Finanses

Reitings 142
Reģ: 19.06.2012
Tīri intereses pēc:
Un kā ir Jūsu attiecībās- kā tiek sadalītas finanses? Vai par visu maksā vīrietis, vai izdevumus dalāt uz pusēm, vai pati esi uzņēmusies lielāko maksājumu daļu?
Šoreiz jautājums attiecas vairāk nevis uz rēķina nomaksu restorānā bet sadzīvi kā tādu. Maksājumi par dzīvokli, mašīnu, ēdienu utt.
šodien par to ļoti aizdomājos, jo man ir interesanta situācija. Lielāko daļu maksājumu uzņemas vīrietis; viņš maksā arī restorānos un citos pasākumos. Bet kaut kā absurdi- ja palūdz viņam nopirkt kādu lietu (sadzīvisku, desmit latu robežās)- tad viņam tā nauda ir jāatdod. Aizdomājos. Jo tie mazie žesti reizēm jau tie nozīmīgākie ..
29.11.2013 21:24 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Nu, es, protams, uz sevi no malas objektīvi palūkoties nevaru, bet es nedomāju, ka man būtu īpašas pašvērtējuma problēmas un es uzskatītu "ka neesmu tā vērta". Bet tas gan tiesa - tās princeses, SIEVIETEs CapsLockā un 8. pasaules brīnuma sajūtas man nav. Varbūt vajadzētu, nezinu. :D
Es esmu cilvēks un mans vīrietis ir cilvēks. Mēs abi strādājam apmēram vienlīdzīgas stundas, ēst gatavo tas, kurš grib/kam ir laiks, kaut vai katrs pats sev, un sekss ir tad, kad abiem gribas (bet nu reti kāds atsakās :D). Priekš manis tās būtu ļoooti weird attiecības, ja vīrietis man maksātu par to, ka es viņam taisu ēst un dodu seksu. Tad jau tas sanāk kā otrs darbs..jeb man vienkārši nesaprast to. :/
01.12.2013 20:36 |

10 gadi
Reitings 1582
Reģ: 22.03.2013
Melns, tie taču ir arī Tavi bērni, ne? Ja nebūtu sievas, viņi ēstu rupjmaizi ar ūdeni un kinderola viņiem būtu kaut kas līdzīgs citplanētietim? Es saprotu, ja Tu atprasītu naudu par piecpadsmitajām augstpapēžu kurpēm, bet par bērnu kārumiem, really?

:-D :-D :-D Pēc kristas tekstiem par to, ka veči bieži audinot svešu vīriešu bērnus, ne par ko vairs neesmu pārliecināts :-D :-D :-D.
Es taču pa daļai jokoju. Nevajag to komentu uztvert pilnībā nopietni, bet daļa manu nopietno domu tur ir gan.
Bet par to, kas "bērniem gribas", bieži sanāk tā, ka bērniem ir pirmā dzirdēšana par to, kā viņiem gribas, jo pareizā atbilde ir "mammai gribas". :-D :-D :-D. Tādas mīļas meles jūs brīžiem esat.
01.12.2013 21:00 |

10 gadi
Reitings 2587
Reģ: 07.03.2011
Protams, pakaitinu :) Vienkārši Tu tā forši uzrakstīji.
01.12.2013 21:02 |

Reitings 1681
Reģ: 01.09.2012
Grecia... hmmm, ja sieviete sevi paardod?

Kaa jau teicu ir sievietes kuras apzinaas sevi ar lielajiem burtiem, zin ko grib un savu vertiibu - satiek virieshus kuri pashi grib vinju lutinaat.;)

A par modeli kad sievieti pilniibaa uztur viirietis un abi ir mieraa un miil un ciena viens otru - taa nav nekaada pardoshanaas. Daudz skumjaak ir kad meitene stradaa kaa zirgs lai uz puseem visu nomaksaatu, sakraatu kaadam kopigam pasaakumam bet viirietis vinju nemiil un neciena, kaut ko paarmet, noraada uz vinjas pienaakumiem, seezh uz diivaana un kasa veederu - vot tas ir skumji un taa ir paardoshanaas... par pliku velti. Savas dziives izniekoshanu.

Katrai sievietei vajadzeetu satikt viirieti kas lutinaatu, miileetu un atbalstiitu gan materiaali gan gariigi. Buutu iists viiretis - apgaadnieks, viirs un teevs. :) veiksmi visaam taadu savaa dziivee sagaidiit.
01.12.2013 22:57 |

Reitings 3146
Reģ: 30.12.2012
Ar kapeiku pisējiem nav pa ceļam.
01.12.2013 22:58 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Bet par to, kas "bērniem gribas", bieži sanāk tā, ka bērniem ir pirmā dzirdēšana par to, kā viņiem gribas, jo pareizā atbilde ir "mammai gribas". . Tādas mīļas meles jūs brīžiem esat.

Shito esmu noveerojusi. Piaugushajiem pashiem ir kauns speeleeties ar beernu mantinjaam un pirkt taas sev, taapeec izmanto beernu kaa aizbildinaajumu, lai nopirktu un tad pashas ar to speeleejaas. ( Vismaz taa viena mana draudzene dara. It kaa nopietna, pieaugusi sieviete, bet var pavadiit stundu, liekot kopaa jauniegaadaato Barbijas maaju) :D Tas pats ir ar dazaadiem pasaakumiem. Ar viiru dazkaart jokojam, ka mums vajag iziireet beernu uz dienu, lai buutu likumiigs iemesls aiziet paglaudiit ponijus vai aiziet uz lellju teaatri.
Patreiz nestraadaaju algotu darbu, bet varu teikt, ka taas pashas pilna laika slodzes stundas ieguldu maajas dziivee, gan arii piedalos viira biznesaa, ja vajag kaadu darbu tur padariit, taa kaa uzskatu, ka to naudu, ko sanjemu no viira, esmu nopelniijusi. Ja straadaatu algotu darbu un maksaatu pusi, tad arii maajas darbos dariitu tikai un vieniigi pusi, jo neesmu eezelis. Abi esam izrunaajushi sho un nonaacaam pie secinaajuma, ka pagaidaam shis modelis abiem ir pienjemams. Tiesa gan, cimperliiga neesmu un gan zaali pljauju, gan arii jumta dakstinjus salaboshu, ja viiram uz to nav laika.
01.12.2013 23:09 |

Reitings 95
Reģ: 21.10.2013
Jau esam izrunājuši, ka pēc kāzām viņš vēlas pamatizdevumus/ikmēneša maksājumus segt pats, kā jau ģimenes galva. Pagaidām dzīvojam vairāk tā kā atsevišķi, bet tik un tā viņš pamanās šad tad pirkt man kaut ko no tehnikas, apmaksā meistarus vai kādus pakalpojumus, kas ar mājas uzturēšanu saistīti (man māja), un ja ar auto vai datoru kaut kas, tās ir viņa rūpes un izdevumi. Arī ēdienu man bieži atved, zāles vai piemēram zeķubikses, ja palūdzu, lai atved, nekad nav prasījis neko atmaksāt, pat tad, ja piedāvāju naudu ķategoriski atsakās. Vienkārši viņš dzīvo pilsētā, es priekšpilsētā, viņam veikali pa ceļam, kad brauc pie manis. Un viņš tā radis, ka vīrietis ir tas, kas uztur savu ģimeni, tā viņam goda lieta. Lai arī man pašai pat ļoti laba alga.
01.12.2013 23:14 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Pag, sanāk, ka īstas sievietes ir tikai tās, kuras uztur vīrietis? :D Dienas anekdote :D

Tieši tāpēc, ka es esmu Sieviete - gudra, forša un dzīvē vēlos sevi realizēt, man absolūti nav nekādas vēlmes visus grožus atdot vīrieša rokās. Mēs abi veidojam attiecības un abi piedalāmies visās ar tām saistītajās lietās - arī finansēs. Šobrīd jau gandrīz pus gadu nestrādāju. Ja man vēl kādu laiku tā būtu jādzīvo, es laikam sajuktu prātā! Un vēlmi pēc darba un sava ieguldījuma nekompensē ne kursi un hobiji, ne bezdarbnieka nauda, ne arī kas cits.
01.12.2013 23:18 |

Reitings 488
Reģ: 18.04.2013
Tieši par šo aizdomājos pirms devos mācīties. Draugs dikti gribēja, lai es palieku pie viņa un nedomāju par mācīšanos,bet man tomēr ir svarīgi izmācīties to,kas patīk un rast iespēju vēlāk arī pelnīt naudiņu. Es nespēju 100% un otras pusītes rēķina dzīvot, tas gan nenozīmē,ka naudu skaitītu mana/tava, bet sēdēšana mājās kamēr viņš smagi strādā man liktu justies slikti.
01.12.2013 23:20 |

Reitings 824
Reģ: 09.07.2013
Par māju, komunālajiem, ēdienu maksā mans vīrietis. Viņš maksā arī tad, ja esam restorānos, veikalos, kafejnīcās, kino. Tā es esmu ieradināta un ja kas mainītos man būtu ļoooti jācenšās pierast.

Savu naudu es tērēju sev - kosmētika, apģērbs, frizieris utt.
Protams, šad tad uzaicinu viņu uz restorānu, tad maksāju es. Nāk Ziemassvētki, visas dāvanas pērku par savu naudu. Pagājušo gadu bija čābīgāk, tad viņš par savu naudu pirka dāvanas(arī maniem vecākiem).
01.12.2013 23:21 |

Reitings 1681
Ne jau visas kuras uztur virietis ir stulbas neizglitotas bezdarbnieces :D Mums visu apmaksaa teetis. Mamma strada jo vinjai patiiik. Vinja pati sev peerk dreebea, bet ja gribeetu lai vinjsh nopperk - vinjsh pirktu. Visus maajas leemumus vinji pienjem kopaa. Mamaa nejutas paardevusies vai nenoziimiiga. Vinjsh vinju miil un ciena. Vieniigi mammai nav jaaparpuulaas, lieki jaauznjemas papildus darbi, nav jasatraucas par reekjiniem un naudu vsp. Luuk veel arii kazhoku shodien nopirka. Vinja ir ljoti apmierinaata.

Pati gribeetu taadu dziives modeli. :) Gribeetu neuztraukties par sadziivi. ;)
02.12.2013 00:36 |

Reitings 1681
Protams taa uztureshana dazhaada ir - viens vnk iedod kreditkarti vai konkreetu summu tereshanai - teree kaa veelies. Bet no cita katra kapeika speciaali jaaprasa u jaasaka prieksh kam, cik maksaa un jaatskaitaas. Tad gan prieka maz. ;) Ja liek justies atkariiigai. Ja viss notiek nepiespiesti tad ir ljoti ok.
02.12.2013 00:38 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Ella - bet reāli, var jau nelikt justies atkarīgai, bet tā atkarība jau nepazūd. Ir prieks par pāriem, kuri zina un ir 100% pārliecināti, ka tiešām līdz mūža galam nodzīvos kopā, bet dzīvē jau bieži ir kā dzīvē.
Un tāda smaga sasišanās, kad vīrietim paliek dzīvoklis, jo par to maksāja viņš, tāpat mēbeles, mašīna utt un es palieku tikai ar saviem "tēriņiem" - drēbēm, kurpēm un kosmētiku - mani ļoti biedē. Es itin nemaz neesmu baigā plānotāja, bet man patīk tā sajūta, ka es pati par sevi varu pastāvēt jebkurā dzīves brīdī. Bet tāds domāšanas veids jau parasti atkarīgs no dažādiem apstākļiem. Piemēram, tavs tēvs, saprotu, arī tevi spētu uzturēt, ja tu izšķirtos. Mana ģimene nevar atļauties uzturēt vēl vienu pieaugušu cilvēku, un es to jau vairākus gadus apzinos, tāpēc mācos būt arvien neatkarīgāka. :)
Vispār gan piekrītu Librai. Man tas viss kopā ir tāds pašvērtējuma jautājums - es esmu vienlīdzīga savās attiecībās, es piedalos to veidošanā, neesmu apgādājama un uzturama.
02.12.2013 00:52 |

Reitings 1681
So.so - nu jaa situacijas var buut dazhaadas. Gudra sieviete jau netupees maajas lakojot nagus. Ies maaciities, veidos biznesu, stradaas veelamu darbu. Arii ja apprecas kaut kaadas garantijas ir ja shkjiras. Man viena drushka ar sava drauga paliidziibu izveidojas savu uznjeemumu - vinjsh iedeva naudinju saakumam un vinjai baigi labi iet. Taa kaa nebaidaas ja nekas nesanaaks. Protams ja nekaadi nenodroshina sev droshiibas spilvenu tad kritiens var buut smags.

domaaju ka sieviete var tikt uztureta bet buut arii neatkariiga vienlaiciigi. Tas ir vispratiigaak muusdienaas!
02.12.2013 01:05 |

Reitings 3146
Reģ: 30.12.2012
Lutinātās bieži vien arī strādā ļoti labus darbus un ja vīra vairs nebūs, viņām tas finansiālo krahu neradīs. Vismaz man zināmās. Tādu pelēko peli ar videnes izglītību jau reti, kurš turīgais precēs un uzturēs. Tā jau tikai pasakās notiek.
02.12.2013 02:01 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Luuk veel arii kazhoku shodien nopirka.

Tad tagad uz ielas ar mammu neiesi vairs, jā? :D Ja nopietni, prieks, ka tava mamma piepildīja savu mazo sapni!
02.12.2013 09:21 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Es varētu sapņot, ka mani vīrietis uztur, man liekas tādi vīrieši ir ļoooti maz. Vismaz es tādus nesastopu, jo pati neesmu no tā sociālā slāņa, kā te viena meitene minēja :D, bet draugs man bija turīgs, tikai es to neizjutu uz savas ādas, tik lielā mērā, neapdāvināja mani ar kažokiem un brendu lupatām, un atklāti sakot man ir citas vērtības kā tās mantas, es būtu bijusi laimīga ja viņš mani būtu atbalstījis sportā, nevis pašās beigās manu vēlmi noracis kā muļķību un bezjēdzību, bet reāli būtu izrādijis interesi, kā es to izrādīju par viņa aizraušanos. Tajā pašā laikā, vīrietis nekad nelika maksāt par restorānu vai kādiem pirkumiem, tādēļ esmu izlutināta, un ja vīrietis 1 randiņā dod mājienu, ka man par visu pašai jāmaksā vai finansiālās lietās neizrāda vērību - automātiski norakstīts, vismaz tā savā prātā cenšos pieņemt, es neesmu materiāliste, varu dot daudz otram, bet vēlos vīrieti redzēt kā ģimenes galvu, negribu dzīvot nabadzībā un trūkumā.
Vai es pati vēlētos lai vīrietis maksā par visu, melotu ja teiktu ka nē, bet pati strādāt un pelnīt naudu gan gribētu, vismaz savām lietām, lai iepriecinātu vīrieti, lai nopirktu kaut ko priekš mājas.

Par konkrēto gadījumu nav komentāru, nepatiktu tāda attieksme, bet es laikam izrādītu pirmā iniciatīvu par tām zālēm samaksāt :D, pirms viņš būtu man ko bildis par naudu.
02.12.2013 09:43 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Finanses sadalītas taisnīgi - par visu maksā draugs :D
Ja es arī izrādītu interesi piedalīties izdevumos, viņš to uztvertu kā pazemojumu :)
02.12.2013 09:47 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Viss ir sadalīts kā vajag. Mana alga aiziet pirmajā nedēļā, drauga alga visu atlikušo mēnesi:D
Es maksāju par gāzi, elektrību, Tele2, netu..viņš maksā visu pārējo- komunālos, līzingu, paiku un izklaides, braucienus utt...
02.12.2013 09:54 |

Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Milotais maksa par visu.
02.12.2013 09:58 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits