Tai mērcītei vajag normālu daudzumu ķiplociņa, tad ir visgaršīgākā!
Apm. pusi 500g iepakojuma krējuma+tāds pats daudzums majo, sagrieztas svaigās dilles, tāda kreptīga (paliela) ķiploka daiviņa, sāls. Garšvielas pat nekad neberu.
Starp citu, arī ja mērcītes sataisa dažādas, ir interesantāks uzkodu galds! To pašu dārzeņu/sieru/gaļas plati ar - ķiploku mērcīti, tomātu mērcīti (sablenderē svaigus tomātus, mazliet krējuma, ķiploks, sāls), bārbekjū mērcīti (gaļām) utml.
Vēl no uzkodām patīk gatavot vistas nagetiņus (vistas filejas gabaliņi rīvmaizē), mazas kartupeļu pankūciņas ar lasi. Un viselementārāk ir uz mazajiem iesmiņiem sadurt siera/dārzeņu/šķiņķa kubiciņus ;)