Vai jūs varat iedomāties savu dzīvi bez bērniem?

Reitings 10
Reģ: 21.10.2013
Jautājums vairāk domāts tiem, kuriem joprojām bērnus nav, jo citādi, man liekas, atbilde būs acīmredzama. Meitenes, kuram bērnus nav, vai jūs varat iedomāties, ka jūms nekad bērnus arī nebūs?
Vai jūs uzskatāt, ka bērnu audzināšana ir aicinājums un cik labai mammai jūms liekas jūs būsiet? Vienkārši, dažreiz man liekas, ka man vispār nav mātes instinkta... Vai jūms nav bail palikt vienai vecumā? Es atzīšos, kam man ir bail, bet bērnus vienalga negribu...(
29.11.2013 20:53 |

Reitings 381
Reģ: 19.01.2011
Stellaglmr, + ++
Tik labi pateici :)
Pilnīgi piekrītu tev.
30.11.2013 19:23 |

Reitings 1376
Reģ: 22.09.2009
Stellaglmr, varbūt tāpēc ka savu vīru pārāk nemīlēji,bērnu arī ir grūtāk ir tad iemīlēt.
30.11.2013 19:25 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Viņa jau neteica, ka nemīl savu bērnu. Droši vien, ka mīl, bet tas jau nenozīmē, ka bērnam jābūt viņas visuma centram.
30.11.2013 19:31 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Lexyyy - es nezinu kā tev, bet man lasīšana tīri labi padodās. Pārlasīju vēlreiz visu savu komentāru, bet par mīlestību neatradu nevienu vārdu... Kur Tu atradi, m? Parādi lūzu, a tā es tavam komentāram īsti nespēju to dziļo domu izkost.
30.11.2013 21:28 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Pilnīgi jā. It kā ir tā, ka spēlējoties ar draudzenes mazo iezogās doma, ka jā, gribu bērnus, bet pēc tam domas ļoti ātri mainās, jo nevaru iedomāties sevi mātes lomā. Vismaz ne tagad. Un nav man 20 gadi, diemžēl. Ne jau tāpēc, ka neesmu radīta mātes lomai, nē.. Bet piekrītu, ka viss var mainīties uz 360 grādiem. Bet atbildot uz jautājumu tieši tagad un tūlīt - jā
30.11.2013 21:52 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Pierādījies, ka ar cilvēkiem, kas var pateikt- man riebjas bērni un suņi, man nav pa ceļam.
Nekad neesmu čubinājusies ar mazuļiem, patiesībā manējais bija pirmais manā dzīvē, ko vispār rokās turēju. Bet nesaprotu šādus kategorismus, viss plūst un mainās. Vērtības. Tu pati. Vai zini, ko jutīsi pēc gadiem 10, 20? Dažas paziņas, jā jā, karjeristes, līdz 40gv. skandināja, ka riebjas bērni, līdz pēkšņi kaut kāds klikšķis, atrada kādu tur vīrieti (kas, protams, ātri vien nozuda) un palika stāvoklī.
30.11.2013 22:06 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Man patīk bērni. Ceru, ka man tādi būs.
30.11.2013 22:14 |

Reitings 1055
Reģ: 10.04.2010
Patiesībā nespēju iedomāties savu dzīvi nākotnē bez bērniem. Es ceru, ka man būs bērni.
30.11.2013 22:20 |

Reitings 356
Reģ: 22.10.2011
Iedomas: nebūšu vecumdienās vientuļa, ja būs bērni.
Realitāte: 18. gadu vecumā bērns pārvācas uz dzīvi ārzemēs un vecākus apciemo vienu vai divas reizes gadā :D

Vai vērts tos 18 gadus sevi ierobežot, uzupurēt morālos un finansu resursus, lai reizi vai divreiz gadā kāds apciemotu? Varbūt vērts laiku investēt draugos- lētāk, vieglāk, efektīvāk :)
30.11.2013 23:11 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Vai vērts tos 18 gadus sevi ierobežot, uzupurēt morālos un finansu resursus, lai reizi vai divreiz gadā kāds apciemotu? Varbūt vērts laiku investēt draugos- lētāk, vieglāk, efektīvāk

Beerns un draugi nav nekaada investiicija, lai nebuutu viena. Beerni nes prieku ikdienaa, ar vinjiem ir jautri un tomeer taa sajuuta, ka ir kaada dalja no tevis, kas staigaa apkaart, ir patiikama. Nevajag beernus dzemdeet naakotnei, bet gan shodienai, lai izbaudiitu vinju augshanas procesus un iemeeginaatu speekus Personiibas veidoshanaa no baltas lapas. Beerns ir vairaak kaa interesants projekts, kursh ja beigaas ir izdevies, sniedz milziigu gandariijumu un lepnumu.
30.11.2013 23:17 |

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
Pilnīgi mierīgi.Nebaidīšos teikt,ka bērnus es neciešu.Nekādus,ne svešus,ne draugu,ne radu,nekādus.Nav man ar viņiem nekas kopīgs,nekas nesaista,pat ar savu 7 gadīgo māsu neko sevišķi nerunāju,nu tādā "čau,kā iet?" līmenī.Nesen piedzima brālis(pusbrālis precīzāk,bet es neko uz pusēm nedalu),nu jau tūlīt 3 mēneši,neesmu bijusi pat raudzībās,satiku,kad bija cauri braucot ievests mūsu mājās,nu nekas sevišķ.Nekādu sajūsmu vai prieku neizraisīja,pačubināju matus,kas viņa vecumam ir neparasti gari un melni,bet jāsak,ak man pat no viņa mazliet bail.Ja liktu paturēt rokās droši vien neņemtu.
Tā kā jā,es pilnīgi mierīgi iztēlojos savu dzīvi bez bērniem.
30.11.2013 23:54 |

Reitings 463
Reģ: 18.10.2013
Domaju, ka varetu izteloties savu dzivi bez berniem. Es pati esmu augusi bez mates, tapec man nav bijis tas labakais piemers, neesmu izjutusi mates klatbutni, maigumu, rupes. Ta del saubos, vai pati spetu but laba, milosa mate. Bet paldies milajiem vecvecakiem un tevam, kuri par mani vienmer ir rupejusies un milejusi lidz pat sai baltai dienai. Reizem varu but puiciska, ka daudzas meitenes, kuras augusas ar tevu. Domaju, ka neesmu matiskais tips. Pagaidam neesmu izjutusi tadu tieksmi pec berniem, un, man tada velasanas nebija pat tad, kad biju attiecibas ar bijuso draugu. Manai bijusai menedzerei bija meitina, dazus menesus veca. Reizem man likas pavisam savadi un neizprotami, ka vina ar savu mazo meitinu ucinajas, glastija, runaja kopa bebju valoda, spelejas ar grabuli, baroja, viss bija pamazinamas formas. Tacu taja pasa laika mani parnema milziga greizsirdiba, jo vinai tas sanaca tik dabiski, neuzspeleti, instinktivi, bet man pasai si speja ta nepiemit. Vareja redzet, ka vina pati ir laimiga un patiesam izjut milzigu milestibu pret savu mazo. Es pati ta nespetu ucinaties, izradit maigumu. Domaju ka uz sevi varetu attiecinat slaveno frazi no latviesi filmas: "Salta sirds tai Dagnijai, butu mani par mammu kaut reizi nosaukusi." Par sevi domaju, ka esmu sai Dagnijai diezgan lidziga.:D Vismaz ta es dazreiz redzu sevi no malas. :D Bet, ta vispar svesi berni patik, bet nespeju izteloties, ka man pasai tads butu. Ta ka Dzords Klunijs teica, ja vinam gribas pabut ar maziem berniem, tad vins iet ciemos pie Andzelinas Dzolijas un Breda Pita, un ar to pilniba pietiek.:) Vienmer uzsmaidu preti, kad redzu kadu miligu berninu vai cute toddler, piemeram, vilciena ar kuru braucu, vai uz ielas. :)
01.12.2013 00:30 |

Reitings 680
Reģ: 16.07.2013
Man tikai pēdējā laikā parādās doma, ka bērns nav dzīves gals utt. Mani vairāk biedē bērni, jo tas noteikti piesien pie noteikta cilvēka uz ļooti ilgu laiku.
Mana māte man ir vienmēr bijusi laime dzīvē, Dieva svētība un mana bērnība ir bijusi ļoti interesanta, līdz ar to nevaru iedomāties dzīvi bez bērniem, gribas kādam dot to, ko esmu saņēmusi pati.
01.12.2013 12:12 |

Reitings 363
Reģ: 16.05.2012
Man bērni patīk, bet tai pat laikā doma par savējajiem biedē. Laikam neesmu vienkārši gatava savos 23 vēl. Pati par sevi nevaru parūpēties, kur nu vēl bērniem. Bērni ir liela atbildība un man ja būšu mamma, tad gribās būt tiešām labai. Lai bērni ir labi aprūpēti, tiem nekā netrūkst, lai varu dot daudz mīlestības, sniegt dažādas aktivitātes, pulciņus, ceļojumus.
Laikam jau situācija kāda abiem ar draugu izveidojusies- nestabilitāte tomēr šobrīd vairāk liek baidīties no domas "Es un mamma"!
01.12.2013 12:21 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Vai vērts tos 18 gadus sevi ierobežot, uzupurēt morālos un finansu resursus, lai reizi vai divreiz gadā kāds apciemotu? Varbūt vērts laiku investēt draugos- lētāk, vieglāk, efektīvāk

Es nesaprotu, šeit ir vairāki līdzvērtīgi viedokļi izceltajam. Kāda ir tā pamatdoma, ka trūkst garantiju nākotnei, respektīvi, nav garanta, ka bērns apciemos vecākus, ka brauks ciemos biežāk kā 2 gadā? Es atvainojos, bet kas tieši ir tas ticamais iemesls, lai draugi tevi apciemotu biežāk? Dzīve ir dzīve, mēs nezinām, kas būs pēc 10-30 gadiem. Ieguldi sevī, nevis ar aprēķinu - savos draugos, bērnos vai citos cilvēkos. +++Krista Procesa bauda ir no svara, nevis iedomātā rezultāta gaidīšana - kā ar bērniem, tā draugiem.
01.12.2013 12:28 |

Reitings 356
Reģ: 22.10.2011
_paris

Es arī piekrītu Kristai un tev :) Un tāpēc ir pilnīgi stulbi teikt to muļķīgo argumentu- ja nav bērnu, tad vientuļas vecumdienas garantētas :)
01.12.2013 12:32 |

Reitings 488
Reģ: 18.04.2013
Nevarētu iedomāties bez. Dievinu bērnus un manā izpratnē ģimenei ir vislielākā vērtība dzīvē. Bērni, protams, ir liela atbildība, prasa daudz laika un pacietības,bet viņi tomēr ir tik mīļi,mazi eņģelīši :) Draugs jau labprāt tagad gribētu vienu mazu bebiku, bet es neesmu nekam tādam vēl gatava :D

Citām varbūt dzīvē karjerai, ceļošanai ir lielāka nozīme. Un tas ir normāli,ka esam dažādas, ar dažādiem mērķiem un sapņiem! ;)
01.12.2013 13:15 |

Reitings 946
Reģ: 24.04.2010
Nelasīju visu diskusiju, bet pasmaidu par sabiedrībā izplatītajiem "standartiem", ka katras sievietes sapnis ir kāzas, baltā kleita, ģimene, bērni utt.

Jā, es varu iedomāties savu dzīvi bez bērniem. Un tāda tā būs, es negribu bērnus, nekad arī neesmu tos gribējusi.
Bērns noteikti nav vienīgais sievietes dzīves piepildījums.
Ir fantastiski, ja ir mātes jūtas, instinkts, aicinājums, misija un spēja to piepildīt kvalitatīvi un ja tas nes prieku sievietes dzīvē, bet, ja tā visa nav, tad varbūt arī nevajag .
01.12.2013 13:24 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Jā, varu iedomāties un... es to neizjūtu kā traģēdiju.
Arguments, ka ja būs bērni, tad vecumā nebūsi viens, mani neietekmē. Laikam tāpēc, ka uzskatu, tas nav nekāds garants. Gana redzētas ģimenes, kurās ir bērni, bet vecumā vecāki tāpat ir vieni, jo bērniem vienalga.
Piekrītu šim:
Ir fantastiski, ja ir mātes jūtas, instinkts, aicinājums, misija un spēja to piepildīt kvalitatīvi un ja tas nes prieku sievietes dzīvē, bet, ja tā visa nav, tad varbūt arī nevajag .
01.12.2013 13:34 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits