Juus boikoteesiet Maximu?

Reitings 583
Reģ: 28.03.2012
Palasot jaunaakaas zinjas par to, kaa Maximas vadiitaajs ir izteicies, taa ir augstaakaa cuuciiba! Ja buutu Latvijaa, noteikti savu kaaju nespertu tajaa veikalaa. Kaa ir ar jums? Komentaaros rakstiits, ka RIMI noreagjeejushi uz salikushi vairaakaam preceem atlaides, lai paarvilinaatu klientus.
28.11.2013 14:44 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Man šķiet, ka boikotam būtu lielāka vērtība, ja jūs papildinātu savas darbības ar izvēli iepirkties LV veikalos - ka ELVI, TOPs. Bet citādi sanāk tāpat savu naudu atstāt ārzemēs - par ko pat bija kaut kāds blogs, ka vai manu vai, kā tad tā, fui, tā nevar. Nu lūk, šeit ir iespēja atbalstīt vietējos.
29.11.2013 08:41 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Protams, ka neboikotēšu. Man tas šķiet absolūts idiotisms.
Turklāt man Maxima patīk labāk kā Rimi un turpināšu tur iepirkties tāpat kā līdz šim.
29.11.2013 08:45 |

Reitings 710
Reģ: 16.04.2013
Bet vispār man ir lielas aizdomas, ka to Maximas boikotu uzkurina konkurenti - Rimi, Elvi vai vēl kāds.
Kāds ir Jūsu aizdomu pamats?
29.11.2013 08:45 |

Reitings 1681
Reģ: 01.09.2012
Lietuvieshi gan grib boikoteet Maximu. Vinji uzskata ka Maximai jauznjemas atbildiiba. Mees gan kaa vienmeer visu aizmirstam :D
29.11.2013 08:52 |

Reitings 820
Reģ: 28.04.2012
Ja Topa un Elvi piedāvājums būtu normāls, tad varbūt tur ietu. Taču, iet tikai tāpēc, ka tas ir vietējais - pfff...nē. Iepērkos Rimi - patīk plašā izvēle, cenas, atlaides. Cik esmu bijusi Elvi un Topā - neko negribas pirkt, viss izskatās vecs(īpaši dārzeņi un augļi).
Maximu boikotēt neplānoju. Kaut kas tāds varēja notikt jebkur.
29.11.2013 09:36 |

Reitings 6
Reģ: 30.10.2013
Lai izput tā Maxima.

Manai mammai ir 50 gadi. Viņas pieredze gan vadošos amatos, gan nozarē kopumā ir vairāk nekā 25 gadi. Maxima ir tiešām viņas pēdējā iespēja strādāt (viņa nav veikala darbiniece, bet gan strādā ofisā). Pirms tam meklējot citu darbu, ja arī uzaicināja uz pārrunām, teica "Piedodiet, bet mums vajag jaunākus cilvēkus, ar labākām angļu valodas zināšanām...". Jā, meitenes, jūs visas te esat jaunas, perspektīvas, jums visām ir dzīve priekšā. Jauniešu maksimālisms vienmēr ir bijis un būs, bet tad, kad jūs sakāt, ka pohuj un to bankrotēšanu, visiem būs darbs. Ticiet man, es tgd naktīs neguļu un ceru, ka mana mamma nepaliks bez darba, ka viņai nesamazinās lagu līdz minimumam. mana mamma raud, jo nezina, kas būs ar viņas dzīvi. Visus darbiniekus notiekošais biedē. Jūs neredzat tālāk par veikalu kasieriem. tas ir milzīgs tīkls, tajā strādā ļooti daudz cilvēku, un daudzi, lielākā daļa no tiem nav jaunieši... Ja maxima bankrotēs, manai mamma laikam nekas cits neatliks, kā iet uz kkādu elvi kasēs strādāt, jo kurš tādu 50 gadīgo vairs ņems augstā amatā (maģistra grāds ekonomikā), ja blakus nostāsies 25 gadus jauna, perspektīva, enerģiska...
manuprāt, pēc visa turpināt iepirkties tajos var cilvēki bez pašcieņas un kuriem viss ir vienalga, un tādi cilvēki man ir vienaldzīgi.

Tu domājat par tiem 54 cilvēkiem un viņu ģimenēm. Bet par manu un manas mammas kolēģu ģimeni ģimeni tu satraucies?
29.11.2013 09:59 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
un nevajag man te teikt ka laukos tautai nav naudas. maniem visiem radiem ir pat vairak ma mums Riga. Ja kads bomzo nu pasi vainigi.mars tad uz maximu

Kas par aprobežotību!

Mani vecāki dzīvo laukos, kur vispār ir tikai mazie veikaliņi, kas uzliek milzīgu uzcenojumu. Piemēram, ja Maximā vai Rimi Kāruma sieriņš maksā 21 santīmu, tad tur - 30 santīmus. Ir taču atšķirība?
Tuvākajā pilsētā, jā, ir gan Rimi, gan Maxima, gan Mego un Elvi, bet lielākais veikals ir Maxima - tur gan ir lieļākais preču klāsts, gan draudzīgākas cenas.

Šodien ar mammu runāju par to neiešanu uz Maximu, un viņa pareizi teica - ja jums uir vienalga, vai maize maksā 55 vai 60 santīmus, tad lauku cilvēkiem tā nav. Jo viņiem nav tādu ienākumu. Ja jāizvēlas, vai pieturēties pie principa vairs neiepirkties šajā veikalu tīklā, vai pabarot bērnus un paēst pašiem, tad cilvēki izvēlēsies paēst.
29.11.2013 10:13 |

Reitings 1267
Reģ: 20.09.2010
Maximu boikotēt, Ušakovu atstādināt utt. Visi tik klaigā un izdomā jaunus murgus. Drīz izdomās, ka jāstāv ar vālēm pie Maximas un jābaida tie, kas Maximā iepērkas. Tautai nav ko darīt.

+++ :D :D :D

Ar katru dienu paliek arvien smieklīgāk...

Manai mammai ir 50 gadi. Viņas pieredze gan vadošos amatos, gan nozarē kopumā ir vairāk nekā 25 gadi. Maxima ir tiešām viņas pēdējā iespēja strādāt (viņa nav veikala darbiniece, bet gan strādā ofisā). Pirms tam meklējot citu darbu, ja arī uzaicināja uz pārrunām, teica "Piedodiet, bet mums vajag jaunākus cilvēkus, ar labākām angļu valodas zināšanām...".

Tā diemžēl ir.

Ja Maxima aizies no Latvijas, viņiem tas nekāds lielais zaudējums nebūs, iekārtosies citur, bet padomājiet par tiem līdzcilvēkiem, kuri tur strādā.. Citam varbūt ģimenei tas ir vienīgais ienākumu avots. Un pēkšņi palikt bez darba ... Neēduši bērni, nenomaksāti rēķini..

Šodien ar mammu runāju par to neiešanu uz Maximu, un viņa pareizi teica - ja jums uir vienalga, vai maize maksā 55 vai 60 santīmus, tad lauku cilvēkiem tā nav. Jo viņiem nav tādu ienākumu. Ja jāizvēlas, vai pieturēties pie principa vairs neiepirkties šajā veikalu tīklā, vai pabarot bērnus un paēst pašiem, tad cilvēki izvēlēsies paēst.

To jau daudzi nesaprot. Pieraduši pie tā, ka var atļauties visu un tikai gudri muld. Citiem tie daži santīmi ir svarīgi.
29.11.2013 10:44 |

Reitings 2461
Reģ: 02.01.2010
Ja maxima bankrotēs, manai mamma laikam nekas cits neatliks, kā iet uz kkādu elvi kasēs strādāt, jo kurš tādu 50 gadīgo vairs ņems augstā amatā (maģistra grāds ekonomikā), ja blakus nostāsies 25 gadus jauna, perspektīva, enerģiska...

Nevajag fantazēt. Ja ir maģistra grāds ekonomikā un ir strādāts jomā, kur ir iegūta izglītība (ir bagātīga pieredze), tad arī 50gadīgu ņems darbā - vēl labprātāk kā jauno 25gadnieci. Sliktās angļu valodas zināšanas gan ir tikai un vienīgi Tavas mammas pašas vaina. Ja cilvēks "apsēžas" uz diploma un neko neapgūst klāt, nav brīnums, ka paliek nevajadzīgs.
Es nejūtos atbildīga par tiem cilvēkiem, kuriem Maxima ir kā pēdējais glābiņš, jo viņi neprot angliski, liela daļa neprot latviski (sorry, bet tā ir - daļa kasieru knapi var "labdjien" pateikt), izglītības nav un līdz pensijai jānovelk. Tas ir šausmīgi, ka tik liela daļa cilvēku nav neko darījuši, lai sevi attīstītu un tagad atrunājas, ka bez Maximas būs beigti un pagalam. Ja grib, tad var - pēc daudziem 50gadniekiem redzu. Protams, ka vieglāk ir salikt rociņas un šņukstēt, ka tādu vecu un dumju nevienam nevajag.
29.11.2013 11:00 |

Reitings 2870
Reģ: 20.12.2012
Pat mācītājs aicina neiepirkties šajā veikalā, bet mūsu cosmo meitenēm jau, protams, vairāk rūp savas ērtības:

http://www.vipi.lv/vip/latvija/idn56008/macitaja-aicinajums-latviesu-tautai-neiepirkties-maxima-veikalos/
29.11.2013 11:05 |

Reitings 13796
Liene, nevajag jau arī pārspīlēt un raut no konteksta, cik lasīju šeit esošos viedokļus- ērtības nebija galvenais arguments tām, kas izvēlējās neboikotēt. Visiem taču ir skaidri viedokļi, kas grib, lai boikotē, kas nē - lai dara tā. Un raksts no vipi.lv jau nu tiešām nav tas veiksmīgākais mudinājums.
29.11.2013 11:11 |

Reitings 221
Reģ: 13.08.2009
Īstenībā žēl, ka jauniem cilvēkiem tāda attieksme. Vai veikalu trūkst, tirgu? Jūs šādi tikai atbalstat maksimu, dodot viņiem iespēju turpināt necilvēcīgo attieksmi. Pat lietuvieši ir šokā un izvairās no tā veikala, kā arī aicina citus to darīt.
Ja darbiniekam ir galva uz pleciem, normāls darba devējs drīzāk atbalstīs un pieņems to maximas bijušo darbinieku. Vispār jau gudrāk tomēr tagad meklēt jaunu darbu, nevis gaidīt kaut kādus bankrotus un atlaišanas, bet aiziet uzspļaujot viņiem.
Neesmu tizla, varu paiet pāris metrus tālāk, izvēloties jebkuru citu veikalu. Ok, būtu kādā pagastā bez auto un nepieciešamību iet ntos km, pirktu, bet tā būtu bezizeja, ne izvēle.
29.11.2013 11:12 |

Reitings 221
P.s. Neaizmirstam, ja uzņēmēju/ vadības attieksme pret darbinieku ir kā pret mēslu, tad arī klients/pircējs ir nulle.
29.11.2013 11:17 |

Reitings 2494
Reģ: 29.01.2009
man vispaŗ labāk Rimi patīk - maksimā es eju tikai galējas nepieciešamības vadīta.. kaut kāds īpašs boikots droši vien, ka nebūs ... bet tie izteicieni - protams, ka kretinē ...
29.11.2013 11:19 |

Reitings 13796
shea, bet ar tādu argumentāciju cilvēks principā nedrīkst iepirkties arī Rimi un Supernetto! Kas tad paliek? Tirgus? Stockmann? Atceros, ka mana krustmāte strādāja kādu laiku Supernetto - vadības attieksme tik pat bēdīga kā izslavētajā Maximā - pusdienu pārtraukma nav, knapi uz wc var aiziet, jācilā visas smagās kastes u.t.t. Tad jau problēma ir kompleksa kā tāda no lieveikalu kā darba devēju puses.
29.11.2013 11:21 |

10 gadi
Reitings 466
Reģ: 14.04.2013
Man arī ir riebums, bet Maxima ir blakusmājā (pēdejā, kas palikusi Zolitūdē) un līdz Rimi ir 10 min. Ja labs laiks, tad protams Rimi, bet ja ātri jaieskrien..
29.11.2013 11:23 |

Reitings 728
Reģ: 21.07.2010
Nu un ko nākamo boikotēsiet? Drogas? Arī tur ne viss tik rožaini un spoži noticis. Ko pēc tam? Narvesenu? Beigās izrādīsies, ka arī citi veikali izturās tāpat kā Maxima pret saviem darbiniekiem. Tad boikotēsiet visus Latvijā esošos veikalus?

Ir nevis jāboikotē kāds konkrēts veikals, bet jādomā par šo jautājumu plašāk. Ja pret darbiniekiem ir necilvēcīga attieksme, tad ir jāziņo Valsts darba inspekcijai nevis jāpacieš šādi apstākļi. Ir jārunā un jāizglīto darbinieki par viņu tiesībām un jāpievērš uzmanība kopējai situācijai nevis vienam konkrētam veikalam. Nešaubos ne mirkli, ka Maximas konkurenti tagad berzē rokas un priecājas, ka viņiem pieaugs peļņa un no viņiem ie novērsta uzmanība.

Vai veikalu trūkst, tirgu?
Un tagad padomā kādos apstākļos strādā cilvēki tirgū. Viņiem nav necilvēcīgi apstākļi? Lielākā daļa stāv ārā jebkādos laikapstākļos, daudziem nav nekādu sociālo garantiju, jo darba devējs maksā algu aploksnē un jāstrādā katru dienu bez brīvdienām. Vai šie apstākļi ir labāki par darbinieku apstākļiem Maximā?
29.11.2013 11:27 |

Reitings 1681
Reģ: 01.09.2012
Kad izlasiiju kaa lietuvieshi reagjee un tur taisaas boikoteet veikalu tiiklu. Cilveeki kuri nemaz nav saistiiti ar cietushajiem... td liekas ka cik gan gljeeva un miikstsirdiiga tauta mums ir. Ja nav nekaadu principu tad tas ir skumji.
29.11.2013 11:35 |

10 gadi
Reitings 466
Reģ: 14.04.2013
Nē, Narvesenu neboikotēšu, man vajag uzlīmes :D
29.11.2013 11:36 |

Reitings 221
_paris

Jā, tirgus ir super! Izvēle, svaigums tak nesalīdzināmi. Es ar auto, bet reizēm pat ar sabtr aizbraucu, izstaigāju mierīgi un izvēlos, kas patīk. Ar 2x nedēļā pilnībā pietiek, bet te jau visi pieraduši katru vakaru ieskriet veikalā un paķert vakariņas.
Ok, maxima nekad nav saistījusi, vēl pirms traģēdijas pēdējo reizi iepērkoties tur varbūt 2-3 mēnešus iepriekš, izbesījāmies par vakara rindām, knapo izvēli un pat cenām atsevišķiem produktiem. Tā kā man pa lielam tas neko nemaina, tāpat tur neeju.
Bet zaķīši, tie darbinieki tak var sūdzēties, atteikties stiept smagumus (sievietes). Ja necieni sevi pats, neviens cits necienīs. Paziņa strādāja Rimi, nu nebija nekā tik drastiska. Ok, ir babuļi, kas samērā bezperspektīvi, bet cik daudz jaunu cilvēku. Tiem nu potenciāls ļauj savos 20+ meklēt ko labāku. Bet tākā pašiem slinkums, tad arī pofigā tup,
29.11.2013 11:38 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online

Šobrīd nav neviens reģistrēts profils portālā!