Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Kartupelu biezenis.

 
Reitings 98
Reģ: 01.10.2013
Ka jus gatavojiet kartupelu biezeni?
Kads ir gatavojis ar burkaniem?
Zinu vienkarss ediens, bet vienalga gribetu palasit jusu receptes.
24.11.2013 18:29 |
 
Reitings 4224
Reģ: 26.09.2009
Kartupeli, piens, nedaudz sviests. Sastampāju, pēc tam ar mikseri, lai gaisīgāks.

Bet man nenormāli garšo "mans īpašai" biezenis. :D kartupeļi un daudz krējuma, sāls un dilles, tikai ar dakšiņu samīcīti :D
24.11.2013 18:33 |
 
Reitings 1972
Reģ: 06.11.2013
Izvāru kartupeļus, pievienoju margarīnu vai sviestu, pienu, sāli. Sablenderēju un gatavs :) Tas ar ir vienkāršākais variants. Vēl var pievienot zaļumus, gaļas gabaliņus, u.t.t.
Esmu mēģinājusi arī ar burkāniem, normāli :)
24.11.2013 18:33 |
 
Reitings 1972
Reģ: 06.11.2013
Var arī pats stampāt :D
24.11.2013 18:34 |
 
Reitings 245
Reģ: 10.10.2011
Ar saldo krējumu.. Mmmm
24.11.2013 18:34 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Es novaaru kartupelus, kad jau gandriiz gatavi ,pielieku smalki sagrieztus siipolus -nedaudz!Tad noleju lieko uudeni,tad saspaidu ar daksinu un beigaas pielieku mazliet sviestu!Taas ir laikam vieniigais eediens,kur lieku klaat sviestu.Man taa porcija ir maza-tikai diviem cilvekiem,ja liela ,noteikti vajag to "iipaso saspaidiitaaju"-nezinu kaa sauc:D
24.11.2013 18:35 |
 
Reitings 4197
Reģ: 16.09.2011
Novāru kartupeļus, pieleju pienu un ar štampiņu saspaidu. Pieleju saldo krējumu un turpinu spaidīt. Ja gribas tādu gaisīgu, tad vēl ar mikseri pamiksēju.
24.11.2013 18:39 |
 
Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Izvāru kartupeļus, pielieku daudz sviesta, ar stampiņu samīcu, tad pievienoju saldo krējumu, atkal samīcu, ja konsistence ir pàrāk bieza, mazliet pielieku pienu. Kārtīgi samīcu, samaisu. Neputoju.
24.11.2013 18:45 |
 
Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Man vēl patīk reizēm biezenī pievienot pastinaku. Pareizāk sakot, pastinaku izvārīt kopā ar kartupeļiem un samīcīt biezenī.
24.11.2013 18:46 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Libra-kas ir pastinaks?
24.11.2013 18:49 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Libra-izpeetiju google!Interesanti, kaa vareetu garsot kopaa?
24.11.2013 18:54 |
 
Reitings 98
Reģ: 01.10.2013
ja taisa ar burkaniem-tad liek varitus?
un ja ar sipoliem tad svaigus-vai apceptus?Ka labak?
24.11.2013 18:56 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Katrina-es lieku svaigus.Man patiik taa piegarsa-nav tik pliekana.Esmu arii izmeeginaajusi taa,ka vaaru sagrieztus burkaanus,tad pielieku tos kartupelus ,un tad kad viss miiksts ,noleju uudeni un sastampaaju-samiicu.Mazliet pielieku to sviestinu arii,bet nelieku neko daudz...tikai mazliet garsas uzlabosanai.Man jau garso.Man garso pilniigi visi mani izmeeginaajumi:D
24.11.2013 19:05 |
 
Reitings 1972
Reģ: 06.11.2013
Es lieku vārītus burkānus (atsevišķi izvāru), jo burkāniem ilgāk jāvārās..
24.11.2013 19:06 |
 
Reitings 1972
Reģ: 06.11.2013
Vsp var visu ko likt klāt - ķirbjus, bietes, zirņus, spinātus, bet jāskatās, kas garšo :) Bietes var nedaudz pielikt klāt, lai interesantāka krāsa :)
24.11.2013 19:09 |
 
Reitings 4113
Reģ: 14.11.2012
Kartupeļi +burkāni + puķkāposti :) pievienoju vēl kausēto sieru un visu sablenderēju :)
24.11.2013 19:10 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Es to uudeni beigaas nenoleju pavisam-taa ka loti sausas taas saknes...Es nelieku pienu klaat un taapeec man ir mazliet tas uudens.Taisniiba par burkaaniem-tie vaaraas mazliet ilgaak,taapeec pavaaru tos burkaanus vispirms , tad lieku kartupelus...
24.11.2013 19:10 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Man favorīts ir absolūti cukini purē! Dievīgs. Ja gribās burkānus, tad jāatceras tos vajag daudz, obligāti jānovāra, vēlams garšaugos, tas piedos labu aromātu. Un protams blenderēšana , beigās pievienojot mazliet taukvielas, kas var būt dažādi - sveists, mīkstais siers, saldais krējums, trekns piens... kas Tev pašai labāk patīk. Blenderēšanai jānotiek tik ilgi, kamēr masa ir viendabīga.
24.11.2013 19:31 |
 
Reitings 98
Reģ: 01.10.2013
Paldies par receptem.vajadzes pameginat..!
24.11.2013 20:48 |
 
Reitings 649
Reģ: 29.01.2009
Es gan kartupeļus, gan burkānus vāru reizē (burkānus sagriežu smalkās ripiņās un izvārās puslīdz vienādi ātri, taču nav pārlieku mīksti). Tad noleju lieko ūdeni. Uzkarsēju pienu atsevišķā krūzē. Ar stampiņu sastampāju kartupeļus un burkānus, pievienoju izspiestas ķiploka daiviņas un muskatriekstu.. un pamazām pievienojot karsto pienu. Kad viss smuki samīcījies, putoju ar mikseri labu laiku. Jo man ļoti patīk izteikti gaisīga un mīksta kartupeļu biezputra.

Manuprāt, tieši pasvītrotā daļa un putojums ir tas, kāpēc man tik ļoti garšo mana biezputra (vienalga - ar vai bez burkāniem), bet negaršo citu taisītas
25.11.2013 10:57 |
 
Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
Izvāru karutpeļus, pēc tam mīcot pievienoju siltu pienu un izkausētu sviestu, beigās nedaudz sablenderēju, lai nesamīcītie kunkulīši iziet.
25.11.2013 11:01 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits