Bērns koncertā jeb šīs nedēļas lielākais besis

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Es laikam gribu, lai mani te apēd bez sāls vai sadedzina dzīvu, bet labi, lai iet - atļaušos izkratīt savu sāpi.

Pagājušajā nedēļā apmeklēju kāda Latvijā ļoti atpazīstama mākslinieka akustisko koncertu, kas notika baznīcā. Baznīca, protams, tika apskaņota - katras telpas tālākajā stūrī virzienā uz skatītājiem bija, ja nemaldos, 5 tumbas. Neesmu pro, bet tas ir samērā daudz, manuprāt, tādai telpai, kur jau tā ar akustiku viss ir ok. Es sēdēju otrajā rindā un man bija diezgan skaļi, bet ne gluži tā, ka nevarētu izturēt.

Visas māmiņas ar bērniem laicīgi bija iekārtojušās aizmugurē, es savējo nebiju paņēmusi līdzi, bet viena meitene paņēma un apsēdās tieši aiz manis un klēpī turēja savu labi, ja 6 mēn. veco mazuli. Tām, kas ir bijušas vidusmēra parastā baznīcā, jau ir skaidrība laikam par to, kādi tur ir soli. Tā meitene sēdēja man aiz muguras labajā pusē un es sēdēju savam solam gandrīz pa vidu, līdz ar to, sanāk, ka viņai katrā pusē sēdēja vēl kādi 6 cilvēki. Viss jau būtu ok, ja vien tad, kad sākās koncerts, mazulis nenobītos un nesāktu brēkt. Bet, loģiski, ka nobijās - es arī nobītos no tāda trokšņa. Tā, nu, tas nabags man pusi koncerta brēca ausī. Es, protams, savā pacietībā nebiju tā, kas aizrādīja, jo esmu bijusi līdzīgā situācijā sabiedriskajā transportā, bet sievietei man blakus gan nervi neizturēja, tomēr viņai pietika pieklājības palūgt mammai vienkārši pastaigāt ar to mazuli, lai tas nomierinās, cilvēki piedāvājās viņu palaist ārā no sola, bet viņa vienkārši atteicās celties no savas vietas. Es saprotu, ka varbūt viņai ļooti gribējās redzēt šo tiešām lielisko koncertu, bet man to gribējās arī dzirdēt, tāpēc finālā nervi neizturēja man un es aizgāju sēdēt citur.

Stāsta morāle, diskusijas jēga?
Lūdzu, atstājiet savus mazuļus mājās, kad ejiet uz koncertiem vai izrādēm, bet, ja tas nav iespējams, tad vismaz izvēlieties sēdvietu tā, lai būtu iespējams viegli to pamest un tajā atgriezties lieki netraucējot citiem.

Paldies.
10.11.2013 21:27 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Es vispār nesaprotu kāpēc mātes savus mazos ņem līdz uz pieaugušo izrādēm, koncertiem utt...
Man kā mātei tas nav saprotams.
Ja es apmeklēju šādas vietas es eju baudīt konkrēto pasākumu nevis auklēties ar savu bērnu, to es varu darīt mājās un attaisnojums nebija kam atstāt manās acīs ir 0 vērts. Ja nav kas pieskata es šādasvietas neapmeklēju vispār. Viss... Atkrīt sev un citiem izbojāts vakars :)
10.11.2013 22:10 |

10 gadi
Reitings 1513
Reģ: 29.01.2009
Tas gan - ja uz pieaugušajiem domātiem pasākumiem tiek paņemti līdzi bērni, tad taču paši vecāki nespēj pilnvērtīgi atpūsties. Tad kāda tur atpūta? Sabojāti nervi sev un citiem.
Neviens bērns taču pieaugušo izrādē/koncertā nespēs mierīgi nosēdēt 2 vai vairāk stundas.
Vienīgi - varbūt var ņemt pavisam mazu zīdainīti, ja iekrīt tieši miedziņa laiks?
10.11.2013 22:14 |

Reitings 8187
Reģ: 27.12.2009
Lai iet, es izstāstīšu sava šī rīta sāpi.
Braucu ar savu pirmo autobusu ierastajā ceļā, kurš vienmēr ir pustukšs.Šodien ? Tik pārbāzts,ka es knapi tur tiku iekšā.Gaidīt nākamo nevarēju, jo tad nokavētu darbu un brīvdienās tie braukā ik pa kādai pusstundai.Labi, piebāzts, štrunts.
Stāvu saspiesta, atveras durvis-jaunā māmiņa ar ratiņiem, kur prāts nesties ar ratiņiem iekšā,bet nu labi.Ar viņu ienāk iekšā vēl kādi 10 cilvēki, paliek vēl trakāk.
Nākamā pietura, cilvēku jau tik pārbāzts, ka neviens ārā nevar tikt,kur nu vēl iekšā.Bet nē, pieturā jau gaida nākamā māmiņa ar ratiņiem, tā redz,ka iekšā nu vienkārši nevar ieiet,bet nē, viņai taču vajag, ar tiem ratiem brutāli uzstumjas virsū cilvēkiem,lai pati tiktu iekšā un stumjās ar tiem ratiem vēl tālāk.Dažiem jau nervi neizturēja, sāka jau bļaustīties, bet viņai tak pofig,turpina grūstīt cilvēkus ar tiem ratiem līdz beidzot iekārtojās, cik nu tas vispār bija iespējams.
Paldies Dievam, tā visa trako mājā izkratījās nedaudz aiz Juglas.
10.11.2013 22:23 |

Reitings 58
Reģ: 17.04.2013
Jā, tas noteikti bija Vecumnieku baznīcas pasākums, bet, jā. NERVIEM IR JĀBŪT STIPRIEM, vismaz šajā gadījumā. Nekad neesmu sapratusi šīs māmiņas, it īpaši, ja ir izvēles iespējas (loģiski, ka, piemēram, lidmašīnas lidojumā līdzcilvēki sapratīs).
10.11.2013 22:24 |

Reitings 8187
Un man arī konkrēti tracinātu bērnu bļaušana.
Vēl vairāk,ja tas būtu operā/teātrī, kur es esmu iedziļinājusies līdz pēdējai šūnai tajā visā.
Nav visur jāstaipa līdz bērni,nu nav.
10.11.2013 22:25 |

Reitings 58
Reģ: 17.04.2013
ērzeli, bet varbūt, tāpat kā Tu kavēji darbu, viņai bija jāpaspēj pie ārsta?
10.11.2013 22:25 |

Reitings 8187
Lai, cik egoistiski tas neizklausītos, bet nu neinteresē.
Es neko,protams,neteicu,bet vēl tā uzjautrināšās,ka visi skatās uz viņu ar sašutušiem acu skatieniem,vēl vairāk uzsita pa nerviem.
10.11.2013 22:30 |

Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Nuuu, sabiedriskais ir cits stāsts - tas ir pārvietošanās līdzeklis VISIEM, ļoti iespējams, ka arī māmiņa ar mazo kaut ko kavēja..
10.11.2013 22:30 |

Reitings 8187
*uzjautrināšanās
10.11.2013 22:31 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
ērzelis, man bija līdzīga situācija, kad ar ļoti piestūķētu autobusu braucu uz lidostu. Tikai tā, kas stūķējās autobusā iekšā ar saviem ratiem vēl skaļi brēca par to, ka viņai esot pie dirsas visi pārējie(tieši tādiem vārdiem kliedza), ka vispār daļa varētu kāpt ārā un gaidīt nākošo, jo viņa esot māte un tāpēc viņai esot priekšroka būt šajā autobusā utt. Murgs kkāds.
10.11.2013 22:32 |

Reitings 154
Reģ: 25.05.2013
Vēl nesapratišu mātes kas bērnu ņem līdzi uz Kino, nav runa par bērnu kas tiešam skatās filmu, bet par mazo kam nu galīgi neitrese filma un sedešana uz vietas. toties pārejiem jacieš jo mazais raud vai ari skraida pa telpu.
10.11.2013 22:34 |

Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Gaidīt nākamo nevarēju, jo tad nokavētu darbu un brīvdienās tie braukā ik pa kādai pusstundai.

Tavuprat maminas ar ratiem nav cilveki un vinam butu jastav ara ( diemzel kad nav vasara) un jagaida push transports, kurs iespejam ari butu parbazts?!
10.11.2013 22:34 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Nuuu, sabiedriskais ir cits stāsts - tas ir pārvietošanās līdzeklis VISIEM, ļoti iespējams, ka arī māmiņa ar mazo kaut ko kavēja..

Tieši tā, koncerti un tādas lietas ir viens, bet sabiedriskie tomēr kaut kas nedaudz cits. Nez vai viņas pašas bija laimīgas, ka cilvēku tik daudz. Bet nu - tas, ka cilvēkiem vienam par otru vienalga un visi tikai traucē, nav nekāds jaunums.
10.11.2013 22:36 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Es aizrādījusi nebūtu, bet kā jaunā māmiņa pie sevis domāju - vai tas bērnam nebojā dzirdi? Pareizi jau Tu saki - baznīcā ir ļoti laba akustika. Tur taču pat elpošana atbalsojas! Atceros, ka pirms pāris gadiem, nebūdama nemaz tik maza, biju uz baznīcas teātra izrādi, un domāju vai tāš tumbas tiešām vajag? Tiešām?
Nu, īsumā - skaitu tā, baznīcā vieta ir visiem - maziem un lieliem, bet ja runājam par koncertu, tad mazajam ir jāpaliek mājās. Pirmkārt, jau paša veselības dēļ. Un, ja nav kam atstāt pieskatīt - tad šī ir tā reize, kad mammai kārtējo reizi ir jāupurē savas vēlmes mazuļa labā.
10.11.2013 22:42 |

Reitings 524
Reģ: 28.05.2013
neatbalstu maza bērna ņemšanu līdzi uz koncertiem, teātriem, kino un izstādēm.
gan bērniem labāj, ko tāpat viņiem tas viss neinteresē, gan māmiņai, kas var atpūsties un nedomāt par to, kurā mirklī bērns sāks raudāt un čīkstēt, ka grib uz mājām
10.11.2013 22:47 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Man pirmaa doma ieshaavaas praataa kaapeec taa sieviete savas izpriecas deelj spiidzinaaja savu mazuliiti, kam aciimredzot taads troksnis izraisiija pamatiigu diskomfortu un traumu? Tachu ikviena normaala sieviete buutu pazeelojusi savu beernu un aizgaajusi prom. Tak var paciesties liidz beerns nedaudz paaugaas, beerna nervu sisteemai tomeer ir jaabuut svariigaakai par kaut kaadu tur koncertu.
10.11.2013 22:48 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
es arī to nevarētu izturēt, un tāpēc atbalstu, ka teātra izrādēs pieaugušajiem parasti ieeja bērniem līdz septiņiem gadiem ir aizliegta. Taču es labprāt šo vecuma latiņu paceltu vēl augstāk - šonedēļ biju teātra izrādē, kas bija domāta pieaugušajiem, bet kurā bija diezgan daudz bērnu - godīgi sakot, man tas šķita jocīgi. Es pat kaut kā nevarēju pa īstam atslābināties un baudīt izrādi, jo bija neērti bērnu mammas vietā, ka viņiem, tik maziem, jāklausās jēli joki par seksu, un tamlīdzīgi.
10.11.2013 22:54 |

Reitings 463
Reģ: 18.10.2013
Piebiedrojos Heartkiller viedoklim, ka pratigak butu bernus nenemt lidz uz pieauguso pasakumiem. Ko gan tads mazulis saprot no operas vai kada cita nopietna koncerta? Tas ir drizak liekas mokas, stress tik mazam bernam. Katram vecumam ir savas atbilstosas nodarbes. Nedomaju, ka 1 gadigam vai 2 gadigam bernam operas vai Mielava koncerts butu viena no sim piemerotajam aktivitatem. Labak aizvest dazreiz uz kadu bebisu skolinu vai atstat omei, auklitei uz paris stundam. Gan mamina bus atputusies, gan berns fresh. Prieks berniem ir lellu teatris, cirks, utt. Ja nemak savakt savu bernu, tad labak butu to atstat maja. Protams, ne visos, bet daudzos gadijumos maminas ir sadomajusas nez ko no sevis. Pat, ja kads sak aizradit, tad rejas preti: "Tas tacu ir mans engelitis, balts un pukains, ka gan vins kadam var traucet, un ka tu uzdriksties man un manam bernam braukt virsu, esmu mamina, man ir visas privilegijas"...Tas attiecas ari uz citam sabiedriskam vietam-restoraniem, veikaliem, pludmalem, sabiedrisko transportu. Ta vien izskatas, ja neaudzinas vecaki, audzinas sabiedriba.
10.11.2013 22:56 |

Reitings 738
Reģ: 14.10.2011
Parasti, ja redzu kādā sabiedriskā vietā mazus bērnus, cenšos nemaz tuvumā nesēsties, jo nevar zināt vai bērns ir audzināts vai nē. Visbiežāk ar šo nākas sastapties transportā.
Vēl pavisam nesen gadījās, ka vilcienā pretī man apsēdās divas aptuveni 4 gadus vecas dvīnes, bet man blakus viņu mamma. Meitas īdēja, dīdījās, skaļi tur viena ar otru ucinājās. Tas vēl nekas, jo man bija ausīs austiņas un netraucēja, taču mirklī, kad ar savu ārdīšanos abas vairākas reizes man iespēra pa ceļiem, piecēlos un aizgāju. Traci netaisījos celt, jo kāda jēga ko aizrādīt sievietei, kurai pašai acīmredzot nav nekas pret to, ka viņas atvases dauzoties sper svešiem cilvēkiem.
10.11.2013 22:57 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
Ewas teiktais man lika atcerēties savu pēdējo lidojumu ar lidmašīnu, kad man aizmugurē sēdēja kaut kāds sīkais un nenormāli stipri spēra pa sēdekli - tieši man pa muguru. Tā kā tas bija vairākkārt lidojuma laikā, es arī skaļi kaut ko noburkšķēju par to. Beigās vecāki mazo arī nokaunināja. Jāaudzina tak tie sīkie ir, pat ja nav savi :D
10.11.2013 23:01 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits