1. Vai tavs/tavu vecāku/drauga/māsas kaķis dara kādu no blēņām? Jā, nē, ko tieši?
2. Vecums. Ja tagad runcis ir pieaudzis, kāds viņš blēņdaris bija līdz gada vecumam?
3. Kaķa šķirne? (bezšķirnes parastais? Ja ir šķirne vai krustojums, lūdzu minēt, kāds)
4. Ja ir šķirnes kaķis/krustojums - cik "tīrs", pa kādām naudām pirkts? (te man derēs info, vai tas ir tīrasiņu Meinkūns/sfinkss ar radurakstiem pa 400 ls, vai arī sfinksiņš pa 100 latiem, pirkts no rokām)
5. Vai ir izdevies viņu kā pārmācīt / atmācīt to slikto darīt?
1. Varu pastāstīt par siāmieti un par, iespējams, ņevskaju maskaradnuju košku.
2. Siāmietis mums no bērnībdienām - sākumā liels bailulis, bet jau otrajā dienā gāja lielajā izpētē. Viss viņam interesēja, visu gribēja paošņāt, paaiztikt. Ļoti foršs kaķēns, daudz spēlējās, no rītiem modināja ar kājās košanu. Neiztika bez saplēstām vāzēm un, piemēram, no klaviatūras viens burts ticis izķeksēts, bet tas viss bija dikti pozitīvi.
Ar vecumu kļuvis slinkāks, visu laiku guļ (bet tur kur grib, gluži uz rokām neiet), ir retās reizes, kad paspēlējas. Istabas kaķis, no āras baidās kā no ļaunākā ienaidnieka. Pamazām radinot viņam sāka rasties interese par mūsu pagalmu, bet, piemēram, brauciens pie veta bija kaut kas briesmīgs - man visa jaka nodīrāta.
Tā kā viņam nācās uzņemt vēl vismaz 3 kaķus, varu teikt, ka ir tik labs, labsirdīgs, draudzīgs kaķis, kādu sen man nav nācies redzēt. Viņš draudzējas gan ar citiem zvēriem, gan ar cilvēkiem, tai pat laikā saglabājot savu neatkarību. Nebūs tā - kāds sagrib apskaut kaķi un kaķis mierīgs gulēs apskāvienos. Tā gan nē.
Otra - ņevskaja maskaradnaja - pie mums pieklīda ~aptuveni gada vecumā. Patīk spēlēties, bet vairāk vēro situāciju no malas, viņai ir vērotāja loma. Šad tad uzbrauc virsū mūsu pirmajam kaķim, tad sabaram. Citādi kopā dzīvo neitrāli, reizēm labdabīgi paspēlējas. Viņai ārkārtīgi patīk, ja viņu aiztiek, kad pati atnāk. Staipīšana, ar varu glaudīšana utt. - tad parāda savus varen asos nagus un viltīgo dabu. Galu galā ielas kaķis, kaut ko tur jau samācījusies.
3. Nevaru spriest, cik tīras šķirnes ir. Gan jau nav nekādu lielo radurakstu, bet izskats sugai atbilst.
4. Vienīgais sliktais ir tā retā kaušanās starp abiem kaķiem. Principā, manuprāt, ir iemācīts, ka tas ir slikti, ar laiku varbūt "aizies".