Ciemiņa statuss?

Reitings 453
Reģ: 17.05.2013
Droši vien ikviena ir izbaudījusi to ciemiņa statusu pie puiša, kad viss tiek pienests, aiznests, pagatavots, uz galda uzlikts, istaba, gulta sagatavota. Faktiski vienkārši atnāc ciemos un baudi atmosfēru kopā. Tā bija ar mani arī līdz šim. Ja viņš dzīvotu viens pats, droši vien vairāk pati uzņemtos un šiverētos. Bet tā kā vecāki tur dzīvo, es nemaz tā neuzdrīkstējos kaut kā baigi ņemties, izturējos kā ciemiņš.

Bet tieši pēdējās nedēļas laikā pamanu kaut kādas izmaiņas. Te man saka, lai traukus salieku trauku mazgājamā mašīnā. Lai uzklāju galdu, padodu no ledusskapja kau ko (iepriekš piemēram vispār neuzdrīkstējos svešu ledusskapi atvērt). Brīvdienās, kad ciemojos, vajadzēja palīdzēt mājas tīrīšanā. Vienmēr maltītes gatavo viņa mamma un es pat neuzdrīkstējos jautkies saimnieces lietās, ēdu, ko man deva, un teicu paldies. Tad puisis izteicās, ka Gunita varētu kādu dienu pagatavot vakariņas. Es ok...

Nē nē tikai nepārprotiet, ka esmu kaut kāda baltrocīte. Protams, ka es to visu varu darīt un man nav nekādu iebildumu. Vienkārši nevaru saprast, kā man to visu uztvert. Varbūt viņa vecākiem esmu apnikusi, ka esmu kaut kāda liekēde, kas visu laiku ciemojas? Tāpēc grib mani mazliet nostrādināt? Un pats puisis ar izskatās, ka grib mani likt vairāk pie darba. Vai arī es velti satraucos un tas ir uz labu?
25.11.2013 22:24 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Ja godīgi šī Tava problēma jau sāk palikt smieklīga.

1) ja nav skaidrs kādas ir attiecības, nav pareizi dzīvot pie puiša vecāku mājās. Ja dzīvotu viņš viens pats, tas būtu savādāk.

2)palikšana tur pa nakti 2-3X nedēļā un brīvdienu pavadīšana nav ciemošanās. Drīzāk tā jau ir dzīvošana tur.
26.11.2013 12:48 |

Reitings 453
Saprotu, ka kādam tas var likties smieklīgi... bet vai šis jautājums puisim nav jārisina???
26.11.2013 12:55 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Kas tieši tavam puisim ir jārisina?
Vai tad tu nenoskaņojies, ka kādu mēnesi liksies mierā ar attiecību formulējumu?
26.11.2013 13:02 |

Reitings 453
womankind, jā, es sarunāju ar sevi, ka līdz zsv likšos mierā

bet vienkārši sāka aktuālāka kļūt tā situācija ar ko, ka vicāki mani sāk uztvert kā savējo mājinieku
26.11.2013 13:04 |

Reitings 15092
Piedod, Gunita, bet man sāk likties, ka Tev vajag, lai Tev čalis ar bomi pa pieri iedod un pasaka - Mēs esam pāris, citādi Tev nepieleks. :D Vai tiešam vienmēr viss ir jānoformulē ar vārdiem un oficiāliem paziņojumiem. Cik var spriest pēc Taviem tekstiem, jūs jau esat kopā.
Par ko tad viņa vecāki Tevi uzskata, ja ne par dēla meiteni, ja Tu tur pavadi lielāko daļu laika?
26.11.2013 13:10 |

Reitings 1069
Reģ: 13.11.2012
Nu mani, piemēram, uzskatīja par dēla ex-draudzeni, savu dēlu uzskatīja (un uzskata joprojam) par muļķi, jo šādi rīkojies :D

Gunita, neesi mēģinājusi to visu izbeigt? Ja jau būsi viņam vajadzīga, pat ja status nav noteikts, dabūs tevi no zemes ;)
26.11.2013 13:17 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
tu nu gan esi jociga! acimredzami, ka vecaki tevi uztver ka saveji, pietam tu tur tik biezi ciemojies...laikam gaidi, ka virietis prasis tev vai gribi but vina draudzene...nu ta tikai padsmitgados dara puisi. velak viss pats par sevi saprotams!
26.11.2013 13:21 |

Reitings 8272
nu bet uztver tu to normāli.ir tikai loģiski, ja tu ciemojies bieži pie puiša, tur visu lieto un ēd, ka tur arī palīdzi. loģiski, ka vecāki arī šādi domā. kas tu domā, ka puiša vecāki tev visu mūžu visu pienesīs?
26.11.2013 13:23 |

Reitings 8272
nu, ja puisis vēl nebūtu gatavs attiecībām ar mani, tad es tur droši vien vairāk savu kāju nespertu :D
viņa vecāki, iespējams,m tevi uztver savādāk. un vienalga, vai jums ir attiecības nopietnas vai nav, bet tu tur gandrīz dzīvo.
26.11.2013 13:25 |

Reitings 1603
Reģ: 22.06.2012
Tas ir tikai mans personiskais viedoklis:
Vīrietim ir nepieciešams padzīvot ārpus vecāku mājas, kur viņam viss ir jādara pašam (agrāk to nodrošināja armija savā ziņā). Kaut gadiņu. Jo savādāk viņš ir pieradis pie tā, ka aiz viņa visu sakopj un paiku viņam sagādā, un drēbes izmazgā, un nespēj novērtēt, kad viņam to sniedz sieviete (jo uzskata to par pašsaprotamu).
Par situācioju runājot - neuztraucies, tas tomēr arī palīdz Tev vairāk justies kā mājās nevis būt kā ciemiņam. Es drīzāk teiktu, ka Tevi sāk pieņemt ģimenē (viņa tagadējā ģimenē) un uzticēties Tev. Divas saimnieces gan virtuvē neiederas .. ar to ēst gatavošanu būs grūti, jo galu galā svešā virtuvē nezini kur kas atrodas. Sākumā labāk būt asistentam .. pēc kāda laiciņa var arī gatavot, kad apgūta darbavieta :D
Ja tie vecāki Tevi uzskatītu par liekēdi, tad viņi, manuprāt, ar galvu nedraudzējas .. bet nu cilvēki ir dažādi ..
26.11.2013 13:28 |

Reitings 1557
Reģ: 09.05.2013
Nu, ja es būtu vīrietis, es arī piebremzētu ar "attiecību definēšanu" ar meiteni, kurai pēc ento mēnešu dzīvošanas ir jāaizrāda, lai beidzot sāk kko darīt. Piemēram, manam draugam saimnieciskums ir ļoti svarīga sievietes īpašība. Ja es vnk sēdētu uz dīvāna un gaidītu, kad mani apkalpos, tad viņš noteikti arī bāztu galvu smiltīs..
26.11.2013 13:28 |

Reitings 453
Tur jau tā lieta, ka vecāki jau droši vien uzskata, ka esmu viņu dēla draudzene. Nezinu, vai viņi ar dēlu par to ir runājuši, bet nu kaut vai no acīmredzamā to tā ir sapratuši.

Bet runa jau iet par to, ka pts puisis tā neuzskata (!)

Un šis nav tas gadījums, kur viss notiek dabīgi un nav nepieciešami nekādi skaidrojumi, jo puisis pats arī pie sevis domā, ka esam pāris. Manā gadījumā puisis ir ATKLĀTI PATEICIS, ka nevar šobrīd ar mani runāt pat kaut kādām attiecībām, neko nevar solīt, bet lai es esmu pacietīga (ar domu, ka vēlāk vismaz varēs formulēt, kas tas ir).
26.11.2013 13:29 |

Reitings 1603
Reģ: 22.06.2012
Pff .. nav ko sievieti pie vecākiem vest, ka nav nopietni!!!
(Ok, man viegli teikt, es jau no 20g vecuma dzīvoju atsevišķi)
26.11.2013 13:33 |

Reitings 1557
Reģ: 09.05.2013
Nu, tad priekš kam tu brauc pie viņa vecākiem un tik daudz laika pavad ar viņu kopā? Lai tiek galā ar saviem tarakāniem..
26.11.2013 13:35 |

Reitings 453
^^ šis nav tas gadījums, kad džeks dzīvo līdz vecumam ar senčiem un nav ārā izlīdis. Šis puisis jau vairāk nekā 10 gadus dzīvo prom no vecākiem, ilgstoši dzīvoja ārzemēs, tostarp ar sievieti divatā. Vienkārši viņš nupat atgriezies Latvijā uz palikšanu. Pagaidām vēl nestaidzas neko savu iegātāt un dzīvo lielajā ģimenes mājā.
26.11.2013 13:35 |

Reitings 453
Kāpēc braucu? Kāpēc palieku? Jo es gribu būt kopā ar viņu :) daa :D
26.11.2013 13:36 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Manam puisim laikam mani patīk apkalpot :D Bet man tomēr ir bijis kauns ka piemēram lauku mājās viņu visa ģimene ko, dara bet puisis man nepavaicāja vai es ar pat nākšu palīgā un tad man vel vispār bija kauns iet pašai prasīt vai palīdzēt nevajag, jo viņam liela ģimene, un man būtu kauns ja ko nevarētu, toties nākamajā dienā pēc tam kad nepalīdzēju lielajos darbos, es zināju ka nākamajā dienā ar būs pasmags darbs, tāpēc uzreiz puisim teicu ka es gribu nākt palīgā jo savādāk man kauns no viņa ģimenes ka visi palīdzeja, bet es kā princese varēju tur atpūsties, vienalga vai ir, vai nav ciemiņa status. Tad es savu slinkuma statusu atdariju tai nākamajā dienā :D

Bet jā, es ar lielāko prieku palīdzu viņiem mājas darbos, kaut vai sakopt istabu un nomazgāt traukus, vienīgais gan ko es nevarētu darīt ir cept vakariņas jo viņiem ir malkas plīts un ap tādu apieties es nemāku un nedomāju ka gribu mācēt :D cik nu vien lai ūdeni uzvārītu :D

Bet es pie sava puiša ģimenes labi ja ciemojos vienu reizi 2 nedēļās pa brīvdienām. Bet ja es tur būtu vairākas reizes nedēļā, tad nu nē, obligāti vajadzētu palīdzēt darbos, lai nu kādi tie būtu, un tiešām liekas ka tā puiša vecākiem ir piegriezies ka īpaši neko nepalīdzi.
26.11.2013 13:36 |

Reitings 3328
Reģ: 14.02.2013
Vīrietim ir nepieciešams padzīvot ārpus vecāku mājas, kur viņam viss ir jādara pašam (agrāk to nodrošināja armija savā ziņā). Kaut gadiņu. Jo savādāk viņš ir pieradis pie tā, ka aiz viņa visu sakopj un paiku viņam sagādā, un drēbes izmazgā, un nespēj novērtēt, kad viņam to sniedz sieviete (jo uzskata to par pašsaprotamu).

Pilnīgi piekrītu!!!
26.11.2013 13:37 |

Reitings 1951
Reģ: 17.03.2009
Es nepaliktu pie puiša, kurš pats nezin ko vēlas! Priekš tam ir domāts randiņošanas periods, kura laikā var iepazīties un izdomāt būs tur kaut kas nopietnāks vai nē. Un tad jau var braukt un palikt un nebūs grūti saprast vai vajag palīdzēt vai nē!

Turklāt, es kā sieviete justos slikti, ja mani vīrietis aizvestu pie vecākiem un pat nestādītu priekšā kā draudzeni, tai pat laikā viņa vecāku mājā tur pat aiz sienas ar viņu gulētu.

Jā, esmu vecmodīga un konservatīva, bet tādu problēmu kā Tev man nav!
26.11.2013 13:54 |

10 gadi
Reitings 13809
Kāpēc Tu te kaut ko jautā, ja neklausies padomos?
Redz, ka daudzas meitenes uzskata, ka, ja puisis atklāti pasaka, ka neesat pāris (sanāk, ka Tu esi tikai seksam un izklaidei), nav normāli dzīvot viņa vecāku mājās.
Sāc taču sevi cienīt.

Man viena klasesbiedra mamma (es viņu pazīstu kopš bērnības, tāpēc ļoti labi saprotamies) arī reiz teica, ka nesaprot mūsdienu meitenes, kas nekaunās nakšņot viņu mājās, kamēr puisis nav skaidri pateicis, ka tā ir viņa draudzene un viņiem ir nopietnas attiecības.

Kad es jautāju, kāpēc savam dēlam nepasaka, ka varbūt labāk tad nevest to meiteni mājās, atbilde bija - dēla dzīvē nejaucamies.
26.11.2013 13:56 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits