Finanses

Reitings 142
Reģ: 19.06.2012
Tīri intereses pēc:
Un kā ir Jūsu attiecībās- kā tiek sadalītas finanses? Vai par visu maksā vīrietis, vai izdevumus dalāt uz pusēm, vai pati esi uzņēmusies lielāko maksājumu daļu?
Šoreiz jautājums attiecas vairāk nevis uz rēķina nomaksu restorānā bet sadzīvi kā tādu. Maksājumi par dzīvokli, mašīnu, ēdienu utt.
šodien par to ļoti aizdomājos, jo man ir interesanta situācija. Lielāko daļu maksājumu uzņemas vīrietis; viņš maksā arī restorānos un citos pasākumos. Bet kaut kā absurdi- ja palūdz viņam nopirkt kādu lietu (sadzīvisku, desmit latu robežās)- tad viņam tā nauda ir jāatdod. Aizdomājos. Jo tie mazie žesti reizēm jau tie nozīmīgākie ..
29.11.2013 21:24 |

Reitings 3167
Reģ: 21.06.2010
Man tas neliekas pieņemami. Manuprāt, vīrietim ir jānodrošina sievieti 100%
30.11.2013 16:26 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Es neesmu grenadieris brunčos, ari feministe ne. Un man blakus ir vīŗietis. Vsjo:D
30.11.2013 16:27 |

Reitings 339
Reģ: 23.11.2013
delusion, kur tu savējo atradi? :D
30.11.2013 17:17 |

Reitings 1761
Reģ: 29.01.2009
Maksā vīrietis.
Es piedalos ikdienas tērinos ( pārtika, kaut kādas lietas mājai u.tml.) , maksāju pati savus izdevumus ( kosmētika, spa , kādas drēbas), bet tā kā vīrietis man ir šopaholikis, tad arī drēbes un aksesuāri man tiek lielākoties dāvināti un daudz. :D Pati uzturu savus vecākus.
Būtībā esmu radusi, ka galvenais maksātājs ir vīrietis. Rēkini,ikdienas restorāna apmeklējumi, izklaide, celojumi , sievietes rotas, mašīnas - tas ir vīrieša laucinš un es ar savu macinu nemaz tur nelienu.
Arī vīrietim tas liekas tikai normāli un tādēl diskusijas par naudu nepastāv. Kaut kādi ikdienas pirkumi kā zāles, manuprāt, vispār nav diskutējams jautājums: kas bija aptiekā pirmais, tas arī nopirka un ceku pat nepanēma. Punkts.:D
30.11.2013 17:36 |

Reitings 2461
Reģ: 02.01.2010
Ku-kū

Pats sameklēja :D
30.11.2013 17:40 |

Reitings 44
Reģ: 26.08.2013
Ja būtu kā autorei, es ņemtu ļaunā. Tā jau ir kapeiku..khemm, ja dod mājienus, ka piecītis jāatdod.

+++++
30.11.2013 17:46 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Man patiik ,ka mans viirs mani uztur,bet man patiik ,ka es varu pievienoties ar savu naudinu arii.Es nekad neesmu dziivojusi tikai uz viiriesa reekina-nejuutos labi.Man noteikti ir jaapiedalaas visur.Loti patiik ,ka vins to noveertee.Parasti paliidz man ar daavanu nosutiisanu uz Latviju .Saprot ,ka man tas ir loti svariigi-paliidzeet mammai materiaali.
30.11.2013 17:46 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Es piekrītu, ka ir tomēr jāpiedalās arī sievietei finansējumā pie kopīgā - ok, ja vīrs maksā par dzīvošanu, tad pārtiku pērk sieviete vai tamlīdzīgi. Nu kaut kas ir jādod pretī, bez tā - es labi izskatos un eju uz SPA. Es nejustos kaut kā droši. Man patīk apziņa, ka arī pati spēju sev, ko iegādāt, piedalīties. Principā kādreiz es tā neteiktu, bet tagad no malas vēroju tieši to sieviešu domu gājienu - skatos uz sava tēva attiecībam. Viņš VISU vienmēr apmaksā savām sievietēm un ir pienācis brīdis, kad viņam apnika. Prasās tā harmonija, ka sieviete arī tomēr kaut ko ir spējīga iedot(bez seksa un bērniem, atvainojos.) Citāde ne ceļojumam piemet naudu, neko..es te tikai sēdēšu mājās, cepšu kotletes un būs forši. Man tas nešķiet veselīgi, bet kādai noteikti šķiet.

Konkrēti par autores gadījumu..nu jā, tāds sīkumains izklausās, bet atkal lielās lietās viņš tomēr samaksā, nav jau tik traki.
30.11.2013 17:54 |

Reitings 16208
Paris-es loti labi saprotu tavu teeti.Man varbuut ir citaadi,jo esmu sieva,bet man patiik taa sajuuta,ka tomeer kaut kur piepaliidzu-kaut taa naudina kaadreiz ir pilniiga "kafijas nauda",bet mans viirs to loti noveertee ,un es varu teikt godiigi-man tas viss atnaak atpakal ar uzviju!
30.11.2013 18:04 |

Reitings 1761
Hmmm man liekas, ka ir loti neviriskigi likt uzsvaru tiesi uz naudu.
Man normali skiet viriesi, kurus vispar sievietes materiala situacija neinterese, interese pati sieviete- cik vina ir saistosa, daudzpusiga un kadas ir vinas intereses. Labi, es ari dodu prieksroku stradasanai un sevis nodarbinasanai , ne tikai vizuala tela uzturesanai, bet noteikti skibi skatitos uz virieti, kurs ta vieta lai man naudu piedavatu ( ja nu man nepietiek) , prasitu un skaititu, cik es pelnu un teiktu, ka man jametas celojumam. Laikam tadel man saistosaki skiet bagati viriesi- tur naudai vispar nav nozimes. Un nav tads "aj, man apnika visu segt vienam". C'mon , ja gribi sievieti , kas atbilst tavam idealam- esi virietis! Sada attiecibu modeli ir vel viens pluss- veidojas labi uzkrajumi. :)
30.11.2013 18:10 |

10 gadi
Reitings 13809
Kopējos maksājumos vispār nepiedalos, jo tos maksā vīrs.

Pati maksāju, kad eju pie ārsta, pērku mēneša abonomentu sabiedriskajam transportam, apmaksāju savas telefonsarunas un vēl dažādus sīkumus, kas nu man rodas.

Bet es esmu taupītāja, vīrs teica, ka ar mani izdevīgi dzīvot :D
30.11.2013 18:11 |

10 gadi
Reitings 13809
Apģērbu pērku reti - reizēm maksāju pati, reizēm vīrs.

Ā, un vēl man ir tēriņi uz dāvanām šad tad.
30.11.2013 18:11 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Cataleya, tu pareizi saki - sievieti, kas atbilst ideālam, tai nebūs žēl. Daudzpusīga, saistoša,kopīgas intereses - noteikti un arī tāds komplekss neveidojas ar sievieti, kas pelna minimālo. Es te vienkārši par konkrētu gadījumu runāju, kas nav zināms tev vai citiem, tāpēc tāds piemērs bija. Gudra sieviete mācēs to naudu paņemt.
30.11.2013 18:13 |

Reitings 16208
Cataleya-manam viiram bija draudzene,kuru es vienmeer saucu par Merilin Monro.Es vinam prasiiju,kaapeec vins neapreceeja so sievieti,jo likaas ,taa bija vina ideaals.Vins atbildeeja-taa nebuutu gimene,jo pilniigi visu vajadzeetu segt tikai vinam...soreiz vins pat nedomaaja tiesi to naudu laikam,bet es sapratu,ja pilniigi visur iesaistaas tikai viirietis,tad ir taada sakuuta,ka nekas netiek dariits kopeeji(domaaju materiaali).Man liekas,ka tas tiesi muus kaut kur vieno-vinam patiik tas,ka es iesaistos gimenes labaa,kaut kur kaut ko tomeer dodu no sevis arii...!Man tad liekas,ka esmu taada speeciiga:D
30.11.2013 18:22 |

Reitings 1761
Emmanuelle, bet veiksmigas attiecibas jau ir kopdarbs. Man liekas, ir jaizruna un jaizverte savi uzskati un ka tas kopa saskanes. Piemeram, es pat nemeginatu veidot attiecibas ar vidusmera latviesu puisi, jo musu dzivesstils, ambicijas un uzskati par pamatlomam attiecibas ir diametrali preteji. Pat ja citadi viss butu jauki- nu nesanaks.
Katrs virietis kaut ko sagaida no savas otras puses. Un te ne vienmer runa ir par naudu. Runa ir , manuprat, vairak par attieksmi, dzives un attiecibu uztveri. Nevienas attiecibas nebus veiksmigas, ja viens bus tikai nemejs un otrs tikai devejs.
30.11.2013 18:29 |

Reitings 1651
Reģ: 26.11.2012
Nu gan salasījušās!
Vai ir jālepojas ar to ka pašas reāli bez vīrieša financiālas palīdzības dzīvotu zem tilta?
Vēl apvainojās ja veikalā vīrietis neiedod 10ls priekš sīkumiem.
30.11.2013 18:32 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Viņš maksā par dzīvokli. pārtiku pērkam kā pagadās (kuram vairāk naudas,kuram sagribas nopirkt). maksāju par internetu, mob., mēnešbiļeti,veselības izdevumi, savām izklaidēm (gadās,kad viņam izmaksāju), nopērku visādus sīkumus (paklājiņus,gultas veļu), šad tas kaut ko no apģērba viņam.
30.11.2013 18:32 |

Reitings 1761
Haha ,lūk, ar tādu kā ervīns man nekad nebūtu pa celam. Es varu galvu likt kila, ka mans kontu saturs daudz, daudz, daudzreiz parsniedz vina un zem tilta noteikti nebutu japaliek: neviena pasaules pilseta, ja kas , bet tiesi sada viriesa domāšana man škiet atbaidoša!
Ar to gribu teikt: kaut man pasai naudas pietiek un pari paliek , es sagaidu, ka maksas virietis. Man tas ir attieksmes jautajums.
30.11.2013 18:38 |

10 gadi
Reitings 4364
Reģ: 03.08.2009
mums ir vienādas algas, maksājam uz pusēm par īri un komunālajiem. par pārējo - vienreiz viens nopērk, citreiz atkal otrs.. Bet draugs aizdeva naudu priekš vecāku mājas remonta, to gan es atdodu palēnām un tā. Plus mīnus līdzvērtīgi. Par mašīnu - katrs uztur savu mašīnu, kāpēc gan lai es maksātu par viņa mašīnu, vai viņš par manējo..
30.11.2013 18:40 |

Reitings 279
Reģ: 11.08.2010
Uzskatu, ka vīrietim nav jāapmaksā viss, nu nav. Daudz patīkamāk ir tērēt savu naudiņu, nevis kad puisis izmaksā, es nejūtos ērti tādās situācijās un jūtos parādā.

Vispār esmu šokā, cik daudz sievietes uzskata, ka vīrietim ir jānodrošina sieviete par visiem 100%. Man tas nešķiet pieņemami.
30.11.2013 18:59 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits