Bēbīšu un māmiņu BEZTĒMA

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Tad nu uzsākam pirmo lielo beztēmu.

Tāpat kā parastajās beztēmās varam dalīties ar ikdienas sajūtām, piedzīvojumiem, uzdot jautājumus par sev interesējošām tēmām.

Atsevišķa sadaļiņa,kur māmiņām aprunāties.

:)

18.11.2013 14:10 |

Reitings 1149
Reģ: 15.01.2014
Par gultiņu un durvīm - kājas nedrīkst būt pret durvīm. Ja liekat otrādāk, t.i. ar galvu pret durvīm, tad ok.

Es gan neesmu mamma un neesmu arī specs krūts barošanā, bet vakar tieši noskatījos vienu no Māmiņkluba sērijām un tur bija gan par dvīnīšu barošanu, bet interesants fakts, kurš aizķērās ir tas, ka līdz 1,5 mēnešiem bērniņš neieslīgst dziļajā miegā un pie krūts varot likt arī guļošu un viņš zīdīšot. Un vēl stāstīja to, ka 3. dienā sākoties ļoti šķidrs pieniņš, kurš nav tik sātīgs, bet ir ļoti daudz. To nevajagot atslaukt, bet gan likt pie krūts biežāk, jo tās noregulēšoties un pieniņš atkal kļūšot biezāks/treknāks :)

Bet jūs jau to drošvien ziniet :)
19.10.2014 20:26 |

Reitings 210
Reģ: 13.06.2014
Atpūtniece - nebārsties lūdzu ar savām NEPAMATOTĀJĀM māņticībām!!!
Par gultiņu un durvīm - kājas nedrīkst būt pret durvīm. Ja liekat otrādāk, t.i. ar galvu pret durvīm, tad ok.

Un kāpēc tad nedrīkst?!?! Man piemēram guļamistabā vienīgā vieta, kur nolikt gultiņu, ir pretim durvīm.. Un ko nu?! Un ticu, ka ne es vienīgā!!! Besī šitā nepamatotā peksteļošana... nevajadzīgi sasēj "tarakānus" galvā.. Maz te tādu, kas par katru sīkumu satraucas un ņem pie sirds... Nedrīkstot redz!! Pss...
19.10.2014 21:51 |

Reitings 8407
Reģ: 29.01.2009
Iepriekšējā dzīvoklī gultiņa bija tieši pret durvīm un mazais lielākoties gulēja ar kājām pret durvīm. Un tas bija arī pie loga. :) neticu kaut kādām muļķībām, liku gultu, kur man ērtāk un kur vieta, tā bērns gulēja 9 mēnešus, nekāda vaina.
Tagad neguļ pret durvīm, jo pārvācoties vairāk vietas.

Vienīgais, kam vēl ticētu ir āderes, tāpēc mainītu gultas atrašanās vietu, bet ne kaut kādām pasakām.

Tad jau grūtniecībā arī visādi mīti un nostāsti, ko nevar darīt.
19.10.2014 21:57 |

Reitings 1149
Reģ: 15.01.2014
nebārsties lūdzu ar savām NEPAMATOTĀJĀM māņticībām!!!

Nu bāc, tā ir māņticība! Ja tu netici, tad netici. Ja kāda tic, tad jādzīvo pēc tādiem principiem. Es takš nevienam neuzbāžos ar saviem uzskatiem, jo tas ir vnk tas, ko esmu dzirdējusi. Iespējams, uzrakstīju ne tādā izteiksmē. Mana kļūda, ka neuzrakstīju formā - runā, ka.... Taisni aizķēra sirdi, jo neko sliktu negribēju + esmu dzirdējusi kāpēc tā nedrīkst guldīt, bet to paturēšu pie sevis, lai galīgi mani neaproc.

Šī ir vienīgā sakarīgā diskusija visā forumā un es ar nevienu negribu kasīties.
Viss, ko šeit lasu, man ir interesanti, jo šobrīd cenšamies tikt pie mazā un man tas noderēs, bet tu tik negatīvi... Iespējams, labi, ka tā, jo tagad toč zinu, ka nevienā forumā nesmelšos zināšanas sava mazuļa audzināšanai, kad tas beidzot pieteiksies.
Veiksmi tev un visām pārējām!
19.10.2014 22:31 |

Reitings 1208
Reģ: 10.12.2013
Cau, visaam! Tikko izraku visu i- netu, bet neko neatradu... Ko vareetu noziimeet tas, ka mans 6.5 meen. beebis apguljas uz veedera uz atspiezjas ar plaukstaam un pirkstgaliem (skats taads, kaa pumpeejoties pacelj sevi) un taa jau 2.dienu pa vairaakaam reizeem? Vai ir pamats satraukumam?
19.10.2014 22:52 |

Reitings 1741
Aijaijaaa - man škiet ka viņs vnk grib jau iemācīties rāpot ;)
19.10.2014 22:56 |

Reitings 1208
Nu man tagad ar taa saak likties. Tik, laikam, neprot veel kaajas sakombineet raaposhanai. Vnk skats taads komisks. Es vakar ieeju istabaa, un vinjs atspiedies veel uz mani paskataas. :D
19.10.2014 23:15 |

Reitings 1741
mans ar ilgi meklēja visādas pozas kā ērtāk nostāties četrrāpus, gan šūca tikai ar dibenu, gan bija jau četrrapus bet galva vilkās pa zemi, cēlās arī uz pirkstgaliem un atspiedās kā īsts vecis, bet nu beidzot iemācijās, jau pamazām rapo :) tu viņam parādi ka vajag uz celīšiem stāties
19.10.2014 23:20 |

Reitings 1208
Ok, riitdien kjersimies pie darba- meegjinaashu ieraadiit, kas ir iista raaposhanas poza :D
19.10.2014 23:25 |

Reitings 1741
es satinu plāno sedziņu desiņā un liku uz tās ar vēderiņu, tā lai viņam rociņas izstieptas pret zemi un tad liku kājiņas celīšos un nedaudz pieturēju (man tā fizioterapeite ierādija) , pēc pāris reizem aizgāja kā vajag :)
19.10.2014 23:28 |

10 gadi
Reitings 831
Reģ: 02.10.2010
Nekad iepriekš šeit nebiju ienākusi, tagad palasīju, nevaru beigt priecāties, cik pozitīva diskusija! :)
Manam "mazajam" jau 1,5 gadi. Lasu jūsu pļāpas un domāju par to,kā gribas nākošo. Smieklīgi tas, ka nedaudz vairāk,kā gadu atpakaļ sēdēju pie mazā gultiņas, raudāju un domāju, ka vairāk bērnus negribēšu nekad, nekad, nekad. Un tāda pārliecība man bija ļoti ilgi, bet tagad viss sliktais aizmirsies, arī gribētu gatavoties bērniņa ienākšanai ģimenē. Galvenais, ka tagad jau būtu vienkāršāk- vairāk nebūtu tik daudz neziņas, izmisuma, kā bija sākumā ar pirmo bērniņu.
Bet diemžēl jāpabeidz augstskola, tāpēc maniem bērniem būs minimums 4 gadu starpība.
Robīte, tu nesen kreņķējies par to, ka fizioterapeits tevi nokritizējis. Mani arī dēla 3 mēnešu vecumā fizioterapeite nolīdzināja līdz ar zemi. Jāsaka,ka mana vaina bija arī- mazais 3 mēnešos vēl neprata stabili noturēt galviņu, guļot uz vēdera, jo es viņu reti liku dzīvoties uz vēdera. Vienkārši mistiskā veidā, lasot visus Mans mazais, Cāļus, skatoties māmiņu klubu, biju palaidusi garām to, ka tas jādara bieži, lai bērns var attīstīt muskuļus. Dzemdību namā, ģimenes ārsts gan teica, lai liekot bērnu uz vēdera pirms ēšanas, jo tas palīdzot pret kolikām, bet tā,kā manējam puncis nesāpēja, tā arī uz vēdera noliku reti, un kā mazais sāka protestēt,griezu atpakaļ.
Tad nu fizioterapeite pirmajā vizītē man pateica, ka varu vēl ilgi negaidīt,ka mazais sniegsies pēc mantiņām un velsies. Biju šokēta,ka esmu tā nodarījusi pāri savam dēliņam nezināšanas dēļ, lai gan par visu ļoti interesējos jau kopš uzzināju, ka esmu stāvoklī.
Taču jau pēc pus mēneša, mazais sāka ņemt mantiņas, pēc mēneša vēlās. Un rāpot, sēdēt, staigāt sāka ātrāk nekā vajadzētu. Tā kā uzskatu, ka fizioterapeite varēja maigāk visu to pasniegt, nevis nolīdzinot jaunos,nezinošos vecākus līdz ar zemi.
Ceru, ka tavam mazulim arī viss drīz būs kārtībā, tagad galvenais rūpēties, lai turpmāk darītu visu pareizāk.
19.10.2014 23:41 |

Reitings 2982
krūšu problēma :(

vienai krūtij normāla plūsma. bērns pat laikam pareizi satver- jo nesāp.zīž vidēji 10-12min.

otra krūts sprāgst pušu. plūsma spēcīga. bet mazā to krūti nevar normāli paņemt, cīnās ar to un piena plūsmu.tā arī beigās neko nepaēd. krūts cieta un tek. Kā lai risina šādu situāiju? atslaukt negribas- piena tak būs vēl vairāk :((
20.10.2014 00:13 |

Reitings 361
Reģ: 07.01.2014
Happy, atslauc tikai mazliet sākumā, lai krūts mazliet mīkstāka paliek. Iespējams, ka krūts ir pārāk pilna un tieši tāpēc mazā nespēj satvert krūti.

Vai kāda zin, kas varētu būt par iemeslu, lieta tāda, mazā pazīž krūti maksimums minūti un tad vienkārši bļauj, ēst grib, bet krūti neņem. Piens krūtīs ir. Nespēju saprast, kas mazajai notocia , kāpēc viņa tā sākusi darīt.
20.10.2014 01:27 |

Reitings 3379
Happy, atslauc tikai mazliet sākumā, lai krūts mazliet mīkstāka paliek. Iespējams, ka krūts ir pārāk pilna un tieši tāpēc mazā nespēj satvert krūti.

++
Hypo, mans dara lidzigi, bet ne vienmer, piemeram, naktis ziz mierigi. Es to saistu ar ierito gaisu, mazajam "spiez" ieksas pat tad, ja tikko bijusi atrauga. Tados brizos gaidu atraugu kaut katru minuti, citreiz iedodu knupi un turpinu barot pec neilga laicina, kad ir nomierinajies. Vispar grutas sis barosanas reizes, vajadziga liela pacietiba un miers.
20.10.2014 02:28 |

Reitings 8272
Hypocrate- mums ar sitas jau bija kadu laiku lidz atklajas piena olbaltuma nepanesiba. Tagad dzeram liveo baby, kas ir labas bakterijas, un viss ok pagaidam. Mums beigas pat pampera paradijas asins stidzinas
20.10.2014 04:17 |

Reitings 8272
Aa un par to gultinu pie durvim, kapec it ka nevarot likt-jo viss sliktais, kas tiek ienests majas emocionalaja un.garigaja zina, tiek ienests caur durvim, tadelj, ja mazulis ta gulj, vins visu slikto energiju uznem sevi. Tadelj bernins varot palikt nikigaks un sliktak gulet. Pie loga esot vel sliktak gulet, jo spilgta gaisma nedrikst spidet virsu. Bet pameginiet pasi pagulet pie loga- nebus forsi. Es vsp kadreiz nekad nejutos labi, gulot preti durvim. Mani maca patstaviga nedrosibas sajuta un pat speciali celos no gultas, lai aizvertu tas, jo pat maza skirbina trauceja aizmigt, lai gan biju pieaugusi jau. Lai gan berna gultina ari stav preti durvim, berns nav ne ar seju, ne ar kajam pret to. A bet negulesanai mes atradam vainu-ta pati piena olbaltuma nepanesiba pagaidam.
20.10.2014 04:34 |

Reitings 3157
Reģ: 19.04.2014
Rīdzinieces, vai kāda var nosaukt vārdu un uzvārdu kādai labai un izmēģinātai zīdīšanas konsultantei? Der arī maksas varianti. Gribu jau laicīgi uzaicināt ciemos. Citādi tev DzN katru dienu ar jaunu darbinieku maiņu arī jauni noteikumi kā pareizi barot bērnu. Rezultātā man stress, bērnam stress un nevar pienemties svarā (esam tik smagas cik nokritāmies pēc piedzimšanas). :(
Prasīšos šodien uz izrakstu. Nevaru vairs te izturēt tās gaišās sienas.
20.10.2014 08:21 |

Reitings 361
Ceru, ka tas tikai gaiss, kas traucē, ceru, ka nav tā nepanesība. Vai tad viņa tā pēkšņi uzrodas? Visu laiku jau viss bija kārtībā.
Sunscreen, jā, pacietību un mieru tajās reizēs vajag, kas man bieži vien pietrūkst :(

Cita, cik dienas jums no dzimšanas pagājušas?
20.10.2014 08:30 |

Reitings 361
Cita *Gita :D
20.10.2014 08:31 |

Reitings 3157
Reģ: 19.04.2014
Šodien ir 5. diena.
20.10.2014 08:36 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!