Atkal es ar likumu neziņu :D

Reitings 1707
Reģ: 31.07.2012
Kas var būt ļaunākais, kas draud cilvēkam par sveša tālruņa publicēšanu?
06.12.2013 21:16 |

Reitings 533
Reģ: 02.08.2011
Maya Jā,piekrītu-vai nu paņem,savāc mammas mantas,brāļa,māsas un atved visus pie sevis, kamēr nokārtosies daudz maz situācija,kamēr tēvs atstāsies no Jums. Vai arī noliec mammu fakta priekšā,ka ja viņa turpinās šādā garā tu paņemsi prom pie sevis māsu un brāli.
Domāju,ka,ja šis viss ilgst gadiem ilgi, tad jūsu mammai ir psiholoģiskas problēmas,noteikti ka ir..Un tāpēc arī viņa tic tam,ko visi citi uzskata par suņa murgiem,un psihologs nevar šeit palīdzēt pēc dažiem mēnešiem,tad gadiem jāpaiet,lai varētu kaut ko labot, bet nekad jau tas cilvēks nebūs tāds,kāds bijis. Mamma jau arī visa šī dēļ gan jau pat nav iedomājusies,ka viņa varētu satikt kādu citu,jauku vīrieti..
Tev tiešām ir vai nu reāli jāaizved savējie prom no turienes,kur viss šis notiek,lai tēvs nevar atrast,un pat ja meklē, nu, tad ja viņš darīs kaut ko pret tevi,tad tu vari reāli arī ko iesākt-zvanīt policijai,sūdzēties, vienalga-radīt viņam diskomfortu,lai saprot,ka nav nekāds neaizskaramais. Vai arī radīt reālu izvēli mammai, vai nu ,vai nu..Vai arī atstāt visu kā ir,kas,protams,būtu traki,pret brāli un māsu.
07.12.2013 11:46 |

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
Vispar te jau pat varetu domat par Barinjtiesas iesaistiisanu, ja taados apstaklos dzivo tava masa un bralis. Pati teici, ka teevs mammu ir sitis.
07.12.2013 11:50 |

Reitings 1707
Vai arī noliec mammu fakta priekšā,ka ja viņa turpinās šādā garā tu paņemsi prom pie sevis māsu un brāli.
Es nevaru paņemt tik vienkārši brāli un māsu. Viņi ir pusaudži, viņiem tur ir draudzības, skola. Viņi negrib pārvākties.
Mamma jau arī visa šī dēļ gan jau pat nav iedomājusies,ka viņa varētu satikt kādu citu,jauku vīrieti..
Vīrieši viņai tagad nesaistās ne ar ko labu. Viņas tēvs bija dzērājs, kurš sita viņas māti un viņas māte izlēma par labu pašnāvībai, atstājot manu mammu par bāreni. Un viņas vīrs ir ne labāks.
07.12.2013 11:55 |

Reitings 1707
Vispar te jau pat varetu domat par Barinjtiesas iesaistiisanu, ja taados apstaklos dzivo tava masa un bralis. Pati teici, ka teevs mammu ir sitis.
Negribas, lai arī mammai sanāk problēmas par to.
07.12.2013 12:00 |

Reitings 164
Reģ: 07.09.2012
Es arī savaktu māsu un brāli un tā arī mammai pateiktu, ka neļausi viņiem skatīties ka tēvs izposta visu un sāpina māti. Mamm pat nenojauš kā tas bērnus ietekmēs. Pagaidām tava māte piedod ir nedaudz egoiste,tādā ziņā ka viņa domā par savi, ka viņai būs grūti šķirties,ka viņai sāpēs sirds utt,bet ne par to kādas sekas atstās uz bērniem.Viņi izaugs un par to visu atcerēsies pat pēc 20 gadiem. Māsai radīsies iespaids ka visi vīrieši ir tādi,kļūs aizspriedumaina, neatradīs kontaktu dzīvē ar vīriešiem. Brālis var kļūt atriebīgs, naidīgs egoistisks, nedod dievs viņs iemācīsies tēva rīcības un dzīvē to neatspēlēs kā normu. Jo viņs tagad redz ka māte neko nedara,tātad tā ir norma.
Bērna psiholoģija ir ļoti ietekmējama. Lūdz dari kau ko kat viņu dēļ. Paņem pie sevis,iekārto skolā, lūdz krīzes centru palīdzēt ar padomiem,finansem utt.
Mana mamma arī aizgaja no tēva,jo viņš viņu krāpa. Es pat vēl nestaigāju, viņa dabūja tukšu dzīvokli, bij tikai matracis. Tad radi atdeva visadas sadzives lietas. Protams man jau pie 30gadiem tagad, bet zinu ka mamma sirdī vēl mīl manu tēvu,un esmu no bezgalīgi pateicīga viņai par viņas rīcību. Es nezinu kāds cilvēks es būtu uzaugusi ja būtu dzīvojusi ar tādu tēvu. Droši vieb ļaunums no manis gāztos pa acīm ārā.
07.12.2013 12:10 |

Reitings 1707
Pie tam mamma joprojām tic, ka, ja trīs reizes iesniedz šķiršanās prasību, tad vairs nedrīkst. Es viņai jau vairākkārt saku, ka tā nav. Viņa joprojām par to pašu, ka nedrīkst par vienu un to pašu vairāk par trīs reizēm.
Un, protams, tētis tikai spēlē savas spēlītes tālāk. Stāsta, ka tā sieviete ir bijusi šī drauga sekretāre Ieva, kurai tagad ir problēmas ir vīru mana zvana dēļ. Kādā sakarā, lai šai sievietei būtu problēmas no vīra par to, ka viņai piezvanījusi sveša meitene it kā no tele2??
Vēl tētis mammai pārmet, ka ar kādām tiesībās es varu mēģināt caur tele2 opratoriem uzzināt viņa noslēpumus (biju uzrakstījusi vēstuli tele2 ar jautājumu, vai viņi nevar palīdzēt, protams, nevar.Informācija ir konfidenciāla.)
07.12.2013 13:16 |

Reitings 1707
Vēl tētis mani tagad zīmē par ļaundari. :(
07.12.2013 13:17 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Pēc Taviem komentāriem rodas sajūta, ka lietas labā vienkārši neko nevēlies darīt. Viss ko Tu vēlies ir atriebties tēvam un viss.
Lai kaut ko mainītu ar atmaskošanu un atriebšanos nebūs gana. Lai uzlabotu apstākļus kādos dzīvo tava mamma, brālis, māsa ir jāķeras vērsim pie ragiem. Izklausās, ka mamma ir tādā stāvoklī, ka ne tikai neatšķir realitāti no iedomām un vēlamā, bet tajā visā velk iekšā arī bērnus, kuri vēlāk pieaugot uzskatīs šādu ģimenes modeli par normu. Kādas draudzības, kāda skola? Par ko Tu vispār runā? Rīgā arī ir skolas un Rīgā arī ir bērni - būs i draugi, i mācības. Jā, adaptēties nav viegli, bet Tev tas šķiet normāli, ka bērni skatās uz, es ļoti atvainojos - emocionāli nestabilu māti katru dienu? Nu, labi - tu tur tagad kaut ko atmaskosi, kaut ko spiegosi, kaut ko - nezinu ko. Tu domā šāds cilvēks, kuram nav morāles liksies mierā? Nākošais bez mātes kam ķersies klāt būs jaunākie bērni. Gribi sagaidīt to brīdi? Ja Tu taisies tur jaukties iekšā ir jādomā ar galvu, nevis jāmeklē attaisnojumi kādēļ nejaukties iekšā.
Tur dzīvo tava ģimene apstākļos kādus nenovēlu nevienam, bet Tu tā vietā, lai domātu ar smadzenēm, domā ar pakaļu. Bāreņtiesu nevēlies iepīt, jo problēmas var būt mammai arī, ne tikai tēvam. Un loģiski, ka būs - ja viņa tiešām ir tik trakā stāvoklī kā Tu to pasniedz viņai droši vien liks ārstēties un kādam par tiem bērniem būs jārūpējas - domājams, ka visa problēma slēpjas iekš fakta, ka Tu baidies, ka Tev būs jāuzņemas rūpes par brāli un māsu. Jo scenārijā, kad tēvs ir varmāka un māte nestabila cits iznākums kā ārpusģimenes aprūpe nav iedomājams. Vēl ņemot vērā to, ka finansiālā situācija droši vien ir pilnīga pakaļā - cilvēks aiz labas dzīves neņem čupu ar kredītiem, cilvēks to dara, kad naudas nav - iespējams, potenciālajai pudelei, ripām vai vēl kam tik pat stulbam.
Tad beidz čīkstēt un domā ko darīt - domā par to, cik tad patiesībā ļoti Tevi vispār uztrauc mamma, brālis un māsa.
07.12.2013 13:32 |

Reitings 1707
stellaglmr Mamma nav tik jukusi(drīzāk nomocīta) un es nedomāju ar pakaļu. Bet jā, baidos. Ja nu tomēr man nav taisnība un tētis ir tieši tik balts un pūkains, kā stāsta?
Kredīti nav ņemti ne alkoholam, ne ripām. Mēs patiesībā nemaz nezinām, kur šī nauda ir aizgājusi. Tētis viņu vienkārši savāca, sakot, ka draugam bizness bankrotē un vajag palīdzēt ar naudu.
Šobrīd man ar mammu ir sarunāts, ka no janvāra viņa ar brāli un māsu nāks pie mums un meklēs darbu. Šobrīd viņai līdz galam jānostrādā simtlatnieku darbs. Vienīgi viņai nav ne jausmas ,ko darīt ar ieķīlāto dzīvokli, lai komunālie parādi nekrātos
07.12.2013 13:40 |

Reitings 164
Gribētos sadot pa galvu tavam tēvu.
Mammai nav vēl kāda draudzene, radi,ko uzklausīt?
Kā var māte neticēt savam miesīgam bērnam kura nav vairs maza. Ir redzets ka visam tic bet visu piedod vīram,bet te izskatas ka māte tic arī tēva pasakām,ļoti bēdīgi. Es tiešām nesaprotu,kas mammu varētu pārliecinat rīkoties.
07.12.2013 13:43 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Vienīgi viņai nav ne jausmas ,ko darīt ar ieķīlāto dzīvokli, lai komunālie parādi nekrātos

Izīrēt.
07.12.2013 13:43 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Ak, dievs, "Ugunsgrēks" atpūšas! :D

Nu tak skaidrs, ka mātei ir jāšķiras un jādzīvo tālāk, vismaz nebūs vēl vairāk t
eva kredītu, ko viņai pēcāk nāksies atmaksāt, nevis jāspēlē šitās spēles, nu tak tur sen ir skaidrs, ka tētis piš citu!
07.12.2013 13:47 |

Reitings 1707
stellaglmr Tāda arī bija mūsu pirmā doma, taču tētis to nepieļaus(drīzāk pakārsies,jo viņš tur galu galā daudz naudas ieguldījis) un dzīvoklis ir mazpilsētā, tur nav īpaši daudz cilvēku, kam būtu interese īrēt.

Ak, dievs, "Ugunsgrēks" atpūšas!
Vai ne? :D Es arī vakar par šo smējos, ka nu gatavais Ugunsgrēks te. Vēl Ievu izfantazējis
07.12.2013 13:55 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Maya, es gan nelasīju visu diskusiju, bet, manuprāt, labākais ir atbalstīt māti spert soli un izšķirties ar tēvu, nevis kalt kaut kādus atriebības plānus un mēģināt "pienaglot" tos abus, galu galā, neviens nevienam nepieder.
07.12.2013 13:57 |

Reitings 1707
becky Es nekaļu atriebības plānu :) Tikai vēlētos, lai man ir kāds apstiprinājums, ar ko pārliecināt mammu par to,ka saku taisnību.
07.12.2013 14:00 |

Reitings 164
Cik tev ir gadu ja drīkst jautāt?
Pasaki pati tēvam ka ņemsi mammu māsu un brāli pie sevis.pasaki ka pārdosi dzīvokli, bet ja viņam tik dārgs tas dzīvoklis,tad lai iedod kādu naudiņu mammai par to ka viņa pārrakstis dzivojli uz tēva vārdu. Nokartojiet paradu saistības un viss... tā kā dzīvoklis uz mammas vārds es ju nu draudētu tēvam ka pārdodu dzīvokli, man būtu pue kājas cik viņs tur ieguldījis. Likums ir mātes pusē.
07.12.2013 14:09 |

Reitings 1707
Cik tev ir gadu ja drīkst jautāt?
20
pasaki ka pārdosi dzīvokli, bet ja viņam tik dārgs tas dzīvoklis,tad lai iedod kādu naudiņu mammai par to ka viņa pārrakstis dzivojli uz tēva vārdu
Ar šo īpašumu nevar veikt šādas darbības, jo tas ir ieķīlāts bankā.
07.12.2013 14:13 |

Reitings 533
Reģ: 02.08.2011
Maya-ak jēziņ, tu,dzīvojot šādā vidē,laikam arī esi mazliet dīvaina. Tur taču nav jābūt nekādam psihologam/psihiatram, lai saprastu,ka tu,pat atrodot neapgāžamus pierādījumus,mātei neko nepierādīsi.Viņa atradīs attaisnojumus arī tad, viņā nedzīvo realitāte,bet kaut kur pa vidu, bet tu tikai vēlies pierādīt mammai,ka re-man ir taisnība,es taču teicu,bet tu man neticēji-kā mazs bērns,muļķīgs mazs bērns,jo,ko tu ar to panāksi? NEKO! Nekādu uzlabojumu,vien,iespējams tādu pašu scenāriju,kā tavai mammai ar viņas mammu,jo ja šāds modelis ir bijis,tas ir laika jautājums,kad tava mamma apdomās šādu soli,tad varēsi priecāties..Jo ,visdrīzāk,viņa turas pie visiem šiem meliem,iegalvo sev šo patiesību,lai sevi KAUT KĀ vēl pasargātu,no acīmredzamās patiesības,kas izraisa sāpes,no pazemojuma,no vainas apziņas..
Un,ja tu nevēlies palīdzēt savai ģimenei,vienalga,ka tavs arguments ir bailes, tad kāpēc tu domā,ka kāds cits gribēs? Ja pat vistuvākais-ģimene negrib palīdzēt(kas esi tu), tad kāpēc svešiniekiem to darīt???
cerams,ka kāds vnk aizies uz bāriņtiesu un par jūsu ģimeni parunās,ja jau tu pati to negribi. Un tad būs vēl sliktāk,tagad tev ir iespēja darīt pašas spēkiem,nejaucot iekšā instances,kas neampelēsies ar slimu māti(protams,ka slimu,ne nogurušu,kas par muļķībām, tur jau ir slims,kopš savas bērnības+mātes pašnāvība-nav diezko grūti te sajukt pašam prātā),tavu māsu,brāli ieliks kaut kādā pagaidu ģimenē, mammu dievs zin kur,bet tēvs kaut kur dzīvos cepuri kuldams, jo tev taču svarīgāk bija pierādīt mammai,ka TEV IR TAISNĪBA,nevis reāli palīdzēt,turklāt tev vēl ir par ko pasmieties šajā situācijā. Malacis!
Cerams tikai,ka tu pati pratīsi izbēgt no šāda ģimenes modeļa savā dzīvē
07.12.2013 14:13 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
Pirmkārt, mammai jāsaprot, ka nekādus kredītus vairs ņemt nedrīkst, ja tēvam vajag, lai ņem uz sava vārda. Ja nē, beigās viņa nezinās ko iesākt ar tām summām, kas būs jāatdod..
Otrkārt, šķirties un ja dzīvoklis mammas, nomainīt atslēgas. Tur tač pat bērnam skaidrs, ka vecim ir mīļākā, kurai tā nauda tiek sagrūzta..sievu iegrūžot parādos.
Un beigās- tēvam kārtīgi pa tāfeli iedot, ibio, kur tādi lopi rodas..
07.12.2013 14:18 |

Reitings 1707
Cerams tikai,ka tu pati pratīsi izbēgt no šāda ģimenes modeļa savā dzīvē
Man pagaidām ar ģimenes dzīvi viss ir kārtībā. Protams, te var skarbi runāt.. tomēr viss nav tik elementāri, kā aiziet uz bāriņtiesu un darīts. Tētis, lai arī lops, ir mans tētis, es vēlētos, lai viņa stāstā būtu kaut mazliet patiesības.
Jau teicu, ka dodu viņiem iespēju dzīvot pie manis un vīra jebkurā laikā.
07.12.2013 14:19 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits