Vīnus izvēlos dažādi, galvenokārt vīnus pieskaņoju gadalaikam, ēdienam un protams pasākumam.
Vasaras periodā vairāk izvēlos vieglus vīnus un pārsvarā tie ir baltvīni vai rozā vīni. Ziemā izvēlos stiprākus, tātad sarkanvīni.
Kategorija dzirkstošie vīni, man vislabāk patīk franču (cremant) un itāļu (spumante), reizēm arī spāņu (cava), bet jābūt atbilstošiem apetaizeriem. Šampanietis manā skatījumā ir jāmalko labākais franču un tos parasti vienkāršās ballītēs reti kad liks galdā, tiem ir savs statuss un ballīte.
Par cik vēsajos periodos lietoju arī vairāk sarkano gaļu un asākus, treknākus ēdienus, tad man ļoti patīk klāt kā garšo Itāļu Brunello di Montalcino vīni (darināts no Sangiovese vīnogām), stipri, aromātiski un ar patīkamu garšas buķeti.
Izteikta viena favorīta nav.