Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Par džentlmeņiem

Reitings 356
Reģ: 11.09.2012
Gribas parunāt par tādu tēmu kā vīriešiem džentlmeņiem. Vienmēr visi uzsver, ka tas atkarīgs no pašas sievietes, kā pret viņu izturēsies. Bet vai tiešām? Ok tad ko es varu darīt pati personiski, lai vīrietis būtu lielāks džentlmenis? Teiksmim, viņam ir tā, ka dažreiz viņš atver durvis, bet dažreiz nē. Ja atver, vienmēr pasaku paldies, tā kā ar to, ka nenovērtēju, tā nevajadzētu būt. Esmu smalka, sievišķīga, smaidīga. Bet tik un tā ne vienmēr no tiem vīriešiem saņemu džentlmeņa izgājienus. Piemēram, mašīnai draugs durvis never vaļā. Nupat lasīju, ka Silova pat ārā no auto nekāpj, kamēr puisis nav attaisījis durvis. Kāda ir jūsu nostāja šajā jautājumā?
21.11.2013 11:29 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Manuprāt, tas ir atkarīgs no audzināšanas. Ja vīrietis audzināts tā,ka sievietesjāpalaiž pa priekšu, jāatver durvis utt., tad viņš noteikti tā dzīvos.
Mans vīrietis ir džentlmenis. bt mašīnas durvis gan es varu pati atvērt. tagad speciāli gaidīt, kamēr šis apskries apkārt mašīnai un atvērs man durvis...oj, nē..
21.11.2013 11:32 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
no jauniem puišiem ap 20 g.v. džentlmeniskumu nesagaidīt laikam:D tie skrien virsu un lien priekšā , kādas durvju atvēršanas?:D kauns skatīties kādi cilveki izauguši. Vīrieši ap 30 jau normālāki šķiet.
21.11.2013 11:32 |

10 gadi
Reitings 2735
Reģ: 29.01.2009
Nez cik ilgi Silova ir sēdējusi, līdz kāds viņai attaisa durvis?:)
21.11.2013 11:34 |

Reitings 15092
Es kaifoju par saviem gruzīnu draugiem - vienmēr piecelsies, piestums krēslu, pasniegs glāzi, mēteli, utt.
Ikdienā man ir svarīgi, lai pasniedz roku kaut kur kāpjot, atver durvis, bet kaut kāda iešana apkārt mašīnai, lai atvērtu madāmai durvis man atgādina kaut kādus Hiacintes Burkā izgājienus! :D
21.11.2013 11:35 |

10 gadi
Reitings 967
Reģ: 14.09.2009
Ļoti grūti kaut ko vēlāk mainīt. Vai nu jau no pašas pirmās dienas uzvedies kā princese vai arī samierinies, ka nekad tev masiinas durvis netaisīs
21.11.2013 11:55 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Vienmēr visi uzsver, ka tas atkarīgs no pašas sievietes, kā pret viņu izturēsies.

Tie nav džentlmeņi. Mans tēvs spēja pasniegt roku, lai palīdzētu iekāpt vilcienā, pat piedzērušai bezpajumtniecei. Jo viņa ir sieviete un sievietēm jāpalīdz.
21.11.2013 12:05 |

Reitings 155
Reģ: 06.03.2012
Manuprāt ir jārēķinās, ka puiši mums skries pa priekšu, neatvērs durvis, ja gribam, lai pret mums izturas kā pret vienlīdzīgām. Pašas to esam panākušas - sievietes ir ļoti dažādas - vienām vajag, lai visur padod rociņu un atver durvis, citām ir vienalga un tas liekas nevajadzīgi, vai nav tā, ka puiši ir apjukuši? Varbūt viņi vairs nezina, kā mēs gribam, lai pret mums izturas?
Te mēs gribam, lai vīrieši pieņem, ka varam ar viņiem visur konkurēt un te mums vajag, lai pret mums izturas kā pret vājākām...
Bez tam, cik no mūsdienu meitenēm pašas uzvedas kā lēdijas un ir tiesīgas pieprasīt džentlmenisku attieksmi?
Savukārt tās izcilās manieres manuprāt raksturīgas to tautu vīriešiem, kur sievieti uztver kā zemāk stāvošu un, ja ne oficiāli, tad morālā līmenī, kā vīrieša īpašumu.
21.11.2013 12:09 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Tie nav džentlmeņi. Mans tēvs spēja pasniegt roku, lai palīdzētu iekāpt vilcienā, pat piedzērušai bezpajumtniecei. Jo viņa ir sieviete un sievietēm jāpalīdz.

:) +++

Mans tētis ir tāds pats. Vienmēr sievietes pa priekšu u.c. ļoti mīļi, bet vīrišķīgi gājieni.

Mans ex arī bija džentelmenis, bet kā jau te minēja - viņam bija pāri 30. Vienmēr palīdzējis noņemt/uzvilkt mēteli, laida pa priekšu, restorānos maksāja + nesa dzērienus (klubā vai kur citur), kamēr sēdēju pie galdiņa. Atgriežoties pie mašīnas, atvēra durvis. No mašīnas kāpu ārā pati, neuzskatu, ka vīrietim principā tas ir must do, lai skaitītoes par džentelmeni. Es arī novērtēju visas tās sīkās detaļas vīrieša uzvedībā + man ir svarīgi, lai mans vīrietis pret citām sievietēm izturās ar cieņu, jo tas arī uz daudz ko norāda

Uzskatu, ka tiešām atkarīgs no cilvēka un audzināšanas. Sieviete var tēlot princesi, pateikties, bet ja vīrietis principā neiedomājas par tādiem žestiem - nelīdzēs nekas.
21.11.2013 12:25 |

Reitings 3328
Reģ: 14.02.2013
Es īsti nezinu, no kā tas atkarīgs!!! Varētu, jau domāt, ka no audzināšanas, bet, ja paskatos uz sava vīra ģimeni....... mans vīrs ir īsts džentlmenis- vienmēr pados roku, pasniegs mēteli, atvērs durvis u.t.t. Un viņa manieres tiek izpaustas ne tikai attiecībā pret mani, bet viņš ir uzmanīgs pret jebkuru klātesošo sievieti- kolēģi, paziņu, drauga sievu, svešu sievieti arī palaidīs pa priekšu. Bet nedomāju, ka tas no audzināšanas, jo viņa vecākiem ar tām manierēm tā ir kā ir:D Māsas abas arī kaut kādas rupekles nepieklājīgas!!!!!
21.11.2013 14:44 |

Reitings 13628
Iekāpjot mašīnā, jā, vienmēr man atver durvis. Kāpjot ārā, nē. Jo es nesēžu un negaidu, kamēr nāks atvērt.
Pa durvīm palaidīs pirmo, izkāpjot no sabiedriskā transporta, roku dod. Mēteli palīdz uzvilkt/ novilkt, ja ir blakus.
21.11.2013 14:47 |

Reitings 13628
Ā, sabiedriskajā transportā vienmēr palaž apsēsties sievietes. Ja vien tas nav pustukšs, pat nesēžas, jo saka, ka tāpat būs jāceļas augšā.
21.11.2013 14:48 |

10 gadi
Reitings 2910
Reģ: 27.08.2009
Es nezinu, man laikam tā durvju atvēršana liekas pat mazliet dīvaina. Nu, katrā ziņā, tas man nav vajadzīgs.
Bet vispār par tēmu - manuprāt, sieviete var ieaudzināt daudz maz džentlmeniskumu savā vīrietī. Manējais, piemēram, ne vienmēr sākumā paņēma no manis iepirkuma maisiņus, kad bija kaut kur jānes - līdz mašīnai vai mājām. Bet man tas ir aboslūti nepieņemami - ka sieviete jānes iepirkuma maisi. Ok, ja ir tik daudz, ka vīrietis nevar panest, tad, jā, es paņemu. Bet, ja ir, piemēram, 3-4 maisi, tad es paņemšu 1 un pašu vieglāko. Es savējam tā arī pateicu - tas nav vīrietis, ja viņa sievietei jāstiepj pārtika uz mājām.
21.11.2013 14:55 |

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Iekāpjot mašīnā, jā, vienmēr man atver durvis. Kāpjot ārā, nē. Jo es nesēžu un negaidu, kamēr nāks atvērt.

+
Man tieši tas pats. Ārā kāpju pati, neko negaidu, bet iekšā mašīnā kāpjot, viņš vienmēr pasteidzas pirmais un atver durvis.

Kad sākām satikties ar vīru, tad biju baigi izbrīnīta par to cik viņš džentlmenisks, jo pirmo reizi tādu vīrieti satiku. Uzreiz savācu sev. :D
21.11.2013 15:02 |

Reitings 53
Reģ: 26.11.2013
no jauniem puišiem ap 20 g.v. džentlmeniskumu nesagaidīt laikam tie skrien virsu un lien priekšā , kādas durvju atvēršanas? kauns skatīties kādi cilveki izauguši. Vīrieši ap 30 jau normālāki šķiet.

Muļķībiņas. Par džentlmeni piedzimst. Jā, dažas te runā par audzināšanu un tādām lietām, bet tas galu galā ir saistīts ar dzimšanu, ar to, kādā ģimenē piedzimsti. Un ja par audzināšanu uzskata "Dari tā un nedari šitā!", tad es tam nepiekrītu. Vīrietim tāpat kā sievietei ir jāaug tādā vidē, kur Tevi nevienam nav jābiksta, lai Tu saprastu, kas ir kas. Tikai tad, ja Tu pats saproti, nevis dari to, ko Tev iemāca, tikai tad Tu būsi džentltmenis. Un ar vecumu tam nu nekādi nav sakara. Gadiem ritot, drīzāk vīrietis degradējas, izlaižas jūsu sugas māsu dēļ, kurās dominē mātišķās jūtas un kurām patīk uķināties. Vai arī viņas ir vienkārši ne visai gudras. To man vēl jāsaprot. Ja tajos 20 gados puisis nav džentlmenis, viņš nebūs džentlmenis arī 30. Vismaz ne patiess. Jā, varbūt viņš pēc tāda no malas izskatīsies, jo būs sapratis, ka tas ir tiešām labs veids, kā gultā ievilkt sievieti, bet...
26.11.2013 17:30 |

Reitings 660
Reģ: 12.02.2012
pilnībā piekrītu Ģ
vai nu ir, vai nav- neatkarīgi no vecuma. zinu vairākus puišus- 19, 20, un uz augšu, kas patiesi uzvedas kā džentlmeņi un vienmēr palīdzēs, būs pieklājīgi... :)
man vispār šķiet diezgan aizskaroši, ja manā klātbūtnē uzvedas kā citādāk... pat draugi... neesmu nekāda ''princese'', bet ja ejot man ir smags maiss, tad liktos tikai normāli, ja piedāvātu panest...tas tā piemēram.
27.11.2013 01:11 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Nesaprotu to lietu ar durvju atveershanu. Jaa, agraak ar visaam taam kleitaam bija gruuti izvelties no ratiem, karietes vai notuntuljot lejaa no zirga, bet kaapeec gaidiit, lai viirietis muusdienaas apiet apkaart mashiinai, it iipashi kaut kaadaa piebaaztaa staavvietaa un atver durvis?
27.11.2013 01:19 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Nu, iespējams es neļauju. Man nav pacietības, gribas ātrāk, no auto pati gan iekāpju, gan izkāpju. Pirmajos randiņos esmu pacietīgāka un ļauju visas tās lietas darīt, bet vēlāk sadzīvē, ikdienā eju un eju pa tām durvīm un veru vaļā, nesaminstinoties vienu soli, lai obligāti ļautu to izdarīt viņam. Varbūt man pat pietiek ar domu, ka vīram piemīt džentelmeņa īpašības, tā ka droši nereti dragāju pati pa priekšu:D
27.11.2013 01:23 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Vai, teiksim, sakrāmēju iepirkumus maisā, kamēr viņš maksā, pati ieceļu ratos, ok smagi pēc vella, bet nu ātrāk. Tāpat bērna lielos ratus citreiz ieceļu bagažniekā, kamër viņš aizslēdz garāžu. Es tiešām neesmu no pacietīgajām:D
27.11.2013 01:26 |

Reitings 1853
Reģ: 27.01.2011
laikam jāpiekrīt Ģ, bet arī tas ko raksta :) liekas reāli, mūsdienās ir tik daudz to visu varošo sieviešu, tad kam tas džentlmeniskums? tak sievietes ar vīriešiem ir vienlīdzīgas (pēc "stripro, visuvarošo" utt sieviešu loģikas)
27.11.2013 01:30 |

Reitings 1376
Reģ: 22.09.2009
Es neesmu invalīde durvis man nevajag vērt,taču pieklājīgu attieksmi gan.Nepatiktos ,ja vīrietis lietotu rupjus vārdus manā klātbūtnē un būtu nepieklājīgs pret apkalpojošo personālu.
27.11.2013 01:48 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!