Sirds izkratīšana un jautājums tām, kuras pametušas studijas....

Reitings 9
Reģ: 20.12.2013
Esmu tādā situācijā, ka vēlos vienkārši izkratīt sirdi un palūgt kādu padomu.

Studēju LU,patlaban esmu 3. kursā, palicis vēl viens kurss. Jāsaka, ka esmu izmisusi. Ir iekrājušies parādi, kurus vēlos nokārtot, bet nekādi nespēju sevi uz to piespiest. Mēģinot mācīties, liekas, ka galvā nekas nepaliek, katra diena universitātē man ir diezgan briesmīga.

Lauciņā, ko studēju, skolas laikā man bija ļoti labas atzīmes un kad iestājos universitātē, domāju, ka arī tur būs tāpat, bet smagi maldījos. Jau pēc pirmā semestra sapratu, ka mani tas neinteresē, ne tik ļoti padziļināti. Lai kā es mēģinātu mācīties, neviena sesija nav pagājusi bez kādiem 3- 4 parādiem, kurus nākošajā semestrī cenšos labot. Esmu kļuvusi nervoza un raudulīga, grūti priecāties, domāju tikai par studiju problēmām. Neko vairāk nevēlos, kā pamest universitāti, bet zinu, ka tad pievilšu savus vecākus, jo studēju par maksu un viņi jau no manas dzimšanas ir krājuši naudu, lai kādu dienu es varētu studēt. Studijas, protams, nav lētas, tie ir vairāki simti par semestri. Vecāki nezina, cik grūti man iet, viņi domā, ka man studijās viss kārtībā. Pastāstīt nevaru, jo zinu, ka viņi dusmotos un es joprojām dzīvoju kopā ar viņiem, arī darba man nav.

Zinu, ka man ir jāsavācas un jātiek ar visu galā, bet nespēju to izdarīt, ja man jādara kaut kas tāds, kas riebjas. Pat vēl vairāk - nekad agrāk nebiju sapratusi cilvēkus, kas izdara pašnāvības, kamēr nesāku studēt. Diezgan bieži man ir šķitis, ka tā ir vienīgā izeja no šī murga. Katru dienu vēlos, lai ar mani notiktu kaut kas tāds, kā dēļ es varētu pārtraukt studijas un nevienu neapbēdināt. Es būtu ar mieru strādāt jebkādu darbu, kaut vai sētnieka, lai tikai man nebūtu jāstudē.

Diezgan gari sanāca, bet - vai esat kādreiz tā jutušās? Vai kāda ir pametusi studijas vai domā par to? Nožēlojat vai priecājaties, ka tā izdarījāt?
20.12.2013 22:01 |

Reitings 1741
Reģ: 29.01.2009
es ar jutos līdzīgi, bet vecāku dēļ saņemos un tas bija tā vērts - redzeju ka vecaki lepojas , viņi bija ļooti laimīgi un arī tas manī radīja prieku, kautgan arī tagad saprotu ka ta joma tiešam nav mana, bet nu neko, varbūt velak saņemsos un iestāsos velreiz kautkur, ja nē tad nē, diploms ir un ir labi ka vismaz tā :)
01.12.2014 12:10 |

Reitings 974
Reģ: 08.05.2014
Artemzija, ir gan mana joma, pat ļoti! Vienīgā lieta uz pasaules, kas interesē pietiekami daudz, lai to studētu.
Jau pamatskolā un vidusskolā bija lielas problēmas ar besi, motivācijas trūkumu un bastošanu, kas atzīmēs neatspoguļojās, tagad notiek tas pats, bet šoreiz... nu ko lai saka, vairs nav vidusskola.
Varbūt precīzāk būtu teikt, ka es skolas laikā biju teicamniece-tizlene, bet tagad esmu tikai tizlene. :D
01.12.2014 12:24 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
Nelīmējas kopā ar besi, motivācijas trūkumu un ar to, ka tā ir tava lieta, tad lietas notiek viegli un nepiespiesti.
Man pašai studiju procesā ir gadījušies šķēršļi, bet tad ir galvenais jautājums - kāpēc es to daru un man viss ir skaidrs.
01.12.2014 12:27 |

Reitings 736
Reģ: 29.01.2009
Es arī nepamanīju, ka uzcelta augšā, veca diskusija, un vienkārši atbildēju. Bet nu nekas.:)
01.12.2014 12:30 |

Reitings 974
Reģ: 08.05.2014
Nelīmējas kopā ar besi, motivācijas trūkumu un ar to, ka tā ir tava lieta, tad lietas notiek viegli un nepiespiesti.

Ne obligāti. Ir cilvēki, kas nespēj eksistēt viegli un nepiespiesti, kur nu vēl veidot karjeru vai diplomu. Ne visus var "izārstēt" īstā aicinājuma atrašana.

Es saprotu, ka no malas skatoties nelīmējas kopā, jo esmu to pašu dzirdējusi no cilvēkiem sev apkārt. Bet tā tas ir un tev atliek vien ticēt, ka es savu situāciju pārzinu labāk (necenšos šobrīd tev uzbraukt nekādā veidā).
01.12.2014 12:47 |

Reitings 2133
Reģ: 09.05.2011
Jā,protams tā ir bijis studējot bakalauru, pēc otrā gada gribēju pamest studijas.Bija žēl izmestās naudas,tāpēc turpināju un pabeidzu.Bakalaura darba rakstīšana bija viens liels murgs.Bet es to izdarīju.
Gadu paņēmu brīvu,iestājos maģistros,visu laiku no otrā kursa paralēli esmu strādājusi.Maģistros arī bija viens parāds,samācījos,noliku.Šobrīd rakstu maģistru.
Man ir paveicies,ka mani atbalsta mamma un,ka es zinu kāpēc es vēlos studēt,man patīk izvēlētais ceļš un,kas svarīgākais,esmu cīnītāja,patīk izaicinājumi.
Un vienmēr jau ir tā,ka tāda Tu neesi vienīgā.Visi galu galā to universitāti pabeidz arī strādājot.Augstskola un darbs - no tā pa lielam šobrīd sastāv mana dzīve un es par to nečīkstu.Tas darbiņš ir jāizdara.
PRIORITAZE
01.12.2014 12:58 |

Reitings 1249
Reģ: 30.10.2013
Sākumā diskusijas nosaukumu izlasīju kā "sirds krišanas" :D
Vienu es tev varu pateikt - vienkārši turpini pilnveidoties, valodās, lasot grāmatas, strādājot un priecājoties, ar liku sapratisi ko tu grib, ko nee..
01.12.2014 13:03 |

Reitings 2
Reģ: 01.12.2014
Sveiki!

Jēziņ, ko nu uzcēlāt šito manu veco diskusiju augšā:D Nācās jaunu profilu taisīt, lai atbildētu, vecajam vairs neatcerējos ne e-pastu, ne paroli:D

Studēju 4.kursā un viss ir kārtībā, nav viegli, bet palēnām un pamazām ar visu tieku galā. Sunim pāri esmu jau pārkāpusi un palikusi tikai aste. Pamest neko vairs netaisos:)
01.12.2014 13:32 |

Reitings 5346
Tu vais bien? :)
01.12.2014 13:34 |

Reitings 2
Reģ: 01.12.2014
Artemzija - oui, très bien!:)
01.12.2014 13:37 |

Reitings 2394
Reģ: 04.10.2013
Es Tavā vietā paņemtu akadēmisko gadu, par to nav jāmaksā, akadēmiskā laikā pastrādātu citus darbus, varbūt nokārtotu kādu parādu un saprastu, vai Tev to tiešām vajag. Ja nevēlies vecākus apbēdināt, šī gada laikā iekrāj smuku summiņu no algas un samaksā kā daļu no studiju maksas un piedāvā apmaksāt tālāko, izskaidrojot, ka nav Tavs, bet augsti novērtē un atmaksāsi. Arī gada laikā spēsi saprast, vajag turpināt mācības vai nē un kāpēc :)
01.12.2014 13:40 |

Reitings 5346
C'est super!
01.12.2014 13:40 |

Reitings 1073
Reģ: 12.03.2012
Artemzija
budžetā neesmu, jau dodos projām, esmu tagad daudz laimīgāka, zinu, ko iešu studēt turpmāk (pats svarīgākais ir B variants) un tik tiešām piekrītu, ja Tev tas patīk, tad būs viegli un nepiespiesti nevis kā man tas vilkās, smagi, ar negulētām naktīm, ar drausmīgu ārējo izskatu (jo negulēju un dzēru dafiga un vēl mazliet kafiju un melno tēju)
Tagad visu atmaksāšu, no vasaras studēšu citā vietā. Jā, protams, žēl skumdināt vecākus, bet labāk tagad, nekā vēl visu ielaist un tad kādā 4 kursā ar pilnīgu depresiju visu pamest!
01.12.2014 14:12 |

Reitings 146
Reģ: 05.02.2013
Ieteiktu tomēr saņemties un pabeigt, ja jau esi tik tālu tikusi. Pēc tam pašai būs gandarījums par to, ko esi paveikusi. Lai gan man nav parādu, brīžiem gribētos mest plinti krūmos, jo, protams, ir grūti utt. Bet es zinu, ka es varu iegūt maģistra grādu un pilnā nopietnībā arī plānoju to izdarīt. Un veiksmi un apņēmību parādu nokārtošanā, Elza30! :)
01.12.2014 18:38 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Es ņemtu akadēmisko tikai lai spētu nokārtot parādus esošos, pēc tam atgriestos un piebeigtu to visu. Galvenais nekādā gadījumā neej prom, pat tas kas tev nepatīk, var nākotnē noderēt.
01.12.2014 18:46 |

Reitings 344
Reģ: 27.10.2014
Ai, cik gan šī tēma man tagad ir aktuāla :D
Neteikšu vis, ka ir daudz daudz vieglāk, ja interesē izvēlētā studiju programma.
Man patīk tas, ko es mācos, lielākoties, bet kā jau visur ir priekšmeti ar kuriem iet ļoti grūti. Tie priekšmeti, kuri tieši saistīti ar profesiju, iet kā no rokas, bet tie pārējie...ak, vai..parādi, parādi un vēlreiz- parādi. Cīnos un mācos, cik vien spēju,bet arī tad ne visai izdodas.
Esmu tur, kur vēlos būt, un ja pabeigšu, tad zinu, ka būšu sasniegusi savu mērķi, tā laikam ir vienīgā motivācija, jo nu nekur citur sevi galīgi neredzu. :(
01.12.2014 18:55 |

Reitings 8187
Reģ: 27.12.2009
Artemzija, atzīmes man ir ļoti labas. :)
01.12.2014 19:23 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
1kārt- tu jau esi paveikusi lielāko daļu
2kārt- vecāki ir gadiem krājuši naudu (es vecākiem nekad nespētu ko tādu nodarīt- reāli vējā izmest tūkstošus, kas krāti ilgu laiku)
3kārt- nesapņo par maģistriem, ja nevari tikt pie bakalaura
4kārt- ne tu pirmā, ne pēdējā ar parādiem, daudzi tiek galā, to vari arī tu :)
Saņem sevi rokās, pa gadu var paveikt ļoti daaaaauuudz!!
01.12.2014 20:06 |

Reitings 779
Reģ: 02.09.2009
Man arī būtu žēl pamest, ja jau palicis vairs tikai viens kurss. Piebeidz, piespiedies un diploms rokā. Patiesībā daudzi saka, ka studēt filoloģiju nozīmē velti izniekot laiku, bet es uzskatu, ka labas zināšanas valodā, laba valodas izjūta vienmēr dzīvē noderēs, kaut vai mācēt skaisti izteikties, uzlikt domas uz papīra. Man nekad nav bijis neviens parāds, ne bakalaura studijās, ne maģistra. Man bija bail iekrāt parādus, jo gan bakalaurā gan maģistros biju budžeta grupā. Turklāt maģistros jau laicīgi paziņoja, ka pēc sesijas samazinās budžeta vietas.

Pēc vidusskolas arī gribēju iet uz filologiem, bet pēdējā mirklī pārdomāju.
01.12.2014 20:16 |

Reitings 555
Reģ: 05.01.2012
arii es mekleeju speekus, lai turpinaatu maaciibas. man vinas patiik, tikai slinkums ir paraak liels un shiis domas ''neredzu tam jeegu'', kas saistaas ar visiem majasdarbiem, kursa darbiem, kas man ir jaadara...gribas stradaat un pelniit lieko piki :D :(
01.12.2014 20:37 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits