Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Par ēdienu ēstuvēs

 
Reitings 274
Reģ: 29.01.2009
Tā kā pusdienas sanāk ēst katru darba dienu kādā ēstuvē, tad jau kuro reizi aizdomājos par to, cik kvalitatīvi ēdiens tiek pagatavots tieši ēstuvēs.

Piemēram, šodien sajutu, ka kartupeļi ir cepti jau lietotā eļļā. Man tas šķiet nedaudz necilvēcīgi.

Vai jūs aizdomājaties par to, no kādām sastāvdaļām ir pagatavots ēdiens? Vai neizvairāties no ceptiem ēdieniem? Un varbūt ir kas vēl, kam jūs pievēršat uzmanību, ēdot ārpus mājām?
10.12.2013 15:42 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Darbā pārsvarā ēdu tikai mājās pagatavoto ēdienu. Nav ne laika, ne vēlmes pusdienlaikā doties ātrās pusdienās. Mums pusdienu pārtraukums ir 30 minūtes, tāpēc nevar īsti normāli paspēt kaut kur aiziet un paēst.
10.12.2013 20:26 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Lai cik slavens restoraans un labs ,maajaas gatavots eediens tomeer veseliigaaks!Tiesi sii iemesla deel,mees ar viiru eedam aarpus maajas loti reti...
10.12.2013 17:55 |
 
Reitings 275
Reģ: 24.05.2011
Libra kļūdies, arī tādās vietās vis kas notiek :)
10.12.2013 17:51 |
 
Reitings 275
Reģ: 24.05.2011
esmu pavāra palīgs, neesmu strādājusi daudzās vietās, taču mana kontā ir viena no Rīgas krutākajām vietām, kura tieši neteikšu, jo pēc tā iespējams, atminēt mani, kā arī nav vajadzīgas nekādas problēmas. taču pat tur "šmaucas" ar ēdienu. eļļu nemaina tik bieži, kkas nokrīt zemē, to ieliek atpakaļ. nazis nokrīt zemē, ne vienmēr tiek nomazgāts utt. pati kadreiz domaju par savu iestādi, centīšos cik nu var, lai viss būtu kvalitatīvi. tāpat mazākās vietās ir tā, ka vnk ja kko pasūta, tad tas ir jāizlieto, nu nemetīs neviens ārā salātu, aplēsīs nesmukumus un dos tālāk. tā tas vnk ir.
10.12.2013 17:50 |
 
Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Es Vairāk Saules esmu ēdusi laikam pilnīgi visu no piedāvājuma, tā bija mana ikdienas ēstuve kādu laiku, katru dienu praktiski, bet eļļains tur nav bijis man nekad. Prieks, ka tur ir iespēja ēst tvaicētas zivis, ne kā Lido - pārceptas eļļā, BET arī VS es neuzticos, domāju, ka tur arī produktu kvalitāte nav baigi augsta, lai gan nekad nav bijusi slikta pēcgarša, tad varbūt ir ok, Dievs vien zina. Nē, nu bet ja reāli visas šīs iestādes ir tik ieinteresētas augu taukos, tad neticu, ka VS ir izņēmums, lai gan man garšo tur. Atceros, kā vienā restorānā teica - mums neder tādi augu tauki, kas nestāv 3 dienas atvērti siltumā un nav labi pēc tam. Tas man bija kultūršoks. Vai arī par kūpināto gaļu iepirkumiem, KAS pie velna tur ir iekšā, ja cena ir knapi 2ls/kg?! Es vienkārši nesaprotu. Ar laiku sapratu tikai to, ka labāk ēst mājās. :)
10.12.2013 17:44 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
womankind, ir dazas pastas receptes, kuras ir ljoti eljljainas. Varbut tev tada pagadiijaas?

Iespējams, bet tas nebija tas, ko gribu un biju iedomājusies saņemt. Nākamreiz intereses pēc būs jāpapēta, kas tas bija, ko pasūtīju.
10.12.2013 16:43 |
 
10 gadi
Reitings 1221
Reģ: 07.06.2009
womankind, ir dazas pastas receptes, kuras ir ljoti eljljainas. Varbut tev tada pagadiijaas? :)
10.12.2013 16:41 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Ikdienā (darba dienās) neēdu sabiedriskajās ēstuvēs.
Ja ēdu ārpus mājas, tad tās nav ēstuves, kur man uzrodas aizdomīgas šaubas par pagatavošanas metodēm.
Bet spilgtāk atmiņā palicis man Vairāk saules ēdiens, kur biju pārsteigta par pastu. Tā bija ārkārtīgi eļļaina, es nezinu, kā gatavota, bet tik ļoti ka pilnīgi spīd un visa tā ēšana vienā eļļas sajūtā. Veh!
Nez, vai kaut kāda neveiksme un nodrebējusi roka...
10.12.2013 16:38 |
 
Reitings 274
Reģ: 29.01.2009
Interesanti! :)

Tagad vēl jo uzmanīgāka būšu ar ēdiena izvēli. No mājām nešana tiešām nav priekš manis, uz pusdienām skrienu ne tikai, lai paēstu, bet arī lai nomainītu atmosfēru uz brītiņu, tomēr darbs sēdošs. :)

Koshlene, ko klusi zviedz par kus kusu, m? Labāk kuskuss? :D
10.12.2013 16:38 |
 
10 gadi
Reitings 1221
Reģ: 07.06.2009
Libra, nezinu, vai pec iestades prestizha vienmer var merit ediena kvalitati.
Lielisks piemers tam ir italju restorans - picerija Rossini, kura man bija nekvalitativa pasta, ka ari apkalposana.
Picas gan tur ir ljoti labas.
10.12.2013 16:35 |
 
Reitings 519
Reģ: 22.07.2010
Tas gan bija gadus 6-7 atpakaļ, un restorāns jau tad bija augstākā līmeņa ,bet nu es ceru,ka tas viss ir mainījies :D

Bet ar to gribēju pateikt,ka nebrīnos vairs par neko ,lai vai kur ēstu :) Tikpat labi mazā kafejnīciņā būs pedantiska saimniece,pavāre un viss būs ekselenti :)
10.12.2013 16:31 |
 
Reitings 6037
Reģ: 10.08.2011
Mums tieši pie darba ir ēdnīca. Ēdiens ir salīdzinoši labs.
Bet ņemu gan no mājām līdzi, jo citādi katru dienu ēšanā aizietu divi lati. Ja parēķina, cik tas mēnesī..! Paldies.
10.12.2013 16:30 |
 
Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Jā, aizdomājos gan. Un tas neapstājās tikai pie eļļas. Tāpēc vispār cenšos ēst sevis pagatvotu ēdienu, ja nevar, tad izvērtēju, ko ņemt. Nekad taču nevar zināt vai pie zupas būs saldais krējums vai aizvietotājs un tādas lietas notiek arī tad, ja porcija nemaksā 0.70sant. par zupas šķīvi. Bet nu ir jau dažas vietas un konkrēti ēdienu, kuri vienkārši vairs netiek ņemti. Gan Bei, Lido, Čilli - tas tās topiņš, kur baigi jāskatās, jo ir gadījušies iegrābieni. Par Eksporta bāru un Garāžu arī bija vīliens.
10.12.2013 16:29 |
 
Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Sesilla, tā bija mana atbilde uz to, ka ēdot restorānā, jācer, ka viesmīlis nav tizls. Diez vai vidusmēra cilvēks pusdieno restorānos.
10.12.2013 16:25 |
 
Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
Jā, bet diezvai vidusmēra cilvēks iet darba pusdienās uz Vincentu vai Bibliotēku
10.12.2013 16:23 |
 
Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
kus kus

:D:D:D
kus, kus. kus, kus, kus!
10.12.2013 16:23 |
 
Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Es domāju, ka viss ir atkarīgs no iestādes līmeņa un prestiža. Diez vai Vincentā, Bibliotēkā vai kādā tamlīdzīgā vietā produkti ir nekvalitatīvi vai porcija pacelta no zemes. Tajā pašā laikā tādā Gan bejā es par to nemaz nebrīnītos.
10.12.2013 16:18 |
 
Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
es šajā ziņā esmu izlutināta un tāpēc izvēlos tādas vietas, kur pat doma nevar būt par vecu eļļu.
10.12.2013 16:17 |
 
Reitings 249
Reģ: 25.07.2013
Ēdot restorānā, jācer ka Tavs viesmīlis nav tizls

sasmējos :D
(un par stāstiem nedaudz nošokējos ar` )
bet vispār, runas par kritušajiem ēdieniem izklausās kā ņemtas no Dž. orvela darba ''Posts Parīzē un Londonā''. traki!
10.12.2013 16:13 |
 
Reitings 2609
Reģ: 11.11.2013
Daniela, man bija līdzīgi vienā ēstuvē, kad nometu paplāti ar paiku.. The same storyy.. ;(
Ēdot restorānā, jācer ka Tavs viesmīlis nav tizls :D
10.12.2013 15:56 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!