Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Par ēdienu ēstuvēs

 
Reitings 274
Reģ: 29.01.2009
Tā kā pusdienas sanāk ēst katru darba dienu kādā ēstuvē, tad jau kuro reizi aizdomājos par to, cik kvalitatīvi ēdiens tiek pagatavots tieši ēstuvēs.

Piemēram, šodien sajutu, ka kartupeļi ir cepti jau lietotā eļļā. Man tas šķiet nedaudz necilvēcīgi.

Vai jūs aizdomājaties par to, no kādām sastāvdaļām ir pagatavots ēdiens? Vai neizvairāties no ceptiem ēdieniem? Un varbūt ir kas vēl, kam jūs pievēršat uzmanību, ēdot ārpus mājām?
10.12.2013 15:42 |
 
Reitings 519
Reģ: 22.07.2010
Agrāk darba dienās mēdzu iet pusdienās uz tādām mazām kafejnīcām,ēstuvēm,bet tagad izvēlos labāk ņemt līdzi uz darbu savu ēdienu,jo tas vienmēr garšo un zinu kas ir iekšā un nav cepts vecā eļļā :)

Tāpēc tagad sanāk ēst ārpus mājām tādās labākās vietās,vairāk kā svētku vakariņas,ja tā var teikt. Un nav gadījies kautkas slikts :)
10.12.2013 15:45 |
 
Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Esmu strādājusi par virtuves palīgu. Lai arī nebija nekādi lielie restorāni, bet par ēdiena iegādes un gatavošanas kvalitāti noteikti nevarētu sūdzēties.
Nekad netika lietota otrreizējā eļļa.
Vienīgais man smiekli bija par frikadeļu zupu - aizliedza šķīvī likt vairāk nekā 3 frikadeles :D :D :D
10.12.2013 15:46 |
 
Reitings 6676
Reģ: 07.02.2009
Šodien pusdienās pasūtīju, kartupeļu biezeni ar mednieka desiņām un štovētiem kāpostiem.... Dabūju biezeni no pulvera, un kaut kādu sojas desu lēto... kāposti bija kaut cik OK. FUI...
10.12.2013 15:46 |
 
Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Ceptus produktus cenšos neēst vispār. Vakar pusdienās ēdu tvaicētus dārzeņus ar grillētu vistas fileju, citreiz paņemu kādus grieķu vai Cēzara salātus, vēl kādreiz salātus un zupu.
10.12.2013 15:48 |
 
Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Ja tie ir fritēti kartupeļi (kā lielākoties ēstuvēs), tad to eļļu nemaz nevar nomainīt pēc katras porcijas - tad porcija kartupeļu maksātu pāri 3 Ls un gatavotos 40 min.
10.12.2013 15:50 |
 
Reitings 519
Reģ: 22.07.2010
Vienu vasaru strādāju vienā no labākajiem Rīgas restorāniem,un nesot ēdienu es paklupu uz kāpnēm un nokritu tā,ka viss saturs izkrtia uz grīdas no šķīvjiem...lielās bailēs skatījos kas nu būs,bet viss ok- pavārs visu salika atpakaļ šķīvī un deva nest klientiem :)
10.12.2013 15:52 |
 
Reitings 2609
Reģ: 11.11.2013
Wahahaa..
Esmu bijis prakses vietās daudz un strādājis ēstuvēs..
Nu, eļļa jau toč Jums katru dienu nebūs jauna.. To maina vidēji 1x 3dienās!

Parasti jau pievēršu uzmanibu tam, kurš gatavo ēst.. ipaši jau Lido var manīt darboņus, bet tā.. Jau tīriibu pamana un kad ēd mēdzu aizdomāties par things.. Bet..
Viss ir atkarīgs kur Tu ēd.. Ja ņem pusdienas piedāvājumus kkadās random vietās pa 2Ls vai 2.5Ls nedomā ka tur atradīsi kaut ko Awesooomeee kvalitatīvu..
Te jau darbojas kvantitāte.
10.12.2013 15:52 |
 
Reitings 274
Reģ: 29.01.2009
Vienīgais man smiekli bija par frikadeļu zupu - aizliedza šķīvī likt vairāk nekā 3 frikadeles


Hah...par to es arī aizdomājos, ka ir limits. :D

Es mājās negatavoju neko ceptu, bet ēstuvēs nav tik lielas izvēles un kādreiz steigā sanāk ko ceptu ieēst, bet laikam jāatsāk ēst kā ēdu vasarā - rīsi, kus kus vai bulgurs + kādi dārzeņu salātiņi, bez jebkādas gaļas. :)

Zupas gan var teikt neēdu, tikai mājās.
10.12.2013 15:54 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Man galvenie kritēriji ir - lai vizuāli ēdiens uzrunātu un lai man garšotu. Par neko vairāk īpaši neaizdomājos. Nav ko lieki sevi tracināt. :D
10.12.2013 15:54 |
 
Reitings 2609
Reģ: 11.11.2013
Daniela, man bija līdzīgi vienā ēstuvē, kad nometu paplāti ar paiku.. The same storyy.. ;(
Ēdot restorānā, jācer ka Tavs viesmīlis nav tizls :D
10.12.2013 15:56 |
 
Reitings 249
Reģ: 25.07.2013
Ēdot restorānā, jācer ka Tavs viesmīlis nav tizls

sasmējos :D
(un par stāstiem nedaudz nošokējos ar` )
bet vispār, runas par kritušajiem ēdieniem izklausās kā ņemtas no Dž. orvela darba ''Posts Parīzē un Londonā''. traki!
10.12.2013 16:13 |
 
Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
es šajā ziņā esmu izlutināta un tāpēc izvēlos tādas vietas, kur pat doma nevar būt par vecu eļļu.
10.12.2013 16:17 |
 
Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Es domāju, ka viss ir atkarīgs no iestādes līmeņa un prestiža. Diez vai Vincentā, Bibliotēkā vai kādā tamlīdzīgā vietā produkti ir nekvalitatīvi vai porcija pacelta no zemes. Tajā pašā laikā tādā Gan bejā es par to nemaz nebrīnītos.
10.12.2013 16:18 |
 
Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
kus kus

:D:D:D
kus, kus. kus, kus, kus!
10.12.2013 16:23 |
 
Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
Jā, bet diezvai vidusmēra cilvēks iet darba pusdienās uz Vincentu vai Bibliotēku
10.12.2013 16:23 |
 
Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Sesilla, tā bija mana atbilde uz to, ka ēdot restorānā, jācer, ka viesmīlis nav tizls. Diez vai vidusmēra cilvēks pusdieno restorānos.
10.12.2013 16:25 |
 
Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Jā, aizdomājos gan. Un tas neapstājās tikai pie eļļas. Tāpēc vispār cenšos ēst sevis pagatvotu ēdienu, ja nevar, tad izvērtēju, ko ņemt. Nekad taču nevar zināt vai pie zupas būs saldais krējums vai aizvietotājs un tādas lietas notiek arī tad, ja porcija nemaksā 0.70sant. par zupas šķīvi. Bet nu ir jau dažas vietas un konkrēti ēdienu, kuri vienkārši vairs netiek ņemti. Gan Bei, Lido, Čilli - tas tās topiņš, kur baigi jāskatās, jo ir gadījušies iegrābieni. Par Eksporta bāru un Garāžu arī bija vīliens.
10.12.2013 16:29 |
 
Reitings 6037
Reģ: 10.08.2011
Mums tieši pie darba ir ēdnīca. Ēdiens ir salīdzinoši labs.
Bet ņemu gan no mājām līdzi, jo citādi katru dienu ēšanā aizietu divi lati. Ja parēķina, cik tas mēnesī..! Paldies.
10.12.2013 16:30 |
 
Reitings 519
Reģ: 22.07.2010
Tas gan bija gadus 6-7 atpakaļ, un restorāns jau tad bija augstākā līmeņa ,bet nu es ceru,ka tas viss ir mainījies :D

Bet ar to gribēju pateikt,ka nebrīnos vairs par neko ,lai vai kur ēstu :) Tikpat labi mazā kafejnīciņā būs pedantiska saimniece,pavāre un viss būs ekselenti :)
10.12.2013 16:31 |
 
10 gadi
Reitings 1221
Reģ: 07.06.2009
Libra, nezinu, vai pec iestades prestizha vienmer var merit ediena kvalitati.
Lielisks piemers tam ir italju restorans - picerija Rossini, kura man bija nekvalitativa pasta, ka ari apkalposana.
Picas gan tur ir ljoti labas.
10.12.2013 16:35 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits