu pamatīgi sacepusies.Tētim 18. decembrī no pagalma pazuda suns-rotveilers.Es par to uzzināju tikai nedēļu pēc tam,kad suns jau bija prom(nedzīvoju ar tēvu),bet nu nolēmu tomēr sludinājumu ielikt-mazums atrodas.Atradās arī.24. decembrī rotveilers pieklīdis kādas mājas pagalmā,esot traumēts, briesmīgi izvārdzis.Cilvēki aizveduši vakar pie vetārsta.Viss super,ja neskaita,ka par to,ka atrasts suns man zvanīja nevis atradēji,bet vetārsts pie kura suni veda un atradēji nav ielikuši nekur sludinājumu vien draugos galeriju ar nosaukumu "Ziemassvētku dāvana".Nu radās iespaids,ka neviens pat negribēja suni atdot,jo kad ieradāmies pakaļ uztaisīja baigo traci un izlamāja kāds suns šausmīgā stāvoklī un pataisīja tēvu par mežoni,kas suni novārdzinājis un aizvedis aptuveni 20km no savas mājas ziemst viņu pagalmā.(domāju gan,ja nedēļu klimst bez ēšanas,ka suns nav diezko labā stāvoklī)Nu labi,velns ar viņu,suns ir mājās un viss kārtībā.Tikko bijām atbraukuši mājās,piesēdos iedzert tēju-zvana mamma,esot pazaudējusi suni tikko!
Dusma,suns bija mans 5,5 gadus,atdevu pirms 4 mēnešiem,jo sāka kauties ar manu otru suni.Nobijusies no salūta un aizmukusi.5 cilvēki viņu meklējām,es ar riteni visu ciemu izbraukāju krustu šķērsu-nav,kā zeme būtu aprijusi.
Neko,atmetam uz šovakaru cerību atrast.Masīcai mamma strādā maximā,šī saka,ka veikalā bijis ieskrējis tāds suns,kaut kāds vīrietis savācis,iedevis apsargam numuru ar tekstu,ka ja 2 dienu laikā pie viņa nepieteiksies saimnieki vedīšot uz laukiem!Par šo man vislielāka dusma!
Bļāviens,aks tie par stulbiem cilvēkiem,kas maximu uzskata par sludinājuma dēli?Ja tur nestrādātu šodien tā mana tante,man prātā neināktu maximā jautāt pēc pazuduša suņa,nekur citur sludinājumi joprojām nav salikti-tātad cilvēks ķekša pēc paziņojis apsargam,droši vien ar cerību,ka neviens nepeiteiksies,jo suns tiešām ir forš,ļoti mīļš,maziņš un lai arī tūlīt jau 6 gadi izskatās pēc kucēna.Kur tad paliek mēģinājumi atrast suņa saimniekus un tikai tad,kad tiešām nesnaāk savākt sev?Divas dienas?Suņi reizēma trodas pēc mēnešiem!Turklāt šims sunim ir reģistrēts mikročips,suns oficiāli ir uz mana vārda,bet te viens paziņo,ka ja divu dienu laikā neviens maximā to nemeklēs viņš viņu savāks sev-atrasts nav zagts!
Dusma!Nu kas ir ar tiem cilvēkiem?Labi,kam negadās suni pazaudēt(nosodāmi,protams,un es jau uz māti sabļāvu),bet kāpēc ir jāmēģina piesavināties sveši suņi pat nemēģinot atrast,kam tie pieder?Šovakar pazudusī taksene ir labi kopta,spožu spalvu,nu acīmredzams taču,ka suns nav pamests,ka tam ir īpašnieks,bet nē,necetīsies tak sameklēt kam tas pieder,bet savāks sev!Vai tiešam sunim jāiemontē mūsdienās GPS,lai būtu pārliecība,ka to varēs atrast un kāds,kas sagribēs to vienkārši nepievāks?
29.12.2013 00:48 |

Reitings 356
Reģ: 22.10.2011
Meksikanka var jau buut, tieshaam teica par divaam dienaam. Un tas nav nekas TAADS. Iedomaajies sevi atradeeja vietaa. Klimst nevienam nevajadziigs suns. Tev vinja paliek zheel, bet reaali saproti, ka tev nav taadi dziives apstaaklji, lai suni tureetu. Ko tu dariitu? Protams apskatiitos vai tuvumaa nav saimnieks, vai nav kaads pazinjojums un vai nav uz siksninjas saimnieka telefons. Ja nekaa, tad vieniigais sapraatiigais risinaajums ir njemt suni pie sevis un mekleet jaunas maajas, ko tas atradeejs arii izdariija. Neadekvaata reakcija ir tikai autorei.
30.12.2013 20:42 |

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
Kā zinu,ka gribēja?Jo tur tai dienā strādāja mana radiniece un dzirdēja,ka teju visi darbinieki spriež,ka varētu sev paņemt,viens no tiem dzīvoja kaut kur aiz Bauskas un uz turieni arī bija gatavs vest tai paša dienā pēc darba.
Un ja ir tikko pazudis suns ticiet man-pirmais bija izbraukāt visu apkārtni un mēģināt suni sasaukt un tikai tad,kad nevar atrast saviem spēkiem likt lapiņas,likt netā sludinājumus.

klarlack,neviens no atradējiem neko nemeklēja.Ne vecos,ne jaunos saimniekus.Paņēma un viss.Neuzskatu,ka tā ir gluži normāli darīt.
Bet nu labi,pofig,man apnika.Jau minēju,ka savas suņu mīlestības dēļ esmu nesaprasta un te tas atkla pierādās :) Izrādās es vienīgā tāda ar galvu slimā,kas atrodot suni tomēr liktu sludinājumus un meklētu vai kādam nav pazudis un patiesībā ir normāli pievākt sev visu,ko atrod.Nākošreiz tā arī darīšu,ja atradīšu kaut ko foršu,kas man patiks savākšu sev un nevienam neko neteikšu.
30.12.2013 21:06 |

Reitings 1431
Reģ: 09.10.2012
Harmony,es tāda pati esmu. Te nav vērts klausīties ko te raksta. Zinu gadījumu kad skaidrā dienas laikā mašīna apstājās un savāca suni no ceļmalas/sētas.
30.12.2013 21:20 |

Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Man smieklīgi šķiet tas, ka teju katrs autores komentārs kliedz 'tas suns ir nu tāds, ka visu tāāāāādu gribētu' no zelta zini bez maz vai! Tas ir suns! Kāda strapība cik dārgs vai lēts (konkrēti es suņu šķirnes vispār nezinu, takši vispār man šķiet patversmēs ir daudz jo daudz, ne jau visi zina, ka tieši šis suns maksā trīsciparu skaitli!) Un būtu priecājusies, ka kāds to suni paņēma, tērēja naudu ) vedot pie vetārsta un laiku, nevis ļāvis vēl vairāk novārgt! Ak, jel, kur tāds ekscentriskums - es, es un tikai es! Pati un ģimene parūpēties neprot lāga (divas reizes jau tomēr par ko liecina)

Pati būtu internetā likusi sludinājumus, nevis uzskatījusi, ka tas ir atradēju pienākums! Ir svētki un tici man, ne visiem mājās ir internets un vēlme tērēt savu laiku, paņēma pie sevis, iedeva paēst, naktsmājas un tālāk jau būtu skatījušies, nevis visu tev uz karstām pēdām, princese! :D :)
30.12.2013 21:33 |

Reitings 5941
Reģ: 30.10.2009
Harmony un Rolla Neesat jūs vienīgās tādas, kas atrastu vai pieklīdušu zvēriņu saimniekus meklētu. Izlasiju tikai daļu komentārus, esmu vienkārši šokēta par to, ka te vairums uzskata, ka tā ir normāla rīcība, paņemt un stibīt prom. Vājprāts.

Es nesen vienam tādam sunim, kas klaiņoja, bet bija siksniņa ap kaklu ar piekariņu, un visiem rēja, rūca virsū un ļoti enerģiski klapēja zobus, ja tuvojās, sekoju pa rajonu vismaz 15 minūtes! Jo suns, lai gan ne īpaši kopts un vairs ne spēka gados, tāpat bija šķirnes, tātad saimnieks 100% ir, jo arī tas piekarišņ bija. Nu neko, ķēru ciet neskatities uz visiem draudiem, zvaniju uz pirmo nr, kas bija uz piekariņa - tur man paziņo (viss krieviski, uz to, ko saku latviski vnk krieviski maļ, ka neko nesaprot, a es krieviski īsti nerunāju, bet nu to, ko vajag,to pateicu), ka jā, viņu suns, bet viņš tagad ciemojas, negrib braukt pakaļ. Nometa klausuli! Un tā es vairākkārt zvanījos, jo otru nr necēla. Nekas nesanāca ar to pirmo. Turpiāju uz otru zvanīties, līdz pacēla sieviete - arī tas pats, tikai krieviski viss, nu pieriebās jau. 1x pasaka, ka brauks pakaļ. Es gaidu 5-10min un nekā, zvanu atkal - jau braucot (mh, tas bija mājas umurs, uz ko zvaniju), atkal gaidu, 10min, nekā. Zvanu atkal - jau ir ārā un drīz būšot klāt (laikam visu telefonu līdzi velkot),gaidu, gaidu - nekā. Beigās neizturēju un prasīju vai tā adrese, kas ir uz piekariņa sunim ir tā,kur viņa ir - jā. Ok, eju uz to adresi un saku,lai nāk pretī. Pēkšņi pārdomā - citur esot. Un nosauc vēl 2 adreses. Nu ak jel. Tajā brīdī jau paziņoju, ka to viņas suni laidīšu vaļā, lai iet, ja jau vienalga viņai. Tad atkal bija - braukšot pakaļ,tūlīt pat. Zinat, neatbrauca. Iecēlu to suni mašīnā (jo jau sāku kavēt savas darīšanas) un braucu uz vienu no adresēm, ko nosauca. Tur uz manu zvanu iznāca tante halātiņā un čībās - nekur pat nebija taisījusies iet, bet par suņa vešanu un naudas tērēšanu zvanoties piedāvāja latu.
30.12.2013 21:47 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Jocīgas jūs esat, tērējat savu laiku un naudu un cerat ,ka kāds to novērtēs vai ceļat savu iekšējo pašapziņas ego?
30.12.2013 21:54 |

Reitings 5941
Vēl labāk - neprot parūpēties par suni. :D :D Harmony taču jau sākumā rakstīja, ka rotam ir hektāru lielas platības, kur skraidīt, vai tad tādā gadījumā suni būtu jātur piesietu vai laist vaļā no saites tikai tad, kad saimnieks blakus stāv?ņemot vērā, ka tā notika pirmo reizi, līdz ar to ierasti tas nav. Tikpat labi bērnu nolikt pie milzīga stikla loga, kam otrā pusē ir labākais spēļu laukums kādu vien var iedomāties, bet palaist tikai ierobežoti uz pāris atrakcijām un tikai ar mammucīti blakus. Drausmas.
30.12.2013 21:59 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Izrādās es vienīgā tāda ar galvu slimā,kas atrodot suni tomēr liktu sludinājumus un meklētu vai kādam nav pazudis un patiesībā ir normāli pievākt sev visu,ko atrod

Nē, es darītu tāpat. To arī minēju iepriekšējā savā komentārā, kā arī pavisam nesen- ka saprotu gan autori, gan atradējus. Laikam man tomēr NAV pieņemami, ka viss tiek iztirzāts no viena skatu punkta (no autores), braucot virsū tiem atradējiem, jo apstākļi mēdz būt dažādi, kā arī nodota un varbūt dalēji "izkropļota" info par to, kas bija teikts. Viss. Nav taču sarežģīti saprast?

klarlack, es taču neviena brīdī neesmu teikusi, ka atradēji ir slikti. Tieši otrādi. Ka nu tur nebūtu - jābūt tiem cilvēkiem pateicīgiem :)
30.12.2013 22:02 |

Reitings 5941
Nu jā, labi cilvēki, kas vēlas labu darīt nav vairs daudz.

Saprotams, ka tie cilvēki, kas suņus paņēma un vēl aizveda pie veta - būtu jāsaka milzu paldies, ka rūpes izrādījuši, bet uzskatīt, ka atrasts nav zagts - wt*? :D Tā ir dzīva būtne. :D Iedomājieties situāciju, ka jums, piemēram, meita, 14 gadu veca, tīņa gados izdomā braukt kaut kur patālāk un pa ceļam apmaldās, kāds pieaudzis vīrietis pamanīs, ka vecāku blakus nav un ķers ciet, vedīs uz saviem laukiem. Tas jums arī šķiet normāli? Nevis ziņot, ka redzēts, atrasts, noķerts, bet pa kluso vest prom?
30.12.2013 22:03 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
piekritu autorei. Zinu vairakus cilvekus kuri pieklidusus majdzivniekus, vienkrasi pievac un ignore faktu, ka suns menesiem kauc pret menesi. Un acimredzami bijis maajas milulis, siksninja, labi kopts, pabarots.
30.12.2013 22:09 |

Reitings 9917
cloo , nesalīdzini bērnu ar suni, suns ir mājdzīvnieks, bērns tāds nav!
Mājdzīvnieks nekad nav un nebūs vienā līmenī ar cilvēku!
30.12.2013 22:10 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
weee
tev nee, citiem jaa. man suns/kakjis tikpat svarigs un milas ka tuvinieks.
30.12.2013 22:11 |

Reitings 119
Reģ: 19.06.2011
No vienas puses saprotu autori, jo pašai vienmēr ir bijuši suņi un tie ir bijuši (un ir) mīļāki par jebko. Saprotu, kāpēc tā sacepās, BET esmu vairuma pusē, ka tiešām jāpriecājas, ka kāds to suni paņēma (žēl gan, ka par atdošanu burtiski jākaro).

Atceros, kad biju pavisam, pavisam maziņa. Mums bija laika, kurai piedzima daudz kucēnu un viens bija nežēlīgi aktīvs. Vienmēr centās tikt pie kaimiņu suņiem, trenkāt klaiņojošos kaķus utt. Bija pamanījies ziemā izkļūt ārā no sētas un kaut kādā mistiskā veidā tikt līdz Rīgai (35km). Visi, protams, stresā. Tajā laikā nebija nekādu soctīklu utt, tāpēc likām 1 min garu reklāmu LV1 Panorāmas reklāmu laikā. Viena tantiņa atsaucās, ka esot paņēmusi sunīti, jo tas izbadējies gulējis Vērmanes dārzā. Braucām pakaļ - viņa bija pabarojusi viņu un izguldījusi, mēs aizvedām daudz saldumu, pudeļu un ko tik vēl ne. Atradēja izskatījās patiesi priecīga, ka suns esot atradis saimniekus. Protams, mēs bijām ļoti pateicīgi viņai :)
30.12.2013 22:12 |

Reitings 9917
Beibe.Marta, žēl, ka tā, tā tam nevajadzētu būt ... Dabā ir iekārtots savādāk.
Es jau nesaku ,ka tie lopiņi nav mīļi, bet pielīdzināt viņus cilvēkiem ir vairāk kā jocīgi.
30.12.2013 22:21 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
Beidz glorificēt savu suni, nevienam viņš taču neinteresē. :D Un pareizi vien darīja,ka gribēja pievākt suni, nav ko šitādām, kas nejēdz suņus normāli uzturēt, dot viņus atpakaļ! :D Un paturi sev tikai vienu suni. Kam tev trīs, ja trūkst smadzeņu par viņiem parūpēties. :)
30.12.2013 22:27 |

Reitings 356
Meksikanka
Tas nebija domaats paarmetums tev. Es tikai papildinaaju tavu domu par to "viena tante teica" efektu. Varbuut bija sagroziits, varbuut nee. Bet abos gadiijumos autorei nav ko paarmest atradeejam.
30.12.2013 22:45 |

Reitings 356
Nesaprotu saliidzinaashanu ar beerniem. Ja pazuud beerns, vecaaki zinjo policijai un nekaveejoties tiek uzsaakta mekleeshana vietaa, kur beerns peedeejo reizi bijis, redzeets vai vareetu buut. Beerniem vecaakus atrod tikai taapec, ka beerns pats pasaka vai paarbaudot sarakstu ar bezveests pazudushajiem. Ja beerns pats nepateiktu, kas ir vecaaki un ja vecaaki nemekleetu, beerns tiktu ievietots beernunamaa vai audzhugimenee. Taa kaa tu biji slikta saimniece un nenoraadiiji ne uz siksninjas savu telefonu un arii nemekleeji, tad tavs suns automaatiski tiek uzskatiits par bezsaimnieka suni. To ka suns tev ir Dieva vietaa, zini tikai tu, paareejiem tas ir saimnieka pamests krancis, kam jaarod pajumte.
30.12.2013 22:53 |

Reitings 1823
Reģ: 17.05.2013
Ir bijuši gadījumi vienreiz tas bija kaķis ko savācu uz ielas, jo teju jau zem mašinas riteņiem pakļuva, protams man nebija prioritāte tas kaķis, bet gan mans mājas mīlulis tajā brīdi un atradeni ieliku garažā, meklēju ilgu laiku saimnieku un neatradu. kaķis tagad dzīvo drauga omes mājā.
Otro reiz pusaugu labradors viens pats pa galveno ielu ņemas, cik nopratu ne pirmo reizi, aizvedu mājas, jo uzināju kur dzīvo, bet pateicu redzēšu vēlreiz uz ielas mājās vairs nevedišu.
Un trešais ir mans kaimiņu suns kurš arī jau divas reizes ir pagadījies man ceļā un to protams vedu mājās, kā nekā kaimiņš.
un vēl ir viens medību suns, izskatās ka man viņa dzīvība ir svarīgāka nekā viņu saimniekam.
Bet es palīdzu dzīvniekiem tikai ar tādu domu ka ja būs nepieciešama palīdzība tad kāds palīdzēs man.

Šijā gadījumā suņi ir laimīgi atrasti, bet man laukos kaimiņiem bija ņūfiņš kurš nakts laikā pazuda un tā arī neatradās, tur sveši cilvēki nebraukā, nestaigā, jo tālu no civilizācijas nost atrodas tā māja.
30.12.2013 23:04 |

Reitings 495
Reģ: 16.11.2013
100% dažs suns ir gudrāks par dažām šeit esošajām dāmām :D
30.12.2013 23:11 |

Reitings 949
Reģ: 15.04.2013
Harmony niks ne pārāk atbilstošs. Cilvēku motivācija skaidri nav bijusi ne riebīga, ne bezatbildīga, tieši otrādāk. un vēl savus vecākus apsauc, ta nu harmonija.
bezatbildīgi, riebīgi cilvēki varētu būt tie, kas suņus zog no sētām. ja es apkaimē atrastu noklīdušu suni, bet neatrastu nekādus saimnieka centienus viņu meklēt (bilde un apraksts tajā pašā maximā būtu gana labi), šaubos, ka meklētu saimnieku. tomēr vairāk nācies saskarties ar situācijām, kad dzīvnieki ir apzināti atstāti pie veikala/kafejnīcas/meža.
31.12.2013 00:14 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits