"Atlaide preču grupai"

Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10575
Reģ: 29.01.2009
Skatos, ka maniem zābakiem ir defektiņš un čekā atzīme "atlaide preču grupai".
Vai tas nozīmē, ka preces cena tikusi samazināta tieši dēļ tā defekta iespējamības un tādējādi ir izpildīta viena no prasībām, ar kuru varētu vērsties pie preces pārdevēja?

Proti, man izpaliek tiesības preci apmainīt vai par viņu līdzekļiem salabot?

Apavi iegādāti pirms gada.
03.11.2013 20:22 |

Reitings 5119
biziy

tieši tā, viss atkarīgs no lietošanas. Ja rāvējslēdzējs saplīst nekā agresīvi viņi neplēšot, tas arī ir ražošanas brāķis, jo precei pie normālas lietošanas ir jāiztur garantijas laiks

(protams, zābaki par santīmiem - tur būtu muļķīgi cerēt, bet var jau arī tā)
03.11.2013 21:22 |

Reitings 1283
Reģ: 02.09.2012
Reāls gadījums - nopirku zābakus, dermantīna. Nostaigāju 2 mēnešus. Nākamajā gadā, aptuveni pēc mēneša no tiem sāka lobīties mazas ādas daļiņas locījuma vietā. Aiznesu atpakaļ uz veikalu, tos nosūtīja uz ekspertīzi un beigu beigās man atgrieza manis samaksāto zābaku cenu (protams, atskaitot amortizāciju).

Tagad jautājums - kāpēc gan neizmantot savas patērētāja tiesības, ja tādas pastāv?
Jebkuriem zābakiem, neskatoties uz to cenu, ir divi gadi garantija. Ja viņi saplīst ātrāk, ne pircēja vainas dēļ, tad var vērsties pie konkrētā veikala. Man liekas, ka viss būtībā ir loģiski.
03.11.2013 21:25 |

Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Nu es nesaku, ka jums nav taisnība! Bet mazliet zinot otru pusi - reāli man zināmos veikalos nekādu ekspertīzi neviens neveic. Vienkārši priekšniecība pati izlemj, dot vietā jaunus vai pateikt, ka lietotāju vaina.

Laikam visačgārnākais tajā visā man šķiet, tas, ka kāds trešais spēks (ne pircējs, ne pārdevējs) nosaka, ka apaviem garantija būs 2 gadi un tā tam būs būt, neskatoties nedz uz cenu, nedz ko citu. Nu k`mon! Ja pat ražotājs saka - nav šiem apaviem garantijas, NAV, NAV, NAV! tad nu kādā sakarā kāds cits nosaka, ka nē - IR TOMĒR GAN! Nezinu. Dīvaini. Bet nu kas tad man! :)
03.11.2013 21:32 |

Reitings 2728
reāli man zināmos veikalos nekādu ekspertīzi neviens neveic. Vienkārši priekšniecība pati izlemj, dot vietā jaunus vai pateikt, ka lietotāju vaina.

Un patērētājs kā tāds duraciņš bimbādams dodas mājās? NEDRĪKST veikals bez neatkarīgu ekspertu slēdziena neko secināt un izdomāt - ja eksperta slēdziena nav un tirgotājs neatgriež naudu - PTAC jāraksta iesniegums un viņi tiks galā ar šādu tirgotāju.
Laikam visačgārnākais tajā visā man šķiet, tas, ka kāds trešais spēks (ne pircējs, ne pārdevējs) nosaka, ka apaviem garantija būs 2 gadi un tā tam būs būt, neskatoties nedz uz cenu, nedz ko citu.

To nosaka LR likumdošana, nevis mītiski vienradži - ja kāds grib šeit tirgot savus Ķīnā par santīmiem sapirktos apavus, tad, lai rēķinās ar likumiem. Tirgotājam ir brīnišķīga iespēja - s*dus vnk netirgot un tad nevienam nauda nebūs jāatgriež!
03.11.2013 21:38 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
kāpēc gan neizmantot savas patērētāja tiesības, ja tādas pastāv?

Tieši tā.

Man ir bijuši vairāki zābaki, kas ir valkāti 3, pat 4 sezonas. Un nekāds ne dārgais gals, parasti ādas zābaki. Manuprāt, zābakiem, sevišķi ziemas, nevajadzētu būt vienas sezonas precei, kas uz pavasari sāk laist cauri ūdeni.

"atlaide preču grupai"

"atlaide preču grupai" nav tas pats, kas "prece ar defektu".
03.11.2013 21:39 |

Reitings 17280
Tirgotājam ir brīnišķīga iespēja - s*dus vnk netirgot un tad nevienam nauda nebūs jāatgriež!

How true... Bet redz kautrīgais latvietis, ja nopircis lēti, garantiju izmantot netaisās.
03.11.2013 21:40 |

Reitings 2728
Par tiem ražošanas brāķiem - man ECCO zābakiem tas bija sekojošs - nepareiza proporcija starp zoli un papēža pacēlumu, kā rezultātā sāka plaisāt āda pie zoles un laist cauri mitrumu. Aizsūtīja uz ekspertīzi, tā deva slēdzienu, ka ražošanas brāķis, nevis mana vaina. Jāpiebilst, ka man apavi vienmēr ir labi kopti un tiek atbilstoši uzglabāti kastēs, nevis nobristi/noņurcīti, tādēļ līdz šim nav bijušas problēmas ar maiņu/naudas atgūšanu pat pēc ilgāka prioda.
03.11.2013 21:43 |

Reitings 1283
Reģ: 02.09.2012
Viss ir ļoti vienkārši - PTAC ir noteicis, ka precei (joprojām neatkarīgi no cenas un pārdevēja teiktā) ir jākalpo 2 gadus. Ražotājs var likt kādu vien cenu viņš vēlās uz precēm, tas būtību nemaina - 2 gadi. Ja prece nespēj kalpot noteikto laiku, tad pārdevējam tā ir jāapmaina vai jāatlīdzina. Un nevar būt tāda lieta kā "NAV GARANTIJAS".
03.11.2013 21:44 |

Reitings 5119
Nu k`mon! Ja pat ražotājs saka - nav šiem apaviem garantijas, NAV, NAV, NAV! tad nu kādā sakarā kāds cits nosaka, ka nē - IR TOMĒR GAN!

:D
03.11.2013 21:46 |

Reitings 17280
To nosaka LR likumdošana, nevis mītiski vienradži - ja kāds grib šeit tirgot savus Ķīnā par santīmiem sapirktos apavus, tad lai rēķinās ar likumiem.
03.11.2013 21:49 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits