Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Paštaisīta pica.

 
10 gadi
Reitings 1985
Reģ: 31.01.2012
Čau, čau. Problēma skaidra. Tātad, lūdzu, Jūsu garšīgāko mājās gatavoto picu recepte - ko liekat virsū, kādos daudzumos, kāds special ingredient, cik ilgi un kādos grādos cepjat? (+ var arī garšīgas mīklas recepti, savādāk būs jāpērk pulveris).

Atklāsim picu noslēpumus. :D
14.11.2013 15:26 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Visādas ir taisītas, bet pēdējais, kas palicis prātā no virsū liekamajām sastāvdaļām, kā ļoti veiksmīga un vienkārša kombinācija, ir salami, mocarellas siers un tomāti. Pamatā tomātu mērce. Vairāk neko nevajag.
14.11.2013 15:31 |
 
Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
es parasti taisu savus 4 gadalaikus :D
veikalā nopērku gatavo pamatni, kas ir kraukšķīgaka un foršāka nekā pašgatavotā, pamatā sasmērēju tomātu mērci un tad vitsmu sadalu 3-4 daļās un katrā lieko kko citu.
smalkas šampinjonu šķelītes+salami+bekona šķēlītes
vārīta vista+ananasi
prosciutto+mocarella+tomāti
+piem, gurkīši, paprika, desa utt.
un visam pa virsu rīvēts siers
14.11.2013 15:36 |
 
Reitings 954
Reģ: 01.10.2013
Sakārojās Renē pica. :D
14.11.2013 15:37 |
 
Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
No special ingredient varu ieteikt picai maazliet uzbērt kaltētu raudeni!
Par garšām, liec virsū to, kas Tev garšo, vari pašpikot sastāvu piem., no Čilli picām.
Cik biezas Tev garšo - plānās? Biezās?
14.11.2013 15:37 |
 
Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Es sieru noteikti lieku zem sastāvdaļām pārējām(virs tomātu mērces), jo citādi man ir sajūta, ka viss cits zem siera sautējās, nevis cepās.
14.11.2013 15:38 |
 
10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
++ arietai. Es arī lieku oregano jeb raudeni. Ļoti patīk visdažādākajos ēdienos, tajā skaitā arī picās :)
14.11.2013 15:40 |
 
Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
No special ingredient varu ieteikt picai maazliet uzbērt kaltētu raudeni!


+++
14.11.2013 15:41 |
 
Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
Santa maria ir garšviela picai - to parasti pārberu pāri needaudz, piemirsu pavisam:)
14.11.2013 15:42 |
 
Reitings 954
Reģ: 01.10.2013
Jā, es arī nesen atklāju,ka oregano ir raudene. Superīga, aromātiska garšviela mammītes dārzā augusi. Mamma iedeva maisiņā, kaut kur vācot tējas, izkaltēja arī raudeni. ;)
14.11.2013 15:46 |
 
10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
Pamatni taisu pati, sanāk plāna un kraukšķīga mazliet, tad pa virsu lieku desu, marinētus gurķīšus, papriku, puravu, tomātus, sieru, šampinjonus, bija vēl bet aizmirsu. Īpašās picas garšvielas vai da jebkādas garšvielas es nelieku, man garšo viss kopā tas, kad sacepas. Aaa un mērcīti taisu sajaucot tomātu mērce ar majonēzi un krējumu kopā.
14.11.2013 15:46 |
 
Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Picas mīklu taisu pati ar retiem izņēmumiem. Izmantoju šo recepti - ātra, ērta un garšīga:
170 ml šķidruma, kur sajaukta ola un ūdens;
2 ēdamkarotes skābā krējuma;
6 ēdamkarotes sviesta;
570 grami miltu;
1/2 tējkarotes sodas.

Tā ir plānā mīkla.

Virsū parasti lieku: sēnes, salami un/vai šķiņķi, marinētus gurķus (drauga picas pusē), sīpolus, tomātus un sieru. Ņamma.
14.11.2013 15:47 |
 
10 gadi
Reitings 1985
Reģ: 31.01.2012
Man plānā pica patīk. Wou, wou, paldies meitenes. Nu, bet, jā, sastāvdaļas kā jau es domāju, iepriekš taisīju ar desu, bet bija jocīgi, laikam tāpēc, ka žāvētā desa nav tas pats, kas salami, bet es tieši žāvēto nopirku. :D Šoreiz jāpieliek tikai klāt vēl šampinjoni. :)


Ance, un cik ilgi mīklai jāpastāv?
14.11.2013 15:54 |
 
Reitings 200
Reģ: 16.09.2013
Man pica ir ledusskapja tīrāmais ēdiens.
Mīklu taisu uz aci: milti+ sāls, sajaucu siltu ūdeni ar sauso raugu, cukuru un olīveļļu, visu sajaucu kopā. Taisu tādu nepārāk cietu to mīklu. Labāk, lai šķidrāka.
Tālāk tomātu pastu sajaucu ar ūdeni-pamatnei. (Agrāk lietoju konservētus tomātus, bet gribās intensīvāku garšu), virsū noteikti mozzarella un tad jau viss, kas pagadās, mīļākā gan ir ar mozzarellu un baziliku.
Cepu 180'C līdz apakša ir viegli brūna. (20min, bet atkarīgs no biezuma)
14.11.2013 16:00 |
 
Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Tik ilgi, kamēr sagriezīsi sastāvdaļas - viņa ar to ir lieliska, ka ir ašā. Man vienmēr ir sanākusi gardum garda.
14.11.2013 16:04 |
 
Reitings 582
Reģ: 11.11.2010
Ah, kā sagribējās picu ,ko tikai Francijā var dabūt, kazas siers un medus.Izklusās varen dīvains savienojums,bet ir dievīgi.
14.11.2013 16:17 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Vienīgā pica, kas man patiešām garšo ir oriģinālā Primavera! Bet jāizvēlas labākās kvalitātes produkti obligāti!
14.11.2013 17:12 |
 
Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Es eju pie kaiminja cept picu, jo vinjam ir iistaa picas kraasns, kurinaata ar koku! Taas puspicas parastajaas kraasniis man iipashi nepatiik. Un jaa, vienmeer izveelos mozarellu, kura ir nevis sausa, bet gan glabaata savaa uudenii, pilniigi cita garsha.
14.11.2013 17:15 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Picu izcepu varbūt reizi gadā, jo tās mani īpaši nesajūsmina.

Esam pagaršojuši picas arī Itālijā un Sardīnijā (speciāli gājām tur, kur cep īstā krāsnī), bet īpašu atšķirību no Čili picām nejutām.

Ā, lieku virsū sieru, tomātus, papriku, šampinjonus, žāvētu gaļu.
14.11.2013 17:54 |
 
Reitings 1315
Reģ: 27.10.2012
Lavaša pamatnes picu taisam.
Lavašs, kausētais siers, salami, marin.gurķi, paprika, tomāti, tom.mērce un Krievijas siers, 7-8min.cepeškrāsnī un gatava.
14.11.2013 17:58 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits