Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Ķirbis, ķirbīts, ķirbīši

 
Reitings 134
Reģ: 05.06.2013
Tātad, vajadzīga palīdzība!
Draugs no laukiem atstiepis ķirbi un man ar to jātiek galā :D
Man pašai tie negaršo un gatavoti ar nekad nav, tāpēc nezinu, ko lai ar to iesāk!
Paļaušos uz cosmospēku ķirbju ēdienu recepšu meklēšanā!
It kā tika lūgta ķirbju saldā zupa (nav ne jausmas kas tā tāda) :D
27.11.2013 13:53 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Ķirbju krēmzupa ar čili un garnelēm.
Klāt nāk pāris kartupeļi, pāris burkāni, kausētais siers ar garnelēm.

Sīkākas receptes googlē vai tepat diskusijās.
27.11.2013 13:56 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Brīvdienās sataisīšu kādu lielāku daudzumu ķirbja biezeņa, sasaldēšu, izmantošu pēc tam konditoreja. Dod superīgu krāsu.

Varbūt ķirbju krēmzupu izvārīšu.
27.11.2013 13:58 |
 
10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
Man tik ļoti garšo gan krēmzupa, gan saldā zupa, gan kūka :D
Te bija mana variācija par ķirbju kūku http://aannija.wordpress.com/2013/04/27/aprila-oktobris/
27.11.2013 13:59 |
 
Reitings 134
Reģ: 05.06.2013
womankind
Atradu tevis likto recepti! Tā kā krēmzupas neesmu taisījusi, tad lūdzu paskaidro vienu posmu! Kad dārzeņus novāra, tad pirms blenderēšanas ūdeni nokāš?
27.11.2013 14:16 |
 
Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Esmu atēdusies ķirbi :D visi tik deva, deva ķirbjus, ka apnika ēst.
Taisīju biezzupas, pankūkas un mamma vēl deva samarinētos. Aaa un drauga mamma ķirbja kūku taisīja.

Kad dārzeņus novāra, tad pirms blenderēšanas ūdeni nokāš?

Es daļu ūdens noleju, lai nav pārāk šķidra biezzupa, bet otru daļu atstāju, lai sanāktu zupa, nevis biezenis ;)
27.11.2013 14:26 |
 
Reitings 207
Reģ: 16.08.2012
Es taisu gardas ķirbju un siera pankūkas. Ātri, vienkārši un ļoti garšīgi ar krējumiņu. Recepti atradu šeit.
http://www.apollo.lv/zinas/kirbja-pankukas-ar-sieru/614615
27.11.2013 14:30 |
 
Reitings 207
Reģ: 16.08.2012
27.11.2013 14:30 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Kad dārzeņus novāra, tad pirms blenderēšanas ūdeni nokāš?

Dārzeņus vāra ļoti mazā ūdens daudzumā, tā, ka tie ir knapi apsegti vai pat neapsegti, bet tiek vārīti lielā katrā un zem vāka, lai veidojas vide, ka tie kļūst gatavi.

Ir kaut kā jājūt tā proporcija - sanāks, ka tu blenderēsi dārzeņus kopā ar to nedaudzo ūdeni. Ja ūdens būs bijis pa daudz, zupa sanāks pārāk šķidra, un vairs neko glābt nevarēs.
Ja pārāk maz ūdens - būs biezenis.
27.11.2013 14:37 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Pieļauju, ka kādās interneta receptēs ir arī norādījumi par dārzeņu daudzumu un attiecīgo ūdens daudzumu. Pirmajā reizē var vadīties pēc tiem.
27.11.2013 14:38 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits