Bezatbildīgie,riebīgie cilvēki!

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
Šoreiz tēma par dzīvniekiem,tā kā visām,kam sāpēs par dzīvniekiem ir neizprotamas vai vienkārši vienaldzīgas rekomendēju tālāk nelasīt.

Esmu pamatīgi sacepusies.Tētim 18. decembrī no pagalma pazuda suns-rotveilers.Es par to uzzināju tikai nedēļu pēc tam,kad suns jau bija prom(nedzīvoju ar tēvu),bet nu nolēmu tomēr sludinājumu ielikt-mazums atrodas.Atradās arī.24. decembrī rotveilers pieklīdis kādas mājas pagalmā,esot traumēts, briesmīgi izvārdzis.Cilvēki aizveduši vakar pie vetārsta.Viss super,ja neskaita,ka par to,ka atrasts suns man zvanīja nevis atradēji,bet vetārsts pie kura suni veda un atradēji nav ielikuši nekur sludinājumu vien draugos galeriju ar nosaukumu "Ziemassvētku dāvana".Nu radās iespaids,ka neviens pat negribēja suni atdot,jo kad ieradāmies pakaļ uztaisīja baigo traci un izlamāja kāds suns šausmīgā stāvoklī un pataisīja tēvu par mežoni,kas suni novārdzinājis un aizvedis aptuveni 20km no savas mājas ziemst viņu pagalmā.(domāju gan,ja nedēļu klimst bez ēšanas,ka suns nav diezko labā stāvoklī)Nu labi,velns ar viņu,suns ir mājās un viss kārtībā.Tikko bijām atbraukuši mājās,piesēdos iedzert tēju-zvana mamma,esot pazaudējusi suni tikko!
Dusma,suns bija mans 5,5 gadus,atdevu pirms 4 mēnešiem,jo sāka kauties ar manu otru suni.Nobijusies no salūta un aizmukusi.5 cilvēki viņu meklējām,es ar riteni visu ciemu izbraukāju krustu šķērsu-nav,kā zeme būtu aprijusi.
Neko,atmetam uz šovakaru cerību atrast.Masīcai mamma strādā maximā,šī saka,ka veikalā bijis ieskrējis tāds suns,kaut kāds vīrietis savācis,iedevis apsargam numuru ar tekstu,ka ja 2 dienu laikā pie viņa nepieteiksies saimnieki vedīšot uz laukiem!Par šo man vislielāka dusma!
Bļāviens,aks tie par stulbiem cilvēkiem,kas maximu uzskata par sludinājuma dēli?Ja tur nestrādātu šodien tā mana tante,man prātā neināktu maximā jautāt pēc pazuduša suņa,nekur citur sludinājumi joprojām nav salikti-tātad cilvēks ķekša pēc paziņojis apsargam,droši vien ar cerību,ka neviens nepeiteiksies,jo suns tiešām ir forš,ļoti mīļš,maziņš un lai arī tūlīt jau 6 gadi izskatās pēc kucēna.Kur tad paliek mēģinājumi atrast suņa saimniekus un tikai tad,kad tiešām nesnaāk savākt sev?Divas dienas?Suņi reizēma trodas pēc mēnešiem!Turklāt šims sunim ir reģistrēts mikročips,suns oficiāli ir uz mana vārda,bet te viens paziņo,ka ja divu dienu laikā neviens maximā to nemeklēs viņš viņu savāks sev-atrasts nav zagts!
Dusma!Nu kas ir ar tiem cilvēkiem?Labi,kam negadās suni pazaudēt(nosodāmi,protams,un es jau uz māti sabļāvu),bet kāpēc ir jāmēģina piesavināties sveši suņi pat nemēģinot atrast,kam tie pieder?Šovakar pazudusī taksene ir labi kopta,spožu spalvu,nu acīmredzams taču,ka suns nav pamests,ka tam ir īpašnieks,bet nē,necetīsies tak sameklēt kam tas pieder,bet savāks sev!Vai tiešam sunim jāiemontē mūsdienās GPS,lai būtu pārliecība,ka to varēs atrast un kāds,kas sagribēs to vienkārši nepievāks?
29.12.2013 00:48 |

Reitings 3146
Reģ: 30.12.2012
Lej, lej, ielej vēl :D
29.12.2013 03:16 |

Reitings 495
Reģ: 16.11.2013
Mis Take tev kaut kā švaki ar saprašanu. Kāpēc tad problēmas risinājums nevarētu būt atdot dzīvnieku uzticamai personai. Jei bogu nu tas neliekas loģiski?! :D
29.12.2013 03:49 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
iena,tev jau nepielec, saku, ka ir daudz variantu kaa risinaat problému neatdodot :D da manis peec kaut savus beernus vari kaadam atdot. :D man tach vienalga, necepies. es savus dzívniecinjus neatdoshu, tu savus atdosi, katram savi uzskati, ko tu man piesienies? :D
29.12.2013 04:25 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
nu sunítei kaut kas sakápa galvá taatad. cik esmu lasíjusi citaas diskusijaas, likaas, ka tu esi ljoti laba saimniece sunjiem, gan jau taa arii ir, vnk sakumaa noshokeejos par sunja atdoshanu. tagad saprotu kaapeec. galvenais uz jaungada nakti iestasti mammai, cik ljoti sunji nemíl salútu. labaak, lai nemaz neved lauká
29.12.2013 04:29 |

Reitings 1201
Reģ: 15.11.2013
Jebkurai situācijai ir divas puses!
29.12.2013 07:05 |

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
Biju nupat uz to maximu,atradēja numurs dabūts,tik pagaidām tur neviens neceļ.Un protams,ka viņa atkal ir noturēta par kucēnu,esot teicis,ka sen sev tādu suni gribot,tikai apsargs pierunājis tomēr atstāt numuru.Nesaprotu kā var neredzēt,ka sunim jau sirmo purns un domāt,ka tas ir kucēns ar sirmu purnu.Esot panikā ieskrējusi un bijis skaidri redzams,ka meklē saimniekus.Besī.
Mammai noteikti tiks piegodināts nekad viņu no pavadas netlaist nenožogotā teritorijā,jo acīmredzot viņu neklausa.
29.12.2013 08:09 |

Reitings 1201
Reģ: 15.11.2013
:D Es arī svētdienas rītā pulksten 8os neceltu telefonu! :D
Tu jau pārkāp pieklājības normas!
29.12.2013 08:11 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Izskatās, ka pirmkārt, jūs paši nespējat parūpēties par visiem saviem dzīvniekiem,
Otrkārt, saticīgi dzīvot savā ģimenē.
Treškārt, būt vienkārši pateicīgi citiem, kas ir pats pretīgākais - kāds izdara labu darbu un ēl par to dabū!
29.12.2013 08:51 |

Reitings 6750
Reģ: 16.01.2011
ŠAUSMOŅI TIE CILVĒKI!

Ārprāts, aizveda rotiņu pie vetārsta, kur tā var?! Ārprāts, un sacēla traci vēl! Šausmas! Sūdzies policijā!

Un ak vai, tavu takseni atrada, iegāja vēl Maximā un pateica, ka atradis! Un vēl atstāja telefona numuru! Šausmonis! Un neceļ telefonu 9 no rīta? Kur cilvēkam prāts? Bezadbildība!!! Briesmīgi!

Nu, tu šito gribēji dzirdēt? Es saprotu, ka suņi mīļi, bet viņi nu nav jāņem kaudzēm, ja nevar parūpēties. Pie tam viena dzimuma takšus, kuri ir agresīvas šķirnes suņi. Nu beidz visus vainot, priecājusies būtu, ka tavu suneni nepaņēma un bez pēdām neaizveda. Tā vietā, lai pateiktu paldies, tu vēl tos cilvēkus noliec interneta forumā. Nu liels FUJFUJFUJ tev, ne tiem, kas atrada!
29.12.2013 10:22 |

Reitings 62
Reģ: 04.11.2009
:D:D:D
Jā, briesmīgi. Jā.
Kur divi tur trešais lieks.
29.12.2013 10:32 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Izlasīju un man ir tāds wtf? Temata pieteikums ir visai skarbs, tāds tas varētu būt, ja kāds jūsu suņus mēģinātu uzdurt uz dakšas un izcept. Tu diezgan pārspīlē, manuprāt. Protams, situācija nepatīkama, mirklis, kad esi pazaudējis sev, ko dārgu un apziņa, ka neesi vienīgais, kam suns patīk un tomēr.. Tik tiešām-varēja būt daudz sliktāk.
29.12.2013 10:32 |

Reitings 416
Reģ: 25.12.2013
jā. tavs tēvs un tu esat bezatbildīgi un riebīgi.
29.12.2013 10:38 |

Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
Izskatās, ka pirmkārt, jūs paši nespējat parūpēties par visiem saviem dzīvniekiem,
Otrkārt, saticīgi dzīvot savā ģimenē.
Treškārt, būt vienkārši pateicīgi citiem, kas ir pats pretīgākais - kāds izdara labu darbu un ēl par to dabū!

++++
+ Ance!
Vajag savus suņus pieskatīt nevis atdot, tie taču ir tavs aicinājums, ne? Nekas taču suņiem nenotika, par ko celt brēku?
Citus suņus vienkārši piesien pie koka mežā vai nosit.
29.12.2013 11:04 |

Reitings 5478
Reģ: 29.01.2009
Tu un tava ģimene nespēj pienācīgi parūpēties par dzīvniekiem,bet tu atļaujies citus,kas tos atrod un par tiem rūpējās,nozākāt!

Lūk, šeit ir briesmīga un riebīga tava uzvedība!!!!
29.12.2013 11:07 |

Reitings 1823
Reģ: 17.05.2013
Neredzu iemeslu kapēc cilvēki kas pieņēmuši uz ielas klīstošu suni ir riebekļi.
Varbūt nākam reiz neviens tam sunim virsu neskatīsies un tad arī visi būs riebīgi.
Nezinu kādos laukos Jūs Harmony dzīvojat, bet maniem laukos esošiem suņiem ir kaklsiksnas.
Par takša pazušanu nebrīnos, jo mednieks paliek mednieks, pati esmu piedalījusies viena medību suņa meklēšanā un aptuveni viena gada laikā divas reizes esmu viņu atradusi un nogādājusi pie saimniekiem.
Un nebrīnos arī par cilvēkiem ka neliek sludinājumus, jo pārsvarā uz doto brīdi viena daļa klejojošie dzīvnieki ir vienkārši izmesti.

Un par to sirmo purniņu arī tā nevar pateikt cik suns vecs, jo manai kucītei jau no dzimšanas purniņš ir iztieikti sirms.
29.12.2013 12:03 |

Reitings 457
Reģ: 22.12.2012
Visu nelasīju, bet manuprāt gan pati autore, gan komentētājas ir par daudz iekarsušas. Katram var gadīties, ka no mājas pazūd suns vai kaķis, var būt situācija, kad tiešām mājdzīvnieki savā starpā nesatiek un ir labi, ja ir iespēja, ka var kādu iedot turpmākai audzināšanai savai ģimenei vai radiem, kur tu redzi, un vari būt klāt pie dzīvnieka.
Mums mājās pirms 2 gadiem pieklīda kaķene, meklējām saimniekus kā vien varējām visu vasaru, tā arī neviens nepieteicās, tad meklējām jaunas mājas, arī neviens neņēma. Tā arī dzīvo pie mums esam pieņēmuši viņu, kā ģimenes mīluli.
Nupat kādas 2 nedēļas atpakaļ pie darba bez saimnieka staigā rotveilers ap kaklu bija siksniņa ar žetonu, gribēju apskatīt žetona numuru, bet nevarēju, jo suns īsti rokās nedevās, lai arī klāt nāca. Sabildēju saliku interneta info par šo suni, ziņoju patversmei, suns vēl kādas dienas staigāja gar darba vietu, bet nu jau labu laiku nav manīts.
Dzīvē visādi mēdz būt, galvenais, ka suņi sveiki un veseli ir mājās, pati labi zinu, kā ir kad pazūd mīlulis un nevar atrast un neviens neko nav redzējis.
29.12.2013 12:08 |

Reitings 435
Reģ: 29.01.2009
Nesaprotu, kāpēc Jūs krītat virsū autorei!

Šajā gadījumā cilvēki rīkojas stulbi nevis tāpēc, ka paņem noklīdušu suni, bet gan tāpēc, ka negrib meklēt saimnieku. Gribētos redzēt, kā Jūs visas justos, ja jūsu mīlulis pazustu un kāds viņu vienkārši pievāktu sev, nemaz nemēģinot atrast saimnieku.

Man ģimenē tā ir gadījies - suns aizmuka no nožogotas teritorijas (žogs 2,5 m augsts, sunim pie kakla siksnas tel.nr., čipots), bet atradējs nemaz nesazinājās ar mums un neielika nevienu sludinājumu. Suni vienkārši pievāca sev, jo īsts skaistulis un mīļuma iemiesojums. Mēs viņu meklējām vairāk kā 6 mēn, līdz dabūjām atpakaļ.
Kā mēs to uzzinājām - kāds radinieks pie šī "jaukā suņa atradēja" bija devies uz mājām kārtot biznesa lietas un priekšā sastapis mūsu suni pie ķēdes. Tā nu ātri tikām sazvanīti un braucām skatīties. Jaukais suņa atradējs mums pat draudēja ar policiju, ja suni viņam atņemšot. Bet līdz ko paši pieteicāmies izsaukt policiju, viņš palaida suni vaļā no ķēdes.
Ja Jūs būtu redzējuši suņa prieku skrienot pie mums. Tagad pat varam atstāt sētas vārtus vaļā, viņš pat nesper kāju vairs ārā, laikam bails atkal pazust.
29.12.2013 12:33 |

Reitings 3146
Reģ: 30.12.2012
Varbūt cilvēks, kurš atrada suni varēs daudz labāk parūpēties par tavu suni nekā tu, kura atdod suni un nekā tava mamma, kura viņu palaiž vnk bez pavadas.
29.12.2013 13:57 |

Reitings 2797
Reģ: 16.09.2013
Un laukos noteikti pilnīgi visiem ir internets, māka ar to rīkoties un laiks, lai to darītu.
29.12.2013 14:01 |

10 gadi
Reitings 1915
Reģ: 23.04.2011
Visus komentārus neizlasīju, bet jāpekrīt par siksniņu, kur norādīts saimnieka telefona numurs. Es biju gatava tādu savam parastajam lauku kaķim uztaisīt, kad viņa, pavisam maziņa būdama, vienas vasaras laikā paguva divreiz pazust uz ilgāku laiku.

Autorei fui par attieksmi pret vecākiem. Nekad neatļautos par saviem tā izteikties, pat internetā ne.
29.12.2013 14:10 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits