Bēbīšu un māmiņu BEZTĒMA

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Tad nu uzsākam pirmo lielo beztēmu.

Tāpat kā parastajās beztēmās varam dalīties ar ikdienas sajūtām, piedzīvojumiem, uzdot jautājumus par sev interesējošām tēmām.

Atsevišķa sadaļiņa,kur māmiņām aprunāties.

:)

18.11.2013 14:10 |

Reitings 954
Reģ: 08.11.2012
Meitenes tas, kuras naro bernu ar kruti (4menesi un ilgak) ...ka ir...vai mazoe nemedz ielaist zobus kruti ? Un vai jums ari vel visas 24h ir nepieciesamiba pec krustura ?
Es nekadi nevaru sarasts ar pilosiem krusu galuem un krusturi visu diennakti (ja nav mugura, tad viss pludo).
Nemaz nerunajot par tuvibu ar viru..... lidz tam vel nav tikts, bet ja iedomajos , ka ari tas ar krusturi mugura, tad man viss gribulis pariet.
13.07.2016 22:58 |

Reitings 613
Reģ: 19.07.2010
Es no barosanas krusturiem atteicos varbut ap 6 menesiem. Ieliknus liku pa dienu. Bet man vnk pasas krutis nepil. Tikai ja loti pilnas,tad at dedzinosu sajutu kaut kas izpil. Un,kad baroju,tad otra kruts pil,bet tad es panemu salveti un ir ok.
14.07.2016 06:57 |

Reitings 613
Vispar neticas,ka mazajam ir jau pari 10 menesiem. Vakar skatijos bildes un taads mazs bumbulis bija vel.pirms paris menesiem. Tagad pats stav, dazreiz megina kadu soli spert. Ir meginajis nemt karoti un atdarina esanu. Baigi gudrais palicis. Esam jau gandriz menesi nodzivojusi var teikt laukos pie juras. Ohhhh, bernam prieki,mammai vairak rupju. Mazais pa dubliem,pa smiltim iznemies. Divas reizes diena uz juru, dazreiz udens ne isti silts,dusa ar velak ne vienmer ar siltu udeni. Norudu bebuci. Jacer,ziema tas atmaksasies. Pilseta ir ertak,bet laukos,var redzet ka mazais pamainijes,jo daudz vairak ko redz,izpeta skudras,nokera vienreiz vaboli,ko gribeja apest,pludmale visadi koka gabali un akmeni. Kas var but labaks bernam (l)
14.07.2016 07:03 |

Reitings 1368
Reģ: 04.02.2016
Norah, man ar uznāk tāds bāc, manai meitai jau 4 mēneši, tikko bija mazs kunkulītis, kas nekā daudz nesaprata, tagad jau tik gudra, visu saprot, runājas guginot, smejas, skatās, agrāk domāju, ka zīdainis tik guļ, nekā nesaprot, bet īstenībā baigais funktieris mazajiem jau iekšā, cīņas spars un mērķtiecība |-)
14.07.2016 08:30 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Nesāp. Emocionāli jūtos ļoti slikti, pat nevaru izskaidrot.

Es tevi saprotu , baroju menesi vai mazliet vairak , man nepatika pats process , tiesam es tur neka skaista neredzeju , man prasijas kleitas , mesanos dzive u.t.t ... meita slikti nemas svara , piena bija daudz , bet cik tu ilgi cilveks udeni dzersi , kad gribas est .... pargaju uz maisijumu , skiet 2 dienu laika .... tiesam biju laimiga , es nesaprotu , kas tur var but sarezhgiti ar pudelem , man bija 5 pudeles , visas staveja sterilizatora , pieej panem , vakara visu saliec ieksa , 15 min un viss gatavs lietosanai ..... Man riebas ( ja tas ir pareizais vards ) , taa sajuta , kad es nezinu kur mans berns sagribes est un tad man javelk krutis ara - ne, ne , ne .... tas viss nav prieks manis ... bet tie ir mani tarakani es to apzinos un milu vinus , es ta jutos labak
14.07.2016 10:11 |

Reitings 347
Reģ: 04.10.2015
Es līdz gadam baroju..pāris reizes mēğināja ar zobiem,bet tad vienkārši noņēmu no krūts un atkal liku klāt,tad laikam saprata ka tā nedrīkst..un par krūšturi..nevareju sevi iedomāties bez krūštura+ieliknis,vienreiz kad likās,ka varētu bez,pamodos no rīta slapja:-(
14.07.2016 10:19 |

Reitings 1056
Reģ: 06.05.2014
Man arī nepatika krūtsbarošana, tajā pašā laikā man bija mērķis nobarot kādus 6 mēnešus. Bet izdevās tikai 4. Ja kādreiz būs otrs bērns, tad ceru, ka izdosies krūtsbarošana, jo labi apzinos, ka tam mazajam cilvēciņam tas ir vajadzīgs un kādu pusgadu es varu paciesties.
Bet jā, man viena radiniece (pārliecināta pupotāja) vienmēr brīnās, kā es varu izturēt to pudeļu taisīšanu, utt, bet goda vārds, man tas liekas ērti! Ērtāk nekā barot ar krūti. Un patika tas, ka ar pudeli barojot izstrādājas normāls režīms, bet ar krūti, barojot pēc pieprasījuma, veidojas baigais bardaks.
14.07.2016 10:25 |

Reitings 347
Lai gan baroju manuprāt pietiekami ilgi un priecâjos ,ka to varēju,ari man ilgi tas nelikās nekas īpaši ,pec tam vnk pieradu un dariju,vienkārši tapēc,ka zinâju,ka tas būs labāk bērniņam.
Bet ta pat kā Wee arī man gribējās iziet ārpus mājas,bet bieži to nedariju,vai dariju tā lai uz barošanu būtu mājās vai citā ērtā vietā kur nav cilvēki,nav viegli gadu nosēdēt mājās(ar pāris izņēmumiem) tapēc saprotu tās mammas kuras ne tik labprāt baro vai nebaro ar savu krūts pienu.
14.07.2016 10:28 |

10 gadi
Reitings 984
Reģ: 29.01.2009
Es esmu par kruutsbaroshanu.Tachu nesaprotu,kapeec citas iesaka ciesties,ja sieviete slikti juutas barojot ar kruuti.Jaa,maates piens ir svariigs beernam,bet vai taadeelj mamma ir jaadzen depresijaa?Kapeec uzreiz kaa esi mamma,bezmaz vai tev ir jaaizmirst ka tu arii esi tikai cilveeks,ar savaam domaam un juutaam.Jau taa sievietes dziive ir pakaartota beernam.Es izveerteetu vai tieshaam turpinaat kruusbaroshanu,ja es tik slikti justos.Taa jau liidz kaartigai depresijai ir tuvu.
14.07.2016 10:44 |

Reitings 10185
Reģ: 19.11.2014
Man krūtis tecēja līdz pašām barošanas beigām, aptuveni 5 ar pusi mēnešus. Regulāri liku ieliktņus, bet jau sen lietoju parastos, nevis barošanas krūšturus.
Es pārtraucu barot ne tāpēc, ka man tas izraisītu diskomfortu vai tāpēc, ka nevarētu no mājas iziet, jo no mājas es izgāju bieži un regulāri. Ciemos gāju, uz kafejnīcām gāju... devos tuvākos un tālākos braucienos, taču man nebija neērti bērnu jebkurā brīdī paņemt un pabarot.
Man nepatika, ka sanāca barot tikai vienu reizi naktī(uz rīta pusi), pa dienu - cik viņš tur pacūkojās.. padzērās un viss dažas reizes..
Tad dienā devu ūdeni, tēju vai sulu dzert un naktīs pārgāju uz maisījumu.
14.07.2016 10:55 |

Reitings 23
Reģ: 23.09.2015
Lai gan baroju manuprāt pietiekami ilgi un priecâjos ,ka to varēju,ari man ilgi tas nelikās nekas īpaši ,pec tam vnk pieradu un dariju,vienkārši tapēc,ka zinâju,ka tas būs labāk bērniņam.

Piekrītu šim. Domāju pēc gada radināt nost no krūts.
Bet ta pat kā Wee arī man gribējās iziet ārpus mājas,bet bieži to nedariju,vai dariju tā lai uz barošanu būtu mājās vai citā ērtā vietā kur nav cilvēki,nav viegli gadu nosēdēt mājās(ar pāris izņēmumiem)

Nuu, kā kuram. Es pēc apm. septiņiem mēnešiem varēju droši atstāt mazo pieskatīt bērna tētim, vecvecākiem, ja bija luste,kur aiziet bez mazā. Arī pastaigas un būšana cilvekos vairs nebija tik atkarīgas no krūtsbarošanas kā pirmajos 6 mēnešos, jo tad jau var iedot kādu normālu ēdienu
kaut vai burciņu.
14.07.2016 10:59 |

Reitings 347
Nu jā,kad sāku piebarot,tad jau uz pāris stundām kaut kur varēju izskriet,grūtāks bija pirmais pusgads ;)
Un nu kad mazajam ir jau pusotrs vispār nav problēmu,vienmēr līdzi kas ēdams un jebkur var paēst :D
14.07.2016 11:08 |

Reitings 2350
Reģ: 03.05.2016
Aizvakar sāku just sāpes tai pat krūtī, kurai taisīja drenāžu. Šodien jau bumbulis un sāp ļoti, sāp arī limfmezgli, visa krūts sarkana. Metos uz ultrasonogrāfiju, arī mana ķirurģe izbrīvēja laiku. Durstīja krūti ar milzīgu adatu, ņurcīja ļoti ilgi, meklēja strutas, bet neko nedabūja. Tas bija briesmīgi. Atkal jādzer antibiotikas un jāiet pirmdien pārbaudīties. Staigāju kā Kvazimodo ar līku muguru, jo nu sāp. Kad tas reiz beigsies...:-/
14.07.2016 14:30 |

Reitings 613
Kaa jus domajat,vai dzelzs pilieni ir jalieto vasara. Mans bebis ir brunaks par mani ar visiem kremiem.Dibens kaa meness balts. Eju tikai agri no rita un velu vakara saule. Man liekas, ka vasara var tiesam.nemt pauzi. Kad kait kad prasiji masinai,kas taisa potes un sver utt,ta tik noruca, ka vajag dod un saule tak bernu neliksi.
14.07.2016 14:56 |

Reitings 5625
Norah, mana ģimenes ārste saka, ka saulainās dienās var nedot, bet apmākušās/lietainās - dot to 1 pilienu.
Agresīvā, jēziņ, virtuāls apskāviensm lasu un jūtu līdzi... :'-(
14.07.2016 15:04 |

Reitings 519
Reģ: 16.03.2010
Meitenes, paldies par viedokļiem.
14.07.2016 15:09 |

Reitings 613
Man katra diena ir saulaina,tapec kaut kaa liekas,ka vel papildus kaut ko dod nevajadzetu. Klausisu savai intuicijai.
14.07.2016 15:11 |

10 gadi
Reitings 4330
Reģ: 03.08.2009
Par barošanas krūšturiem-es tādu uzlieku tikai vakarā, ka baroju vai arī, kad visu dienu mājās tusēju, bet tas ir reti. Krūtis pa dienu nepil. Tikai uz vakaru, kad ir pilnākas un bēbis līdz apm 22iem nav bijis pie krūts, tad pil. Bet ja zinu, ka būs tāda situācija, tad parasti paķeru kādu ieliktni.
Šodien lasīju rakstu par bērnu ēšanu un mani aizķēra pēdējais teikums:

Likums, ko der atcerēties satrauktajiem vecākiem: Neviens vesels bērns brīvprātīgi nemirs badā pie pilna šķīvja!

Cenšos šo paturēt prātā, kad meita, manā skatījumā, izēd pārāk mazu porciju ar dajebko, griķiem, dārzeņiem vai maisījumu :D
Gribēju pajautāt pieredzi-kā jums liekas, ja bērnu atradina no nakts ēšanas, vai viņš beidzot sāks gulēt visu nakti? Visas manas maigās metodes, kas attiecās uz nakts ēšanas pārtraukšanu ir izgāzušās, un nu domāju vienkārši drastiski pa nakti nekādu pupošanos. Un lai tētis šūpina. Varbūt pēc nedēļas vai pāris dienām sapratīs..Jo pēdējās naktis jau paliek par traku-ceļas ēst ik pa 1.5h, bet pudeli negrib. Tikai karājas pie krūts. Esmu sliktāk izgulējusies kā sākumā :/ Un ar niķīgu mammu nav aršanas :D
14.07.2016 15:20 |

Reitings 5625
Norah, vēl jau vari pačamdīt pēdiņas... Ja ir sausas, tad viss ok, bet ja tādas mitras, valgas - tad vajag vitamīnu.
Maniem bērniem ne vienam, ne otram ēšanas/neēšanas paradumi nakts miegu nemaina.
14.07.2016 15:35 |

Reitings 613
Nu ar to svisanu ir kaa ir. Man ara ir simts gradu temp. Nu ok vrb 40. Tad nu svist,bet pedinas gan man liekas nesvist. Aj ja berns ir omuligs,ed kartigi,tad ir ok.
Anne, man jau liekas,ka taa ari ir berns bada nenosprags. Edis. Protams,kad mans izdoma neest,tad es dusmojos. Dazreiz vrb vinam negarso-ipasi manis gatavotais. Kamer ed kartigi kruti un ed brokastis un dzer labi,tad neuztraucos. Pa dienu vins aiznemts ar pasaules izpeti,kaada vel kartiga esana..8-)
14.07.2016 15:46 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits