Vai jūsu nauda nāk viegli?

Reitings 2542
Reģ: 07.06.2012
Vai jūsu ikmēneša atalgojums nāk viegli vai grūti? Piemēram, par to pašu Maximu, strādā 12h dienā, vienu reizi aiziet tikai uz tualeti, ne kafijas pauzes, ne sēdēšana Cosmo.lv, ne nesteidzīgas pusdienas 1h garumā, bet pelna minimālo, un, piemēram, IT darbinieks, pelna 900Ls mēnesī, bet projektam paredzētās lietas izpilda 2 dienas pirms termiņa, un pārējo laiku birojā spēlē Angry Birds. Kā ir ar jums? Izsakiet savas sajūtas par to, kā nāk jūsu nauda...
30.11.2013 23:13 |

Reitings 1446
Reģ: 20.12.2011
Ne vienmēr, kkādā rūpnīcā vai citā smagā un/vai bīstamā darbā bieži vien maksās vairāk nekā kkādos kur vajag jurista un ekonomista izglītību.

Jā, kaut vai tajos pašos mežos- uz rokas ap 600 un vairāk.
01.12.2013 12:42 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
Latvijā ir iespējams studēt bez maksas- tātad katram ir iespēja iet šo grūtāko ceļu. Cita lieta, ka slinkie arī skolā nemācās un tāpēc pie budžeta vietām netiek vai nemaz negrib studēt.

esmu vienīgā, kura šo apgalvojumu nekad nav sapratusi? budžeta vietas ir ierobežotas. tu vari mācīties cītīgi, bet, ja vēl pieci studenti mācās cītīgi, bet budžeta vietas ir vienīgi trīs, tāpat kāds aiz tās strīpas paliks. vēl ir daudz faktoru, kas to ietekmē. privātskolotāji, kas prasa naudu, gēni, ne visi ir talantīgi, ar vieglu galvu utt.
p.s. un mācību maksa nav vienīgie izdevumi studentu dzīvē, lai apgalvotu, ka izglītība neprasa resursus. piemēram, strādājot, grūti noturēties budžetā, bet kurš segs to transportu, ēdienu un kojas?
01.12.2013 12:59 |

Reitings 8187
Reģ: 27.12.2009
Šobrīd es studēju/strādāju+saņemu studējošā naudu.Īstenībā es varētu iztikt tikai ar algu,bet nu neprotu tērēt naudu.
Darbs pats pie manis atnāca un cik viegli atnāca, tikpat viegli arī strādājas. :)
01.12.2013 13:07 |

Reitings 895
Reģ: 14.07.2013
Jā, kaut vai tajos pašos mežos- uz rokas ap 600 un vairāk.

Tieši tā, un kkādi ar jurista, ekonomista, biznesa vadības izglītību strādājot darbā kas to pieprasa pelna 300ls.
01.12.2013 13:07 |

Reitings 356
Reģ: 22.10.2011
Tipiskie slinku cilvēku argumenti:
vēl ir daudz faktoru, kas to ietekmē. privātskolotāji, kas prasa naudu, gēni, ne visi ir talantīgi, ar vieglu galvu utt.

Vestardam Šimkusam arī talants, gēni un viegla galva? Vai tomēr panākumu pamatā ir padsmit stundu klavierspēle katru dienu?
Visi talantīgie, ģeniālie un izcilie cilvēki ir ieguldījuši ļoti daudz pūļu, lai tādi kļūtu. Tikai slaists var pateikt, ka tam jau gēni, talants, vai vēl kaut kas.
01.12.2013 13:54 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Čaklie izvēlas grūtāko ceļu- skola-->augstskola--> darbs. Latvijā ir iespējams studēt bez maksas- tātad katram ir iespēja iet šo grūtāko ceļu. Cita lieta, ka slinkie arī skolā nemācās un tāpēc pie budžeta vietām netiek vai nemaz negrib studēt. Intelektuālais darbs vienmēr ir "vieglāks", jo tas ir gan interesantāks un sniedz lielāku gandarījumu, gan arī ir labāk apmaksāts. Un tā tam jābūt.

Lūk, šī ir infantīla teorija. Pēc būtības, neko muļķīgāku neesmu dzirdējusi šajā saistībā. Tātad visi tie, kam nav augstākās izglītības ir slinki? Nu, kas par aprobežotību! Viegli sēdēt pie kompja un spriest par kaut kādām lietām, no kuras sajēgas vien tik, cik melns aiz naga. Pie tam augstskola nu nekādā gadījumā nedod nekādas garantijas atrast labi apmaksātu darbu. Nu, muļķības.

Nav Latvijā visiem vienlīdzīgas iespējas iegūt augstāko izglītību, tāpēc arī modelis karjera un tad izglītība, nav nemaz nekāds retums. Ja, piemēram, cilvēks dzīvo laukos, diezgan nabadzīgi, bet vēlās uzlabot savus apstākļus, viņam pēc definīcijas jau uzreiz jādodas uz pilsētu strādāt, nevis mācīties, jo viņam nebūs vecāku, kas varēs atbalstīt finansiāli vai uzturēt, piemēram, dzīvesvietu, kaut vai tās pašas kojas. Es pazīstu tik daudz cilvēku, kam nav augstākās izglītības un kurus saukt par slinkiem ir reāli neiespējami, tajā skaitā arī pārtikas veikalu pārdevējas.

Es nenoniecinu augstākās izglītības vērtību, bet tik pat liela vērtība ir arī zināšanām, ko iegūst praksē, zināšanām, ko iegūst dzīvē saskaroties ar dažādiem procesiem un zināšanām, ko galu galā cilvēks pašmācības ceļā apgūst. Man reāli riebjas šī klasificēšana - palīgstrādnieks, zemāks cilvēks, sliņķis... Tas neliecina sliktu par tiem cilvēkiem, kas to darbu dara, bet gan par tiem, kas tā izsakās.
01.12.2013 13:59 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Ance+
01.12.2013 14:02 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Vestardam Šimkusam arī talants, gēni un viegla galva? Vai tomēr panākumu pamatā ir padsmit stundu klavierspēle katru dienu?
Visi talantīgie, ģeniālie un izcilie cilvēki ir ieguldījuši ļoti daudz pūļu, lai tādi kļūtu. Tikai slaists var pateikt, ka tam jau gēni, talants, vai vēl kaut kas.

Un ar šo tu gribi pateikt, ka ikviens, kas trenējas padsmit stundu dienā var sasniegt Šimkus līmeni? Zini, es esmu mācījusies klavieres spēlēt. Jā, tu vari iemācīties tehniski noklinkšķināt taustiņus, tāpat kā vari ar smagu darbu uztrenēt savu dzirdi un nodziedāt dziesmiņu Ziemassvētkos pie eglītes, bet tas tevi nepadara par mūziķi. Īsts mūziķis uzreiz atšķirs, kurš ir talants un kurš ir ietrenējies.
01.12.2013 14:03 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Es teiktu - vidēji. Nevaru bļaut, ka grūti nāk, jo darba laiks nav padsmit vai 20smit stundas un fiziski smags arī mans darbs nav. Taču, nevaru arī teikt, ka viegli nāk - nesēžu čiliņā visu dienu. Atbildība ir gana liela un kļūdas vnk netiek piedotas. Darbs liekas normāls, bet ceru, ka nākotnē atradīšu tādu darbu, kurš būs manā sirdī un tāpēc vien ies viegli no rokas.
01.12.2013 14:07 |

Reitings 356
Zini, es esmu mācījusies klavieres spēlēt. Jā, tu vari iemācīties tehniski noklinkšķināt taustiņus, tāpat kā vari ar smagu darbu uztrenēt savu dzirdi un nodziedāt dziesmiņu Ziemassvētkos pie eglītes, bet tas tevi nepadara par mūziķi.

Vai Tu arī no piecu gadu vecuma līdz 29 gadu vecumam katru dienu padsmit stundas trenējies? Vai tomēr patrinkšķināji klavieres pāris stundas pāris reizes nedēļā tikai tik daudz, lai vecāki liek mierā?
01.12.2013 14:14 |

Reitings 356
Ja, piemēram, cilvēks dzīvo laukos, diezgan nabadzīgi, bet vēlās uzlabot savus apstākļus, viņam pēc definīcijas jau uzreiz jādodas uz pilsētu strādāt, nevis mācīties, jo viņam nebūs vecāku, kas varēs atbalstīt finansiāli vai uzturēt, piemēram, dzīvesvietu, kaut vai tās pašas kojas.

Un kā laucinieks pilsētā uztaisīs karjeru bez izglītības? Kļūs par vecāko viesmīli?
Vai tomēr centīgi mācīsies, lai saņemtu stipendiju un tiktu budžetā?
01.12.2013 14:17 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Un ar šo tu gribi pateikt, ka ikviens, kas trenējas padsmit stundu dienā var sasniegt Šimkus līmeni? Zini, es esmu mācījusies klavieres spēlēt. Jā, tu vari iemācīties tehniski noklinkšķināt taustiņus, tāpat kā vari ar smagu darbu uztrenēt savu dzirdi un nodziedāt dziesmiņu Ziemassvētkos pie eglītes, bet tas tevi nepadara par mūziķi. Īsts mūziķis uzreiz atšķirs, kurš ir talants un kurš ir ietrenējies.
+
01.12.2013 14:23 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Pagaidaam naak viegli. Churaat varu iet, kad gribu :D pauzes gan ir noteiktas un nevar iet piipeet kad veelamies. Darbs nav monotons, kolektiivs ir lielisks, darba stundas mani arii apmierina (nav 9-17 darbadienaas), visas savas vajadziibas varu apmaksaat.
01.12.2013 15:20 |

10 gadi
Reitings 2587
Reģ: 07.03.2011
Nē, darbs nepatīk, nepārtraukti meklēju citus variantus. Par naudu - pēc ārzemju pieredzes tās vērtība man ir krietni mainījusies.
01.12.2013 16:05 |

Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
uzskatu, ka viegli, jā, jo daru darbu, kas man patīk, eju turp ar prieku, kolēģi forši un bieži vien man darba diena ir kā liela mācībstunda un man par to vel maksā :)
01.12.2013 16:47 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
Nē, noteikti nenāk viegli. Jāstrāda 23 stundas, pusdienu pārtraukums 20 min, vakariņas 15 min. Ir bijūšas dežūras, kad jāstrāda 25stundas vispar bez gulēšanas, jo oficiāli mums līgumā rakstīts, ka gulēt darba laikā nedrīkstam.
Darbs man patīk.
Un jā, pilnīgi nepiekrītu par teoriju, ka cilvēks ar augstāko izglitību saņēm vairāk, nekā cilvēks bez tas. Piem., pazīstama meitene onkologs-ķīmijterapeits Latvijā var atrast darbu Saulkrastos par 200Ls (pusslodze) vai Liepāja par 300Ls( slodze). Tājā pašā Makdonaldā cilvēki saņēm ap 2Ls/stundā, dažās zivju pakošanas cehos ap 500Ls uz rokām. Bet tur gan augstākā izglitība nav vajadzīga.
01.12.2013 18:53 |

Reitings 35
Reģ: 29.11.2013
Man darbs nav notiem vieglajiem,bet toties alga ir laba.
01.12.2013 18:58 |

Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
piemēram, IT darbinieks, pelna 900Ls mēnesī, bet projektam paredzētās lietas izpilda 2 dienas pirms termiņa, un pārējo laiku birojā spēlē Angry Birds.

Esmu IT darbinieks un nekad NEKAD nespēlēju Angry Birds vai jebkādu citu spēli darba laikā, jo tam gluži vienkārši nav laika. Piekrītu, ka IT jomā atalgojums ir labs, bet tas noteikti nenāk viegli!
01.12.2013 19:07 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Tēmas pieteikums jau velk uz kašķi, jo nu nav tā, ka cilvēki saņem lielu algu par Angry Birds spēlēšanu. Mani arī tas formulējums savā ziņā aizskar, jo es strādāju intelektuālu darbu, kas gan ir saistībā ar it kā "nenopietnu" jomu. Pieņēmu, ka dažiem šķiet, ka lielāko darba dienas daļu pavadu, lakojot nagus un pucējoties uz pasākumiem. Diemžēl viņi neredz milzīgos darba apjomus, kas tam visam ir apakšā. Un es pat nepelnu daudz :D
01.12.2013 19:25 |

Reitings 555
Reģ: 05.01.2012
Strādāju 3 dienas, 4 dienas mācos nedēļā. Viena diena nedēļā ir pilnīgi brīva, 1 diena nedēļā ir tā, kad ir gan skola, gan darbs. Strādāju 8h vai 10h, viss laiks uz kājām. Nauda nenāk viegli, tērējās ātri. pērku visu, ko mana sirsniņa vēlās, jo tāpēc es strādāju.
dažreiz uznāk dusma, domāju, kāpēc es nevaru sēdēt ofisā 9-17 un pelnīt virs 300, bet mokos ar savu knapo aldziņu, taču padomāju,ka ne vienmēr ofisā ir vieglāl un, ka man ir 19, tāpēc es mācos, tāpēc es strādāju lai būtu pieredze, lai nākotnē varētu atrast darbu, kurš man patiktu un nauda nāktu viegli. un nevajag sist nost manu naivo pozitivismu :D
01.12.2013 19:56 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits