Kāzas - Kleita

Reitings 2302
Reģ: 13.06.2011
Lāāāābs vakars dāmas.
Laiks jau drīz sāks spiest, pēc jaunā gada jāuzsāk savas sapņu kāzu kleitas meklējumi.
Tā kā puncis augtin aug, tad jāmeklē kaut kas netradicionālāks.
Padalieties pieredzē/zināšanās, kur es varētu iegādāties/izīrēt kāzu kleitu ampīra stilā. :)

12.12.2013 19:07 |

10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Mari, bez papēža kurpēs taču gaita nebūs tik smuka, kā ar papēdīti... Un kājas ātrāk nogurs/sāpēs/piepamps.. Mazu papēdi gan vajag...
13.12.2013 01:22 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Tām, kas te spriedelē par kleitas krāsu, te jau bija komentārs par to, ka nevainību simbolizē plīvurs, kuru tad arī nevajadzētu likt, ja nestāvi pie altāra nevainīga.
Bet mēs visas zinām, ka tas ir pilnīgs fufelis. Kura no visām tam kaucējām, ka tas un šis nav labi, pati uz savām kāzām bija nevainīga, vai ies uz Zagsu kostīmiņā, nevis izdzīvos savu sapņu dienu, kā vēlas?
Viduslaikos laulāja tikai baltās kleitās. Tā bija kā dvēseles šķīstības zīme, gatavība atdot sevi vīram. Un kādās, jūsuprāt, kleitās, precējās saucamās bezgodes? Tās, kam gultas prieki un puncis bija pirms laulības? Arī baltās. Bet bez plīvura.

Patiesībā, nevaru atturēties nepateikt, ka man prieks, ka neviena no tām, kas šeit komentēja, nebija manās kāzās.
Man tā bija skaistākā diena manā mūžā - es precējos ar vīrieti, bez kura nespēju iedomāties savu dzīvi, man bija skaista balta kleita, limuzīns, baznīca un daudzstāvu torte. Un svētki līdz rītam, ar visu, kas parastās kāzās piedien, ja neskaita to, ka līgava šampanieti nedzēra - līgava bija 8 mēnesī. Un man vienalga, ko jūs te klukstēsiet, tā līdz šim brīdim ir bijusi viena no laimīgākajām dienām manā dzīvē.
Cukurvāvere, par to papēdi nepiekrītu. Man uz baznīcu bija baltas kurpes ar nelielu papēdi, bet pēc tam, kad tilti jau bija izbraukti utt, ballē man bija baltas glītas istabas čības
http://www.oldnavy.ca/products/res/thumbimg/womens-terry-thong-slippers-bright-white.jpg
Pieļauju, ka tas ir individuāli, atkarīgs no mēneša un sievietes pašsajūtas.

Mutes te vērt vaļā par tikumību drīkstētu tikai tās, kas ir nevainīgas un ir apņēmušās palikt tādas līdz kāzām, pie kam ir kristītas un katru svētdienu iet baznīcā. Pārējām muti ciet par kaut kādu tur nevainību utt.

Autorei - piezvani uz 1188 un paprasi, kur var iznomāt kāzu kleitas. Tā kā būsi jau ar vēderiņu, ir diezgan maza varbūtība, ka šo kleitu varēsi nodot savai meitiņai (Ja tāda Tev būs), bet glabāt skapī lieku apģērba gabalu, kas pie tam aizņem diezgan daudz vietas, bez īpašas jēgas, nav īsti risinājums. Es, kad stāvoklī biju, nomāju uz Lāčplēša ielas, bet tur vairs nav, tagad tur ir kafejnīca. Bet uzzināju par šādu iespēju tieši piezvanot uz 1188, iedeva kaudzi numuru, kas iznomā kleitas, zvanīju un jautāju. Pabraukāju, uzmērīju dažādas un woalla - ar visu lielu vēderu gan jutos skaista, gan bildēs labi izskatījos. :)
P.S. Ar šī piegriezuma kleitām prātīgi - ja būs nedaudz lielāks vēders, izskatīsies pēc gubas. Ir speciālas grūtnieču kāzu kleitas, ja nevēlies ņemt tās, ņem kaut ko tādu, kas jau pēc modeļa ir pufīgs. Man bija tāda, kā šeit tā bez lencēm:

Veiksmi Tev meklējumos un jauku gaidīšanas laiku :)
13.12.2013 06:43 |

Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
Tām, kas te spriedelē par kleitas krāsu, te jau bija komentārs par to, ka nevainību simbolizē plīvurs, kuru tad arī nevajadzētu likt, ja nestāvi pie altāra nevainīga.

Es, piemēram, rakstīju kā es darītu, un visticamāk savās kāzās plīvuru jebkurā gadījumā nelikšu. Nevajag visas vienā maisā bāzt.
13.12.2013 07:01 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Bet mēs visas zinām, ka tas ir pilnīgs fufelis.

Nav tas nekāds fufelis. Man bija balta kleita un plīvurs tikai tāpēc, ka biju nevainīga.
Ja tā nebūtu bijis, tad būtu tērpusies kaut kā savādākāk, piemēram, šampanieša krāsas vai krēmkrāsas kleitā ar ziediem matos.
Manuprāt arī ļoti skaisti tā izskatās.
13.12.2013 08:20 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Anny, neizrauj no konteksta, tas bija domāts CIK daudzas no visām, tiešām bija nevainīgas. To, ka tu tāda biji, domāju zina visas, bet tas ir rets izņēmums mūsdienās un arī nedomāju, ka autorei tagad būtu jāvelk šampanieša krāsas kleita, jo lūk tā ir pareizi, jo citādi kāds, kaut ko padomās, jo viņa nav nevainīga u.t.t. Lai velk to, kas liek justies laimīgai, ko var šokēties tik daudz par tādām lietām.
13.12.2013 08:37 |

Reitings 2982
par apaviem- arī iesaku balerīnas vilkt. Biju tik laimīga, ka nebija papēžu. Un nevajag neko dārgu, jo manējās bija tā nostaigātas, ka pēc kāzam nācās mest ārā :D jā, jā, kā es tā staigāju...nezinu! :) bija jautri.

par kleitiņu, painteresējies, vai nav lētāk uzšūt- būs tieši pa "Taviem parametriem". Ir šuvējas, kuras īsi pirms kāzām, sevis šūtās kleitņas iešuj mazākās vai lielākas, jo zina kā šuvušas, un nebūs kreņķu pirms kāzām, jo taču nezini cik liels puncis būs izaudzis uz to laiku ;)
Inga Ezergale, ja nemaldos šādos gadījumos baigi nāca pretī. ;)
13.12.2013 08:50 |

Reitings 3599
Reģ: 05.09.2012
Es precējos tīri baltā kleitā un ar plīvuru, baznīcā UN neesmu nevainīga! Un kas par to?
Viss mazāk es, gatavojoties kāzam, domāju par to, kādas krāsas kleitu man jāpērk, ja neesmi nevainīga un ah dieniņ, es tak nevaru vilkt arī plīvuru, jo neesmu tak nevainīga
Muļķības! Galvenais, lai kāzu dienā līgava jūtās skaista!

Savu kleitu pirku salonā BERTINI, Grieķu tipa.
Tāda stila kleita noteikti derētu arī līgavai ar vēderiņu ;)
13.12.2013 08:57 |

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Man bija 3 kurpes kāzās. Ar vienām izgāju no mājas, kamēr mani izpirka vīrs, tikmēr jau vairs paiet nevarēju, pārvilku uz zemākiem papēžiem. Uz svinīgo daļu biju uz apmēram 5cm papēžiem. Pēc svinīgā manas kājas bija piepampušas un sāpēja ļoooti. Pārvilku uz balerīnām un visi tilti un visas atrakcijas pagāja balerīnu kurpēs. Taču,kamēr nonācām līdz viesu namam, arī tās man sāka spiest, kājas piepampa. Bija vasara un biju 5.mēnesī.
Tā nu viesu namā staigāju ar basām kājām,pirmo deju dejoju ar basām kājām un neviens neapmulsa, arī jaunais vīrs mani atbalstija un pievienojās baso kāju klubiņā :)
13.12.2013 13:36 |

Reitings 1681
Reģ: 01.09.2012
Man šķiet ka daudz smukāka izskatās ziloņkaula krāsas leitas nevis galīgi baltas - reti kurai tiešām izceļ to labākos, bet tāds maigās - krēmkrāsa, ziloņkauls tieši piestāv gandrīz visām.
13.12.2013 13:43 |

Reitings 1681
Reģ: 01.09.2012
Viduslaikos laulāja tikai baltās kleitās.

Viduslaikos neviens baltās kleitas nevilka uz kazām - precējās visgreznākajā kleitā kas bija. Gan zelta, gan melnās, gan sarkanās kleitās;) Un balta krāsa tolaik tika uzskatīta par "ļaunuma" krāsu un to bieži vilka sērās.

Balta kazu kleita ir pavisam nesens tā teikt izgudrojums. Skaista tradīcija - ne vairāk.

Un nevainīgums - agrākajos laikos tāpat liela daļa precējās, kad jau bija stāvoklī, kad pārgulēja. Principā nevainīgas obligāti precējās pārsvarā pavisam aristokrātiska būtnes. :)
13.12.2013 13:49 |

10 gadi
Reitings 2563
Viena te par otru gudrāka. Es tavā vietā šādos jautājumos atbildes šeit nemeklēt, dari kā jums pašiem labāk un lai šī diena tev būtu pati skaistākā.

Veiksmi!
13.12.2013 13:54 |

Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Ella, es esmu sniegbaltītes tips un man nekāds ziloņkauls nepiestāv :) Skatoties uz pakāramā ņemtu ziloņkaulu, bet pielaikojot divu domu nevarēja būt, ka jāņem balta :)
13.12.2013 13:56 |

Reitings 1493
Pirmkārt, man gan ar ebay kleitu bija ļoti laba pieredze. Modeli noskatīju 1:1 kā dārgā salonā, bet samaksāju 4x lētāk - tikai mazliet virs 100 ls. Neteiktu no tā baidīties - vnk ļoooooti rūpīgi iepriekš izpētīt visu piedāvājumu, salīdzināt atsauksmes, sev visu ļoti rūpīgi nomērīt.

Otrkārt, personīgi, arī es neatbalstu precēšanos ar lielu punci. Ne tik daudz tā vārdā, kā tas "izskatās", bet gan - tam nav praktiska mērķa. Ja reiz grib noformēt ģimeni, to var arī pēc mazā piedzimšanas... Uzskatu, ka jaunajai sieviņai tomēr arī kāzas ir jāizbauda, lai var vēl izdejoties, ar visiem viesiem izkomunicēt un aiziet gulēt ar vīru plkst. 6 no rīta un patiesi vēl nodoties "kāzu naktij" :D Iespējams, 1 no 1000 tāda grūtniece arī atrastos, kas to fiziski spētu... Citādi, jēga tad tikai priekš citiem tās lielās svinības rīkot? :) /šis komentārs tīri tikai diskusijas vārdā... jo dzīvē jau notiek tā, kā notiek ;) /

Treškārt, cik zinu, vairums ievērības vērto salonu Rīgā ir Avotu ielā. Daudzos pieejama arī īre. Vnk jāizstaigā, kāds tur piedāvājums.
13.12.2013 14:05 |

Reitings 5625
Es kleitu šūšu, tiesa, nezinu kādu :(
Arī laulāšos pavisam drīz, baznīcā, būšu laikā starp 5/6 mēnesi, bet tā kā pa dzīvi esmu rausīga (citas teiktu - resna), tad domāju, ka man lielas atšķirības nebūs! :D
Pie altāra stāvēšu papēžos.

Mēs neprecamies pēc bērna, jo tā ir kā saka - būs citas prioritātes, nebūs laika/naudas. (man pašai draugu lokā bijuši daaaudz tādi gadījumi) Un tās kuras uzskata, ka ar vēderu nevar ne kleitu, ne plīvuru - un ja bērns blakus stāv baznīcā, tad to visu var? :D Loģika apbrīnojami stulba!

Ok, interesanti palasīt viedokļus, bet ja tos jau grib uzspiest kā pārliecību, tad man pret personu rodas antipātijas! Bet ja - pie kājas, ko domā citi, galvenais, kā paši grib un lai pašiem labi!
13.12.2013 18:44 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits