Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Kā sautēt?

 
Reitings 356
Reģ: 11.09.2012
Kā ir pareizi sautēt, ja nav nekādas speciālās sautēšanas iekārtas? Katlā, pannā? Cik daudz ūdens? Un ar ko tas atšķiras no vārīšanas? Piemēram, jāizsautē brokolis.
14.12.2013 11:53 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Brokoļus neesmu sautējusi, tikai vārījusi zupā.

Sautējot kāpostus vai burkānus, skatos, lai ūdens tikai nedaudz nosedz dārzeņus vai pat nenosedz. Galvenais ik pa laikam pamaisīt. Ja sāk pietrūkt šķidruma, pieleju klāt nedaudz vārītu ūdeni.
14.12.2013 11:57 |
 
Reitings 5941
Reģ: 30.10.2009
Sautē katlā. Un kā jau Anny teica- ūdeni tā, lai nosedz dārzeņus,bet vairāk nē. Ja gadijumā pa daudz pielijis, tad var arī noliet. Nav liela bēda.
14.12.2013 12:01 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
ar tvaicēšanu drīzāk problēmas, ja nav speciālas iekārtas, bet ar sautēšanu.. pat nesapratu bēdu : D
14.12.2013 12:08 |
 
Reitings 1951
Reģ: 17.03.2009
Es sautēšanai neizmantoju ūdeni, es vienkārši leiku dārzeņus uz ļoti mazas uguns un viņiem pašiem izdalās šķidrums, kurā tie sautējās, dažreiz lai sāktu procesu pielaju pavisam mazliet ūdeni, bet tikai lai nosedz katla apakšu, ne vairāk.

sautēt var arī dažādās mērcēs vai buljonos, arī sanāk garšīgi.

Man negaršo ūdeņaini sautējumi.
14.12.2013 12:17 |
 
Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Sautēšana tā pati vārīšana vien ir tikai mazā ūdens daudzumā, Tu laikam jauc ar tvaicēšanu :)
Brokoli vari arī blanšēt, izdosies mīksts, kraukšķīgs un saglabās savu uzturvērtību ;)
14.12.2013 12:17 |
 
Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
priekš kam sautēt brokoļus? :D Jāsautie produkti, kuri bez sautēšans mēdz būt cieti, gumijoti :D
14.12.2013 12:18 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
vot pastāstiet man, lūdzu, par blanšēšanu! :D Kas, ko, kā?
14.12.2013 12:21 |
 
Reitings 356
Reģ: 11.09.2012
Kā var blanšēt brokoli?
14.12.2013 12:22 |
 
Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
thanks! ;)
Un tie blanšētie dārzeņi ir ēdami kā parasti vārīti dārzeņi, piemēram? Nu, ar gaļām , utt.? Jeb der tik saldēšanai?
(jo iedomājos, ka tie tač tāpat ir mazliet cieti, "jēli" :D )
14.12.2013 12:42 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
atļaušos piepacelt šo diskusiju. Jautājums vēl tāds - vai ir iespējams tvaicēt dārzeņus, ja man nav speciālā tvaicējamā katla? Mamma teica, ka var lielā katlā vārīt ūdeni, ielikt tajā (katlā, nevis ūdenī) metāla caurduri, tur samest dārzeņus un šādi. Protams, čakars ir. Bet vai jēdzīgi?
14.12.2013 14:21 |
 
Reitings 919
Reģ: 11.07.2013
Jautājums vēl tāds - vai ir iespējams tvaicēt dārzeņus, ja man nav speciālā tvaicējamā katla? Mamma teica, ka var lielā katlā vārīt ūdeni, ielikt tajā (katlā, nevis ūdenī) metāla caurduri, tur samest dārzeņus un šādi. Protams, čakars ir. Bet vai jēdzīgi?


Esmu tā darījusi ar jau pieminētajiem brokoļiem. Gatavi dažu minūšu laikā un, manuprāt, garšo labāk kā tad, ja tiek vārīti utml.
14.12.2013 14:24 |
 
10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
es sautēju šādā.
tad noteikti, ka caurdurī arī var.
14.12.2013 14:25 |
 
Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Es sautēšanai neizmantoju ūdeni, es vienkārši leiku dārzeņus uz ļoti mazas uguns un viņiem pašiem izdalās šķidrums, kurā tie sautējās, dažreiz lai sāktu procesu pielaju pavisam mazliet ūdeni, bet tikai lai nosedz katla apakšu, ne vairāk


+++

Un sanāk super gardi sautējumi
14.12.2013 14:29 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
ēē, tiešām? :) Es tā esmu gribējusi to tvaicējamo katlu, bet negribas pirkt, jo aizņem daudz vietas. Un izrādās, ka tiešām var arī šādi, pa vienkāršo (ar caurduri, utml.)
14.12.2013 14:39 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits