Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pirmā reize Ziemaasvētkos.

 
Reitings 1364
Reģ: 05.04.2013
Sveikas svētku laikā! :)

Šogad pirmo reizi uz svētkiem gribu pagatavot cepeti, nekad neesmu pati cepusi..

Kā Jūs gatavojat cepeti, mīļākās receptes?
Kādas garšvielas, cik grādu temperatūrā cep un cik ilgi?:)

Man tie gabaliņi ir 2, katrs sver ap apmēram 1.5kg,tas tas ko dod, nav nekādi lielie, bet nu.. :D
22.12.2013 15:13 |
 
Reitings 1201
Reģ: 15.11.2013
Viss atkarīgs no tā kāda gaļa.

Cūkgaļas krūtiņa, tad pa virsu saliek žāvētas plūmes, aprikozes, čut čut ķiploka, sāls pipari, sarullē un cep tādu rulli.

Ja tā ir ciska, vai piem kakla karbonāde, tad ar nazi duru caurumus un bāžu iekšā ķiplokus (Tīrā klasika, bet garšo vislabāk).

Cep uz 160 grādiem aptuveni 2 h.
22.12.2013 15:17 |
 
Reitings 1364
Reģ: 05.04.2013
Es īsti nezinu,kas par gabalu tas ir, tāds liess,bez kaula,tāds smuks četrkantīgs un nepārāk biezs :D
22.12.2013 15:19 |
 
Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Pērku gaļas gabalu ar mazu speķa kārtu. Sarīvēju ar garšvielām, sadurstu ķiplokus iekšā. Lieku cepammaisā.
Cepeškrāsni uzkarsēju līdz 200 grādiem, ielieku cepeti, pēc kādas pusstundas nogriežu temp. uz 165 grādiem, tā cepinu apmēram 1.5h. Ja gribas kraukšķīgumu, tad pirms cepšanas beigām norauju maisam virsu un apbrūninu.
22.12.2013 15:20 |
 
Reitings 1364
Reģ: 05.04.2013
Un Jūs pirms tam uz pannas neapcepjat?
22.12.2013 15:21 |
 
Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Nē.
22.12.2013 15:22 |
 
Reitings 787
Reģ: 11.04.2009
Izklausās pēc tādas gaļas, kādu mēs parasti cepam. Mēs sabakstām iekšā ķiplokus, apsmērējam ar sāli, pipariem, izspiežam citronu suliņu, aplejam gaļu, pa virsu nedaudz cukurs (lai gaļa būtu mīkstāka) un liekam cepties uz apmēram 2h 180-200 grādu temperatūrā (man ir elektriskā plīts).
22.12.2013 15:29 |
 
Reitings 1364
Reģ: 05.04.2013
Ietinat follijā,vai bez follija?
22.12.2013 15:34 |
 
Reitings 1093
Reģ: 02.11.2011
Ļoti gardi ir, ja vēl iesmērē ar sinepēm.
Cep folijā, bet, ja ir vēlme, pirms tam var apbrūnināt un pannas, būs arī glītāk.
22.12.2013 15:36 |
 
Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Es cepu cepammaisā.
22.12.2013 15:36 |
 
Reitings 787
Reģ: 11.04.2009
Var vai nu ietītu folijā vai arī likt stikla traukā un tad foliju riņķī. Ideāli ja ir tie speciālie sutināmie/cepamie trauki ar vāku, bet cik tādā ilgi jācep nu gan nezinu.
22.12.2013 15:36 |
 
Reitings 787
Reģ: 11.04.2009
klaviatura, lai dabūtu brūnumu, var kādas 10 min pirms cepšanas beigām noņemt foliju un tad viņš apvelk tādu smuku garoziņu. Bet man pēdējās reizes pat nav bijusi vajadzības pēc tā, jo gaļa tā pat ļoti apetelīga izskatījās.
22.12.2013 15:37 |
 
Reitings 1093
Reģ: 02.11.2011
Man šķiet, ka krāsnī, ja noņem foliju, gaļa paliek tāda sausāka.. Tāpēc izvēlos pannu pirms krāsns. Bet nu katram jau sava īpašā metode :)
22.12.2013 15:40 |
 
Reitings 1364
Reģ: 05.04.2013
Nu man ir tas stikla trauks,ar vāku, kautn kāds, bet abiem gabaliem tur nebūs vietas, tapēc to laikam neizmantošu.

Un kā ar to iemarinēšanu garšvielās.. Jūs tieši pirms cepšanas klājat ar garšvielām, vai no rīta apklājat ar garšvielām un tad vakarā tikai cepat?
22.12.2013 15:41 |
 
Reitings 787
Reģ: 11.04.2009
Es ar garšvielām gaļu apstrādāju tieši pirms cepšanas. Pagājušo gadu pirmo reizi vīrs gaļu ar garšvielām apstrādāja jau no rīta puses un vakarā cepām - un tā gaļa bija nu ļoti sāļa. :D Bet nu katram jau sava metode un, ka liek mazāk garšvielu, nebūs jau ne vaina, ja arī no rīta sagatavos gaļu.
22.12.2013 15:55 |
 
Reitings 1364
Reģ: 05.04.2013
Nu skaidrs,paldies meitenes! :)
22.12.2013 16:06 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits