Bēbīšu un māmiņu BEZTĒMA

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Tad nu uzsākam pirmo lielo beztēmu.

Tāpat kā parastajās beztēmās varam dalīties ar ikdienas sajūtām, piedzīvojumiem, uzdot jautājumus par sev interesējošām tēmām.

Atsevišķa sadaļiņa,kur māmiņām aprunāties.

:)

18.11.2013 14:10 |

Reitings 1311
Reģ: 16.01.2015
Cean, manejais nekad nav protestejis, ja neredz mani, bet es pati gan pec 5m skatos, ko vins tur dara un sanak saraustita staigashana, tapec es joprojam ar seju pret sevi vadaju. Skaties pati, vai juuties droshi, jo bernam nekas nevar notikt, galvenais-piespradzet.
19.02.2015 17:27 |

Reitings 214
Reģ: 05.02.2013
Caen
Vispirms noper sporta ratus un ja mazajam patiks braukt tajos tad pardod vecos, ja mazajam nepatik tad vel kadu laicinu vizini mazo ar vecajiem ratiem un pec menesa pamegini izmantot sporta ratus velreiz. (bet sis der tad ja ir nauda par ko sporta ratus pirkt)

Bet daudziem berniem patik tas jaunas lietas nevis vecas, tapat man puikam bija kad nopirkam sporta ratus bija 9 menesi un vecajos vairs sedet negribeja.
19.02.2015 17:28 |

Reitings 530
Reģ: 08.01.2014
Marīi- nezinu,kāpēc tā uztraucos,bet tu nomierināji :-)

Vispār -daudz laimes vārda dienā Marīī! :-)
19.02.2015 17:30 |

Reitings 11429
Paldies :)

Es sākumā arī ik pa laikam lūrēju, ko mazais tur dara, tagad vairs ne :D Tikai tad,ja aizdomas,ka viņš ir aizmidzis, tad palūru un ja ir aizmidzis, tad nolaižu muguriņu
19.02.2015 17:31 |

Reitings 530
Reģ: 08.01.2014
the_one- man laikam tāpat būs,ka visu laiku skatīšos ko viņš dara,laikam jau es neesmu gatava tā vadāt ,nevis viņš :-D

Gribu tieši kkad uz martu pirkt,kad būs jau saulaināks laiks un nebūs jātuntulē,tad būs ērtāk un visu viņš redzēs :)
19.02.2015 17:33 |

Reitings 947
Reģ: 17.12.2009
Izbaudiju dekrētu būdama stāvoklī,garlaicīgi nebija, ok, rakstīju MD darbu, bet vienalga
19.02.2015 17:44 |

Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
Landa-es par so krutsbarosanu gr.laika esmu daudz lasijusi (ja nu kas). Un nav nekada pamata partraukt barot ar kruti bernu, ja esi stavokli. Ja tev tur palikusi tikai viena edienreize, manuprat, vispar neka traka nav. Parasti berni pasi atsakoties no kruts. Galvenais ir sekot, lai visi vitamini norma. Pasaki ginekologei, ka nevari partraukt barot un viss. Ko tad tev vina izdaris? Principa, brinums jau ir tas, ka paliki stavokli veljprojam barojot ar kruti. Manuprat, par krutsbarosanas partrauksanu varetu domat tikai tad, ja butu kadas iznesanas problemas.
19.02.2015 17:49 |

Reitings 1311
Reģ: 16.01.2015
Principa, brinums jau ir tas, ka paliki stavokli veljprojam barojot ar kruti.

Tas ir visu miitu miits!!!!!

Prasīju par šo ginekoloģei. Hormons,kas it kā pasargā no grūtniecības, rodas barojot ar krūti,BET tas notiek tikai pusstundu pec barošanas. Un jo retāk baro,jo mazāk izdalās. To viņa man stāstīja,lai neiedomājos,ka barojot ar krūti,piekam jaukti, nepalikšu stāvoklī.
19.02.2015 18:09 |

Reitings 138
Reģ: 14.11.2013
Hei mammas, kas runā par krūtsbarošanas pārtraukšanu esot nākamajā grūtniecībā. Nu, man šajā jautājumā dubulta pieredze. Šobrīd gaidu, kā izskatās trešo meitiņu un viss šai jomā, šoreiz bija vienkāršāk un vieglāk, bet ar pirmo bērnu bij traki. Piens pazuda pats ap 4.gr mēnesī, bet es turpināju meitiņai dot krūti lai vieglāk iemigtu, lai nomierinātos. krūtis kļuva ļoti jūtīgas. Kopumā, pavisam atradinājāmies ap manu 6.gr.mēnesi. Mana pieredze ir visneideālākā, saprotu. Ar sevi nelepojos. Abas reizes paliku stāvoklī barojot ar krūti. Netieši plānoti.
19.02.2015 18:35 |

Reitings 197
Reģ: 15.07.2010
Sveikas meitenes, ik pa laikam te ieskatos - palasu pieredzi un pati ko uzprasu. Gribu padalīties ar dzemdību stāstu un vēl šo to.
Meitiņa piedzima Ziemassvētkos - mazais rūķītis (l) Dzemdības sākās pa nakti ar ūdens noiešanu un jau no rīta ap 10 bijām dzemdību namā ar 4cm atvērumu. Pa dienu līdz 16 atvērums bija jau pilns. visu šo laiku pavadīju te uz krēsla ar caurumu pa visu (tā kā uz poda) vai arī dušā - tā tik bija bauda - sēdēju dušā uz bumbas un klausijos Buble Ziemassvētku dziesmas un skatijos kā vīrs ēd mandarīnus. (šeit ieteikums uzreiz - centieties dzemdību laikā mazāk ēst - jo pat ar to, ka no rīta tikai padzēru kakao pirms braukšanas un apēdu 1 maizīti - uz dzemdību beigām man bija slikta dūša - līdz ar to, ja ēstu slimnīcas pusdienas un vakariņas būtu novēmusies zili zaļa)
Tad 16 vecmāte ieteica briesmīgāko moku rīku pasaulē, lai pāatrinātu atvēršonos - iekārties tādā kā lakatā pie griestiem un turēt visu savu svaru uzrokām - tas lai bērniņš slīd uz leju ar gravitātes palīdzību - fui fui fui - nežēlīgi sāp, jo jau gandrīz pilns atvērums bija un grūti jau sevi noturēt tik ar rokām.
Nu pienāca izstumšanas periods - vecmātes pirksti mēģināja izstaipīt tur visu - pretīgāk pr dzemdībām pašām! Goda vārds! Varētu dzemdēt vēlreiz, tikai lai tur pirkstus nebāž! :'-( Un sākās izstumšana - stūmu stūmu, līdz puse no galviņas bija ārā - tāda asiņaina un ar tumšīem matiņiem. Un viss, beidzās kontrakcijas un nekas nelīdzēja, ne saldās tabletes, ne pat venozās zāles, nekādas kontrakcijas nejutu vispār , sāpes arī. Sauca dakteri, spieda uz vēderu, vīrs turēja kājas, vecmāte mēģina izstaipīt atvērumu. Un nekā. Jau skatos, ka vecmāte lūr uz vakumu -vīrs ar to redzēja un pateica ka nekādā gadījumā. Nu un tad vnk viens mazs grieziens un mazā pati izslīdēja ārā. Nereāla sajūta! Vispār nepamanīju kā viņa iznāca ārā - tā bija 1 sekunde - no 16:00-17:30 spiešana un tikai pus galviņa ārā un te 1 grieziens un viss viņa jau man uz vēdera!

Cik gari sanāca :)
19.02.2015 18:41 |

Reitings 197
Reģ: 15.07.2010
Vēl uzreiz gribēju ko teikt iz savas pieredzes - gan kā grūtniece, gan jaunā māmiņa
Neklausiet nevienu grūtniecības laikā - ēdiet visu un daudz, ja gribās šokolādes kasti tad ēdiet nost! Jo pēc tam nevarēs!! (e)
Mani tā sabiedēja ar to, ka pati uzbaroššos, bērnu uzbarošu, pati nevarēšu piedzemdēt, tā kā grūtniece biju vnk ideāla - viss tikai veselīgākais, našķi tikai pa retam, jo tas jau uzbaros mazo un nevarēšu piedzemdēt.
Rezultāts - tagad ēst nevaru gandrīz neko, jo mazajai pūšas vēders, metās pumpas, pati esmu izkāmējusi. BET!!! Tā gribās visu garšīgo, ko liedzu sev 9 mēnešus!

ēdiet mīļās grūtnieces - jūs esat to pelnījušasn, nevienu neklausiet!!! :* Un vienalga piedzemdēsiet - nekur jau neliksities!!! :*
19.02.2015 18:45 |

Reitings 947
Reģ: 17.12.2009
Kucinja, kas ir vakums?
19.02.2015 19:03 |

Reitings 3157
Reģ: 19.04.2014
Principa, brinums jau ir tas, ka paliki stavokli veljprojam barojot ar kruti.
Esmu šokā, ka šim vēl kāda sieviete tic. Nē, nopietni! Manuprāt informācija par to, ka krūtsbarošana NAV kontracepcija ir jau pietiekoši sen nodrellēta, lai to zinātu ikviena.
19.02.2015 19:04 |

Reitings 5625
Man mazliet ar palīdzēja ar vakuumu...
19.02.2015 19:04 |

Reitings 11429
Man dzemdībās izmantoja tās stangas vai knaibles, nezinu kā īsti saucās. Arī nenormāli pretīga sajūta, liekas ,ka uz pusēm pārraus.
19.02.2015 19:51 |

Reitings 4113
Reģ: 14.11.2012
Kuucinja ,
turēja kājas, vecmāte mēģina izstaipīt atvērumu.

Nav ganjau nekāds pasaules gals, bet kā to saprast, izstaipīt atverumu? (t) Pirmo reizi ko tādu dzirdu...
19.02.2015 19:56 |

Reitings 1552
Reģ: 04.05.2010
Neklausiet nevienu grūtniecības laikā - ēdiet visu un daudz, ja gribās šokolādes kasti tad ēdiet nost!

Nu šim gan es personīgi nepiekritīšu. 9 mēnešu laikā, ēdot visu un daudz, var iedzīvoties stipri lielākās problēmās. (Arī tām, kas skaitās "caurbiras" un var štopēt visu, ko un cik daudz kārojas.)
Neatbalstu uzskatu - "esmu stāvoklī, tāpat būšu resna, tāpēc varu atļauties visu". (t)
Protams, protams, katrai sava domāšana!
19.02.2015 20:02 |

Reitings 11429
Es bieži vien vainoju sevi tajā,ka nevarēju izspiest bērnu. Visādi mēdzu sevi šaustīt par to kāpec tā bija un kas bija pie tā vainīgs. Vai tāpēc,ka es grūtniecības laikā konkrēti riju visu pēc kārtas? Vai īpaši nekustējos? Gan jau... Ja būtu ēdusi normāli, veselīgi vai vismaz bez saldumiem, tad varbūt būtu viss kārtībā. Nekad jau nevar zināt... Bet pirmā grūtniecība un pirmais bērns ir vienmēr kā izmēģinājumu trusītis. Ar otro bērnu es noteikti darīšu savādāk, nekā ar pirmo. Iešu peldēties uz baseinu, vingrošu, ēdīšu normālu pārtiku. Es ceru,ka uz to laiku jau es varēšu pati dzemdēt un ceru,ka spēšu pati izspiest. Otru ķeizaru negribētu.
19.02.2015 20:06 |

Reitings 7743
Nav ganjau nekāds pasaules gals, bet kā to saprast, izstaipīt atverumu? Pirmo reizi ko tādu dzirdu...

Nu tā arī tas ir, ka vecmāte ar pirkstiem pastaipa atvērumu, nezinu vai vienmēr, bet mēdz arī tādu gēlu pasmērēt, lai bērnam vieglāk laukā tikt.
19.02.2015 20:08 |

Reitings 4113
Reģ: 14.11.2012
arī piekrītu S*, mums ar māsu 3 mēneši bebjiem
būs starpība, viņai jau tūlīt 8.mēnesis, un .. nu viņa man saka, ka, lai nedaru tā, kā viņa ( palielam ēda visu pēc kārtas un daudz saldumus), un svars it kā pamatīgs viņai klāt tagad..
Ēda visu, ko grib + viņai vīrs nemaz nesolidarizējās , daudz junk fooda nes mājās un citu ne visai veselīgu pārtiku.
Laikam vienkārši nevajag pārspīlēt, visu kasti ar končām nevajag rīt, bet varbūt pāris... (t)
19.02.2015 20:09 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!