Esmu veģetāriete, martā apritēs 3 gadi. :)
Būtu atteikusies no gaļas jau daudz agrāk, bet gribasspēks, acīmredzot, nebija pietiekami stiprs: kamēr dzīvoju ar mammu, biju par slinku lai sev ko atsevišķi gatavotu (jāteic, arī finanses ierobežoja).
Jūtos ļoti labi, vien tagad, uz ziemas pusi, jūtu, ka zināms vitamīnu trūkums tomēr ir: pastiprināti miegojos, drusku pietrūkst enerģjas. To gan nesaistu ar gaļas iztrūkumu, jo, kopš neēdu gaļas produktus, uztura bagātībai sekoju daudz rūpīgāk (tomēr, šķiet, ne pietiekami). Neesmo no sievietēm, kuru svētnīca ir virtuve, ēdmaņas sagatavošanai neveltu daudz laika, tāpēc arī uzturvielu balanss nav tik uzteicams.
Absolūti neattiecinu to uz visiem veģetāriešiem, bet par sevi noteikti varu teikt, ka pēdējos gados esmu iepazinusi daudz jaunu produktu. Pirms tam biju fantāzijā visai ierobežots ēdājs. Smieklīgi varbūt, bet diezin vai man būtu ienācis prātā pārtikas vajadzībām patērēt spinātus, turku zirņus, rukolu, ķirbju sēklas.
Dzelzi satur bietes, jau minētie spināti un ķirbju sēklas, vairums pākšaugu, kāļi, sparģeļi, dilles, granātāboli, aprikozes, dateles; mazākā daudzumā arī kartupeļi un tomāti. Šos produktus vēlams kombinēt ar C vitamīnu (piem., spinātu - apelsīnu salāti), savukārt nevēlams komplekts būs dzelzs + kalcijs.
Šovakar visas domas studijdarbos, tāpēc rakstāmais visai haotisks, bet, rezumējot, noteikti varu sacīt, ka ar ēdamdzīvi esmu ļoti apmierināta, pie gaļas atgriezties neplānoju. Tā kā šī izvēle nav tāds garšo - negaršo jautājums, bet plašāka pārliecība, tā ir dabiska un it nekādu diskomfortu nesagādā.
Izdošanos! :)