Sveiki! Vēlos viedokļus. Ieteikumus laikam šoreiz nē, bet viedokļus par tēmu :)
Lieta tāda, ka arvien biežāk apsveru domu mainīt darbu. Pašreizējā darba vietā strādāju divus gadus. Iemesli, kāpēc vēlos mainīt darbu, ir dažādi - uzņēmuma reorganizācijas rezultātā aptuveni puse no maniem darba pienākumiem, kurus patika veikt, ir pazudusi, to vietā nācis divreiz lielāks skaits pienākumu, kuri veikšana man nesagādā nekādu prieku. Alga, protams, tāda pati. Un tā nav liela. Mazāka par vidējo šajā nozarē un amatā citos uzņēmumos. Runāju ar priekšniecību par algas palielināšanu, tika pateikts stingrs nē. Strādāju lielā un starptautiskā kompānijā, sākotnēji šķita, ka tas nozīmē lielākas izaugsmes iespējas, bet tā nebūt nav. Šo divu gadu laikā tikai pāris cilvēki ir tikuši augstākos un labāk apmaksātos amatos. Ar dažiem kolēģiem ir ļoti labas un pat draudzīgas attiecības, bet lielākā daļa, kā jau sieviešu kolektīvā - čūksu midzenis, savā acī baļķi neredz, cita acī skabargu, turklāt skabarga vienmēr tiks norādīta arī priekšniecībai un vēl ilgi pieminēta, notiek nepārtraukta stučīšana un aprunāšana. Lai gan sākotnēji mani tas netraucēja, jo draugus darbā nemeklēju, pēdējā laikā sāk tracināt. Uz darbu nu jau vairākus mēnešus neeju ar prieku, lai gan sākumā man darbs ļoti patika - patika paši pienākumi, arī alga agrāk šķita pieņemama, kolēģiem īpašu uzmanību nepievērsu. Ļoti novērtēju to, ka alga vienmēr laikā, oficiāla, ir veselības apdrošināšana, dažādi interesanti darba pasākumi, mācības, agrāk bija arī prēmijas. To visu ņemot vērā, esmu sākusi apdomāt darba maiņu. Un par to ir informēti arī mani draugi. Lūk, brīvdienās izvērtās diskusija. Izrādās, ka lielākā daļa manu draugu domā, ka man ir jāpaciešas, jo nav jau tik traki, ka nevarētu izturēt, un vēl pāris gadus te jānostrādā. Ja tad nekas nemainīsies, tad varot meklēt citu darbu. Jo citādāk ar biežām darba maiņām bojāju savu cv. Zināšanai - šī ir mana trešā darba vieta. Abās pirmajās nostrādāju katrā pa trim gadiem, šajā divus. Cik bieži jūs mainat darbus? Cik ilgi uzkavējaties vienā amatā?