Meklējam darbu!

Reitings 543
Reģ: 29.01.2009
Sveikas!
Esmu dziļās pārdomās par savu dzīvi..Ir pabeigta profene, arī augstskola, ir darba pieredze vairākās jomās. Šobrīd meklēju darbu jau labu laiku.. pagaidām ir pilnīgs bezceris.. rokas nolaižas, un saku domāt par braukšanu prom no LV lai gan esmu skeptisk pret to bijusi noskaņota.. ir jau kautkādi piedāvājumi pa minimālo algu un 12h darba dienām.. bet tas tak nav normāli.. tānevar pat izdzīvot un kur nu vel dzīvot...
Gribeju dzirdēt jūsu viedokli.. no tam kuras meklee darbu, kaa jums sokas.. cik ilgi meklejat.. kad esat atradusas.. un vispar.. ko domajat par sii briza situaciju valstii..
Nu es neuzskatu ka esmu tik tizla lai neatrastu darbu,..bet tagad jau tiesam saak iestaasties depresija...naudas nav, bezdarbnieki ari tulit beigsies..caur pazinaam ari nekas konkrets nav atrasts.. nezinu ko lai dara.. veletos dzirdet jusu domas par darba meklesanu, atrasanu, utt..
04.11.2013 20:34 |

Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Tā ka uzskatu, ka jāmāk saprasties ar cilvēkiem (daudz dzirdu, ka iet prom no darba ar skandāliem), jo Latvija ir maza un nozaru speciālisti +/- viens otru pazīst.

Par šo liels + Anny. Manā sfērā tik bieži cilvēkus ir iegāzuši skandāli, slikta reputācija.. ne vienmēr var sākt darbu jaunā vietā un domāt, ka šoreiz es būšu cits cilvēks. Slikta slava iet pa priekšu.

Par sevi - darbu savā sfērā uz pilnu slodzi sāku meklēt pēc bakalaura absolvēšanas. Izlaiduma dienā mani pieņēma darbā. Pēc 1,5g mani "pārpirka" cits uzņēmums, kur strādāju joprojām.
Šobrīd darbu aktīvi nemeklēju, izvērtēju darba piedāvājumus, uz kuriem mani aicina. Vienīgā vakance, kuru man dikti kārojās, nedabūju - paliku otrajā vietā.
05.11.2013 09:46 |

Reitings 1681
Reģ: 01.09.2012
Ir ir grūti. Es , piemērām, meklēju darbu kā administrātore viesnīcā, bet bez pieredzes. Nekur kur sūtīju CV neatbildēja pat. Protams, ko gan var atbildet, ja mana iepriekšejā darba pieredze ir viesmīle. Nu beigās caur paziņam dabuju darbiņu - bet tikai uz pusslodzi. Nācas aiziet no dzīvokļa pie vecākiem atpakaļ. Forši. Par pusslodzi saņemšu aptuveni 120-130Ls kopumā. Uz transportu aiziet 15 Ls mēnesī, jo ar vilcienu jābrauc. Uz pusdienām darba vietā aptuveni 25 Ls, 25 Ls sporta klubs, 15 Ls uz sejas kopšanas līdzekļiem (kas man ir must have, jo bez spec kosmētikas būšu pumpu ģimis), paliek kādi 30-40 Ls - drēbēm, izklaidei, transportam pa Rīgu. Ok, es dzīvoju ar vecākiem un ietaupu.... Bet reali daudziem nav tādas iespējas ieekonomēt tā kā ir skarbi...

Un manā iepriekšejā darba vietā kafeinīcā - VISI darbinieki bārā bija ar augstāko izglitību - gan viesmīles, gan bārmeņi. Viens bārmenis pat ar maģistru, bet kapats saka - iestrēdzi bāra lietās un tikt citā sfērā, kur varētu norm nopelnīt nereāli grūti. Arī paziņu loks tajā paša ēdināšanas sfērā. Grūti izrauties no vienas sfēras, grūti...
05.11.2013 09:51 |

Reitings 249
Reģ: 25.07.2013
Eva, bet bērnus uz entuziasmu pamata barosi?

Tu par mani neuztraucies :)
05.11.2013 09:53 |

Reitings 3376
Reģ: 18.03.2012
Ja nepaveiksies, meklēšu ar janvāri. Taču brutāli biedē tas, ka manā pilsētā darba vietas katastrofāli trūkst. Vienīgās vietas, kur meklē darbiniekus ir Maxima un RIMI. Tur gan vairs nevēlos strādāt. Uz Rīgu braucot lielāko daļu algas nāksies izdod ceļa izdevumos. Nu ceru, ka līdz tam laikam viss nokārtosies. :)
05.11.2013 10:00 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
http://www.citadele.lv/lv/career/jobs/

šeku reku dažas vakances, KAC ņem pat bez augstākās izglītības un pieredzes, bet jāiziet apmācība.
05.11.2013 10:08 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
studiju gados atradu darbu, bet tur nemaksaja sakuma ne santima. tapec lieki netereju savu laiku. vasara izsutiju nez cik cv, bet piedavaja tirgot tikai apaksvelu, t.i vini iedod to velu, es uzlieku uzcenojumu virsu un tad eju un smereju cilvekiem tos pupturus un stringus. tas nav prieks manis!
nu...vai nu ir jabut pazisanas, super labam cv vai veiksminiekam. protams, ka ari retos gadijumos super merkticigie cilveki kaut kur tiek, bet tas lielakoties notiek caur sevis spidzinasanu.

par valsti es neizteiksos.
05.11.2013 10:11 |

Reitings 2542
Reģ: 07.06.2012
KO? Tas ir reāls ieteikums - strādāt par minimālo un pusslodzi, iet praksē, vēl studēt, maksāt rēķinus un vēl paēst? Tas ir kāds Jauns LV Realitātes šovs - izdzīvotājs? :D RIMI ir likme 1.30Ls, un tur valda nenormāls haoss, protams, tie vecākie pārdevēji savas vietas ir iesildījuši, bet pārējie visu laiku mainās.
05.11.2013 10:46 |

Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
es nezinu - tas droši vien saistīts ar manu iepriekšējo pieredzi šajā jautājumā, bet es neticu, ka darbu nevar atrast pavisam. var, tikai pie tā ir jāstrādā, sākot jau ar perfekti nostrādātu CV un motivācijas vēstuli, kas tiešam ieinteresē darba devēju, pat ja tev varbūt nav visu nepieciešamo kvalifikāciju/valodu/prasmju, nevis vienas vēstules sūtīšana visiem pēc kārtas, nomainot tikai pozīcijas nosaukumu. man tomēr šķiet, ka ļoti no svara ir tas, kā tu sevi prezentē jau sarakstē un darba intervijās, kā proti pasniegt savus mīnusus tā, lai izskatās, ka viss ir forši. es savu pirmo darbu dabūju krievu valodu zinot diezgan slikti, bet izpētot un saprotot, ka man tur viņu arī baigi nevajadzēs. uz interviju sagatavoju krieviski tekstiņus par izglītību, hobijiem utt. - un tas nostrādāja, jo krieviski kko padarīt vajadzēja laaabi ja reizi nedēļa. cik esmu saskārusies ar potenicalajiem darba ņēmējiem vai praktikantiem - vienmēr tiek novērtēta centība un idejas, nevis vienkārši random ai, atnākšu, paskatīšos, ko man te piedāvā.
cita lieta, protams, ir kā Libra jau teica - izvēlība, kad tev pašam ir uzstādīta latiņa, ko vēlies sasniegt. ja tas netraucē, tad var čekot darba piedāvajumus un meklēt savu cerēto darba vietu.

skatoties uz to, ka vēlies strādāt kultūras sektorā - kā jau meitenes teica, tur ir jābūt lielai uzņēmībai un iekšejai mērķtiecībai, lai sasniegtu atzīstamu zināšanu un pramsju līmeni, kas ļautu sevi uzskatīt par iekārojamu preci tirgū vai arī jāsāk darīt pašam uzņemējdarbībā.
05.11.2013 11:21 |

Reitings 1823
Reģ: 17.05.2013
Esmu bez darba jau kopš jūlija, esmu sūtījusi pieteikumus, bet nekādas atbildes nav. Pagaidām mani glābj mācības, bet tās arī tulīt jau beigsies un ko tad.
Manā pilsētā vispār darbu atrast ir tieši tik pat reāli kā adatu siena kaudzē. Jā protams top un maksima uzreiz paņemš, bet tādu darbalaiku un samaksu es nevēlos, gribu tomēr kaut ko labāk. Un kā nekā man būs arī izglītība tad jau tēmēju uz to profesiju arī.
05.11.2013 11:28 |

Reitings 680
Reģ: 16.07.2013
Andas, jap, tas ir pie tam labs ieteikums. Neuzskatu, ka būsi 500 ls uz pusslodzi vērta, kaut arī tas teorētiski kādam citam ir iespējams.
Savukārt 200ls ir ok, ja tevi kāds var vismaz daļēji atbalstīt - vecāki, otra pusīte. Jā, var izdzīvot, ja uzstāda tālejošākus mērķus.
06.11.2013 09:46 |

Reitings 680
Ambera, lūk, vienīgais kam varētu piekrist ir, ka mazpilsētās gan darbu atrast gandrīz nereāli.
Diemžēl, iespējams, jāsāk mērķēt uz lielākām pilsētām.
06.11.2013 09:48 |

Reitings 543
Reģ: 29.01.2009
:) :) :)
11.11.2013 01:02 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Ir viens veikaliņš Rīgā, centrā, kur laikam kādu mēnesi vai vairāk logā karājās paziņojums, ka "vajadzīga pārdevēja". Grūti pateikt, kāpēc tik ilgi, laikam jau tam ekskluzīvajam darba piedāvājumam bija kāda vaina (smieklīga alga? dramatiskas stundas?). Bet tomēr, darba vieta bija, un gribētāju strādāt nebija.

Es šobrīd pa druskai strādāju, bet piedāvājumu reāli ir vairāk, nekā es laika ziņā varu pavilkt. Bet nu jā, es laikam neietilpstu kategorijā tikko pēc universitātes, darba pieredzes lāga nav. Vienīgais - gribētos algu labāku.

Mazpilsētās, cik dzirdēts, gan ir dramatiska situācija....
11.11.2013 09:11 |

Reitings 738
Reģ: 06.09.2013
Darbu atradu dažu dienu laikā, ar 2. interviju tiku pieņemta. Uzskatu, ka ja labi grib, var atrast darbu
11.11.2013 09:33 |

Reitings 1701
Es pašlaik meklēju darbu, man kā studentei bez dižas pieredzes iet grūti. Iet praksē - teorētiski es to varētu darīt, ja praktiski man kāds apmaksātu dzīvošanu visu prakses laiku.
16.11.2013 16:54 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits