Nolaižas rokas.

Reitings 18
Reģ: 19.12.2013
Varbūt šī diskusija var likties fake, bet diemžēl tā ir reāla problēma. Un tā ir sekojoša- no manis nes. Jau daudzus gadus. Cik esmu sapratusi no citu replikām, tad tie ir sviedri (pati neko nejūtu). BET- es eju uz dušu 2-3x dienā, drēbes mainu vairākas reizes dienā, lietoju dezodorantus (arī stipros, kas novērš svīšanu uz nedēļu), liekā svara man nav. Ar higiēnu viss ir vislabākajā kārtībā. Pie tam, es nesvīstu daudz- reti kad uz drēbēm ir sviedru pleķi. Esmu izmantojusi arī botulīna injekcijas, kad sviedri no padusēm neizdalās vispār! Bet vienalga nav bijis labi, apkārtējie rauc degunus utt. Ja ārstam ir kādas teorijas, kāpēc tā varētu būt, tad analīzes neapstiprina attiecīgās slimības, kas atbild par ķermeņa aromātu. Sāku jau domāt par kādiem lāstiem, jo nu es nesaprotu, kāpēc citi pat redzami sasvīduši ir neitrāli, kamēr es pat nesvīstot un ļoti rūpīgi ievērojot higiēnu esmu tāda? Nezinu, ko no jums gaidu, laikam vienkārši vēlējos izteikt savu sāpi.
19.12.2013 17:59 |

Reitings 18
Skolas laikos domāju, ka varbūt problēma ir mājās, bet esmu dzīvojusi diezgan daudzās vietās, arī citās valstīs, bet problēma kā ir tā ir. Un kā jau teicu, ir cilvēki, kas tieši acīs man uzbrauc par sviedriem, lai es ieeju beidzot dušā u.tml. Bet es jau tā to to daru daudz vairāk nekā vajag :(
19.12.2013 20:00 |

10 gadi
Reitings 3675
Reģ: 24.09.2012
Bet es jau tā to to daru daudz vairāk nekā vajag

Varbūt nevajag tik daudz? Kas par daudz, tas par skādi Nezinu, vai tā ir, bet iespējams
19.12.2013 20:05 |

Reitings 752
Reģ: 30.05.2013
Nu tas, ka ir mainīta dzīvesvieta, nenozīmē, ka tad neodīs. Kā nekā tu radi mājas aromātu. Tur vajag radīt patīkamu aromātu mājās - vīraki, aromātiskās sveces u.tml, arī skapī liec tās smaržiņas un drēbes mazgā ar smaržīgāku pulveri. Radi pati savu aromātu mājai un pie reizes arī piestrādā pie sava aromāta.
19.12.2013 20:05 |

Reitings 18
Nu tas, ka ir mainīta dzīvesvieta, nenozīmē, ka tad neodīs. Kā nekā tu radi mājas aromātu. Tur vajag radīt patīkamu aromātu mājās - vīraki, aromātiskās sveces u.tml, arī skapī liec tās smaržiņas un drēbes mazgā ar smaržīgāku pulveri. Radi pati savu aromātu mājai un pie reizes arī piestrādā pie sava aromāta.

Pie šī visa tiek domāts. Gan sveces, gan vīraki, gan uzreiz, kā pārceļos uz jaunu vietu, visas drēbes uzreiz tiek iemestas veļasmašīnā uz divām stundām, pa virsu smaržīgs veļas mīkstinātājs un tikai tad lieku drēbes skapī, lai tajā neievestu kādu smaku no iepriekšējās dzīvesvietas. Tā ka vaina ir tikai tajā, kas notiek manā organismā.
19.12.2013 20:11 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Donata, diemžēl ne visiem ārstiem ir līgums ar valsti un ar 3Ls pietiek. Nereti realitāte ir tāda, ka labi (ar pieredzi, savā ziņā arī apdāvināti, atzīti) ārsti sastopami privātklīnikās un tur vizīte vien ir sākot no 15Ls + analīzes arī maksā naudu.

ja godīgi, es nezinu, kura profila speciālisti nav pieejami par valsts naudu, bet varbūt tādi arī ir. tiesa, šaubos. nav tā, ka valsts ārsti ir slikti un privātie - labi, sen ir pierādījies, ka šeit nav sakarību. analīzes ar nosūtijumu arī ir lētākas, un laboratorijās, kurām līgums ar valsti, analīzes taisa tādā pašā veidā, kā privātajās.
uz privātklīnikām daudzi iet nevis izcilo ārstu dēļ, bet gan, jo ērti, mazākas rindas un jauka apkalpošana.
ja cilvēks ir bijis tikai pie ģ.ā. un dziedniekiem, es nebrīnos, ka cēlonis nav atrasts.
19.12.2013 20:16 |

Reitings 3467
Tur vajag radīt patīkamu aromātu mājās - vīraki, aromātiskās sveces u.tml,

Nu nebuus tur taa probleema. Ja ir sviedru smaka, tad taada taa arii ir. Aizbraucot pie vira omes uz laukiem, tur ir taada lauku maajas smarža/smaka. To nevar sajaukt ar sviedru smaku. Viiraki nepalidzes, bet tikai remonts taadaam maajaam.
Lili, esi uzstaajiigaaka savai gimenes aarstei. Tas vinjas izteikums, ka tu vnk taada esi, ir zem katras kritikas. Iesakuma pieprasi nosutijumu pie neirologa, lai tas tevi parbauda uz VD. Ar nosutijumu tev tiesam bus 3 ls jamaksa (mekle arstu, kuram ligums ar valsti). Iesakumam deres, jo cik saprotu, par VD veel neesi intereseejusies.
Pie dziedniekiem gan neej, taa ir liekas naudas izdosana.
19.12.2013 20:17 |

Reitings 2728
Reģ: 29.01.2009
Tikai nepārspīlē pārāk ar visiem veļas mīkstinātājiem, ķermeņa smaržinātājiem, ķīmiskām/pārsmaržotām dušas želejām u.tml. - tas visu var tikai saasināt - organismam var nepatikt arī visa ķīmija, kas tam apkārt u.tml. Veļas mīkstinātāji ir totāla INDE - nav normāli, ka apģērbs smaržo nedēļu pēc vijolītēm vai vēl sazin kā. Palēnām pārej uz mazāk ķīmiskām vielām.. nu tas tikai mans ieteikums. Pēc tā gadījuma ar paziņu (ko aprakstīju iepriekš), atteicos no antiperspirantu lietošanas (lietoju tikai eko dezīšus, kas mazina mikrobu vairošanos sviedros, bet ļauj ķermenim svīst), un zini - tiešām smaržoju labāk. Pirmo mēnesi vai divus, protams, šķita, ka deo nedarbojas, bet tagad nespēju sev uzsmērēt tos lipīgos m#slus, kas izjauc visu organisma funkcionēšanu.
19.12.2013 20:20 |

Reitings 3467
ja godīgi, es nezinu, kura profila speciālisti nav pieejami par valsts naudu
Tiesi taa. Peec maniem noverojumiem, gimenes arsti ir diezgan skopi uz nosutijumu dosanu. Te pasiem pacientiem jaaveic izpeete internetaa, lai aizejot uz konsultaaciju, vareetu pieprasiit nosutijumu pie konkreta arsta uz konkretu iestadi, kura sadarbojas ar valsti. Man, piemeram, ir loti laba valsts apmaksata gienkologe. Neredzu jegu maksat 30 LVL par to, ko dabuju pa 3 LVL.
19.12.2013 20:21 |

Reitings 18
Par VD esmu interesējusies, lasījusi, bet tās meitenes, kuras zinu, kurām ir noteikta šī kaite, lai gan svīst var būt vairāk, viņām ar sviedru aromātu ir ok, nekad neesmu no viņām ko jutusi. Bet, protams, aiziešu pārbaudīties. Tiesa, mūsu apvidū tomēr par visiem valsts ārstiem ir sliktas atsauksmes, tā ka pie mums tas princips- privātie dakteri ir labāki, darbojas. Jāpaņem pauze no studijām un jābrauc pastrādāt, tad arī varētu aiziet pie visiem dakteriem, kuriem vēlos.
19.12.2013 20:24 |

Reitings 2728
Donata, es vairāk biju domājusi tīri ārstu, kas var nosūtīt uz konkrētām analīzēm/citiem speciālistiem (jo viņam ir zināšanas/pieredze ar līdzīgiem gadījumiem), jo nereti ir tā - aizej pie ārsta un viņš nevar noteikt ne cēloni, ne pie cita speciālista nosūtīt. Protams, ka tālākās pārbaudes (īpaši asins analīzes) ir vienādā līmenī gan par 3Ls, gan 30Ls.
19.12.2013 20:25 |

Reitings 6299
es laikam atnāktu nemazgājusies pie tās ģ.ā. un sēdētu viņas kabinetā, kamēr viņai smadzenes neieslēgtos.
ir vēl opcija mainīt ģ.ā. uz kādu nevienaldzīgāku. tikai lūdzu, nevajag dziedniekus... 99% viņi ir krāpnieki.
19.12.2013 20:32 |

Reitings 6299
Manā apvidū vispār nav daudzu speciālistu un diagnosticēšanas iekārtu, bet ģ.ā. kaut kā pamanās ieteikt labākos ārstus citos ''apvidos'', kuri turklāt pieņem nosūtījumus. vizīte ar ceļa izmaksām tāpat sanāk vismaz 2x ietaupījums, salīdzinot ar privātklīniku.
19.12.2013 20:39 |

Reitings 18
Jā, ģimenes ārsts ir jāmaina. Cik esmu dzirdējusi, viņa pret visiem tā vienaldzīgi... Bet to gan, ka vienkārši tāda ir mana specifiskā iezīme un tur neko nevar darīt, viņa mani pārliecināja.
19.12.2013 20:47 |

Reitings 2258
Ja tu vēl ej uz skolu, un tev ir garie starpbrīži, tad ceru un novēlu tev, ka pieaugot un pavisam beidzoties pusaudžu posmam situācija mainīsies. Vecāki gan baigie, labāk būtu atzinuši problēmu un vēl pastāstījuši kad tas sākās, nevar būt, ka piedzimi un jau pirmajās dienās smirdēji, ir jābūt kaut kadam cēlonim, slimībai, kas parādījusies. Es tavā vietā neapstātos un ietu pie vairākiem ārstiem, lai ko tas maksātu, jo ir skaidrs, ka tas ļoti traucē dzīvot.
19.12.2013 21:00 |

Reitings 18
Sunset, runa ir par augstskolu. Man jau 25 gadi. Arī pusaudžu gados tiku mierināta, ka tas pārejot tīņa vecumam beigsies.
19.12.2013 21:03 |

Reitings 6299
ģimene jau bieži ir tādi ''jaukumiņi'', kas par visiem defektiem skandina, ka tā esot ''individualitātes izpausme''. ja tu esi vēl skolniece, ar šo problēmu cīnīties tiešām ir smagi, varbūt var parunāt ar mammu tā no sirds, lai saprot, ka tu smagi ciet un tas ir jārisina, nevis jāizliekas, ka problēmas nav.
19.12.2013 21:05 |

Reitings 6299
kad sāku rakstīt, nebija vēl tas koments par 25 gadiem, sorry
19.12.2013 21:07 |

Reitings 518
Reģ: 17.09.2011
Paši sviedri kā tādi ir ūdens , ko organisms izvada , lai dzesētu sevi, sviedri smird tad, kad saskaras ar baktērijām, kas atrodas uz ādas!

Ja tu mazgājies tik bieži kā saki, vaina ir organisma iekšienē, hormonālaja sistēmā, vairogdziedzerī...
19.12.2013 21:13 |

Reitings 3467
Jāpaņem pauze no studijām un jābrauc pastrādāt, tad arī varētu aiziet pie visiem dakteriem, kuriem vēlos.
Nepamet studijas, lai sapelnitu naudu bezgala daargiem aarstiem, bet aizejot pie gimenes arsta esi uzstajiga. Pieprasi vienkarsu nosutijumu uz parbaudem. Iesakumam deres.
Un, neskaties uz citu cilveku VD izpausmem. Cik es zinu cilvekus ar VD, tad katram ta izpauzas savadak. Katrs esam savadaks. ;)
19.12.2013 21:13 |

Reitings 18
Ar mammu ir tā jocīgi...Esmu daudz raudājusi viņas priekšā par šo, bet viņa tāpat man cenšas ieskaidrot, ka ''nu nekā taču nav, tas ir tikai tavā galvā''. Varbūt viņa ir pie manis pieradusi un neko nejūt, bet drīzāk sliecos domāt, ka vienkārši cenšas man iestāstīt, ka nekā nav, lai man būtu psihiski vieglāk un es par to nedomātu. Es šo vēl tā arī neesmu atkodusi, kas ar viņu īsti ir.
19.12.2013 21:14 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits