kārtība mājās?

Reitings 2033
Reģ: 10.12.2012
Atceros, ka an mamma bērnībā visu laiku kladzināja, ja tu tagad neiemācīsies visu laiku istabu uzturēt kārtībā, tad nekad tur kur tu dzīvosi nebūs kārtības?

kā ir ar jums, varbūt mājās ir ideāla kārtība, lai gan agrāk nebijāt tik kārtīgas? Vai otrādi? Vai cilvēki mainās šajā ziņā?
14.12.2013 12:47 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Man mamma mācīja, ka jābūt visam kārtībā mājās, bet pati bija lielākā bardaka taisītāja un vēl visu vainu man uzgrūda... Kad sāku dzīvot atsevišķi - man bija ideālā perfekta kārtība vienmēr. Apprecējos un bija ļoti daudz kašķu ar vīru kārtības dēļ, jo šis bija pieradis, ka viņam mamma nopakaļ ar lupatiņu staigā un visu pēc viņa savāc. Tad piedzimā bērns un man nācās iemācīties nedaudz atslābt... Tagad ir tā, ka pa dienu atļauju, lai darās (gan vīrs, gan bērns) kā grib, bet pirms gulētiešanas viss tiek novākts un sakārtots. Tāds neliels kompromiss tā teikt, bet tāpat es patiesībā neesmu apmierināta...
14.12.2013 19:21 |

10 gadi
Reitings 1221
Reģ: 07.06.2009
Ak, gjeeniji straadaa haosaa. :D To ari mammai vienmer teicu!
14.12.2013 19:31 |

Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
Man ir svarīga kārtība mājās. Par to ar draugu bieži kašķējos. Uzskatu, ka abiem jāuztur kārtība mājās, nevis man pēc viņa jāvāc. Kaut arī , palasot, kā te citām vīrieši vispār neko nedara, saprotu, ka manējais vēl daudz dara, es tomēr vēlos lai abi darām līdzvērtīgi daudz.
Ar tādu vīrieti, kas nevar uztaisīt vakariņas/brokastis, nenomazgā traukus, un nevar veļu izmazgāt un izlikt žāvēties, es vispār kopā negribētu būt. Tāpat patīk, ka draugs vienmēr tīra virtuvi un vannas istabu , kamēr pati kārtoju skapjus un tīru istabas, jo tur man sava kārtība.
14.12.2013 21:38 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Mana mamma ir pedante, es - haotiska. Parasti radīju haosu, mamma man skraidīja pakaļ un moralizēdama vāca..
Tagad.. man nekārtība ''sit pa nerviem''.. es haosā vairs nespēju koncentrēties :) Laikam pieradu pie tā, ka mājās mamma uzturēja kārtību :)
14.12.2013 21:45 |

Reitings 533
Reģ: 02.08.2011
Es esmu ļooooti liels pedants, es jau esmu pati sev to atzinusi,ka man tā ir kaut kāda slimība :D
Es vari mazgāt,slaucīt grīdas 3,4 reizes dienā,un man tāpat liekās,ka es staigāju pa netīrumu kalnu :D Es varu tīrīt māju līdz 4 rītā,kad uznāk..pat lustras,spuldzes un citas,ļoti grūti aizsniedzamas vietas notīrot..Visas drēbes,kas vilktas,katru vakaru tiek mestas veļasgrozā, mazgājot pat vienu trauku,pēc tam izmazgāju arī visu izlietni,virsmas ap to..Un jā, es vnm iekšēji vāros,redzot,ka kāds manu kārtību vienā mirklī izjauc,vienīgais,pret bērniem,protams,jo tie ir bērni, šis pedantisms izpaužas tikai tajā,ka mainu viņiem drēbes vismaz 5reiz dienā,ai būtu vienmēr tīri. Lai gan lielākajam bērnam jau mācu sakārtot mantas,ja izmētā.
Nedomāju,ka tā ir kāda trauma, bērnībā biju diezgan nekārtīga,slinka.To man ir nodarījusi mājās sēdēšana ar bērniem :D
14.12.2013 21:51 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Man mamma mācīja, ka jābūt visam kārtībā mājās, bet pati bija lielākā bardaka taisītāja un vēl visu vainu man uzgrūda...

Manaa gjimenee bija liidziigi, taapeec beigaas es principaa atteicos kaut ko kaartot, jo uzskatiiju, ka nav ko pieprasiit no manis to, ko pashi neieveero. Kopsh izvaacos, maaja vienmeer tiira, bet nu jaa, aiz cuukaam nevaacu. Pirmais viirs bija diezgan cuucisks, bet mums ik dienas naaca maajkalpotaaja, taa kaa mani tas, uz kuras lustras vinjsh uzmeta zekji, iisti netrauceeja.
14.12.2013 23:24 |

Reitings 413
Reģ: 11.05.2012
Njaa, arī man mamma bērnībā dziedāja dziesmas, par to, ka nekad nebūs kārtības tur, kur dzīvošu, ja neiemācīšos to uzturēt jau bērnībā...

Bet nekāā.. Tgd dzīvoju atsevišķi un vnm valda ideāla kārtība! (Nepārspīlēju :D) Īpaši necenšos, vienkārši uzreiz visu nolieku tur, kur tam jābūt, jo šausmīgi nepatīk kārtošanas pasākumi...
14.12.2013 23:32 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits