Favel
Mamma it kā runā brīvi, neraud un tā, tikai vēl tagad ļoti nožēlo, ka viņai neizdevās bērniņus dabūt apglabāt. Viens nomira jau vēderā, otrs uzreiz pēc dzemdībām un kā viņa pati saka, bija jauna muļķe, pārāk liels šoks, dakteri apvārdoja, priekš kam to vajag, ies uz kapiem raudās nez cik gadus no vietas utt. un viņa piekrita. Viņa ļoti pozitīvi atceras grūtniecības laiku, brīdi, kad saprata, ka laikam būs dvīņi. Esot gulējusi vakarā gultā un vnk jūt, ka pa daudz vietās spārdās un ņemās :D viņai jau bija māsa, zināja kādas ir sajūtas ar vienu bērnu, tad nu viņa saka, ka jūt, ka sper vienā pusē un sper otrā pusē :) tad jau USG nebija, tētis vēl sākumā nav ticējis, teica, ka vnk ar rokām un kājām viens bēbis tusējas. Jā, viņa par grūtniecību stāsta ļoti priecīgi pozitīvi, par iznākumu...nu tā, pasaka faktus, par emocijām nerunā, sāpīgi noteikti atcerēties. Par manu un māsas grūtniecībām ļoti uztraucas, īpaši manējo dēļ tās rēzusu nesaderības. Kad paliku stāvoklī, abas ar māsu ilgi un dikti stāstījām, skaidrojām, ka mūsdienās parasti dēļ tā bērni nemirst, ka ir veidi, kā šo problēmu novērst un risināt, bet tāpat bija riktīgs nervu kamols un visu manu dzemdību laiku sēdēja uzgaidāmajā zālē līdz brīdim, kad piedzima puika un viņai pateica, ka viss ir labi. Mēs vēl izriktējām, ka viņa uz 1min tiek ielaista zālē apskatīt mazdēlu, varēja redzēt, cik ļoti atvieglota jūtas redzot, ka viss ir ok! Tajā pašā laikā, viņai tur sēžot viens bērniņš dzemdībās nomira...esot sēdējusi blakus histērijā raudošam tētim, pēc 10min esot saskrējuši visi radi, tukšais autosēdeklītis turpat blakus...teica, ka pati dabūja iet uz WC asaras noslaucīt un gāja pasēdēt citā zālē, esot bijis neērti tur būt tādā situācijā...
Es nezinu kāpēc māsa izvēlējās tādu profesiju. To, ka viņa būs ārsts es atceros, kopš sevi atceros :D man liekas viņa kopš dzimšanas to zināja. Atceros pirmos viņas studijas gadus RSU, kad kopā ar viņu mācījāmies viņas kolikvijiem (es atprasīju jautājumus un tā), mājās stāvēja īsts galvaskauss, žoklis ar 2 zobiem un zelta kroņiem :D pakausis...viņa 7 gadus vecāka un mani kopš agriem padsmit gadiem vnk tajā visā ievilka...es ar lielu interesi savos 11-12 gados lasīju viņas zīdaiņu anomāliju mācību grāmatu, dažus kolikvijus laikam pati būtu bijusi spējīga nokārtot :D Nemaz nerunājot par lielo, zaļo anatomijas grāmatu CILVĒKS, kuru no galvas bez maz zināju :D tā interese vienmēr ir bijusi tur iekšā, bet es negribēju to milzīgo atbildību par cilvēka dzīvību, veselību. Sākumā māsa teica, ka ies uz ķirurģiju, bet izejot konkrēto ķirurģijas ciklu saprata, ka tas ir vīriešu lauciņš, nezinot, kas būs, bet viņa noteikti nekad nebūšot ginekologs....līdz izgāja ciklu ginekoloģijā :D kļuva par ginekoloģi/dzemdniecības speciālistu un šobrīd ir arī sertificēts sonogrāfijas speciālists.
Es pati periodiski esmu bijusi tuvāk vai tālāk no medicīnas...oficiāli mācījusies nekur neesmu...nu līdz šim brīdim. Šobrīd studēju Health and Social care, bet ar specializāciju iekš Health sciences, jo no social care neņemu/šu nevienu moduli, būs tīrs health sciences diploms ar domu pēcāk specializēties tieši uz zīdaiņu, maz-bērnu sfēru, bet kur tieši...par to vēl domāju, bet visticamāk slimnīcā, birth (dzemdību) vai postnatal (pēcdzemdību) nodaļā - kādā no tur strādājošajām profesijām. Vecmāte būt negribu, tas gan...bet nu, kas zina, kas zina..mana māsa arī nebūšot ginekoloģe :D
Šovakar man referāti birst kā no pārpilnības raga :D būs rīt no rīta daudz ko lasīt tām, kam pietiks pacietības :D