Maksima cietušo kompensācijas

10 gadi
Reitings 704
Reģ: 31.03.2012
Nu jau sāksies pirmie tiesu darbi, kā nupat dzirdēju ziņās. Pieprasa 100 milj.latu un viens no vainiigajiem no kā pieprasa ir valsts. Es protams neko sliktu negribu teikt, es pati jutu līdz un ar mīļajiem zidoju naudiņu. Bet man šis jau sāk cūciski izskatīties, atvainojos, bet kas to tagad segs ja ne mēs ar savu nodokļu naudu, mēs cilvēki kas ziedoja un ja tā turpināsies valstī bezmazvai krīze 2 būs. Tie cilvēki miljonāri, bet mees no taa ciesham, nekaa nebuutu zheel, bet taa nagla, skita.
ATVAINOJOS, NEGRIBU AIZSKART BET UZKĀPA UZ NERVA.

Atvainojos , garumziimes chakareejas.
28.11.2013 20:15 |

Reitings 1972
Reģ: 06.11.2013
nevis vnk kāds...
29.11.2013 00:58 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Es taadu naudu noziedotu patversmei, bet lai maitaa maksaa, lai naakamreiz aizdomaajas cik daargs ir nopirkts paraksts vai paaris tuksyoshu ietaupijums uz materiaaliem.

+1. šo traģēdiju izraisīja cilvēki, kam acīs tikai naudaszīmes. ceru, ka pēc visu piedzīto kompensāciju izmaksāšanas viņiem nāksies aizmirst, kā tās naudaszīmes vispār izskatās.
29.11.2013 01:03 |

Reitings 1681
Reģ: 01.09.2012
Milla - shoreiz arii maksaas vainiigie. Shis vareetu buut stimuls valstij lai vainigos nesleeptu - lai beigaas nav jamaksaa pashiem.
29.11.2013 01:03 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Shoreiz dereetu no iesaistiito politikju algaam, nevis no budzeta atvilkt. Vispaar, jaamaksaa ir kompaanijai, kas to visu uzbuuveeja.
29.11.2013 01:04 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Citviet pasaule maksa miljnus kompensaciajs un visiem tas liekasz normali.Te dazi jau tric par to ka citam tikts nauda. Kas dveseles sapes neatvieglos, bet ikdienu gan. Cik zemiski dazi te... riebj,
29.11.2013 01:05 |

Reitings 1681
Skopais maksaa divreiz.

ljoti apshaubaami ka valstij buus jamaksaa. Tapeec esat saprotoshas un nevershaties pret citushajiem. Pashlaik ir vajadziigs visas sabiedribas atbalsts lai tiktu atrasti vainiigie un sodiiti.
29.11.2013 01:06 |

Reitings 874
Reģ: 29.01.2009
Nelasīju visus komentārus, bet man jautājums - Jūs vispār lasat rakstus un informāciju, vai tik paķerat virsrakstu un tad bliežat vaļā "sviestu".
Šos 100 milj.latus PLĀNOTS piedzīt no RD un3 vainīgajiem uzņemumiem, bet kamēr kāds nav atzīts par vainīgu, nosaukumi un personas netiek atklātas!

Kā arī piekrītu tām, kuras saka, ka nekāda summa nav par lielu - neskaitīsim naudu cita makā! Protams, nekāda summa nespēs atgriezt bojā gajusos, bet cietušie un palikuši ir pelnījuši ne tikai 100 milj. latu par bezjēdzīgu cilveku nogalināšanu un sakropļošanu!
29.11.2013 10:01 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
neskaitīsim naudu cita makā!

Ja jau no RD, tad tas ne tuvu nav "cita makā". Bez tam, ja vainīgie netikšot atrasti, tad tiesāsies arī ar valsti. Bet tas jau nebūtu būtiski, jo pašvaldību nauda un valsts nauda ir sveši maki - pareizi! Aizmirsās.
40 dienas pēc nāves nedrīkstētu neko skaitīt un pieprasīt, jo tām kuras te kliedz pilnā balsī, ka visiem sāp - tikai 40 dienā cilvēka dvēsele aiziet tajā pusē, līdz tam ir jārod miers. Pagājusi nedēļa, bet visiem jau nauda zib gar acīm. Ka tik nenokavē to mirkli, kamēr sabiedrība vēl uz šoka viļņa turās, protams.

Es teikšu vēlreiz - man nav žēl, bet tad arī attiecīgi tā, lai man nebūtu žēl.
29.11.2013 10:13 |

Reitings 874
Stellaglmr - es rakstīju un domāju par naudas skaitīšanu cietušo makos!

Un nepiekritīšu tavam nicinājumam, ka cietušie un palikuši nedēļas laikā pieprasa kompensācijas, pabalstus utt.. Jo ne katram cilvēkam ir mājās pāris tūkstoši, lai pienācīgi apglabātu savus tuviniekus, dažiem no tiem bojā gāja pat divi ģimenes locekļi! Tā kā pabalstu pieprasīšana pirms tevis minēto 40 dienu paiešanas ir tikai normāla parādība!
29.11.2013 10:19 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
Jāpiekrīt stellaglmr.
Kādi vēl sveši maki?
Bet tiešām ceru, ka maksās īstie vainīgie..
29.11.2013 10:20 |

10 gadi
Reitings 13809
Kompensācijas var pieprasīt tikai no vainīgā, bet pagaidām neviens nav notiesāts.

Valstij jāizmaksā tikai tās kompensācijas bojāgājušo glābēju ģimenēm un pabalsti cietušajiem, kas tiem pienākas saskaņā ar nacionālajiem tiesību aktiem.
29.11.2013 10:20 |

Reitings 874
labi, šeit nav jēgas diskutēt!
No sirds priecājos, ka nevienu no jūsu draugiem, radiem, paziņām neskāra šis skumjais notikums, un pirms nozākājat cietušos un viņu piederīgos par alkatību utt., apstājieties, padomājiet, ka varbūt kāda 15 gadīga meitene (kas šajā forumā nav retums), lasa šīs jūsu "samazgas", ko gāžat viņiem virsū!
29.11.2013 10:23 |

10 gadi
Reitings 3922
Misssss - Tu jautāji, vai visi izlasa visu. Bet, vai Tu izlasīji visu - visu? Cietušajiem bēres ir apmaksātas, kapa vieta apmaksāta. Piesauksi ārstēšanos - arī par to no savas kabatas viņiem nav ne santīms jāatdod. Sociālie dienesti ārpus kārtas piešķīra arī skaidru naudu cietušajiem un viņu vajadzībām. Atliek tikai sagaidīt tos 10 vai 5 tūkstošus ieripojam kontā. Par ko vēl būtu jāmaksā no RD vai valsts kases?
Viņiem nav nepieciešami lieki tūkstoši vai pat lieki desmiti. Šobrīd valsts un sabiedrība par viņiem rūpējas pēc viņu pašu pieprasījuma.
29.11.2013 10:29 |

Reitings 874
stellaglmr - kur tu esi izrāvusi, ka par viņiem rūpējas pēc viņu pieprasījuma? Tā bija valsts iniciatīva - un tas ir tikai normāli. bet kā jau teicu - ok, nav jēgas šeit diskutēt, jo palasot par lielakām mantrausēm gribas nosaukt tās, kuras bļauj, ka nevajag viņiem nekādas naudas maksāt...
29.11.2013 10:34 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
tās, kuras bļauj, ka nevajag viņiem nekādas naudas maksāt...

Nu Tu pārspīlē, visu diskusiju gan nelasīju, bet neticu, ka kāda tā teica.. Ir jāmaksā un daudz, bet lai to dara vainīgie!
29.11.2013 10:38 |

Reitings 1681
Ja juus izlasiitu visu rakstu nevis izrautu tekstu no konteksta tad shada sashutuma nebuutu. Un valsts kaa mineja pashi advokaati buus pedejaa atbildigaa instance ja netiks atrasti iisyie vainiigie un tiks noraidiiyas iepriekshajas prasiibas. Taoeec lai valsts iestades strada un meklee vainiigos.
29.11.2013 10:43 |

10 gadi
Reitings 704
Reģ: 31.03.2012
Tieshaam Miss izlasi visu, manis peec vinji kaut miljardus var prasiit, bet ne no muuusu makiem, jo ja kaut nedaudz paarzini ekonomiku tad zini kad Valsts maks ir muusu visu maks!
29.11.2013 10:46 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Nu tad lai maksā miljonus arī citos nelaimos gadījumos cietušajiem.
29.11.2013 11:46 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
stellaglmr,

man vispār ļoti patīk tavi komentāri, tie vienmēr ir tādi argumentēti. Lasot šodien šo diskusiju, kaut kas aizķēra, teikšu godīgi, no vienas puses tava argumentācija ir pamatota, taču šīs dienas ritmā Ziemassvētku noskaņās fonā sāka skanēt kāda dziesma, all i want for christmas is you.. tajā brīdī es sapratu vienu, tiem cilvēkiem vairs nekad nebūs izvēle, nekāda nauda ko viņiem iedos nespēs dot to sajūtu, kas ir mums citiem, ģimene ... mūsu sabiedrība pārāk satraucas par materiālām vērtībām, varbūt šoreiz nevietā ? Kā Tu domā?
29.11.2013 11:53 |

10 gadi
Reitings 3922
Es domāju? Es domāju, ka pareizi jau Tu saki - nāk Ziemassvētki, šis ir pierastais gaišuma un pārdomu laiks. Daudzās ģimenēs kāds vai kādi ir zaudēti, daudzi ir zaudējuši kaut ko - viens ticību, kāds spēju strādāt, kāds sev mīļo, bet vēl kāds stabilitāti savā dzīvē. Man viņus ir žēl, bet šis žēlums nevienu neatgriezīs. Es domāju? Es domāju, ka nav veselīgi ieslīgt sevis žēlošanā - attiecīgi, es uzskatu, ka šīm ģimenēm ir jāiet tālāk. Viņiem ir jāizsāp un jāturpina dzīvot. Nevar sevi kurbulēt mūžīgās sāpēs un naidā. Bet šie posmi ir jāpārdzīvo - mierā un klusumā.

Bet tās ir cilvēcīgas emocijas - tu saproti, ka katru mēnesi iet bojā daudz cilvēku - tādos un citādos apstākļos. Bet te vienā dienā un stundā iet bojā 54 cilvēki, citu cilvēku nolaidības dēļ. Tas ir traģiski. Visi mobilizējas, lai atbalstītu tos, kuri truli stāv un gaida pie drupām - izcels manu brāli/māsu/sievu/vīru vai neizcels - vēl elpo vai neelpo. Un tad šīs lūgšanas. KAtrs tādā brīdī kaut ko lūdz - pārsvarā par dzīvību. Mediji tēlo izmeklētājus, filmē raudošus cilvēkus - visa tauta sēro... Nav viegli šādos apstākļos saglabāt veselo saprātu un gaidīt, kad pieaicinās uz atpazīšanu.

Kad pirmais sāpju vilnis ir aiz muguras, iestājas dusmas un naids. Sāpes pārmāc veselo saprātu un tas ir dabiski. Bet ir robežas, kuras pārkāpt nav pareizi. Šeit ir radīta augsne, lai šie cietušo tuvinieki savu naidu nevis noslāpētu, bet kultivētu citos. Nevar vainot visus, kas ienāk prātā - nav pieņemami kaut ko pieprasīt tikai tādēļ, ka tas pirmajā brīdī liekas pareizi. Nevar ļaut šīm emocijām pakļaut citus - tiem, kuri tiešām pārdzīvo ir vienalga, kurš stāšies tiesas priekšā. Viņi grib kādam radīt tās pašas sāpes vai vismaz līdzvērtīgas, lai rastu mierinājumu savām dusmām. Un katram taču tā ir - ja man atņēma mājas, tad, kaut viņš aiz sliekšņa pakluptu un kāju salauztu.

Šobrīd sabiedrība jūt šiem cilvēkiem līdzi. Sēroja visi kopā, cerēja visi kopā un visi kopā meklē vainīgos - jo kādam ir jāatbild. Es vienkārši nespēju saprast kādēļ sabiedrībai būtu jāuzņemas līdzatbildība notikušajā? Ir firmas, tur piedzeniet visas kompensācijas. BEt valsts un pašvaldība - ne katrs politiķis no sava maka, bet no nodokļu naudas - jau ir devuši visu ko spējuši. Bez tā visa arī ziedojuši. Kā var ar to nebūt gana?
Es esmu racionāls cilvēks, es dalu lietas - kā vajag un kā es gribu atsevišķi. Skaitļojot to ko ir ieguvušas šīs ģimenes no sabiedrības, tātad valsts, no kuras atsevišķā situācijā vēlēsies piedzīt vēl - būtu jāapstājas. Ir sniegts daudz šiem cilvēkiem. Ne Tu, ne es, neviens nespēs viņos iepūst dzīvību. Un ar naudu to tāpat viņi nenopirks. Tik cik ir un tā kā ir no mūsu puses - es uzskatu, ka esam devuši. Vērsties pret valsti nozīmētu pateikt, ka Tev un man, tāpat bija vienalga. Puse cosmo izraudaja visas acis ar šiem cilvēkiem kopā.

Ļoooti gari sanāca un pusi tāpat neuzrakstīju, bet tas ko es domāju slēpjas aiz vārdiem - beidzās viņu dzīve, bet tiem, kuri palikuši ir jāturpina dzīvot - varbūt savādāk, varbūt grūtāk, bet jāturpina. Un es neuzskatu, ka valsts vēl kaut ko šiem cilvēkiem būtu parādā. Ja nu vienīgi izmeklēšanu ar rezultātiem.
29.11.2013 13:33 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)