Man leduskapī sagadījies tā, ka ir lielā daudzumā saldais krējums un biezpiens. Ko lai ar tiem dara? Nemēdzu bieži un daudz ēst šos produktus. Putukrējums man negaršo tā īsti-trekns un salds. Biezpienu vel šad tad uzēdu. Kaut kādu kūku izcept, biezpienmaizi?
Sablenderē kopā biezpienu un saldo krējumu (ar drusciņu cukura un varbūt drusciņu želatīna), lieto iekšķīgi ar ogām vai augļiem (vai grauzdētām auzu pārslām).
Biezpienam jau plašs pielietojums. Pati saldos krēmus negatavoju. Es ceptu biezpiena plātsmaizi ar rozīnēm vai konservētiem persikiem. Vai ceptu biezpiena plācenīšus. Ja nav slinkums, tad vari eļļā izvārīt biezpiena bumbiņas.
Man ļoti garšo beizpiena plātsmaize. Mīkla -cik saprotu rauga mīkla? Kā pagatavot biezpiena masu-biezpiens+olas+cukurs+milti+krējums+rozīnes? Kaut kā tā?
Es taisītu šādu, man ļoti garšo gan pliks gan ar ķīseli.
900 g biezpiena
1 glāze izsijātu miltu, kam pievienota šķipsniņa cepamā pulvera
3 olas, viegli saputotas
80 g cukura (var mazāk vai vairāk pēc garšas)
0.5 tējk. vaniļas cukura
sauja rozīņu
Biezpiena lielākos gabalus saspaida ar karoti. Pievieno saputotās olas, pievieno cukuru, vaniļas cukuru un miltus. Beigās pievieno rozīnes un kārtīgi izmaisa.
Iegūto biezpiena masu liek cepamtraukā. Liek cepeškrāsnī (190 C) un cep, kamēr biezpiens no virspuses kļūst skaisti zeltaini brūns!
Biezpienmaize man labāk patīk uz smilšu mīklas pamatnes.
Jā, biezpienu sajauc ar cukuru, nedaudz miltiem, olu, skābo krējumu, vaniļas cukuru. Piedevās - ko nu sirds kāro. Var rozīnes, žāvētas dzērvenes vai aprikozes.
Man tagad tik loti sakaarojaas biezpiena plaaceniisi!Es jau to biezpienu eestu taapat.Atceros ,ka liku kafijai klaat saldo kreejumu-loti garsoja.Tik sen nav lietots uzturaa saldais kreejums....