Bēbīšu un māmiņu BEZTĒMA

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Tad nu uzsākam pirmo lielo beztēmu.

Tāpat kā parastajās beztēmās varam dalīties ar ikdienas sajūtām, piedzīvojumiem, uzdot jautājumus par sev interesējošām tēmām.

Atsevišķa sadaļiņa,kur māmiņām aprunāties.

:)

18.11.2013 14:10 |

Reitings 1552
Reģ: 04.05.2010
tieshi tik mazam beebim ir vieglaak celot un arii vecaakiem, jo tik mazins praktiski visu laiku pavada gulot

Par šo sasmējos! Mana meita jau kopš dzimšanas gulēja tikai ārā, ar ratiem staigājoties. Nevaru iedomāties, ka varētu nobraukt vairākus tūkstošus km (pat, ja gribētu ar tik mazu).
Kādus kombinezonus ziemai esat pirkušas? Skatos, ka tagad atlaides, bet līdz ziemai vēl labs laiks, ka nenošauju garām arī ar izmēru. (t)
26.07.2016 12:20 |

Reitings 467
Reģ: 31.03.2010
S*- kuros veikalos ir atlaides kombinezoniem? :)
Vai piena krevelīti ir vērts sākt tīrīt zīdainītim 2 mēnešu vecumā?vai gaidīt un sākt ap pus gadu to tikai darīt? lasiju,ka ap pus gadu esot viss labāk,jo tad vairs viņa neatgriežoties..
26.07.2016 12:37 |

Reitings 1552
mazais33, redzēju Babystore dažādām firmām.
Piena krevele meitai parādījās tikai aptuveni 5-6 mēnešos, sākumā nedaudz pasmērēju ar eļļu, bet pēc tam nopirku Babe šampūnu, kas man īsti nepatika, jo mati ātrāk palika taukaini. Viņai gan nebija izteikti daudz tās kreveles.
26.07.2016 12:41 |

Reitings 5625
Reģ: 29.01.2009
Soho, mani ēda maisījumu un abi paši ir atteikušies (t) bet nu tā vietā iziet lielā pudele ar sulu/tēju nakts laikā! Karsts :-/
26.07.2016 13:17 |

Reitings 1325
Reģ: 10.08.2015
mazais33, manējam 3 mēneši. Tā ļoti uz to piena kreveli neiespringstu. Vienkārši vannošanas laikā viegli paberzēju galvas ādu, un pa mazumiņam tā krevele nāk nost. Lasīju, ka pilnīgi neko nedarīt neesot ieteicams, jo matiem grūti augt vai kaut kas tamlīdzīgs. Bet nedrīkst arī stipri rīvēt, plēst, lupināt sausu utt.
26.07.2016 13:21 |

Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
S*, iepriekšējā ziemā dāmai, kas septembrī bija 56 cm, nopirku Lennes termo kombinezonu Babystore 74cm, ar atlokāmām plaukstiņām/pēdiņām, mums pietika novembrim-martam, lai gan mazā tā īsti ārā uzturējās tik cik līdz automašīnai vai no auto līdz ārstiem, sasvīdusi vai nosalusi nebija. Tā kā man jau iepriekšējais kombinezons put skapī, šo negribēju nekādu dārgo pagājušajā nedēļā pasūtīju Fixoni ziems kombinezonu (104cm savai jūnijā 80,5cm dāmai), nekas, ja nedaudz lielāks, atlaides bija labas+šķiet, ka dāņiem jāprot ražot bērnu drēbes, tāpēc izmēģināšu.
26.07.2016 14:28 |

Reitings 1606
Reģ: 01.11.2013
Es to kreveli tīrīju pirms vai pēc vannas ar eļļiņu un salvetīti. Riktīgi samitrināju, tā kā izmērcēju ādu un tad ar ķemmi viegli sukāju ārā. Bet nespiežot. Tagad uz astoņiem mēnešiem, krevele nedaudz ir tikai uz avotiņa, bet tur es neaiztieku un ārsts arī teica, ka nevajag tur lieki bakstīt, vannojoties samitrinu ar šampūnu, šad tad paķemmēju, bet baigi neiepsringstu. Viņa kaut kā pati lēnām arī iet nost.
Soho
Meita kaut kā pati atteicās no nakts ēšanas apmēram divu mēn vecumā. Lai gan ļoti reti, bet ir naktis, kad pēkšņi pieceļās trijos, dauza kājas pret gultas malu un prasa ēst, labi, ka tas notiek labi ja reizi pāris mēnešos, citādi nošautos :D Ir dzirdēts, ka var dot tēju/ūdeni piena vietā, līdz saprot, ka nakts jāguļ, bet cik tas iedarbīgi gan nepateikšu.
26.07.2016 14:33 |

Reitings 1606
Reģ: 01.11.2013
Par izmēriem es arī sāku galvu lauzt. Nezinu kādu ņemt, tā lai nav karsts, nav auksts, nelaiž mitrumu un vēju un pietiek līdz pavasarim, kuras ir tās labākās, bet ne super dārgās firmas? Un vispār kādu izmēru skatīties, ja dāma uz jūniju bija 78cm gara. Un tie paši jautājumi ir arī par apaviem, kuras firmas apavi ir cieņā uz ziemu?
26.07.2016 14:37 |

Reitings 467
Reģ: 31.03.2010
Paldies!
26.07.2016 14:54 |

10 gadi
Reitings 4318
Reģ: 03.08.2009
Soho, manai pekai ir 9 mēneši tūlīt un es jau kādas 2x mēģināju atradināt no nakts ēšanas, bet bez rezultāta.. Tad nu pagaidām atstāšu vēl kādu mēnesi, varbūt divus. Galvenais, ka palika ar manu mammu pagājušonedēļ un pilnīgi normāli naktī izēda pudeli un aizgāja gulēt. Bet no manis vai vīra (ja esmu tuvumā) naktī nekādu pudeli neņem. Tikai pie krūts ir miers..
Man šonedēļ forša atslēgšanās no rutīnas, jo esmu bērnu nometnē, ar vīru un bērnu. Abi mācām mūzikas instrumentus. Bet tas tik no rīta līdz 12tiem. Un tad pārsvarā brīvs :) Un vīrs vairšk ņemas ar bēbi, man nav nekādi kakši jānazgā utt :D Un vispār esmu pārsteigta, ka meita pa dienu un vakaros mierīgi šņāc kamēr bērni drasē apkārt un taisa troksni :D . Sīkā pārlaimīga-apkārt bērni un citi cilvēki, skan mūzika, un tā :D
26.07.2016 17:13 |

Reitings 1552
Vējā, nu jā, mana lēnāk aug. Septembrī bija 56 cm arī, bet jūlijā 72 cm. Domāju, vai uz ziemu ņemt 86.izmēru. Tur jau laikam rezerve vēl arī ir klāt. Arī skatos uz Lennes kombinezoniem pagaidām. Pirmajai ziemai bija Next kombinezons, bet tad jau vēl ratos gulēja, tāpēc bija silti.
26.07.2016 17:23 |

Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
S*, man šķiet, ka 86. izmērs noteikti pietiks. Lenne man likās salīdzinoši plaša. Zinu, ka māmiņas kaut kā prot no igauņiem pa taisno pasūtīt, lai sanāk lētāk nekā mūsu veikalos, taču pati to neesmu darījusi, lai gan ar Lennes kvalitāti esmu vairāk nekā apmierināta. Arī Lennes cepurīte un cimdiņi man kvalitātes ziņā ļoti patika.
Es priecātos, ja mazā nedaudz lēnāk būtu augusi iepriekš, jo viņas straujā augšana ir ģenētiķu mīļākais pārbaudes lauciņš, mazo katru nedēļu dur jaunām analīzēm. Rehabilitologi arī stāsta, ka viņa ir par garu, jo mazākiem (kompaktākiem) bērniņiem esot vieglāk daudzas lietas darīt. Un zobi arī 10 jau kopš 6 mēnešu vecuma, par ko mana krūtīs/kājās/rokās/degunā kodēja ir sajūsmā, bet es priecātos, ja būtu kādi 4:)
26.07.2016 18:10 |

Reitings 4113
Reģ: 14.11.2012
Vējā, nav vienkārši Tev mazā pagadījusies ražena augumā? Māsas meita salīdzinoši ar manējo(3 mēn.starpība), riktīgi garā ir. Žēl, ka šitā daudz jādursta mazais (t)
Kā jums iet, meitiņa tev baigais kodējs saprotu, manai tagad uz gadiņu 14 zobi, un pagaidām vēl nav izdomājusi mani sakost :D
26.07.2016 20:10 |

Reitings 613
Reģ: 19.07.2010
Man vienigai puika tads,vai ari tas ir pilnigi normali. Vai man pasai probelmas. Nu tik nemierigs. Visur lien. Kad meginu stastit,ka to nevar un meginu radit ko citu-histerija. Meginu radit kadas speles-ignore un projam.dodas. Guletiesana murgs-diendusas izcinisanai dazreiz divas stundas,bet pagul labi,ka vienu. Ja,ko panemt no rokas taa kliedz..Sodien pusdienu ciksteja,raudaja,kliedza,spera,dauzija mani,knieba..ok saprotu,ka vinam.emocijas un strauji aug un pasam stress. Bet kaa to visu izturet un prata nesajukt?:'-(
26.07.2016 21:11 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Norah, cik tavam puikam?
26.07.2016 21:25 |

Reitings 613
Vinam bus tikai 11 menesi. Bet nopietni ir dienas,kad liekas vieglak ir sajukt prata nevis ar vinu karot. Un es saprotu,ka tas ir tikai sakums visam histerijam. Liekas citiem berni tik daudz nepsiho. Nesaprotu vai man kkadi hormoni vai kas. :'-(
26.07.2016 21:29 |

Reitings 6040
Man meita mani sparda, kliedz, kozh, ja grib guleet. Tad panjemu vinju rokas, iedodu knupiti, pieninju un aijinu. Vai ja esam majas (sobrid mes 3 menesus esam prom), ielieku vinjas gultinjaa, padzer pieninju, paspelejas, panjem rokas sedzinju, miljlaaciti un aizmieg. Man tadas baigas histerijas nebija tajaa laikaa, velak paradijaas, peec gada vecuma, kad jau saka apzinaties savu ES. Varbut taa visa nebija, jo atlavu vinjia visu paaiztikt, visur ielist. Protams - pukes, kamins un kumodes atvilknes ir - nee nee, nee. Un pagaaja baigais laiks, kamer saprata, ka nee pie pukjeem un kamina list nevares.
Berns iepazist pasauli, logiski, ka gribesies visu citu ,ne mantinjas :) Izturiibu :)
26.07.2016 21:36 |

Reitings 613
Es jau vinam loti atlauju vins pat ziepjainu svammi var grauzt un tualetes papiru..nu ja tik loti garso. Bet tapat,kad noguris,tad rapo kur acis rada vienkarsi nekordineti,ka tik rapo un bez merka. Ja meginu likt pirms loti noguris-nelidz,cinas. Un aijasana nelidz,kad histerijas,lauzas ara,vel vairak sak kliegt. Ak,tiesam vajag daudz speka, japardzivo tas.
26.07.2016 21:44 |

Reitings 6040
Nu tad atliek vien novelet izturiibu! Bus labi! Mes visas ejam cauri tadiem posmiem, ka nav speeka un neko vars negribas un TAS ir normaali:)
kad histerija ssakas varbut vins grib padzerties vai paest??
26.07.2016 21:57 |

Reitings 2350
Reģ: 03.05.2016
Šodien bijām uz lāzerplastikas klīniku. Mūsu vizīte neilga pat 3 minūtes, iesauca, apskatīja, lika nopirkt smēri un viss. Tur bija viens puika ar mammu, viņam neatceros īsti, varbūt 2 gadi. Blakus krēslam bija atkritumu urna un puika par visām varēm centās ielīst, mamma teica nē un nomocījās krietnu laiku, bet viņam tā bija kā spēle. Tad gan nodomāju - ir taču citur brīvas vietas, kur aiziet apsēsties un nerēgosies tā miskaste. Tik pat labi bērnam nolikt deguna priekšā konfekti un censties ieskaidrot, ka nedrīkst ēst. :-D
Bet vispār forša diena, izstaigājāmies, aizbraucām uz Jūrmalu pastaigāt pa Jomas ielu un sakārojās suši, tā gan bija milzīga vilšanās - apkalpošana zem katras kritikas. Vakar pārgājām uz maisījumu Fricolac Gold Comfort un kopš tā brīža nav atvēmusi ne pilīti, nezinu vai sakritība. Pagatavošana gan ir problemātiskāka, jo ir biezāks un gatavojot izveidojās kunkuļi un nešķīst tik viegli.
26.07.2016 22:07 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits