fizika - argumentētā eseja

Reitings 25
Reģ: 16.10.2009
sveikas!
man lūdza palīdzību, lai palīdzu izdomāt argumentus fizikas esejai par tēmu "benzīna dzinēji un ekoloģija", taču man kā reizi nekas pietiekami labs nenāk prātā.
ko jūs ieteiktu? :)
28.11.2013 18:31 |

Reitings 135
Reģ: 28.10.2013
Manuprāt, tur bija kaut kāda saistība ar biodegvielu - mazāk laikam piesārņo
http://special.delfi.lv/dzivo_zali/vai-latvija-vajag-elektromobilus.d?id=41782449
uz leju paskaties- zaļāk un lētāk - tātad arī elektromobīļi
28.11.2013 19:40 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
weee, mūsdienās raksta arī 4500 vārdu esejas matemātikā

0_o Par ko tur rakstīt !?
28.11.2013 19:41 |

Reitings 135
Reģ: 28.10.2013
Vecais klases biedrs pirms pāris gadiem taisīja ZPD par biodegvielu, teica ka tas ir labāk, un to taisa no rapšiem
Pašlaik gan mācamies augstskolā un viņš ir citā valstī, tapēc jaunumus nēesmu dzirdējusi ( bet ikdienā viņš daudz par to runāja)

Arī braukšana ar sabiedrisko varētu būt
28.11.2013 19:43 |

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
Aija, kurā vietā tev šķita,ka šis darbs ir augstskolai?
Laikam esmu veca, bet manaa laikaa es fizikaa uzdevumus pildiiju, nevis esejas rakstiiju par transporta nozares teemaam. BTW, man sii teema vispaar ar fiziku maz saistaas.
28.11.2013 19:50 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
fizika ir mājsaimnieču priekšmets , viss kas notiek mums apkārt, uz plīts vai mašīnā ir fizika ;)
28.11.2013 19:58 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
tikai diez kādas varētu būt alternatīvās iespējas?

Elektromobīļi. Atmiņa man uz vecumu sākusi pieklibot, bet ziņās jau raksta, ka vairākās Eiropas pilsētās jau šobrīd tiekot uzstādītas... umm... tipa rozetes elektromobiļiem, kur uzlādēt autiņu. Nezinu, kā pareizi saucas. Ir arī tāda lieta, kā hibrīdauto (var braukt gan uz elektrības, gan benzīna).

Vēl klīst baumas, ka, ja ne tas, ka naftas bizness ir labs bizness un iesaistītās personas ir uzpirkušas visus attiecīgos patentus (un, attiecīgi, neļauj uzsākt ražošanu), tad jau sen mēs ar benzīna un dīzeļa dzinējiem nebraukātu, bet lietotu lētākus un videi draudzīgākus variantus.

Vēl ir tāda lieta, ka biodegviela (pirms gadiem 10 biznesmeni Latvijā, kas tādu no vietējā rapša sāka ražot, nošāva, sarp citu), biodegvielu (vismaz jauc klāt 50:50 vai kā) lieto Rīgas Satiksme. Āzijā autobusi brauc ar CNG gāzi (dabasgāzi), kopš tas ir ieviests, smogs mazāks palicis un gaisa kvalitāte pilsētās uzlabojusies.

Nu un velosipēdi Holandē un Pekinā :)
28.11.2013 20:43 |

Reitings 25
Reģ: 16.10.2009
paldies, paldies, paldies!
pamatojoties uz jums, kaut ko sačubināju! :)
28.11.2013 22:16 |

Reitings 1972
Reģ: 06.11.2013
kompresijas pakāpe degkamerā, degvielas/gaisa attiecība. dohc, ohc, vārstu pneimatiskā bīdīšana, rotoru un citu veidu alternatīvas cilindru dzinējiem, turbīnas, kompresori ( visu veidu), gaisa rezervuārs priekš virsspiediena n/a dzinējiem, motora vibrācijas samazināšana, cilindru izvietojums( v vieda, rindas veida, w veida, h veida, radiālā veida)

Sajutos stulba :D :D :D
28.11.2013 22:19 |

Reitings 298
Reģ: 09.01.2013
Viss, kas tev ir jāpierāda + ļoti daudz materiāli ir par to.

Benzīna dzinējs ir vienkārši ļoti neefektīvs salīdzinot piemēram ar elektro dzinēju. jo ir lieli enerģijas zudumi pateicoties daudzām kustīgām daļām, kā arī nepieciešama dzirkstele eksplozijas nodrošināšanai.
ķēdītē saliekot dzinējus tas izskatās tā:
Neefektīvākais - benzīna dzinējs
Nedaudz efektīvāks - dīzeļa, jeb kompresijas dzinējs
Tvaika dzinējs (neesmu pārliecināts, bet varētu būt) (salīdzinoši neliels kustīgo daļu skaits)
Elektro dzinējs - viena kustīgā daļa, kas samazina berzes radītos enerģijas zudumus.

Tad vēl var apskatīties ekloģiskās degvielu atlernatīvas - LPG, CNG, Gazifikātors - benzīna dzinējiem.

Dīzelim - LPG (jā dīzeļiem arī ir gāzes iekārtas), bio dīzelis.

Elektro - elektrības ieguves veidi, elektrības efektīva uglabāšana.

k.kā tā - sāc šķitināt variantu tur daudz :D
28.11.2013 22:56 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits