Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

BLOGS - daži jautājumi jums, meitenes!

 
Reitings 30
Reģ: 21.12.2013
Sveicinātas jau 4. adventes pēcpusdienā!

Svētku sezonas iedvesmota, esmu nolēmusi nākamo gadu iesākt ar bloga izveidi.
Tā kā dažādu tekstu rakstīšana ir mana sirdslieta, turklāt šobrīd apgūstu atbilstošu profesiju, beidzot esmu izlēmusi ķerties vērsim pie ragiem un iemēģināt roku blogošanā.

Vēlamā mērķauditorija būtu meitenes/sievietes,jo vīriešiem, visticamāk, tur nebūtu īsti par ko lasīt.

Mani jautājumi cosmo dāmām -

1) Kas ir tas, par ko jūs vēlētos lasīt? Kādi temati saista un ir aktuāli?

2) Kas neinteresē nemaz? Vai ir kādas konkrētas lietas vai temati, kuriem parasti nepievēršat uzmanību?

3) Vēlos aptuveni noskaidrot, cik aktuāli latviešu meitenēm vispār ir blogot un lasīt blogus? T.i. cik no jums šī nodarbe patiešām aizrauj un, vai pašas lasāt, ko raksta citi?

4) Pēdējais jautājums, apsolu!
Kāds ir jūsu viedoklis par bilingvāliem blogiem? Kā piemēram, WhimsicalAgnesiga raksta gan angliski, gan latviski. Vai šāds blogošanas stils jums netraucē uztvert tekstu un šķiet pietiekami pārskatāms?

Atvainojos par jautājumu gūzmu un ceru sagaidīt vismaz pāris atbildes! Paldies jums, meitenes! :)
22.12.2013 13:24 |
 
Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
Manuprāt, tādas diskusijas ir bijusās simtiem, bet.. tātad 1) man patīk lasīt par cilvēka dzīvi (kā dienasgrāmata), par politiku, ekonomiku u.c., kas šobrīd pasaulē aktuāls, patīk daiļliteratūra (kaut kādi stāstiņi), dzejas publikācijas
2) kosmētika, mode, ēdiens

BET tēmai ir jānāk no sirds. Ja par kosmētiku raksta make up fanātiķe, tad blogs ir baudāms un es šad tad varu ieskatīties. Ja rakstīsi par kaut ko tikai tādēļ, ka Cosmo meitenes uzrakstīs, kas viņām patīk, tad būs samocīti un neviens negribēs lasīt.

3) Patīk lasīt, patīk rakstīt (pati rakstu dienasgrāmatu).

4) Šāds stils ir pieņemams, ja tas ir attaisnots, ja ir patiešām pastāvoši ārzemju cilvēki, kas to lasa. Piemēram, Agnese Kleina ir populāra, tādēļ tāda blogošana ir saprotama. Savukārt nepazīstamas meitenes blogs divās valodās - es jautātu "priekš kam?"
22.12.2013 13:31 |
 
Reitings 3298
Reģ: 16.04.2012
Man patīk lasīt blogus par jebkādiem tematiem, ja vien tā autors spēj konstruktīvi, ar nelielu homuru un asprātīgi izteikt savas domas.
Tā kā pati esmu nodarbināta skaistumkopšanas industrijā, tad man aktuālākie blogi ir par kosmētiku, stilu, matu kopšanu utt. °
No Latvijas blogiem lasu tikai http://www.insiders.lv
no ārzemju mans mīļākais ir http://www.carlibybel.com
22.12.2013 13:39 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Kāds ir jūsu viedoklis par bilingvāliem blogiem?


Pozitīvs, bet ar piebildi - ja rakstīts laba angļu valodā. Ja tādā, ka gribas izvilkt sarkanu pildspalvu un sakt labot kļūdas, tad labak nevajag :)
22.12.2013 13:48 |
 
10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
1.Mani personīgi interesē vienmēr blogi par grāmatām, kino, teātri. Patīk lasīt arī cilvēka pārdomas par tēmām, kas viņam liekas aktuālas, kas likušas aizdomāties utt. Bet tikai saistoši uzrakstītas - neinteresē gari, sausā valodā rakstīti palagi par politikas problēmām utt.

2.Kosmētika maz interesē. Ir daži, kuros apskatos, bet tas arī viss. ''Re, ko es šodien uzvilku'' blogi neinteresē. Kā jau minēju - tie ar sausā valodā rakstītiem, pārgudriem palagiem(katrs trešais vārds jāmeklē svešvārdu vārdnīcā) neinteresē. Neinteresē arī salauztās sirds moku apraksti.

3. Blogoju pati. Ja nemaldos, tad četrus gadus jau. Patīk to darīt. Ja nepatiktu, tad to pamestu. Ir favorītblogi, kuros izlasu katru jauno rakstu. Ir tādi, kuros šad tad iegriežos bildes paskatīties vai izlasīt tikai to, kas mani interesē.

4. Neitrāls. Man netraucē. Es parasti to angļu daļu vnk nelasu. Es izlasu latviski un viss. Vienīgais, man liekas, ka ja raksta angliski, tad vajadzētu rakstīt pareizi, sakārtoti un arī baudāmi, nevis ta vnk kkā.

Galvenais, lai tev pašai ir interesanti un saista tas, par ko raksti. Un vēl - nevajag rakstīt kaut ko rakstīšanas pēc, lai tikai dabūtu lasītājus pēc iespējas vairāk utt. Lasītāji atnāks paši, ja rakstīsi par to, kas patīk un rakstīsi saistoši. :)
22.12.2013 14:00 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits