dikti garšo tunča mērce, labi sader ar makaroniem, rīsiem, kartupeļiem
1 tunča kārbiņa ( vēlams gabaliņos)
1 vidējs sīpols
150-250 ml saldā krējuma
1 dzintara kausētā siera kvadrātiņš ar zaļumiem.
dilles (sausas vai zaļās)
nedaudz eļļas
nelielaa katliņā apcepjam sagrieztus sīpolus, līdz paliek zeltaini, pievienojām klāt tunci (sulu/eļļu no tunča burciņas pirms likšanas klāt notecinu citā traukā) nedaudz pasautējām (min 2-4), maisot, tad lejam klāt saldo krējumu (ja grib biezāku, tad mazāk, lai tikai pārklāj sīpolus un tunci, ja uz lielāku skaitu cilvēku, tad visu saldā krējuma iepakojumu), maisam kamēr saldais krējums sāk vārīties (2-3 min). mazos gabalos sagriežam sieriņu un pievienojam klāt, kad sieriņi ir izkusuši, liekam klāt dilles un sāli.