Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Gardas mērces

 
10 gadi
Reitings 493
Reģ: 29.01.2009
Sveikas! Es pilnīgi un noteikti neesmu garšvielu cilvēks. Vienmēr par maz un ēdiens, kura pagatavošanā nozīmīgas ir garšvielas, īsti negaršo tā, kā tam vajadzētu. Neesmu vēl iemanījusies. Jo īpaši tas attiecas uz mērcēm. Tās garšo pliekanas, nu nekādas. Vai varat ieteikt kādas universālas un gardas mērces recepti, piem., pie makaroniem vai kartupeļiem u.c.? Kādi ir triki, lai mērce sanāktu garda? Šad un tad mēdzu pievienot kubiciņus, bet to sastāvs....
20.11.2013 18:56 |
 
Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
es nekad nepievienu kubikus, fui. garshvielas reti pérku garshvielu maisíjumos, ja pérku, tad bez sáls. pársvará visas garshvielas pérku atsevishkji. kad gatavoju, vienmér sanák savádák, jo garshvielas pievienoju péc garastávoklja, bet vírs un cieminji vienmér liela, un kad prasa recepti, tá arí saku, ko béru klát, bet cik, kádás proporcijás- nezinu!
20.11.2013 19:16 |
 
10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
Man ir tieši tāpat kā Mis Take :D buros virtuvē un lieku visu pēc sajūtām. Vegetas un kubiciņus arī esmu atmetusi jau labu laiku (atzīšos, viegli nebija, jo tā viss ir visvienkāršāk).
Sāls, mazliet cukura (!), dažādas garšvielas, adžika, āzijas asā mērce, krējums, grieķu jogurts, rīsu milti (lai sabiezē un lai nav jālieto kviešu milti), piens, oregano, turmeriks, timiāns un vēl 101 iespēja uztaisīt mērci :D
20.11.2013 19:19 |
 
Reitings 1249
Reģ: 30.10.2013
Sāli vispār nelieku, lieku garšavielas, tas jaizmeiģina pašai, peč garšas, saprēc visadas garšvielas, sagatavo kartupeļus vai makaronus un izmeiģini visus variantus nedaudz uzskaisot uz katra kumosa kādu garšvielu.. tad sapratīsi pati kas vislabak tev iet pie sirds un pec tam bus vieglak vinas kombinet...
20.11.2013 19:28 |
 
Reitings 57
Reģ: 06.01.2013
Ar tām mērcēm jau tik tiešām var baigi eksperimentēt, es, piemēram, šodien uztaisīju (tiesa, tā nebija mērce :D) no majonēzes, maltiem pipariem un visvienkāršākās piedevas vistas gaļai tik labu marinādi - vienkārši, bet garšīgi!
Par tām garšvielām - es arī tās vienmēr lieku uz aci, sāli klāt pie ēdieniem vispār lieku ļoti maz vai necik ( par ko ļoti dusmojas apkārtējie), jo uzskatu, ka tos vajadzētu mazāk lietot uzturā.
Vispār dusmojos baigi, kad manu zupu nopeļ tikai tāpēc, ka nepielieku pustonnu sāls, uzreiz saka `fū, garšas nav` - tiešām visiem to sāli tā vajag? :D
20.11.2013 19:44 |
 
Reitings 7704
Reģ: 13.03.2012
Pēdējā laikā esmu iesākusi lietot šo
Vakar taisīju vakariņās šo -
Kartupeļi, burkānu/ķiploku salātiņi un mērcīte..
Mērcei - sagriež sīpolu(1 liels vai 2 mazi), burkānu ripiņās(1-2gab) un vistas fileju mazos gabaliņos(3filejas gab). Sautējamā katlā ber iekšā sīpolus, apcep. Tad liek klāt vistiņu, tad burkānus. Arī nedaudz apcep.
Tad liek klāt krējumu, 400g un, ja grib, pārlej ar saldo krējumu. Pieliek klāt maggi kostilja kubiņu. Tad sautē, līdz burkāni ir mīksti. Ļoti garšīgi!
20.11.2013 20:00 |
 
Reitings 603
Reģ: 08.08.2012
Gatavojot ēst arī sāli nepievienoju, tā vietā parasti piepilinu sojas mērci. Ar garšvielām tāpat kā pārējām - uz sajūtām. Tikai škrobe pēc tam, ja ēdiens sanācis ļoti gards, bet ko un kā liku - nav ne jausmas! :D
20.11.2013 20:04 |
 
Reitings 7704
Reģ: 13.03.2012
Vēl es taisu savas kiš miš mērces :D Metu iekšā visu, kas ir ledusskapī. Sīpols, dzintariņš, krējums, kečups, desa, siers, pupiņas. Ko tik vēl ne. Vienmēr sanāk garšīgi un nekādas papildu garšvielas nav vajadzīgas. Šo mērci parasti ēdam ar makaroniem.
20.11.2013 20:09 |
 
Reitings 1201
Reģ: 15.11.2013
Jūs ar savām mērcēm piesaucāt āķi lūpā uz marinētiem gurķiem! Uhh... jāiet sameklēt kāda burka.
20.11.2013 20:15 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Sāli vispār nelietoju, kubiciņus mēdzu pievienot zupām nevis mērcēm.
Pamata garšvielas, kuras lietoju - pipari, ķiploki un sojas mērce. Šī ir svētā trīsvienība! :)
Tad papildus jau nāk viss pārējais - karijs, zaļumi, utt.

Vista ļoti labi draudzējas ar kariju. Piem., vistas filejas gabaliņi saldā krējuma mērcē ar daaaudz karija.
Cūkgaļa forši iet kopā ar sinepēm - piem., strogonovs ar marinētiem gurķiem, sinepēm un skābo krējumu.
20.11.2013 20:22 |
 
Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Ja gatavo gaļas mērci, tad nekam pliekanam nevajadzētu sanākt!
Es parasti apbrūninu gaļu (piem., gulašam) uz pannas vai turpat katliņā, arī burkānus un sīpolus, pievienoju sojas mērci, apcepu, tad pārleju verdošu ūdeni un vāru līdz gaļa mīksta. Sagriežu mar.gurķus, pievienoju mērcei un tad tumēju ar miltiem. Neilgi pirms vārīšanās beigām pievienoju kādu lauru lapu un graudu piparus. Mērce izdodas brūna, garda.
20.11.2013 20:28 |
 
Reitings 3431
Reģ: 19.08.2009
Varbūt vēl kādai ir garda vistas filejas mērcīte? Gribu ko jaunu pamēģināt :)
20.11.2013 20:31 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Pēdējāvistas filejas mērce, kuru mirdama varēju ēst man bija vakar, aizvakar:

Sagriež fileju mazos gabaliņos, iemarinē sojas mērces, piparu, karija un ķiploku marinādē. Var atstāt uz nakti.
Uz pannas apcep šampinjonus, pievieno vistas fileju, pārber ar kariju un pielej saldo krējumu. Tumīgumam var mazliet iebiezināt ar miltiem. Pasniedz ar rīsiem vai kartupeļiem.
20.11.2013 20:38 |
 
Reitings 494
Reģ: 17.10.2013
Kečups:)
20.11.2013 20:40 |
 
Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Es vistas fileju sagriežu strēmelēs, apbrūninu, uz atsevišķas pannas apbrūninu šampinjonus, abus sametu kopā, pievienoju saldo krējumu un viss - ar rīsiem ideāla!
VAI
Wok pannā: fileju sagriežu, lieku cepties, pievienoju sagarinātus (ir tāds nazis, kā mizojamais, ar kura palīdzību var tikt pie garām burkānu strēmelītēm), piemetu sakapātu sīpolu, visu apcepu, pievienoju Spilvas ķīnas mērci, sāļumam pievienoju sojas mērci, ar brūnajiem rīsiem ļooti gardi!
20.11.2013 20:42 |
 
Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Marinēšanai, no sirds iesaku šo aparātu:

Manā mājā neaizstājams brīnumlīdzeklis! Samet marinādi un gaļu aparātiņā, izvakumē gaisu un 9 minūtes tas tur griežas. Viss! Gaļa gatava cepšanai, iemarinējusies! Ierīce tiešām superīga!
20.11.2013 20:45 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Ja garšo asi ēdieni, tad draudzenes fiksais, asais ķīnietis man ļooooti garšo:
Vistas fileju apviļā kartupeļu cietē (nav obligāti), apcep uz pannas.
Apcep cukini, tomātus, samaisa ar vistu, pievieno aso čilli mērci, ķiplokus un sojas mērci.
Pasniedz ar rīsu vai olu nūdelēm.
20.11.2013 20:47 |
 
Reitings 2957
Reģ: 03.03.2013
Mana mīļākā ir boloņas mērce...

ļoti garšo.. parasti es sacepju malto gaļu, pielieku sīpolus.. uzleju ūdeni, pielieku Maggi Bolognese.. tad klāt vēl pupiņas, paprika, citronpipari, kajēnas pipari.. uz beigām es bik pielej krējumu, pasautēju un gatavs....
27.11.2013 23:20 |
 
Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Tomaatu meerce ar kaut ko. Tas "kaut kas" var buut sacepti baklazaani, zukini, oliives, sagriezts skjinkjis, zivs utt. Dazkaart pielieku klaat nelielu sljuku saldkreejuma, atkariibaa no izmantotajaam izvejvielaam pielieku rozmariinu, kjiploku trusim, jeeram, baltos piparus, nedaudz laima un cilantro pie zivs, ja ir plikaa versija tomaatu meercei, tad origano, baziliku, peetersiili un zaljos/melnos piparus, ja gatavoju savvaljas putnus tomaatu meercee, tad timianu, salviju utt.
27.11.2013 23:26 |
 
10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Vistai mūsmājās tagad kā topa mērces ir zilā siera mērce un kokosa čilli mērce. Pagatavot abas- elementāri un var droši improvizēt :)
Abas mērces lieliski der arī rīsiem, kvinojai, bulguri, kā arī tvaicētiem dārzeņiem :)
27.11.2013 23:26 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Vairākumā mērces gatavoju no novārītas gaļas, dārzeņu, sēņu, zivju vai jūras produktu buljona bāzes. Garšvielas dažādi, viss iespējamais. Taču pamatbāze ir veselie pipari, sāls un lauru lapas mērcēm!
Pārējās garšvielas visbežāk pēc saderības gan garšā, gan smaržā (oregano, timiāns, majorāns,rozmarīns utt).
Vēl mūsmājās ir iecienītas mērces salātiem ar eļļas bāzi, šeit es izpaužos ar etiķu kombinācijām un sinepēm. Rezultāts, baudītāji apmierināti.
28.11.2013 09:13 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits