Bēbīšu un māmiņu BEZTĒMA

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Tad nu uzsākam pirmo lielo beztēmu.

Tāpat kā parastajās beztēmās varam dalīties ar ikdienas sajūtām, piedzīvojumiem, uzdot jautājumus par sev interesējošām tēmām.

Atsevišķa sadaļiņa,kur māmiņām aprunāties.

:)

18.11.2013 14:10 |

Reitings 1165
Reģ: 13.05.2014
Oj, pārlasījos.. ja nesāp tā,ka nevar izturēt, tad turpinātu ar paracetamolu
13.06.2016 21:41 |

Reitings 50
Reģ: 27.05.2016
AG Nimesils ir daudz niknāks, noņem iekaisumu. Varbūt rīt uzjautā mammai vai kādam citam, kas var atvest.
13.06.2016 21:48 |

Reitings 1606
Reģ: 01.11.2013
Es atvainojos, bet kas tas par stulbumu slēpt našķus no bērniem un našķēties pašiem paslepus?
Tak jo vairāk no tā bērna slēps, neļaus, aizliegs, jo lielāka iespēja, ka vēlākā vecumā nevarēs atturēt un tad tiešām būs bērna svara, veselības un zobu problēmas. Piemērs no dzīves esmu es pati. Bērnībā māte slēpa končas, ēda, kad es neredzu, pēc tam tikai atradu papīrus miskastē. Augot lielākai tas bija briesmīgi. Nu jau ir viegli, bet skolas laikā bija grūti, tās pašas končas uz svētkiem tika brutālli norītas, ciemos arī tupēju tikai pie saldumu traukiem, ka tikai vairāk apēst, jo zināju, ka mājās es nedabūšu.
Savai meitai nekad neko tādu nedarīšu. Mājās vienmēr ir un būs našķi, ja gribēs, tad paņems, ja negribēs, tad viņi tur arī stāvēs. Atceros, cik man bija briesmīgi, tāpēc jautājums - jūs tiešām gribat savus bērnus izaudzināt par tādiem, kas ieraugot kaut ko, ko vecāki neļauj, pārvēršas par brutāliem izrijējiem?
13.06.2016 21:56 |

Reitings 1512
Reģ: 25.09.2015
Teddy - nevajag pārspīlēt. Bērns našķus dabū gan b/d, gan ciemos, gan izbraukumos, gan svētkos. Protams, ne jau šokolādes batoniņus vai čipsu paku nepilnu 2 gadu vecumā.
13.06.2016 22:04 |

Reitings 50
misterija mazo baroju tikai pakaviņā, un man ir tas krēsliņš - nu kurš nav kā krēsliņš bet ar visu tevis aprakstīto, noder ļoti, virtuvē kamēr gatavoju, kamēr māju tīru, kamēr matus taisu utt. Vibro režīmu un šupošanos neizmantoju, tikai skaņas un nolaižu mantiņas zemāk.

Es savu gribešu gan jau nosargāt no visiem kaitīgajiem cukuriem, bet es pieļauju, ka omes tāpat dos pa kluso. Un arī skolā gan jau ar draudzenēm nopirks aizliegtos augļus. Nosargāt par visiem 100% nesanāks.
13.06.2016 22:10 |

Reitings 50
Un man par našķiem ir doma tāda, ka es pirkšu un pati taisīšu, bet tiešām vērtīgus našķus, un tiešām vērtīgus cepumus ( ja pat cena būs kosmiska). Ja gribēs kādu bulciņu - ok, es pati uzcepšu un zināšu kas lācītim vēderā.
13.06.2016 22:13 |

Reitings 1606
Reģ: 01.11.2013
Virdzinija
Tas ir domāts uz to, ka pat mājās esot, bērns neko nedabon, viss tiek slēpts vai neļauts. Ja mājās tiek reizi pa reizei iedots kāds našķis, tad protams, ka bērns būs adekvāts jebkur, kur tiks cienāts ar saldumiem,čipsiem utt, bet ja mājās dzird tikai to ka nedrīkst, vai redz, ka tiek slēpts un neļauts pat pagaršot, tad nu atvainojos, bet es pat nezinu kā to nosaukt. Absurds. No visa nekad nepasargās. Nekas nav jābāž mutē ar varu, bet ja bērns izrāda interesi, vēlmi uz to, ko ēd vecāki, tad pateikt nē un turpināt pašiem ēst ir vienkārši stulbuma kalngals.
13.06.2016 22:20 |

Reitings 5709
Reģ: 29.01.2009
havaja, forši, ka piedomā! Vairāk tādu (it īpaši topošo!) māmiņu. :)

Es piekrītu, ka arī mazam bērniņam Montessori ir ļoti noderīga pieeja. Lielākiem matemātikā, manuprāt, neaizstājama. Es nesen pati ar trinomiālo kubu spēlējos, nu tik interesanti! (l) Iesaku vēl palasīt par Reggio Emilia, tas ir uz Montessori pusi, bet vairāk izmanto bērna iekšējo radošumu (man personīgi absolūti nesimpatizē Montessori uzskati par kreativitāti).

Meitenes te jautāja par diviem bērniņiem. Super forši tas ir! Tās mazās mīlošās sirsniņas... ah, es kūstu, kad man lielāka stāsta, cik viņa ir laimīga, ka viņai ir māsa, kad apskauj un sabučo, kad veikalā izvēlas mantiņas/apģērbu... (l) Grūtāk, protams, kā ar vienu, bet domāju, ka vēlāk būt tieši vieglāk. :)
13.06.2016 23:07 |

Reitings 10185
Reģ: 19.11.2014
Atceros, cik man bija briesmīgi, tāpēc jautājums - jūs tiešām gribat savus bērnus izaudzināt par tādiem, kas ieraugot kaut ko, ko vecāki neļauj, pārvēršas par brutāliem izrijējiem?

Es te runāju vairāk par mazu vecumu. Piemēram, manam ir 8 mēneši. Nu, nafig tā māte grib viņam iebāzt mutē kaut kādu kripatu no kliņģera (ar ko viņš var arī aizrīties), vai saldējuma karoti iestūķēt mutē.
Protams, vēlāk, kad būs kādi gadi 2-3 un jautās pēc končas vai kinderolas es tak nopirkšu un iedošu.
Tāpat bez končām līdz tam vecumam var iedot kaut ko citu, kas ir garšīgs, bet veselīgāks. Piemēram, jogurti, biezpiena sieriņi, biezpiens ar cukuru, augļi, paštaisīti cepumi vai kūkas gabals arī nebūs nekas briesmīgs.
Es runāju tieši par apzinātu saldumu stūķēšanu vecumā, kad bērns pat nesaprot un nesaka vai viņš to vēlas, vai nevēlas. :-| Kāpēc jau laicīgi ierādīt, ka mamma un visi pārējie iespējams ēd kaut ko daudz garšīgāku, nekā viņš?!
Es arī tagad šad tad pielieku kādu karoti ievārījumu viņa putrām.
Kā tad bērns saprot, ka viņam baigi garšo Snikers? Tad, kad kāds no vecākiem viņam viņu nopērk. Ja vecāki pērk citus saldumus, tad viņam garšos tie saldumi.
Nu, protams, ja aizies pie kāda ciemos un kaut kas viņam iegaršosies, tad ok - nopirkšu arī to, ja nebūs kaut kāds Harribo vai kas tamlīdzīgs.(t)
13.06.2016 23:17 |

Reitings 5709
Par tiem saldumiem - nu mana 3 gadniece neko tādu neēd un neprasa. Nezinu, kas tas par absurdu pieņēmumu, ka visiem bērniem vajag. Mums iepirkšanās noris bez problēmām, jo viņai nevajag ne kinderolas, ne snikerus, ne vēl kaut ko. Krāmē laimīga saldos kartupeļus groziņā. :D :) Es cenšos mācīt par veselīgu uzturu, tāpēc esmu kategoriska. Argumentus "Tu esi mazs, tāpēc Tev nevar" gan nesaprotu, bet tāpat labāk tā, nevis tie 2 gadnieki ar čipšu pakām. :-|
13.06.2016 23:26 |

10 gadi
Reitings 4337
Reģ: 03.08.2009
Man laikam paveicies, jo mana mamma un vecmāmiņa neko bērnam nedod, ko es neesmu akceptējusi. Viņas man tādas sakarīgas :D Par vīreni nezinu īsti. Viņa bērnu reti satiek, bet domāju, ka viņas stilā būtu gājiens kaut ko stulbu bērnam iegrūst. Bet man vispār grūti ar viņu tāpēc varbūt mans viedoklis nav objektīvs :D

Man atkal jautājums - kā jums ar tiem radiem, kuri par visām varītēm grib bērnu pa rokām staipīt? Es saprotu, ka gribas to mazo bēbuķi samīļot, bet reāli, tā ir pieaugušā iegriba, kura būtu jākontrolē ja bērnam tajā brīdī ir citas darbošanās. Man tas ir tipiski vīramātei. Kā ierauga mazo, tā - vai vai, ai ai, nāc pie manis, nāc pie manis. Un, piemēram, paceļ bērnu no grīdas, kur viņa tajā brīdī darbojas ar sev ko interesējošu. Protams, bērnam uzreiz bļāviens un niķis, ka iztraucēta un tiek staipīta viņai negribot. Man tā vīramāte vispār kā tanks :D Nebrīnos, ka meita dažreiz ir pārsteigta (nepatīkami) un tad viņai negribas ar vecomāti tusēt. A es nezinu kā lai pieklājīgi pasaka pašsaprotamo :D Un likumsakarīgi, es uz ilgu laiku negribu meitu pie viņas atstāt, jo es jau redzu, ka viņa nemāk normāli tikt galā.
13.06.2016 23:57 |

Reitings 1368
Reģ: 04.02.2016
Anne, vienkārši izvairies no viņas un nedod mazo, vai pieciet to laiku kad bāžas virsū, vecākus cilvēkus neizmainīsi, tikai saķersies.
Man nav ko teikt, topošā vīra vecāki un ģimene ir mans paraugs un viņi ir brīnišķīgi cilvēki un savu bērnu drošu sirdi varu uzticēt, gluži pretēji, gribu lai mana meita "paņem" to sirsnīgumu, mīļumu no viņiem :-)
14.06.2016 08:31 |

Reitings 1052
Man tādā ziņā ar noveicies - ne mana māte, ne vīramāte neko mazajam bez manas ziņas nemaz neriskē dot. Mana mamma vispār baigi sakarīga. Vīramāte nākotnē gan jau vēl sagādās pārsteigumus, jo viņai ir otra galējība - pārāk veselīgs uzturs un bez gaļas, zivīm utt. Gan jau šķībi skatīsies, kad mazbērns gaļu ēdīs vai kādu siermaizi un jogurtu, jo pati tikai augļus, dārzeņus, griķus, rīsus un riekstus ēd :D Tā kā es vēl dabūšu dzirdēt, droši vien :D Jau tagad visu laiku prasa vai ūdeni pietiekami dodu.

Rokās gan daudzi grib ņemt un es neiebilstu. Man viena draudzene, kura kā apmāta ar bērniem vispār, kā ienāk pa durvīm tā uzreiz saka - dod mazo man :D Un visu laiku ucina. bet es neiebilstu, es priecājos, jo man ir atpūta (l)

P.S. mana meita šorīt, savu zeķi zobos paņēmusi, norāpoja pirmos soļus. Es šokā, jo 6 mēneši paliks tikai nākamnedēļ :-O
14.06.2016 09:38 |

Reitings 1052
Un tikko arī apsēdās uz viena dibenvaiga :-O
14.06.2016 09:39 |

10 gadi
Reitings 4337
Reģ: 03.08.2009
daydreamer, foršīīiī(l) Apsēdās tādā pussēdus pozā kā nāriņa? :D
14.06.2016 09:51 |

Reitings 2350
Reģ: 03.05.2016
Meitenes, vai kādai ir bijis abscess, kuru izgriež? Man vienkārši ļoti bail no tādām izdarībām. Vai anestēzija tiek veikta tai vietai? Šķiet, ka baigi velk uz to un rīt vai parīt varēšu uzšķērsties. :'-(
14.06.2016 09:58 |

10 gadi
Reitings 984
daydreamer,neuztraucies mana mazaa arii jau dara taadas pashas lietas;-)Uz taa viena dibenvaiga seedeeja pat tad,kad veel neraapoja.Celaas chetrraapus,liigojaas un tad seedaas:-D
14.06.2016 10:01 |

10 gadi
Reitings 984
Par to rokaas buushanu,mums pariit buus 6 meeneshi.Mazo jau kaadas 2 nedeeljas nav iespeejams nemt rokaas,jo diidaas kaa mazs chuuskuleens.Raujas aaraa no rokaam,lokaas.Pat pabarot ir problemaatiski.jo galva uz visaam puseem,rokas un kaajas pa gaisu.Kaa juusu mazie?Mieriigi dziivojas pa rokaam?Vai arii tas ir visiem mazuliishiem un tas ir paarejoshi?
14.06.2016 10:06 |

Reitings 1552
Reģ: 04.05.2010
Meitenes, zinu, ka zobu tēma ir malta simtiem reižu, bet man nav laika tagad meklēt kaut kādus vecos komentārus, tāpēc varbūt kāda būtu tik laipna un atbildētu - cik dienas vidēji turējās temperatūra, kad nāca pirmie zobi? Esmu informēta, ka vidēji 3 dienas, bet kāda pieredze? Neesmu neko devusi, jo meita nečīkst, uzvedas labi, bija nedaudz miegaināka aizvakar un pa nakti sliktāk guļ tagad, bet pa lielam ir ok. Dzīvojas, spēlējas, ēd kā parasti.
14.06.2016 10:08 |

Reitings 1052
Anne, jā, nāriņas pozā :-D

roniitis, nu tad nesatraukšos :-) bet liekas, ka mūsdienās tie bērni pārāk ātri attīstās :-) Staigājot rokās viņai kaifs, visu dienu varētu tā, bet kā apsēžas tā viss, arī rokas, kājas pa gaisu, rotē uz riņķi, mazā ūdenszāle (t)

S*, manai tikai 2 zobi, bet temperatūra nebija. Nemiers gan bija un tad 1x iedevu Nurofen, kad nekā nevarēju nomierināt.
14.06.2016 10:19 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits