Šodien biju uz zidit.lv piedāvātajām bezmaksas mācībām tieši par zīdīšanu. Super, man ļoti patika. Ieguvu diezgan daudz papildus informāciju gan par labākajām zīdīšanas pozām, par to, ka sagaidīt atraudziņu u.t.t. Savādāk, klausos ka pēdējā laikā visas nesen dzemdējušās mammas baida ar to, ka "ēd kamēr vēl vari", jo pēc tam tik daudz ko nevarēs... Es jau no sākuma nostādu sevi uz domām, ka pirmkārt, cīnīšos par pienu, jo uzskatu, ka maisījumi ir tā pamatā, ka bērni pēc tam apveļas (manas domas un viss, tās kas baro ar maisījumu, neuztverat personiski) un otrkārt, ka varēšu ēst visu (saprāta robežās). Kursos fantastiski izskaidroja, ka tas apēstais kāposts vai ābols, vai tomāts līdz bērnam nemaz nenonāk, jo piens rodas pa lielam no mūsu uzkrātajām tauku rezervēm. Tas kas ir mammas vēderā, nenonāk pienā, pienā nonāk tas, kas ir asinsritē - tapēc atsakamies no alkohola un pats svarīgākais, smēķēšanas. Arī tam, ka pienu palīdz veidot ķimeņu tēja, nav pierādījumu, piens veidojas, jo vairāk bērns to zīžot pieprasa. Arī fenheļa tēja dod placebo efektu un bērna vēderu tas nenomierina, bet gan mammas. Un 90% no tā, ko uzskatām par kolikām tādas nemaz nav, pārsvarā tas ir māmiņas stress. Protams, ir atsevišķi gadījumi, kad bērnam ir laktozes vai miltu nepanesība, bet priecē, ka galvenais, ko mums teica - jāēd viss! Arī par alkoholu bija interesanti, jau sapņoju par kādu vīna glāži pēc dzemdībām, bet bija uztraukums, kā būs ar barošanu. Alkohols pienā var būt tik ilgi, kamēr jūtam, ka esam noreibušas, respektīvi, ja izdzērām vīna glāzi un noreibām, tad bērnu nebarot ar pienu, kamēr jūtam reibumu, bet pēc tam droši var barot un nekas, pa vidam nav jāatslauc. Man ļoti patika nodarbība un vispār tur stāstija daudz dažādu lietu, kas bija interesantas un noderīgas. Vienīgas, par ko es ar sevi esmu diskusijā, par ūdens došanu barojot ar krūti...