Bēbīšu un māmiņu BEZTĒMA

 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Tad nu uzsākam pirmo lielo beztēmu.

Tāpat kā parastajās beztēmās varam dalīties ar ikdienas sajūtām, piedzīvojumiem, uzdot jautājumus par sev interesējošām tēmām.

Atsevišķa sadaļiņa,kur māmiņām aprunāties.

:)

18.11.2013 14:10 |
 
Reitings 657
Reģ: 29.01.2009
Meitenes, kam bijis ķeizars.
Cik ātri jums vēders savilkās līdz pirmsdzemdību apmēriem?
Kad atsākāt vingrot un kādus vingrojumus veicāt?
16.02.2017 22:10 |
 
Reitings 1208
Reģ: 10.12.2013
Keita, man tā arī nesavilkās. Bet, 1.grūtniecībā bija ļoti liels vēders un, +25 vai 30kg. Vingrot atsāku diezgan vēlu. (Tā, protams, mana vaina), kaut fiziski jutu, ka varu.
Tagad pēc 2.ķeizara atsāku sportot un vingrot diezgan ātri (pēc 1.5 mēnešiem 1.x izskrēju), bet, nedaru to šobrīd intensīvi tikai un vienīgi sava slinkuma dēļ. Visādi citādi būtu dabūjusi sevi atpakaļ formā (meitai šobrīd 5 ar 1/2 mēneši).
16.02.2017 22:22 |
 
Reitings 1265
Reģ: 29.06.2015
Gangsters
A tu sev blakus neesi mēģinājusi ņemt?

īsti nē. Kad bija mazāka, tad reizēm nakts barošanā parubījos ātrāk nekā viņa, tad gulējām blakus. Bet kopš vienreiz viņa man pārrāpoja pāri un novēlās no gultas (jo es tā parubījos, ka pat nejutu), vairs neņemu.
Nezinu, ko darīt- mēs te tik meklējam iemeslus. Tad zobi nāk, tad pilnmēness... Bet pa lielam tas ir visu laiku.
16.02.2017 23:38 |
 
Reitings 613
Reģ: 19.07.2010
Gangster, mans ir neguletajs no dzimsanas. Un jaa miegs bija 40.min un augsa. Lasiju, ka tas 40 min ilgst viena miega faze, tad mainas uz vrb dzilo miegu un pmostoties, vajadzetu pasam iemigt, bet mans neiemacijas. Tikai tagad, kad bus 1.5gads, dazreiz apsezas sedus, apskatas un gul talak. Es ari parsvara celos daudzas reizes nakti. Ar kruti nakti nebaroju, tikai piena pudele, ko ielieku mute un talak gulam. Taa pa nakti visu pudeli izdzer. Bet mums varbut ju miegs butu labs, bet trauce kondicionieris, bez taa naktis nevar, jo auksti. Tas sledzas ara ieksa, ruc un berns mostas, gaiss ari sauss, tapec dzert gribas. Elektriskais silditajs neliekas dross, bail,ka mazais nakti pamodisies un lidis klat, vai no rita sametis ko virsu. Es saprotu, kad no negulesanas liekas jumts brauc. Bet ceru, ka tas beigsies un mes gulesim naktis saldi.
17.02.2017 10:15 |
 
Reitings 1368
Reģ: 04.02.2016
Man puncis pēc ķeizara ir gandrīz tāds pats kā pirms grūtniecības, pirms bērniņa biju tievāka, vēders bija plakanāks, tagad nedaudz izgāzies, bet tie nav tauki, visdrīzāk nedaudz āda iestiepta, bet tikai nedaudz, kādai tāds vederiņš skaitās norāls, man savi ideāli. Gribu riktīgi plakanu punci, bet nu jāstrādā :-D
Es sāku kustēties ātri, pastaigās gāju jau kā atgriezos no slimnīcas, tā sāku pamazām katru dienu 2-3-5km pastaigas, pirmo reizi precīzi 4km noskrēju pēc mēneša, tad vēl pēc mēneša aizgāju uz augstas intensitātes treniņu + skrēju, pastaigas visu laiku ir. Pateicoties intensīvajai staigāšanai man nav celulīta, ķermenis nav atlētisks bet nav mīksts un apvilcies ar tauciņiem. :-)
Iesaku kustēties, nebaidīties, ķeizars nav tāds bubulis par kādu stāsta. Protams, daudz labāk ja tā nav.
17.02.2017 10:28 |
 
Reitings 1368
Reģ: 04.02.2016
Ir daži vingrinājumi kurus pati jutīsi ka labāk neveikt līdz tiem 6 mēnešiem, kad rēta pilnīgi aizdzīst, tie ir pievilkšanās pie stieņa, piemēram prese ar roku izstiepšanu aiz muguras un smaga svara pārcelšana, vispār smagu svaru celšana, vilkšana, grūšana.
17.02.2017 10:39 |
 
Reitings 638
Reģ: 29.01.2009
Keita
sobrit 4menesi pec keizara, veders vel ir... ka XZY izteicas, nav tads ka grutniecu, bet tur vel ada vai kas tas galertins ir, citam tads ir normals veders, man pirms tam bija plakans... un gribu tadu ari atpakal!!!
saku kusteties pec 6 nedelam ar starpenes un dzilas preses vingrinajumiem, tad pec tris menesiem saku iet uz jogas nodarbibam, sobrid ir ok, bet fiziski vel nesmu uz 100, jutos loti vaja....
pastaigas gaju katru dienu lidzko speju paiet normali, man tas bija kadas divas nedelas pec keizara...
17.02.2017 10:46 |
 
Reitings 4113
Reģ: 14.11.2012
Man kādu pusgadu vēders vilkās kopā, bija ķeizars, nespēju noticēt, ka no dzemdību nama izeju ar tādu grūtnieču vēderu, plusā vija 6kg/ Man bija ļoti liels puncis, nostaigāju gandrīz līdz 42. nedēļai. Ilgi nevarēju preses taisīt, jo bija (diastasis- recti) cerams pareizi uzrakstīju, nemàku paskaidrot, bet pēc bildēm googlē var saprast. Mēģināju daudz iet pastaigās, pa jūras smiltīm, lai grūti stumt. Kad pagāja 9 mēneši, viss izskatījās puslīdz ok.
Tagad, 1,7g pagājuši, vingroju, vazājos ar meitu, sezonā riteņojam, es eju uz vakuummasāžām, un galā, kad iziešu kursu, potēšu biorevitalizāciju, jo kolīdz palieku tievāka, bet vēdera āda pļurīgāka un pļurīgāka. Nav tonusa, daudz saplèstu audu, apakšpuse vēderam tāda nejūtīgāka, jo audi un nervi pārgriezti tomēr bija. Izklausàs briesmīgi, taču nav tik traki, vakuums ļoti palīdz, rezultāti neizpaliek+ dzer daudz, daudz ūdens :)
17.02.2017 11:26 |
 
Reitings 638
Reģ: 29.01.2009
nezinu vai kadi reali ieteikumi maz ir iespejami, bet tomer uzjautasu!
mazajam cetri menesi un paris dienas atpakal iemacijas no muguras uz vederu apgriesties, tagad to vien megina darit! problema, kad nak miegs, tad sak migt ciet un griezas rinki, bet ka uz vedera ta lielais blaviens jo nav erti un nezin ko talak darit, lidz ar to miegs pazudis... pa nakti sita nav, bet visas dienas diendusas paiet sadi, ka man bezmaz klat jasez un vins atpkal jagriez, lai var aizmigt, bet... negribas ari vina vieta darit, jo ka tad vins savadak iemacisies savu kermeni kontrolet?
kadai ir bijusi sada pieredze? tas pariet? vairs negriezisies pirms miega vai ari saks saprast, ka uz vedera ari it ka varetu gulet?
17.02.2017 12:19 |
 
Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Par krāniņiem runājot man, pašai aug dēls tāpēc arī man šī tēma kādreiz būs aktuāla :)
NEVER!!! The foreskin is supposed to be attached after birth. It seals the urinary tract from germs and feces. The foreskin will slowly retract on its own over time. The average age of full retraction is 10 years. Forcibly retracting the foreskin on a baby boy is just like bursting the hymen on a baby girl. Don't do it. The first step in a circumcision is to TEAR the connective tissue. Never forcibly retract his foreskin, it is very painful and can cause bleeding and adhesions.

In uncircumcised boys, the foreskin at first remains firmly attached to the glans, but gradually over time the attachments are broken (mostly by the stretching resulting from repeated normal erections). In 90% of boys the foreskin is loose and mobile by age 2, but the process can sometimes take five or more years. When the foreskin has separated from the glans, the foreskin can easily be retracted, or pulled back, to leave the glans exposed. Throughout life, a cheesy white material called smegma, consisting primarily of dead skin cells and secretions from sebaceous glands, will accumulate underneath it.

In uncircumcised boys, forcibly ripping the foreskin from the glans in the name of hygiene can lead to pain, scarring and adhesions. Do not try to forcibly retract the foreskin or to clean under an adherent foreskin with swabs, antiseptics, or even water.

Only the outside of the foreskin needs to be cleaned during the first year. It should be cleaned and bathed with soap and water just like the rest of the diaper area. After his first birthday, you might want to very gently pull back on the skin of the shaft to see if the foreskin retracts. If it doesn’t at all, don’t worry — and don’t force it! There is certainly no rush. If urine can flow freely, the hole in the foreskin is big enough. As long as the foreskin doesn’t easily retract (even in a ten year old), only the outside needs to be washed. If the foreskin retracts a little, it would be okay to gently clean the exposed part of the glans with water (but don’t use soap while the foreskin is still partially attached to the glans, since this can irritate this tender area). After cleaning, always pull the foreskin forward to its usual position. This is very important — otherwise it can get stuck and lead to serious damage.

Once the foreskin has completely separated and retracts freely, begin to teach your son to retract his own and clean underneath it when he bathes, or at least once a week. For most little boys this personal cleaning will not become a habit unless you encourage it. Mentioning it positively and frequently throughout the years can instill an important sense of responsibility, prevention, and health that will benefit him for years to come.

Forcing the foreskin back before the natural separation of the foreskin from the glans has happened causes tearing of the connective tissue. This is painful and can lead to problems:
*tearing the foreskin from the head of the penis leaves an open wound which can lead to infection
*the raw surfaces touching each other can heal together and form areas that stick together (adhesions) between the foreskin and the head of the penis leading to permanent problems with pulling back (retraction)
*small tears in the opening of the foreskin can heal to form non-stretchable scar tissue, possibly causing acquired narrowing (phimosis)
*the foreskin can get 'stuck' behind the head of the penis (paraphimosis)

Es kaut nez kāpēc neticu tam ķirurgam. Vai viņam ir izglītība pediatrijā? Šaubos gan.
17.02.2017 12:46 |
 
Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Robīte, izklausās, ka tavam dēlam ir fimoze:
Phimosis refers to a foreskin that cannot be pulled back because its opening is too small to expand over the head of the penis. This is normal during infancy and childhood. In later childhood if the child is still unable to retract the foreskin, a course of steroid cream can be prescribed which thins the skin and helps it to stretch over the head of the penis. Your GP (general practitioner) can advise you about this.

un tas vēl nenozīmē, ka jaunākajam arī ir tāda problēma..
Vēlu jums veiksmi un augat veseli :-)
17.02.2017 12:53 |
 
Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Robīte, cik gadu vecākajam bērnam?
17.02.2017 12:56 |
 
Reitings 5625
Reģ: 29.01.2009
Jūnijā būs 3!
17.02.2017 13:37 |
 
Reitings 613
Reģ: 19.07.2010
Sabiedejat ar tiem kraniniem. :-D Nakoso nedelu vizite pie gimenes arsta, bus japrasa, lai apskatas.
17.02.2017 15:26 |
 
Reitings 657
Reģ: 29.01.2009
Paldies meitenes par atbildēm.
khkh - kā tu noteici ka tev ir diastasis- recti?
17.02.2017 16:24 |
 
10 gadi
Reitings 964
Reģ: 23.04.2014
Es te ar tiem krāniņiem iesāku un panesās :D Redz, labums no foruma.
Es savējo vedu pie bērnu urologa. Negribu apšaubīt viņa profesionalitāti, BKUS man šķiet nav sliktu ārstu. Manējam var atvilkt ādiņu, bet es nesaprotu,cik daudz centimetros kaut vai ir jāizlien galviņai.. (t)
Uz 3 gadiem puikām ir obligātā vizīte,tā kā, jaunāku puiku mammas, jums pediatri gan jau atgādinās.Nākamā vizīte 10 gados,kas man liekas aizdomīgi..Pa 7 gadiem viskaut kas var notikt..
17.02.2017 16:34 |
 
Reitings 4113
Reģ: 14.11.2012
Keita, es gāju pie ārsta+ man
ginekologs to vēderu čamdīja, nu bet nebija nekāda trakā formā, kad jāšuj, savilkās.
17.02.2017 20:25 |
 
Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Robīte, kā es lasīju, no 2 gadu vecuma var sākt nedaudz atvilkt un aptīrīt, bet ja nepadodas, tad ar varu nevajagot neko darīt. Ceru, ka pēc iesējas drīzāk tavam dēliņam viss būs kārtībā.
....
Vēlāk, kad dēliņš paaugsies, skatīšos, ko par šo tēmu teiks norvēģu ārsti.
17.02.2017 20:46 |
 
Reitings 657
Reģ: 29.01.2009
Khkh- es video youtube atradu kā var pats sačamdīt. Izskatās ka man arī tas pats. Vietām divus- trīs pirkstus starp muskuļiem var ielikt:-/
17.02.2017 21:00 |
 
Reitings 5625
Reģ: 29.01.2009
Standby lielajam man jabīda tik, cik var un tas ir pavisam mazliet, bet mazajam jā - līdz plikai galviņai. Vai es tā darīšu - nezinu!
Raven, paldies!
18.02.2017 00:19 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits