Amerika!

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Es iedomaajos ,ka te nav veel bijusi diskusija par manu pusi.Buusu forumaa jau driiz 4 gadus ,un nekad neesmu uzdevusi so jautaajumu -kas jums liekas interesants,patiikams,vilinoss ar vaardu Amerika?Kas varbuut negatiivs?Zinu ,ka te ir sievietes,kuras bijusas,dziivojusas kaadu laicinu Amerikaa.Vienaa diskusijaa redzeeju ,ka loti daudzas meitenes veeleetos dziivot sajaa lielajaa valstii-kas juus iedvesmoja uz so domu?
04.11.2013 16:11 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
http://infoagentura.wordpress.com/2013/10/09/gaidamais-asv-bankrots-un-ta-sekas/

Ir jāprecizē, ka ASV bankrots ir neizbēgams un par to zinošas aprindas speciālā, pārsvarā tikai šajās aprindās saprotamā valodā runā jau sen. Tā neizbēgamība ir saistīta ar ASV nespēju (negribēšanu) dzīvot pēc līdzekļiem un ar matemātiskiem ierobežojumiem palielināt ārējo parādu, saglabājot vismaz kaut kādu ticamību savai maksātspējai. Pēc būtības ASV ir bankrotējusi jau sen,
04.11.2013 20:09 |

10 gadi
Reitings 3713
Reģ: 29.01.2009
Sen atpākaļ, kad biju maza, Amerika bija mana sapņu zeme. Kāpēc? Nav ne jausmas :D
Katrā ziņā, aizbraucu un sapratu, ka nekāda sapņu zeme tā nav. Ok, nenoliegšu, kādu laiciņu labprāt tur padzīvotos, bet pastāvīgi tur dzīvot negribētu.
Protams, ceļošanas nolūkos savādāk.
04.11.2013 20:19 |

Reitings 1221
Reģ: 15.02.2012
tā kā es te baigi drūmi aprakstīju, ir arī labās puses :)

shopping!!! nauda aiziet vēja ātrumā, bet var atrast tiešām lieliskas, interesantas lietiņas par labām cenām. izvēles iespējas tik lielas. man vajag vēl naudu :)

ceļošana, daba, bet tad vajadzīgs auto, obligāti.

Manhattan, ir vērts redzēt kaut reizi mūžā, vienkārši elpa aizraujas pirmo reizi tur esot. Muzeji, centrālparks utt. man šķiet, ka tur vienmēr ir ko darīt un ko redzēt, pat ja visu mūžu dzīvo.

pludmales Miami... vienkārši nereāli skaisti.
04.11.2013 21:12 |

Reitings 471
Reģ: 18.06.2013
Ļoti daudzi ģimenes locekļi, draugi, paziņas ceļojumā vai uz vismaz gadu bijuši štatos, visi sajūsmā, tik daudz stāsti dzirdēti un bildes redzētas, ka nesaprotu, kā var nevilkt pāri okeānam.

Tāda pilsētu un dabas daudzveidība, ūdenskritumi, kanjoni, parki, pilsētas.. turklāt, visi, kas tur aizbrauc, kā viens aplīp ar draudzīgumu, smaidīšanu un atvērtumu. Tiešām, vienīgais, par ko esmu dzirdējusi sūdzības- pārspīlēta pieklājība, knapi piedursies un jau I'm so sorry!

Man ir draudzenes - kanādiete un amerikānietes, sirsnīgākus un jaukākus cilvēkus nevaru iedomāties. :)

Kriminālā pasaule ir vienīgais, kas mīnusu sadaļā.
04.11.2013 23:58 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Man tieshi vairaak ASV mediciiniskaa sisteema patiik labaak par Kanaadas sisteemu. Kanaadaa ir aarkaartiigi ilgi jaagaida nosuutiijumi, ASV pati mediciina ir labaakaa liimenii un ja ir nauda vai apdroshinaashana, nav jaagaida liidz tam, ka esi pirmsnaaves staavoklii pirms tevi pienjem.
Vecumdienas noteikti gribeetu pavadiit Floridaa, kaut kur pie Daytona beach, Tampa utt. Ir daudzas lietas, kas ASV man patiik vairaak kaa Kanaadaa. Kaut vai tas, ka ir tomeer jaapielaagojaas vieteejai kultuurai un ja veelies kaut ko sasniegt, nevar skraidiit apkaart ar turbaanu uz galvas.
05.11.2013 00:18 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Kanaadaa ir aarkaartiigi ilgi jaagaida nosuutiijumi, ASV pati mediciina ir labaakaa liimenii un ja ir nauda vai apdroshinaashana, nav jaagaida liidz tam, ka esi pirmsnaaves staavoklii pirms tevi pienjem.

Par medicīnas līmeni kopumā jāpiekrīt, taču tās pakalpojuma izmaksas ASV ir astranomiskas un, ja tev, cilvēk, nebūs apdrošināšanas vai kāds finansiāls čēpē dzīvē, bet smaga saslimšana/slimība, nu tad ir "jāiet kārties"...
05.11.2013 00:34 |

Reitings 3031
Reģ: 09.09.2012
Ak kungs, Amerika taču ir tik liela valsts un tik kontrastaina! Man nav ne mazāko šaubu, ka arī tie kas saka ka dzīvot tur negribētu, arī viņiem atrastos vieta kurā neglābjami iemīlētos. Man ļoti fascinē Amerikas vēsture pat neskatoties uz daudzajiem noziegumiem pret cilvēci uz savas zemes un svēšās zemēs. Viena lieta ko man gribētos izbaudīt ir amerikāņu "apsēstība" ar ieročiem, ja dzīvotu ASV man noteikti būtu vairākas pistoles un šautenes.
Jaunā medicīnas sistēma Obamacare gan pilnīgs mēsls.
05.11.2013 00:39 |

Reitings 463
Reģ: 18.10.2013
Man Amerika liekas tada kontrastu zeme, katrs stats ir ar kautko savadaks. New Meksika un Teksasa drosi vien vairak atgadina Meksiku, un tajos varbut ir vairak spaniski runajosie iebrauceji no Latinamerikas, bet ziemelu statos drosi vien ir savadak. Austrumu krasts atskiras no rietuma krasta. Noteikti katra stata ir savi specifiskie dialekti.
Tikko skatijos video youtube par New Mexico's Jemez Mountains-noteikti gribetu doties ekskursija, bet bailes no zveriem attur. :D Loti skaists video!:)
http://www.youtube.com/watch?v=INY7eBQL8fI
Kadreiz, kad biju maza, skatijos OC California, Pludmales Patrulu, Hameleonu Rotalas, un vienmer domaju, ka gribetu apciemot Losangelosu, kur dzivo Foresteru gimene.:D Gribetu redzet visus lielos debesskrapjus, plasumus, kanjonu, silikona ieleju, naves ieleju, Bewerly Hills, Holivudu, San Diego pasakaino pludmali, San Francisko. Manuprat, UK un Eiropas lielas pilsetas ir sika vieniba izmeru un iedzivotaju zina, salidzinot ar Amerikas lielpilsetam. No austrumu krasta gribetu apskatit New York, Filadelfiju, Floridas statu, Puertoriko, Bahamas, parejas Karibu salas un Chikagu-tur esot daudz Amerikas latviesi. Es domaju, ka cilveka muzs ir parak iss, lai aplukotu visas skaistas vietas USA.
Man si ainava tiesi visvairak asociejas ar Amerikas plasumiem, cik esmu dzirdejusi nostastos, TV un bildes...Mt. Diablo State Park

San Diego pludmale...

Bewerly Hills

Sanfrancisko
05.11.2013 03:18 |

Reitings 318
Reģ: 19.01.2010
es varētu izplūst, bet tā īsumā :D
Sākšu ar to,kas nepatīk

jau minētais noziedzības līmenis. Man pat īsti nav ko par to teikt, senāk,kad LV ziņu lapās lasīju tos jaunumus.. likās.. vai tiešām kas tāds notiek vai tas viss ir izdomāts?!?! Jā, diemžēl dīvaiņu te ļoti daudz

Pārtika.. Emanuelle , tu droši vien jau esi no laika gala pieradusi, bet manu ādu vienkārši šeit pārtika sadragāja. Tagad cenšos VISU tikai organic pirkt.. un tad vēl šaubas māc cik tur organic tajā visā.

Izglītība ir tik ļoti dārga.

Katrā ziņā man Amerika kopumā ļoti patīk, kontrastainā dabā, laipnie cilvēki (OK, daži ir pārāk laipni :D ).. nuu, veikali, saprotams :D

Pirms ierados šeit man arī bija savas ilūzijas par to kā te viss ir.. dažas apstiprinājās, dažas izčabēja :D Nu tāds viens stabils secinājums man ir... te dzīvot labi ir jānopelna! Daļa latviešu noteikti domā, ka amerikāņi dzīvo svilpodami, bet te cilvēki raujas uz pusēm, lai dzīvotu labi un nodrošinātu to arī saviem bērniem.
05.11.2013 08:32 |

Reitings 318
Reģ: 19.01.2010
Ar ko es negribētu teikt, ka Latvijā cilvēki neraujas uz pusēm vai vēl vairāk daļās :D bet nu jā, te tā citādāk
05.11.2013 08:39 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
man vards amerika asociejas ar kaut ko jaunu, ko atklatu. laikam no teiciena "jaunu ameriku atklaji"
05.11.2013 09:00 |

10 gadi
Reitings 832
Reģ: 02.10.2010
vakar pirms miega salasījos šo diskusiju un nevarēju aizmigt. nenoliedzami- es gribētu paceļot pa AMeriku kādas divas nedēļas, mēnesi. kur lai nopelnu naudu šādam ceļojumam? diez vai Latvijā man tas izdosies. :D
05.11.2013 10:13 |

Reitings 3031
Tas apsaudes ASV jau smiekligas paliek, ja nebutu bedigas. Pirms dazam dienam bija apsaude LAX un pie saveja tika atrasta zimite ar NWO (new world order) inicialiem un ta ari man nepalika skaidrs vai savejs palika dzivs vai kartejo reizi erti nomira, un tagad vel viena apsaude New Jersey un savejs izdarijis pasnavibu. Diez ko vinam atradis kabata- zimiti ar Monsanto vai Illuminati? :D
05.11.2013 12:22 |

Reitings 919
Reģ: 11.07.2013
Manuprat, UK un Eiropas lielas pilsetas ir sika vieniba izmeru un iedzivotaju zina, salidzinot ar Amerikas lielpilsetam.

Tieši otrādi. Londonā un Ņujorkā ir praktiski vienāds iedzīvotāju skaits, Londona - ~8.2 milj. cilvēku (citviet norādīts arī 8.3) vs Ņujorka ~ 8.3 milj.
Pārējās lielākās pilsētas pēc iedzīv. skaitā Eiropā: Stambula ~13.8, Maskava ~11.7, Sanktpēterburga ~5, Berlīne ~3.3, Madride ~3.2 etc. vs Losandželosa ~3.8, Čikāga ~2.7, Hjūstona ~2.2
05.11.2013 12:43 |

Reitings 3031
Tieši otrādi. Londonā un Ņujorkā ir praktiski vienāds iedzīvotāju skaits, Londona - ~8.2 milj. cilvēku (citviet norādīts arī 8.3) vs Ņujorka ~ 8.3 milj.
Pārējās lielākās pilsētas pēc iedzīv. skaitā Eiropā: Stambula ~13.8, Maskava ~11.7, Sanktpēterburga ~5, Berlīne ~3.3, Madride ~3.2 etc. vs Losandželosa ~3.8, Čikāga ~2.7, Hjūstona ~2.2

Latvijas iedzivotaju skaits ap 2 milj. No comments.
05.11.2013 12:50 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
nez, mani amerika nesaista necik. vienígi, ja dabu paskatíties. liekas muljkjígi tie cilvéki, kas esot tur uzsver, ka vinji ir TACHU AMERIKÁ, visu eiropieshu sapní, ka vinji ar to ir labáki par visiem :D ja bútu jáizvélas dzívesvieta, noteikti tá nebútu Amerika, drízák Itálija, Shveice...
05.11.2013 12:50 |

Reitings 919
Latvijas iedzivotaju skaits ap 2 milj. No comments.

Un? Runa bija par pilsētām ar lielāko iedzīv. skaitu. Latvija ir maza arī Eiropas kontekstā.
05.11.2013 12:55 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Asociējas ar resniem cilvēkiem, idiotiem, teroristiem. Negribētu tur dzīvot, būtu bail, jo visiem ir ieroči un regulāri apšauj viens otru.
05.11.2013 13:19 |

Reitings 386
Reģ: 17.10.2013
Pārējās lielākās pilsētas pēc iedzīv. skaitā Eiropā: Stambula ~13.8, Maskava ~11.7, Sanktpēterburga ~5, Berlīne ~3.3, Madride

kopš kura laika, tad Maskava un Sanktpēterburga skaitās Eiropā ? Būšu ģeogrāfijā kādu stundu izlaidusi ?
05.11.2013 13:30 |

Reitings 919
kopš kura laika, tad Maskava un Sanktpēterburga skaitās Eiropā ? Būšu ģeogrāfijā kādu stundu izlaidusi ?

Laikam būsi gan.
05.11.2013 13:35 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits