Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Recepšu ieteikumi

 
Reitings 2059
Reģ: 29.01.2009
Man leduskapī sagadījies tā, ka ir lielā daudzumā saldais krējums un biezpiens. Ko lai ar tiem dara? Nemēdzu bieži un daudz ēst šos produktus. Putukrējums man negaršo tā īsti-trekns un salds. Biezpienu vel šad tad uzēdu. Kaut kādu kūku izcept, biezpienmaizi?
22.11.2013 11:40 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Biezpiena krēms ar ķīseli

Biezpiena plātsmaize uz smilšu mīklas pamatnes

Biezpiena plācenīši (tur gan saldo krējumu nevajadzēs)

Cik daudz tā saldā krējuma Tev ir? Varbūt to var izlietot, gatavojot pamatēdienus?
22.11.2013 11:44 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Daļu saldā krējuma pievienotu kartupeļu sacepumam.. kam šādam:


No biezpiena var izcept plācenīšus :)
22.11.2013 11:45 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Sablenderē kopā biezpienu un saldo krējumu (ar drusciņu cukura un varbūt drusciņu želatīna), lieto iekšķīgi ar ogām vai augļiem (vai grauzdētām auzu pārslām).

22.11.2013 11:46 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Saldo krējumu var saliet biezzupā vai mērcē :)
22.11.2013 11:47 |
 
Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Putukrējumam piejauc biezpienu. Sablenderē saldētas zemenes (citas ogas) ar cukuru un būs Tev šis:
22.11.2013 11:48 |
 
Reitings 2059
Reģ: 29.01.2009
Saldais krējums nav daudz - 500ml 35%. Bet priekš manīm tas ir liels daudzums :D
22.11.2013 12:01 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Pusi izlieto, gatavojot mērci. Otro pusi, gatavojot sacepumu.
22.11.2013 12:02 |
 
Reitings 2059
Reģ: 29.01.2009
Bet biezpiens gan kāds 1,5 kg.
22.11.2013 12:02 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Biezpienam jau plašs pielietojums. Pati saldos krēmus negatavoju. Es ceptu biezpiena plātsmaizi ar rozīnēm vai konservētiem persikiem. Vai ceptu biezpiena plācenīšus. Ja nav slinkums, tad vari eļļā izvārīt biezpiena bumbiņas.
22.11.2013 12:05 |
 
Reitings 2059
Reģ: 29.01.2009
Man ļoti garšo beizpiena plātsmaize. Mīkla -cik saprotu rauga mīkla? Kā pagatavot biezpiena masu-biezpiens+olas+cukurs+milti+krējums+rozīnes? Kaut kā tā?
22.11.2013 12:12 |
 
Reitings 2548
Reģ: 29.01.2009
Es taisītu šādu, man ļoti garšo gan pliks gan ar ķīseli.



900 g biezpiena
1 glāze izsijātu miltu, kam pievienota šķipsniņa cepamā pulvera
3 olas, viegli saputotas
80 g cukura (var mazāk vai vairāk pēc garšas)
0.5 tējk. vaniļas cukura
sauja rozīņu

Biezpiena lielākos gabalus saspaida ar karoti. Pievieno saputotās olas, pievieno cukuru, vaniļas cukuru un miltus. Beigās pievieno rozīnes un kārtīgi izmaisa.
Iegūto biezpiena masu liek cepamtraukā. Liek cepeškrāsnī (190 C) un cep, kamēr biezpiens no virspuses kļūst skaisti zeltaini brūns!
22.11.2013 12:27 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Biezpienmaize man labāk patīk uz smilšu mīklas pamatnes.

Jā, biezpienu sajauc ar cukuru, nedaudz miltiem, olu, skābo krējumu, vaniļas cukuru. Piedevās - ko nu sirds kāro. Var rozīnes, žāvētas dzērvenes vai aprikozes.
22.11.2013 12:30 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Man tagad tik loti sakaarojaas biezpiena plaaceniisi!Es jau to biezpienu eestu taapat.Atceros ,ka liku kafijai klaat saldo kreejumu-loti garsoja.Tik sen nav lietots uzturaa saldais kreejums....
22.11.2013 17:54 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits