Bēbīšu un māmiņu BEZTĒMA

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Tad nu uzsākam pirmo lielo beztēmu.

Tāpat kā parastajās beztēmās varam dalīties ar ikdienas sajūtām, piedzīvojumiem, uzdot jautājumus par sev interesējošām tēmām.

Atsevišķa sadaļiņa,kur māmiņām aprunāties.

:)

18.11.2013 14:10 |

Reitings 706
Reģ: 28.04.2013
Favel
Paldies :)
20.11.2014 11:18 |

10 gadi
Reitings 747
Reģ: 29.01.2009
Tieši tā, diemžēl ne viss veikalā nopērkamais ir piemērots zīdainim, nedz arī pašam pieaugušajam ieteicams. Brīnos kā tie paši ķenguri ir vēl pārdošanā, bet nu ir. Tas nenozīmē, ka to lietošana ir ok, ja arī bērnu iestutējot viņš neprotestē. Un jā, to reto reizi, kad pērku, es skatos, kas uz tām burkām rakstīts. Bet ikdienā taisu pati, ja nu apšaubam veikala produktus, tad vismaz nav liekas papildvielas.

Maija :)

Man tik ļoģiski tas nebija. Par to aizdomājos, jo paziņa savējam veica un rezultāti bija pie augstā gala, lai arī mamma deva D vit kad atcerējās, ne regulāri. Un nevienam gabals no rezultātu veikšanas nenokrita, nedz arī man tos dažus € žēl, bet vismaz dodu, zinot.
20.11.2014 11:19 |

10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Palasot pēdējās lapas, jāprasa vai pilnmēness tuvojas? Dažas te tik agresīvas savos komentāros, ka pat ne lasīt, ne rakstīt vairs nav vēlme. Iespējams kādai jānomaina forums no cosmo uz cāli. Šī ir viena no retajām diskusijām , kas ir teju viscaur bijusi draudzīga un sniegusi mazu virtuālu atbalstu topošajām un esošajām mammām. NEBOJĀJIET TO!
Aizejiet padzert nomierinošus līdzekļus kā arī labāk kādu laiciņu nenāciet šo tēmu lasīt/ komentēt, jo caur vīlēm spiežas laukā agresija un nervozitāte! Man jūs žēl (lietotājvārdu nesaukšu, jo ceru, ka vismaz attapīgs funkcija vēl darbojas).
20.11.2014 11:20 |

Reitings 8407
weee - tad tas par saldumiem pirms miega ir ļoti individuāli un nevar vispārināt.

Draugu meita jau pēc vīnogu apēšanas skraida 3 stundas un mierā nedabū, uzreiz redz, ka bērnam nav kaut kas kārtībā, pārāk liela enerģija parādās, beigās vīnogas apēdusi. Kur nu vēl pirms miega dot.

Kā arī gulēt likšana katram savs jautājums - savējo ja nolieku gulēt pus8 vakarā, tad to viņš uzskata par vakara snaudu, mazliet pagulēs un vēlāk vispār ies ļoti vēlu gulēt, tāpēc gulēšana atkarīga no pēdējā miega, tāpēc gulēt vidēji iet no 9-12. vakarā.

Tās nepanesības mazajiem parasti jau pārbauda nevis nosakot alergēnus, bet nesot kaku uz analīzēm, pēc tās tad daudz ko nosaka.
20.11.2014 11:21 |

10 gadi
Reitings 4416
Rakstu no telefona.

attapīgs= attapības funkcija
20.11.2014 11:23 |

Reitings 3157
Reģ: 19.04.2014
viņš nekonosās itkā sāpētu vēders, viņš grib vēl ēst!! un stostās un gorās līdz beigās neizturu naktī un dodu kartīgi padzerties.

Mana dūda ar šitā naktī dara. Viņai gan vēl tikai mēnesis, bet vienalga, ja pa dienu var nogulēt 4-5 stundas pēc kārtas un tad mamma modina, tad naktī ilgākais periods ir 3 stundas un tad pamostās, rūc, knosās, mētā rokas un visādi citādi modina vecākus, lai ar steigu taisa pudeli un dod ēst. Nakts rijība tā, laikam, saucās. :D

Un jā, piekrītu weee, par to, ka žēl, ka Marii vairs aktīvi nekomentē, dēļ tiem pareizi/nepareizi "mācītājiem". Bieži arī man pazūd vēlme, te ko pavaicāt, jo negribās lai uzrodas "sava viedokļa uzspiedējas un mācītājas, ka nēēēē, tā nedrīkst, tu bez maz nobendēsi savu bērnu". Forums ir, lai dalītos ar viedokļiem, nevis uzspiestu tos. Ļoti patīk Papau rakstības stils, dod daudz informācijas, daudz savas pieredzes, bet nevienam neuzspiež darīt tā kā viņa to uzskata par pareizu. Paldies Papau, ka tu mums te esi!
20.11.2014 11:23 |

Reitings 8407
Un šobrīd arī maisījuma bērnus var mierīgi sākt piebarot no 6 mēnešu vecuma, nav obligāti nekāds 4, tas man liekas vēl par mazu, vismaz mans bērns un viņa vēders tam noteikti nebija gatavi, tāpēc beigās sāku lēnām piebarot no 5 mēnešiem, bet normāli ēst sāka tik no kādiem 8 mēnešiem, tāpēc tādā ziņā piekrītu BVĒ, ka krūts bērnus var sākt piebarot tikai tad, kad viņi sēž.
20.11.2014 11:25 |

Reitings 346
Reģ: 21.05.2014
Piekrītu Favel!
Šī ir/bija pozitīva diskusija, kašķēties ejat cālī! :D
20.11.2014 11:25 |

Reitings 346
Favel es to nelaimīgo šokolādes/kafijas kūku tomēr uzcepu, un sanāca plakana kā pankūka! Tā ir ka negarastāvoklī taisa, bet kkā man vienmēr jaunas receptes pirmo reizi nesanāk, bet pēc tam es izdomāju kā recepti uzlabot un tad ir tiiik laba! :D
20.11.2014 11:27 |

Reitings 691
Reģ: 04.08.2013
Lili, nepanesibam uz kaku analizem, bet ne alergijam.

Lai nu ka, loti pozitiva diskusija, kuru es tiesham lasu no pirmsakumiem:)
Lai jauka diena visam!:)
20.11.2014 11:29 |

10 gadi
Reitings 4416
medusmaize , tas, ka plakana štrunts! Vismaz garšīga padevās? :D
Pēc kādas receptes gatavoji? Es pati uz svētkiem mēģināju Red Velvet kūku uzmeistarot, bet ar krāsu sanāca čībiņas, jo manos pāķu veikalos nav normālas pārtikas krāsas iegādājamas :(
20.11.2014 11:37 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Meitenes šis ir cosmo , ar nedaudz savādākiem uzskatiem nekā cālis, šī nav gluži cāļu mammu diskusija , būtu jauki , ja tā arī paliktu ...
Favel, kā vienmēr visu smalkjūtīgi uzrakstīja , ieklausīsimies viņā un nevairosim kašķi būs žēl, ja šī diskusija nomirs dabīgā nāvē, jo meitenēm negribēsies šeit neko rakstīt, lai saņemtu nosodījumu, tas nav forši... Arī man patīk Papau komentāri, lai gan nevisam piekrītu, bet nu viņa māk pasniegt savas domas tās neuzspiežot .... Kā arī derētu atcerēties, ka mēs visas , lai kādas briesmones otrai nešķistu, savus bumbulīšus mīlam visvairāk un nekādā gadījumā nevēlam tiem ļaunu un arī citiem bumbulīšiem vēlam tikai to labāko ....
nu īsāk sakot būsim iecietīgākas viena pret otru....
20.11.2014 11:38 |

10 gadi
Reitings 4416
Hahaha, man patīk mans ' telefona labojums' :D
čībiņas= čē pē
20.11.2014 11:39 |

Reitings 9917
Vispār , es tā tikko padomāju , mana arī knosījās, bet kopš es izvilku viņas ziemas vilnas segu, kas ir smagāka, dara to stipri mazāk , es domāju, ka tā knosīšanās ir saistīta ar dienā piedzīvoto un sapnīšiem ko bēbītis redz , Ms._K, nav Tavs bēbis pēdējā laikā , ko jaunu iemācījies vai redzējis ?
20.11.2014 11:42 |

Reitings 346
Favel, "Čībiņas" sanāca citā krāsā kā gribēji? :D :D
Garša it kā ok, bet man tur pietrūkst kkas, domāju riekstus pielikt, valriekstus piemeram, kūka pēc šīs receptes http://cetrassezonas.lv/lv/receptes/kukas/recipe.php?id=78610
Es vispar daudz kūkas no šī saita cepu. Tagad plānā pavlova!
20.11.2014 11:43 |

Reitings 706
Reģ: 28.04.2013
Gita42
Man arī reizēm sanāk skarbāk kā gribētos :D bet jā, es vienmēr cenšos pateikt, ka tas ir tikai mans viedoklis, mana pieredze...ja kādam noder - super, ja ne, tad ne. Paldies par labiem vārdiem :)

Bet par to pozitīvismu, negatīvajiem komentāriem, izvairīšanos komentēt...nu, ko es no savas puses tikai varu ieteikt - pamazām jāsāk audzēt biezāka āda. Ja kaut kādi muļķīgi komentāri netā var šādi aizskart, tad būs grūti tad, kad par jūsu cukurdupšiem kādreiz kāds pasūdzēsies rotaļu laukumā, dārziņā utt. Tagad tie "sliktie" komentāri ir par pašas uzvedību, bet, kad sūdzas par bērna uzvedību, tas ir vēl trakāk :D
Man pirms kādiem 2/3mēn vajadzēja bērnu vest prom no soft-play, jo redz esot iesitis ar kulaku pa seju citam bērnam. Redzēju to citu bērnu...6gadīgu teļu, kura vietā man vispār būtu bijis kauns sūdzēties, ka 2gadnieks piekāvis :D . Ļoti stipri šaubos, ka bija tā, kā teica tas darbinieks - ne no kā piegāja un iesita. Tas nav manam bērnam raksturīgi. Zinot savu puiku, viņš sev neļauj darīt pāri un jā, ja viņu grib pastumt no kkurienes malā vai kā citādi apbižot, tad var šādi arī iesist. Es to neattaisnoju, tas nav labi, šādi nedrīkst risināt konfliktus un mācu to savam bērnam (lai gan labi vien ir, ka māk sevi aizstāvēt, malacis puika, bet nu skaļi tas viņam netiek teikts :D ), beeet...tā sajūta, kad tu sēdi laukā un redzi kā tavu bērnu pie rociņas izved no spēļu plača un pasaka, ka jāiet prom, jo kaujas. Njaaaa....diiiikti nepatīkama sajūta. Incidents notika bumbiņu baseinā, slikti pārredzama vieta no ārpuses, neredzēju visu savām acīm, necēlu arī kašķi, jo iesitis jau bija, jāmāca par sevi pastāvēt citādāk...nu neko, ar puņķiem un asarām gājām prom.
No janvāra uz dažām stundām dienā sāks iet dārziņā...zinot savu puiku...nu es jau gatavojos biežām runāšanām ar skolotājām :D viņš man savam vecumam ir fiziski ļoti attīstīts, garš, spēcīgs un viņam reizēm vnk netīšām sanāk izdarīt pāri kādam mazākam, vājākam, jo nesaprot līdz galam vēl to spēku, ātrumu, straujumu ar kuru kaut ko dara...un to, ka ne visi ir tādas mazas atspoles kā viņš....un jā, mazākiem dēļ tā nav jācieš. Kad esam kopā un, ja es visu laiku no muguras atgādinu - maziņš bērniņš, uzmanīgi, maziņš, neskrien tik ātri, tad ieklausās, atceras un čp nav, bet tur jau neviens tā ausī nežužinās...ehz...būs grūti, bet te redz vajag to biezo ādu, spēt paturēt vēsu prātu un problēmu risināt, nevis sapsihoties un ne ar vienu vairs nerunāt vai vakarā spilvenā raudāt, jo kāds pateica, ka tu kā vecāks kaut ko nepareizi dari un nemāki audzināt bērnu.
20.11.2014 11:48 |

Reitings 1741
weee - es arī kopš apsedzu ar lielo segu, mazais naktī gandrīz vairs vispar negorās :)
20.11.2014 11:48 |

Reitings 451
Reģ: 29.09.2013
Man puika arī pasācis pa naktīm knosīties, nu neko, pieceļos ielieku knupi un guļam tālak, sūdzēties jau nevaru , puika tomēr noguļ no 10 - 8 :D vienīgi tagad tā knosišanas traucē, pa cik man šausmīgi grūti ir iemigt.
20.11.2014 11:54 |

Reitings 2191
Reģ: 27.09.2012
weee- nu itkā nē, viņš man arī need kā būtu jaaed 5.mēnešu vecumā prasa vairāk, tad varbūt arī tur ir ta problēma, ka dienā pa maz uzņem ? bet es itkā dodu pietiekami.Vēl ir ta ka mans mazais neguļ ilgāk par 30-40min, reti 1h.Tagad no rīta bija 20 min :D Cik lasiju un dzirdēju citām mazie guļ pa dienu 2-3h tad paed ,paspelējas un atkal ilgais miegs,ar manu savādāk :D
Par putru runajot šodien nopirkšu no 6.men.Jo viņam izskatās,ka vajag vairāk.
Gita - kad es baroju mazo ar krūti pirmos mēnešus tas itkā bija normāli ,ka knosijās utt, bet tagad?! Tas nav diskomforts vēderā,itkā kaut kas sāpētu.. vnk izskatās,ka kaut kas trūkst .Baigi raustīts miegs.Likt ātrāk gulēt? tad zinu ,ka agrak no rīta būs augšā.Likt vairāk ēst katrā ēdienreizē?..
20.11.2014 12:12 |

Reitings 9917
Ms._K , es uzskatu, ka mazu bērnu ir ļoti grūti pārbarot , nu protams var ar cukurūdeni u.t.t, bet es te domāju normālu ēdienu, bērns ēd cik grib ja grib vairāk dod vairāk , nu nav visi bērni pēc grāmatas , pēc grāmats uz 9 mēnešiem jāder 74 izmērs manai tas vēljoprojām par lielu , citām jau sen šajā vecumā par mazu ... nu tāpat ar ēšanu ... + nevar būt ka bēbim ir par aukstu vai par karstu ? esmu ievērojusi, kad mana nospārdīja segu un nosalsts tā ceļās augšā un raud , ja pa karstu arī raud ...
20.11.2014 12:17 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits