Ak, es esmu redzējusi tik daudzus eiro krāpšanās gadījumus... Piemēram, Bershka ļooti smuki pārgājusi uz eiro. Bikses, kas man mugurā tagad, kad šo rakstu, pirms 2 mēnešiem maksāja 18.99, tagad maksā jau 19.63 vai kaut kā tā. Tieši tas pats modelis. Un tas redzams daudzos apģērbu veikalos (pārtikas cenām līdzi tā nesekoju) - puse preču (vecās sezonas) maksā kā iepriekš, puse (jaunā kolekcija+basic preces) ar kaut kādiem mistiskiem cipariem aiz komata. Un galvenais, ka skatlogā ielīmēts, ka šis ir godīgs eiro ieviesējs. Ņirga nāk.
Par inflāciju kā tādu runājot, man šķiet, ka inflācija ir tieši pārtikas nozarē. Apģērbam un elektronikai (kaut gan tam jau vispār grūti noteikt, kam cena pieaugusi, kam nē, jo pirms tiem pašiem 6 gadiem mums bija pilnīgi cita tehnoloģija pieejama kā tagad), īpaši nejūtu. Krutākais telefons tik un tā maksā ap 500 Ls un krutākais dators - pāri tūkstotim. Jā, augušas, protams, arī benzīna cenas, kas man liekas arī ir tas lielākais iemesls, kāpēc ir tie 30+ procenti.