Skumji, ka mūsdienās skolēnam/bērnam ir vairāk tiesību nekā pienākumu, atļaujas rupji pasūtīt pedagogus, bet viņu, nabadziņu, aiztikt nedrīkst, jo viņam, lūk, ir tiesības izpausties. Tie paši pirmklasnieki atļaujas būt rupji pret pieaugušiem cilvēkiem, kamēr es, pirmajā klasē mācoties, pat neatļāvos tā runāt ar vecākas klases skolēniem, tā bija elementāra cieņa un mūsdienās tās ļoti trūkst. Šajā ziņā jā - man nepatīk virziens, kādā attīstās skola, audzināšana. Agrāk par sliktu atzīmi es mājās šņukstēju spilvenā, tagad bērns, kurš vēl alfabētu nemāk, pa visu klasi nokliedzas, kas viņaprāt ir skolotāja, kura tādu atzīmi atļāvusies ielikt. Pat nesaku, ka vajadzētu kaut kādas pāraudzināšanas vai vēl nez ko veikt, pietiek, ja tavā priekšā ir cilvēks, kurš ciena tevi kā skolēnu, kā cilvēku, kurš nav tas visgudrais un visvarenais, no kura jābaidās, bet, mans personīgais viedoklis ir tāds, ka no nabaga skolotāja prasa par daudz un neatliek diži daudz laika radošumam, knapi paspēj izņemt paredzēto vielu, kuru ne visi skolotāji pacenšas pasniegt ar izdomu. Daudzi, diemžēl, nezinu, algas dēļ vai kā cita, nesaredz skolēnus kā cilvēkus, bet gan kā audzēkņus, kuriem arī tupi pēc programmas maļ vielu un savu darbu ir paveicis, it kā.
Ir daudz radošu bērnu, bet tādu vai citādāku iemeslu dēļ nevar apmeklēt pulciņus vai citas nodarbības, varbūt negrib, domā, ka nemācēs kaut kas, nesanāks, ir klusāki, kautrīgāki bērni, tādēļ ir ļoti jauki, ka skolotāji pieiet mācīšanai radoši, ļaujot izpausties katram, parādot, ka arī kļūdīties ir cilvēcīgi, reizēm kādu arī piespiežot nedaudz radoši padomāt, jo ne visi ir tādi, bet galvenais ir atrast to veidu kā bērnus iekustināt un ļaut radošumam vaļu.