Kā nomierināt kaķi?

Reitings 122
Reģ: 24.03.2013
Sveiki. Ir milzīga problēma. Man mājās ir kaķis. Paņēmu no patversmes, kad bija vēl mazs kaķēns. Tagad jau mājās ir 1 gadu un 3 mēnešus. Kopš tā laika, kad viņu paņēmu, viņš ir NENORMĀLI traks. Šausmīgi... Minēšu piemērus - plēš PILNĪBĀ visu. Dzīvoklis man ir ļoti skaists, bet kaķis to ir izposījis. Aizkari saplēsti, puķēm lapas sagrauztas, tapetes saplēstas, dīvāns vienos skrāpējumos... Viss, kas viņam patīk, ir jāslēpj. Piemēram, tie paši aizkari. Lai kaķis tos neizplēstu vēl vairāk, aizkari ir aizlikti aiz radiatoriem. Puķes ir noliktas augstos plauktos, lai nevarētu tikt klāt pie tām. Tad vēl, viņš ļoti kož cilvēkiem, it īpaši man. Man ir sakostas abas rokas. Kad izeju sabiedrībā, cilvēki jautā, kāpēc es graizos. Viņam ļoti bieži uznāk momenti, kad viņam kaut kas notiek un viņš naturāli man uzbrūk. Tiešā vārda nozīmē. Viņš sataisa kūkumu, izbola ļoti lielas acis, sakoncentrējas un uzlec virsū kādai cilvēka ķermeņa daļai un nelaiž vaļā un kož. Viņš var jeb kurā brīdī uzlekt uz cilvēka kājas un rāpties tajā virsū kā pērtiķis. Kad viņu noņem nost, viņš neliekas mierā - viņš uzbrūk virsū un kož. Pēc jaunā gada taisīsim remontu, bet līdz tam es ļoti gribētu noskaidrot, kā nomierināt viņu, lai viņš tā nedara. Tas nav izturami! Vai kāda varētu palīdzēt?
07.12.2013 22:32 |

Reitings 524
Reģ: 28.03.2013
šaubos ka ,TU harmony, visiem leicies normāla.
varbūt tevi arī nopotēt?? vai vismaz galva kko iepotēt , lai vismaz sāc aŗī domāt!
tad jau aktīvus bērnus , cilvēkus arī vajadzētu nopotēt? Ne jau Tu nu būsi tā , kas lems par dzīva dzīvnieciņa dzīvību. Un kapēc esi iedomājusies cilvēka dzīvību likt augstāk par citas dzīvas būtnes dzīvību ?
Un noteikti paskaties to raidījumu par to vīrieti , kas kaķus pāraudzina , cat from hell vai kkā tā. tur pamatā tiešām ir vienkāršas lietas. dzivniekam kkas nepatīk un viņš nezin kā to savādāk izrādīt kā trakojot.
08.12.2013 18:17 |

Reitings 524
Reģ: 28.03.2013
Un kāda sajukšana prātā apgriežot kaķim nagus??
tas ir pilnībā normāli :)
Man tiešām liekās, ka te daža laba pati sajukusi prātā !
Un vispār mans kaķis arī ir traks un aktīvs, un zinat? tieši to es viņā mīlu :)
08.12.2013 18:20 |

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
Esmu pārsteigta cik daudz te tādu mazohistu,kas gatavas sevi upurēt traka kaķa dēļ.Man nav saprotams kāpēc jātur psihopāts,kas acīmredzot to cilvēku nemaz negrib,kamēr patversmē ir tik daudz kaķu,kas sitās nost gar būra restēm,lai tikai viņu paņem rokās un samīļo.Ir kaķi,kas vienkārši labāk jūtas savvaļā un to cilvēku nemaz negrib.Ne velti tik daudzas glābējas ielas kaķus tikai kastrē un laiž atpakaļ,jo dzīvnieks jūtas labāk bez cilvēka.Kāpēc neauglīgi bāzties kādam virsū ar savu mīlu,ja ir kāds cits,kas pēc tās alkst,bet nedabū,jo tā uzspiesta kādam,kam to nevajag.
Es ieteiktu šo kaķi uzdāvināt kādam ar privātmāju vai laukos dzīvojošam,kur kaķis varētu dzīvot tā kā to vēlas-bez uzbāzīgiem cilvēkiem,brīvi,ar iespējām kāpt kokos un medīt.Visnotaļ sadistiksi kādam uzspiest savu humānismu,ja tas acīmredzot nejūtas laimīgs.Laimīgi dzīvnieki kā psihi neuzvedās pret saviem saimniekiem.Kaķis ir nopietni neapmierināts ar kaut ko savā dzīvē,iespējams ar dzīvi dzīvoklī.
08.12.2013 18:46 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Oj,laipni luugta. Shii ir mana ikdiena. Mans svaigu remonteetais dziivoklis jau prasa pielabpjumus un mqnas rokas ir sagrauztas liidz plecam. Vieniigais pluss-vinjam ir tikai zobi kaa ierocis. Nagus griezham.
Izkastreeju,bet nekas nemaniniijaas.
Nu....saaku lasiit netaa ko un kaa. Baroju un glaastu,laut kaa dreseeju, nodarbinu pa dienu,lai vakaraa ir miers. Nebaroju vakaraa,jo saakas psihie,kad cieminji ir-arii atataaju tikai sauso bariibu. Leenaam saak iedaeboties.
08.12.2013 18:54 |

Reitings 11698
Esmu pārsteigta cik daudz te tādu mazohistu,kas gatavas sevi upurēt traka kaķa dēļ.Man nav saprotams kāpēc jātur psihopāts

Nez vai tad,ja kāds no taviem suņiem šāds te izaugtu, vai būtu tik viegli pateikt- atdod viņu prom, viņš ir psihs. Tas taču ir tāds pats dzīvs "cilvēks" kā tu un es. Vai adoptētu bērnu arī var aizvest prom un atdot citam?
Tā nedrīkst, ir jāmeklē iespējas un jāmēģina kaut kā tam kaķim parādīt,ka nedrīkst to un nedrīkst šito. es esmu dzīvs piemērs,kam mājās jau 1.5 ir Sātans, bet...es esmu izrakusies netam cauri, runājusi ar cilvēkiem un tas lēnāk sāk strādāt. Mēs darbojamies, manam vnk ir raksturiņš tāds,ka maz neliksies. Un neko...
Galu galā - neatceros to aprēķinu, bet - ja 1 kaķa gads ir kā 7 (?) kaķa gadi, paŗēkini- tas kaķis ir vēl bērns:D Protams,ka viņš dara blēņas.
Ja vien tas būtu tik vienkārši - oj, kaķis par traku, atdodam prom, ņemam nākamo. un tā uz riņķi..nu comoon..kas par cilvēkiem?
08.12.2013 19:04 |

Reitings 11698
Pirmkārt, aizved pie vetārsta, lai pareizi apgriež nagus. Kādu laiku nebūs ar ko plēst. Pati gan neņemies - kaķim nagos ir mīkstie audi un tu vari nodarīt pāri.

To var izdarīt pats,ja vetārsts kaut pa telefonu apskaidro kas un kā. katru reizi nav tas kaķis jāstiepj un jāvadā šurpu, turpu..tas viņu padarīs vēl tramīgāku un nervozāku.
08.12.2013 19:07 |

Reitings 11698
Par to pašu nagu griezšanu. sākumā man viņš psihoja un divatā tikai nagus apgriezām, bet tagad zina,ka kāju nost negriezīs un ja es viņu paņemu klēpī, sēž kā ķipis, punci izgāzis, jo zina,kas viņam pāri nedarīšu. jārunā mierīgā balsī,kamēr to dara.
Un manam derēja pie sienas pieliekams nagu asināmais Deo nopērkams pa 5ls...no sākuma biju nobažījusies,ka neasināsies, bet tagad jau kā istabā, tā nagi pie asināmā un es vien nevaru nopriecāties.
08.12.2013 19:12 |

Reitings 11698
*DEPO nopērkami.
08.12.2013 19:12 |

Reitings 648
Reģ: 18.01.2010
Manam tas vss ir pie kājas, šauj pa asti, cik ienāk prātā. Pieglauž ausis, pietupjās un kliegdams turpina darīt nedarbus. Bet ūdens ir ļoti laba metode - sāpes netiek nodarītas un iedarbojas acumirklī.

Žēl, ka sāpju izraisīšana kaķim dažiem ir kā dresēšanas metode.. Nebrīnos, ka kaķis agresīvs.
Dzīvnieciņu ir jāmīl, jāizprot un jāciena, lai būtu jauks un paklausīgs:)
08.12.2013 19:21 |

Reitings 243
Reģ: 02.12.2013
Es savu kaķi nevarētu atdot atpakaļ patversmei vai iemidzināt, lai arī ko viņš darītu. Esmu viņu iemīlējusi kaut arī viņš dara visas tās trakās lietas.

Sorry, bet šis liekas slimi
08.12.2013 20:04 |

Reitings 243
Reģ: 02.12.2013
Harmony piekrītu Hamrony vārds vārdā par savaļļas un mājas kaķiem. Tā tas ir.
08.12.2013 20:05 |

Reitings 22
Reģ: 09.11.2013
Varbūt tavai kaķenei nevarētu būt rados kāds siāmietis? Manējā bija tik traka tieši tāpēc, ka viņas vecmāte ir bijusi siāmiete! :) ..Bet pēc sterelizēšanas viņa palika mierīgāka, mīļāka. Vienīgais dažreiz, vēl viņai nesaprotamās, biedējošās situācijās lec virsū mugurā :D
08.12.2013 20:47 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Dzīvnieciņu ir jāmīl, jāizprot un jāciena, lai būtu jauks un paklausīgs

Varbūt spēj sniegt konkrētākus padomus, gudriniece? :)
08.12.2013 20:56 |

Reitings 11698
Sorry, bet šis liekas slimi

Man savukārt, slimi liekas dot kaķi cilvēkiem ar šitik slimu domāšanu. kaķis nav zeķes, ko izmest, ja neatbilst tavām prasībām. un tauta vēl domā- no kurienes nāk visi kaķi-klaidoņi.
08.12.2013 22:33 |

Reitings 683
Reģ: 22.01.2013
Vispār pirmo reizi dzirdu par šitādiem kaķiem, ir protams bijuši tādi agresīvāki, bet šitādi nekad, bet domāju, ka kakim trūkst brīvības, vai arī kkas nav labi ar viņu.
Pašai laukos ir kaķene, kuru, ja šī maisās pa kājām, vai lien uz galda, nolamājot vai uzšaujot pa asti, ka lai iet medīt nevis pa istabu slaistās, tad šī var aiziet un pēc tam atstiept kādu peli vai žurku, un vēl ienest tieši istabā, kur visi ir uz to momentu!
08.12.2013 23:13 |

Reitings 648
Reģ: 29.01.2009
krishala nabaga dzivniecins, vinam stress milzigs noteikti. kur vinu dabujat?

Pie vietējām mistkastēm. Palika žēl redzot to pusaugu kaķi dzīvojamies pa atkritumu maisiem šādā aukstā laikā un labu gribēdami paņēmām šo uz mājām. Ir doma nedaudz vēlāk aizvest šo līdz veterināram, bet pašlaik nav ne jausmas kā lai to izdara- šņāc, kož un rokās nedodas :D
08.12.2013 23:34 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits