kaķu šķirnes_nedarbi

10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Lasot diskusiju par kaķiem, tapešu skrāpēšanu, utt., radās jautājumi, kuru atbildes man ļoti noderētu priekšdienām (protams, katra sapnis ir ideāls kaķis, kas neskrambās mēbeles, netēlos spaidermenu uz sienas un nekarāsies aizkaros :D)
1. Vai tavs/tavu vecāku/drauga/māsas kaķis dara kādu no blēņām? Jā, nē, ko tieši?
2. Vecums. Ja tagad runcis ir pieaudzis, kāds viņš blēņdaris bija līdz gada vecumam?
3. Kaķa šķirne? (bezšķirnes parastais? Ja ir šķirne vai krustojums, lūdzu minēt, kāds)
4. Ja ir šķirnes kaķis/krustojums - cik "tīrs", pa kādām naudām pirkts? (te man derēs info, vai tas ir tīrasiņu Meinkūns/sfinkss ar radurakstiem pa 400 ls, vai arī sfinksiņš pa 100 latiem, pirkts no rokām)
5. Vai ir izdevies viņu kā pārmācīt / atmācīt to slikto darīt?

P.s. Meitenes, kurām ir darīšana ar Orientālo runci vai Orientālo dāmu - padalieties vēl jo īpaši ar informāciju! :)
būs prieks lasīt.
16.12.2013 20:48 |

Reitings 110
Reģ: 15.06.2009
Man ir 10 gadīga bezšķirnes kaķene, baigos nedarbus nedara, ir savs skrāpējamais krēsls, viss štokos. Bet tad ģimenē ienāca vēl viena kaķenīte - arī jauktenīte ar Norvēģijas meža kaķa gēniem. Tās ir drausmas, mēs saucam viņu par mazo teroristu. Iet tā kā raķete, nokausēt viņu neiespējami (spēlējoties, ņemoties viņai tikai enerģija rodas). Lielā kaķene un suns ir nomocīti, mēs, cilvēki, arī :D Pirms viņas bija doma mainīt dīvānus viesistabā (nedaudz nolietojušies) un aizkarus (apnikuši) - labi, ka paņēmām to kaķi tagad - pēc kāda gada tas noteikti būs jāmaina (tik cerams, ka viņa izaugs prātiņā pa gadu) :D Bet tā- garlaicīgi nav :)
Ar orientālajiem man bijusi tikai viena pieredze. Esmu braukusi paciemoties uz pārdesmit minūtēm pie paziņas orientālieša, kad viņa ir braukusi ceļojumos. Ļoti "runātīgs", mīlīgs kaķis ar savu raksturiņu. Viss bija labi līdz vienai reizei, kad biju pie viņa, runājos, šis ņēmās pa klēpi, murrāja, ņaudēja un tad vienā brīdi ne no kā uzšņāca man tā, ka man aukstas kājas gandrīz palika. Tas kaķis (runcis, ~ 6 gadi) galīgi nav mazs un tie ilkņi viņam bija tādi, cik lielus nevienam kaķim nebiju redzējusi, drausmas, man tagad psiholoģiskā trauma :D Kopš tās reizes, apciemojot viņu viss it kā pa vecam, bet izturos nedaudz piesardzīgi un klēpī kāpt viņam vairs neļauju. Bail :D
16.12.2013 22:20 |

Reitings 502
Reģ: 29.01.2009
Adventes vainagā kā ligzdā :D

1. Mans dara blēņas - plauktā stāv divas mīkstās mantiņas, ko mums uz kāzām uzdāvināja, kaķi tās kaitina - vienmēr būs no plaukta zemē un kaut kur aizdauzītas. Pārējais nav blēņas, bet ir dauzīšanās - viņš spēlē paslēpes ar cilvēku ( palūru aiz stūra, kaķis nekustās, paslēpjos un palūru atkal - šis pārvietojies tuvāk un ir sastindzis un beigās lec :D), viņam mēdz uznākt vakar un rīta jošana pa visurieni - pārvietojas kā bulta pa virsmām, kas ir augstāk par zemi.
Mammas kaķis (ar ko kopā nodzīvoju 10 gadus) gan ir mierīgais un blēņas nedara, reizēm mēdz padauzīties.
2. Manam kaķim 5 mēneši, mammas kaķim - 13 gadi. īSti neatceros, cik ilgi viņš dauzījās.
3. Mājās ir britu īspalvainais un mammas mājā ir Latvijas melnais :D
4. Brits ir pilnīgi tīrs. Mans sapņu kaķis, bet es meklēju ģimenes mīluli - iegādājāmies pa 80 Ls, nevis 250 Ls (kā viņi maksā ar ciltsrakstiem)
5. Neko sliktu nav darījis - ceru, ka tā arī paliek :)

Bet mīļš bezgala - nāk blakus, kad grib, bet nāk, murrā, mīļojas, spēlējas, nepieciešams cilvēks. :) Vērtīgāk ieguldītie 80 Ls :)
16.12.2013 22:28 |

Reitings 1823
Reģ: 17.05.2013
Tikko atcerējos lasot Milla komentāru, Kā mums vienreiz pazuda kaķis. Atbraucam no laukiem kaķis ar mums reizē ienāca istaba, sēdējām virtuvē un pēkšņi atcerējāmies a kur kaķis palika bija pagājušas kādas 4 h, kopš nebija manīts. Tika apgriezta kājām gaisā māja un jau pagalms, līdz mamma atvēra ledusskapi a šis laimīgs blakus siļķu bļodai sēž :D
16.12.2013 22:29 |

Reitings 1111
Reģ: 29.01.2009
Mums ir laikam bezšķirnes, šovasar pieklīda. Īsti nezinām arī vecumu, vetārsts saka - ap trim gadiem.
Blēņas? Nu skrāpē šur tur nagus, bet lielas blēņas vēl nav sadarījusi. Viņai gan mums ir dažas īpatnības, nez kāpēc izkārtojas pašā kastes stūrī, tāpēc bieži ar kaku netrāpa :D nopietni. Un tiešām nav ne jausmas, kāpēc tā, esam izmēģinājuši jau vairākas kastes - dažādu izmēru/augstumu. Nu tā viņa dara.
Un viņa ļoti daudz ēd. Visu laiku ir kaut kādā bada stāvoklī. Pēc sterilizācijas strauji uzņēma svaru, bet es ļoti sekoju pārtikai, ko un cik daudz viņa mums ēd. Bet tās bada bailes viņai laikam tik viegli nepāries :(

Nu tā, bet uzticīga ir. Laikam jau pateicīga. Vīrs man ir kaķu dievs, visi kaķi viņu vienmēr mīlējuši un šī mūsu princese tāpat - pie manis atnāks tikai tad, ja vīra nav mājās :D A tā - tikai pakaļ viņam.

Un jā, nezinu, kā šogad ar eglīti. Negribas atmest domu par svētku eglīti, bet kaķim tā ļoti patiks, jau varu iedomāties... :D
16.12.2013 22:42 |

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
1. Vai tavs/tavu vecāku/drauga/māsas kaķis dara kādu no blēņām? Jā, nē, ko tieši?
2. Vecums. Ja tagad runcis ir pieaudzis, kāds viņš blēņdaris bija līdz gada vecumam?
3. Kaķa šķirne? (bezšķirnes parastais? Ja ir šķirne vai krustojums, lūdzu minēt, kāds)
4. Ja ir šķirnes kaķis/krustojums - cik "tīrs", pa kādām naudām pirkts? (te man derēs info, vai tas ir tīrasiņu Meinkūns/sfinkss ar radurakstiem pa 400 ls, vai arī sfinksiņš pa 100 latiem, pirkts no rokām)
5. Vai ir izdevies viņu kā pārmācīt / atmācīt to slikto darīt?

1. Varu pastāstīt par siāmieti un par, iespējams, ņevskaju maskaradnuju košku.
2. Siāmietis mums no bērnībdienām - sākumā liels bailulis, bet jau otrajā dienā gāja lielajā izpētē. Viss viņam interesēja, visu gribēja paošņāt, paaiztikt. Ļoti foršs kaķēns, daudz spēlējās, no rītiem modināja ar kājās košanu. Neiztika bez saplēstām vāzēm un, piemēram, no klaviatūras viens burts ticis izķeksēts, bet tas viss bija dikti pozitīvi.
Ar vecumu kļuvis slinkāks, visu laiku guļ (bet tur kur grib, gluži uz rokām neiet), ir retās reizes, kad paspēlējas. Istabas kaķis, no āras baidās kā no ļaunākā ienaidnieka. Pamazām radinot viņam sāka rasties interese par mūsu pagalmu, bet, piemēram, brauciens pie veta bija kaut kas briesmīgs - man visa jaka nodīrāta.
Tā kā viņam nācās uzņemt vēl vismaz 3 kaķus, varu teikt, ka ir tik labs, labsirdīgs, draudzīgs kaķis, kādu sen man nav nācies redzēt. Viņš draudzējas gan ar citiem zvēriem, gan ar cilvēkiem, tai pat laikā saglabājot savu neatkarību. Nebūs tā - kāds sagrib apskaut kaķi un kaķis mierīgs gulēs apskāvienos. Tā gan nē.

Otra - ņevskaja maskaradnaja - pie mums pieklīda ~aptuveni gada vecumā. Patīk spēlēties, bet vairāk vēro situāciju no malas, viņai ir vērotāja loma. Šad tad uzbrauc virsū mūsu pirmajam kaķim, tad sabaram. Citādi kopā dzīvo neitrāli, reizēm labdabīgi paspēlējas. Viņai ārkārtīgi patīk, ja viņu aiztiek, kad pati atnāk. Staipīšana, ar varu glaudīšana utt. - tad parāda savus varen asos nagus un viltīgo dabu. Galu galā ielas kaķis, kaut ko tur jau samācījusies.

3. Nevaru spriest, cik tīras šķirnes ir. Gan jau nav nekādu lielo radurakstu, bet izskats sugai atbilst.

4. Vienīgais sliktais ir tā retā kaušanās starp abiem kaķiem. Principā, manuprāt, ir iemācīts, ka tas ir slikti, ar laiku varbūt "aizies".
16.12.2013 23:48 |

Reitings 585
Reģ: 14.05.2013
1. Blēņdarīts visu laiku. Lielākais nedarbs, visas mīkstās mēbeles saplēstas. Māci vai nemāci, zin ka nedrīkst. Ir vairāki speciālie asināmie, tad vesels koks ar speciālu pinumu uzkonstruēts, nē- dīvāni un viss. Ir īsts saldumdukis, mēģina nočiept cepumus. Sevišķi garšo piparkūkas un cepumi ar zapti vidū. Protams neļaujam. Vienmēr griba būt galvenā, daudz runā, kaut ko stāsta acīs skatoties:). Palīdz izkrāmēt iepirkumu maisus. Patīk spēlēties ar bumbiņām. Nes klāt kā sunītis.
2.Meitenīte
3.Cornish rex
4. Tīra, dārgi.
5. Pārmācīt nav iespējams, jo zina ka kaut ko darīt nedrīkst, bet kamēr neredz dara. Kad ir klāt, tēlo labiņo, ka nav vainīga:)
17.12.2013 09:33 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Iemācīts bija ka ja grib nokartoties tad japrasas laukā un vēl ja grib istaba tad jauzlec uz palodzes un tiks istaba.

Mans arī tā darīja, pats iemācījās. Ekk, vispār tik gudrs kaķis bija!
17.12.2013 11:37 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Mums ir kaķīs-parastais. Izbijis bomzis, no patversmes. Ļoti tīrīga, pūkainu, baltu vēderu :D Pēc pases vārdā Pērle. Realitātē - atsaucas uz vārdu ''Kaķis''.
1.Mums ir niķīši, kas uznāk. Piemēram, paklāja plēšana, mantu izvazāšana pa dzīvokli utt. Labakais gan bija, kad pieķēru viņu šmorējam iekšā putukrējumu. Es biju uztaisījusi saldajam un burtiski uz minūti novērsos. Ieeju virtuvē un kaķiene jau galvu ar visām ausīm traukā iebāzusi, laizās. Es viņai uzreiz:''Kaķīīīīī, nu kas tā dara?''. Šī salecas, paskatās uz mani ar savu vienu aci un izteiksme apmēram tāda: ''koa? vai tad nedrīkstēja?'' :D:D Nav viņa mums badā, bet vienalga - nu ir jālien pie traukiem. Vienu citu reizi nospēra man makaronus no pannas.
Protams, besīgākais viņas ieradums ir viņas gulēšanas paradumi, bet tur gan cīņa bezcerīga - viņa uzskata par savu pienākumu gulēt vai nu man virsū vai nu pie mana sāna. Kad viņa guļ pie sāna, tad man vispār vietas paliek baigi maz, jo sanāk, ka draugam vienam ir vesela puse gultas, bet man manējā jādala ar kaķi :D. No rītiem viņa košļā manus auskarus(es neņemu savus parastos sudraba ārā uz nakti) vai sit man pa seju ar ķepu(bez nagiem, jo zin, ka ar nagiem pa seju nedrīkst).
2.Draugs no patversmes paņēma, kad viņai bija 7 mēneši. Tas bija kkad vasarā. So - viņai tagad ir ap gadu, mazliet vairāk. Neko daudz jau mainījusies nav. Vienīgi šo to iemācījusies(piem, ko nedrīkst utt).
3. Šķirne: kaķis - parastais :D
4.------
5.Jā, ir izdevies iemācīt, ko nedrīkst. Viņai jau no pirmās dienas ir dīvaini milzīga mīla pret mani(lai gan draugs bija tas, kurš viņu no patversmes paņēma) un līdz ar to, mani viņa arī klausa. Iemācījās, ka nevar kāpt uz mana galda, kad tur ir portatīvais vai kāpt uz paša portatīvā un to nedara. Tāpat - apavus nedrīkst plēst, virtuvē uz galda nedrīkst kāpt tad, kad es tur gatavoju ēst(uz galda nevar, bet tas jau netraucē viņai ieāķēties un karāties atvilkņu rokturos, jo, protams, ir jāredz, vai tikai kko gardu atkal nevar nočiept) utt.
Man patīk kāds miers iestājas, kad es veļas mašīnā drēbes mazgāju - kaķis sēž pretī un nekustīgi skatās, kā griežas.

Par spīti visam, labi jau sadzīvojam. Vienmēr kāds gaida mājās, vienmēr kāds dīvānā pielien blakus un apguļas.
17.12.2013 12:00 |

10 gadi
Reitings 10604
paceļuu! Jauki lasīt :)
17.12.2013 19:43 |

10 gadi
Reitings 10604
:)
17.12.2013 20:28 |

10 gadi
Reitings 10604
ēē, es zinu, ka kaudzei no jums ir kaķi! Un daudzām ir orientālie.
18.12.2013 10:17 |

Reitings 3298
Reģ: 16.04.2012
1. Jā, mana mazā murmule dara blēņas. Bet ļoti foršas blēņas, par kurām es varu tikai pasmieties. :) Vienu reizi gan es biju ļoti, ļoti dusmīga un sabāru viņu kārtīgi, jo vēl kad bija maza, dzenāja mušu pa palodzi un apgāza visas manas ziedošās orhidejas (7), protams, ka ziedu kāti pārlauzti, zeme pa grīdu utt.
2. Janvārī viņai būs 2 gadi.
3.
4. Pirku, bet bez papīriem. Līdz ar to cena bija aptuveni puse no tā, cik maksā ar dokumentiem.
5. Orientālieši ir ļoti gudri un aktivitāti mīloši kaķi, līdz ar to blēņas ir viņu ikdiena :D
Ja Tevi interesē vēl kas konkrēts, droši raksti man. Pastāstīšu.
18.12.2013 10:29 |

10 gadi
Reitings 10604
bellakilaa, starp citu, jā,- tieši tevi es īpaši gaidīju šajā diskusijā :) Zināju, ka tev ir šis kaķis. Gadījumā ja nu kas, drīkstu pie tevis vērsties ar visādiem jautājumiem (arī muļķīgiem)?
18.12.2013 10:36 |

Reitings 3298
Droši :)
18.12.2013 10:36 |

10 gadi
Reitings 10604
stulbā es :D Pat nebiju līdz tava komentāra beidzamajam teikumam tikusi, kā jau jautāju tev par jautājumiem.
18.12.2013 10:37 |

10 gadi
Reitings 10604
Agnesh, šis priekš tevis! :D
18.12.2013 10:42 |

Reitings 3298
Jā, manējai ilkņi arī kā mazai vampirelli :D
18.12.2013 10:52 |

Reitings 3298
Cukurvāvere, es te pamazām briestu mazo murmuļu taisīšanai, ja izdosies, zini kur vērsties :)
18.12.2013 10:54 |

Reitings 457
Reģ: 22.12.2012
1. Jā, dara reizēm kādus nedarbus, bet nu jau reti ko sastrādā. Viena no kaķenēm (Minna) neko sliktu nedara, ja nu reizēm paasina nagus pret jauno dīvānu. Otra kaķene Rudā, kad bija maziņa visu ko mēdza sastrādāt. Kad bija pavisam maza, koda degunā, rāpās pa koka logu rāmjiem augšā un reiz pat izlīda pa ventilācijas režīmā atvērto logu un noleca no otrā stāva uz nojumes. Gāza riņķī puķu podus, vāzes, kāpa visur kur vien varēja uzkāpt. Ir sagrauzusi pāris vadus, vecajam telefonam mācēja atslēgt modinātāju, pāris reizes dēļ viņas esmu pamatīgi aizgulējusies jo atslēdza modinātāju, ir čurājusi zem vannas vai tajā, bet tā laikam ir kāda veida atriebība drauga mammai, tagad vairs tā nedara.
2. Minnai ir aptuveni 4 gadi, īsti nezinu, jo ir pieņemta no ielas, Rudajai ir 3 gadi, lielākās bļēņas darīja līdz 2 gadu vecumam.
3. Par šķirnēm viņām neko nezinu. Minna ir bezšķirnes pūkaina, Rudās it kā mamma ir šķirnes kaķene, bet neko par to nezinu, jo viņu atnesa mājās kad bija aptuveni divas nedēļas veca. Cik saprotu saimnieki nevēlējās ilgāk turēt mazo kaķēnu un likuši izvēlēties vai nu ņem vai slīcinās. Tā nu es viņu uzaudzināju, ir ļoti uzticīga man un draugam staigā pakaļ visu laiku, guļ pie mums. Bet ir divi mīnusi 1. viņai esot mazi asinsvadi 2. pēc sterilizēšanas ir diezgan naidīga pret citiem kaķiem vispār ir baigais bosiks.
18.12.2013 12:02 |

10 gadi
Reitings 10604
paceļu :)
18.12.2013 20:06 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits