Ar skumjām noskatoties :(

Reitings 603
Reģ: 24.10.2013
Ilgi esmu uz to visu skatījusies un cerējusi,ka manas lekcijas,ko spēs mainīt,taču šodien ieraudzīju,ka no manis teiktā galvā ņemts nav nekas,ir tikai daudz sliktāk..

Tātad,man ir pazīstama sieviete ar četriem bērniem.2 bērni macas internātā,taču sobrīd ir mājas,jo brīvlaiks,meitenītei 2 gadi un mazākajam 2 mēneši..Jau biju daudz redzējusi cik slikti viņa izturas pret lielākajiem,6 un 7 gadi,visulaik lamājot,dresējot un spundējot istabā..Tāds grafiks kā brokastis,pusdienas un vakariņas nav,pa visu dienu iedod kautko pagrauzt un vakara,kad vīrs nak,tad visi kārtigi paēd..Nesu bērniem saldumus,ja Jūs redzētu to prieku un laimi..

Tad piedzima maziņais,pēc viņas runām sapratu,ka viņa ir laimīga un mainījusi savu attieksmi pret bērniem,tad tikai divgadnieks bija mājas..Slimnicas apciemojuma staroja no prieka par bēbi..Kādu laiku nebiju bijusi ciemos un šodien nolēmu apciemot..Nožēloju to.Divi lielie bērni spēlejās savā istabā.Diivgadnieks kā parasti sēdeja redeļu gultiņā un skatījās multenes,blakām sadrupināta baltmaize un ūdens pudelītē,piegāju''paķiķinat''bērnam nebija pampera un visa gulta piečurāta,ož(uz poda bērns nav mācits iet,viņai tāda podiņa nemaz nav)Mierīga pasēdēšana bija kliegšana un psihošana,pieskrien pie bērna,ielej pudele udeni,iedod baltmaizi,lai klusē..Trakākais,ka viņa tā pat ķērc arī uz pašu mazāko-aiztaisi muti,apnicis,ko bļauj vislaik..un tikai sūdzas,ka smagi iet,durdoms..Mēģinu viņai iestāstīt,ka tas tikai dēļ to,ka viņa streso un bļauj,bērni uzreiz nervozi.Bērniem vajag režimu veidot,dot normāli pusdienas,likt vienā laikā gulēt,paspēleties,taču to viņa nedzird,atcirta,ka zajebal no visiem morali klausīties.

Vīrs.Viņam laikam arī viss ir tāpat apnicis..Viņš katru dienu strādā,atnāk mājas,ieiet savā istabā un skatās seriālus,taču dzird,ka viņa vislaik bļauj uz bērniem..Esmu agrak dzirdejusi,ka viņš ar viņas runā un tad jau kliedz un bērni klausās un jūt to visu un tad viņa nesaprot,kapēc abi lielākie bērni ir ar novirzēm..

Viņi nav nabadzīgi,naudas ir un arī privāts dzīvoklis kārtigs ir,taču viņi nemāk naudu plānot pirkumiem,viņa veljoprojām nav iemācijusies sapirkt visu nepieciesamo,lai 3x dienā uztaisītu ēst,kautvai uztaisītu kārtigas pusdienas,ko ēst līdz vakaram..Tai vietā viņa sapērk visādus draņķus..

Runāju un runāju,biedēju,ka kaimiņu tak redz un dzird,nosūdzēs,bet viņai dziļi vienalga.Nav arī tā ka vienmēr slikta,citreiz arī samīļo,sabučo un ja pakrīt,tad mierina,bet tā visa ir daudz par maz..

Un stulbākais,ka internetā liek bildes un raksta bezgala garus tekstus cik ļoti mīl savus bērnus,bet tā attieksme nebūt nav tuvu tam visam.
30.10.2013 22:48 |

Reitings 1012
Reģ: 20.08.2013
Nez, manuprāt, nav vaina tikai tajā sievietē. Vīram ir jāpalīdz visu laiku, jo nav jau viņiem viens bērns. Reāli jau nevar paspēt 3x dienā pagatavot normālas maltītes, sēdēt un ar karoti katram bērnam dot ēst, sakopt aiz viņiem, tīrīt māju, mazgāt drēbes, iepirkties un vēl veltīt kaut nedaudz laiku sev. Šķiet, ka vīrs vnk ir labais policists, kurš vajadzības gadījumā pateiks, lai neauro bērniem virsū, nevis reāli parādīs raksturu un būs sievas pusē.
30.10.2013 23:29 |

Reitings 603
Centīšos piektdien ieiet par to parunāt un tad uzrakstīšu šeit,ko tur teica.
30.10.2013 23:30 |

Reitings 603
Ar karoti ir jādod tikai divgadniekam,kuru pabarot var arī divie lielākie bērni un viņi ir izpalīdzīgi,viņi mazgā traukus,izsūc istabu,pašupina mazo,izdara visu,ko paprasa.Ja nebutu laika,tad nevaretu vislaik sēdet draugos un pētit drebes un likt ''man patīk''..Vīrs daudz stradā,jo ir jamaksā gan par dzīvokli,gan visi japabaro un jaapģērb..Arī viņš ir pelnijis to atpūtu,es tā uzskatu,ne atnākt mājas un klausīties bļaušanu.
30.10.2013 23:34 |

Reitings 1012
Nu ok, bet tie vecākie bērni taču pa nedēļu nav mājās? Nav, kas palīdz... Viņai tā dr.lv sēdēšana vrbt ir vienīgā izklaide tajā rutīnā. Vīrs ir pelnījis arī atpūtu, jā, bet vai tad bērnus rada viens cilvēks? Abiem ir jāatbild par viņu audzināšanu.
30.10.2013 23:38 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
šādas vienas puses diskusijas nekad nebūs auglīgas. kāpēc? tāpēc, ka no malas neviens nezina, kas tur īsti notiek. tas, ko tu redzi no malas, vēl nenozīmē, ka tā ir taisnība. bieži vien tas, it kā sociālais atbalsts, proti, tavi komentāri, padomi par to, ko vajadzētu vai nevajadzētu darīt un ciemošanās, mātei ar bērniem nodara vairāk slikta, nekā laba. neuzbāzies bez aicinājuma, aizved bērnus uz parku, lai māte var beidzot atpūsties, nevis pārmet!
30.10.2013 23:43 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Ar karoti ir jādod tikai divgadniekam
Nu jau gadu vecam bernam japalidez macities pasam est. Iesedina barosanas kresla un lai macas mazais. Kur nu vel divgadnieks. Un vispar, kapec ta sieviete laiz tevi ieksa? Izspertu tadu ka tu ara uz visiem laikiem.
30.10.2013 23:49 |

Reitings 27552
šādas vienas puses diskusijas nekad nebūs auglīgas. kāpēc? tāpēc, ka no malas neviens nezina, kas tur īsti notiek. tas, ko tu redzi no malas, vēl nenozīmē, ka tā ir taisnība. bieži vien tas, it kā sociālais atbalsts, proti, tavi komentāri, padomi par to, ko vajadzētu vai nevajadzētu darīt un ciemošanās, mātei ar bērniem nodara vairāk slikta, nekā laba. neuzbāzies bez aicinājuma, aizved bērnus uz parku, lai māte var beidzot atpūsties, nevis pārmet!+

Te skukis ka vakar( ja nemaldos) teica kapec dzivei vajadziga skola, un ka nemak anglu valodu tagad macis dzivot citus.Murgs.
30.10.2013 23:50 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
W - es nevēlos Tevi aizvainot, bet man tavs viedoklis nav saprotams.

Kas attiecas uz tēmu - baigi mazās gadu starpības bērniem. Pastāv diez gan liela iespēja, ka sieviete sevi nav dzīvē realizējusi tādā plānā kādā vēlējusies. Iespējams, ieilgusi pēcdzemdību depresija. (tās izpausmes ir krasi atšķirīgas no parastas depresijas) Tās rezultātā var rasties naids pret bērniem - var arī pāraugt agresijā pret viņiem. Sievietei vajag palīdzību. Un ar to nav jāsaprot tēvs un piektās pakāpes māsīca auklīte.
Nav normāla šāda attieksme. Ja bērns sēž piečurātā gultiņā, tas nozīmē, ka viņa neiet pie viņa. Respektīvi - atsakās. Galvā tā vaina ir, tas ir droši. Viņu par sliktu cilvēku tas nepadara, bet par sliktu māti gan. Šeit ieminējās par dardedzi - derētu papētīt informāciju par to. Zinu, ka viņi ar kvalificētu speciālistu palīzību cenšas risināt šos jautājumus. Ja sievietei uznāk apskaidrības brīži, tad domājams - viņa spēs atzīt, ka īsti normāla tā situācija nav.
Centies apjautāties par sajūtām - kā viņa jūtas attiecībāš ar vīru, piemēram. Jo arī tur var bū cēlonis...
30.10.2013 23:56 |

Reitings 27552
,blakām sadrupināta baltmaize un ūdens pudelītē,piegāju''paķiķinat''bērnam nebija pampera un visa gulta piečurāta,ož(uz poda bērns nav mācits iet,viņai tāda podiņa nemaz nav)

ak sausmas iedeva uzsilditu udeni mazajam ko padzerties.Un ka zini ka nav podina? Nav podiem pa dzivokli jametajas. Un šausmas atlāvba mazajam bez pampja padzivoties, lai dibens atpūsas. Ir specialie liekasmie zem palaga lai matracias nesačurājas ja kas:D Maize, nu un? Mazie dažkārt paši prasa maizīti:D

jo berni ir veseli,tīrā,kārtigā dzīvoklī Nupat smirdēja pēc čurām, tagad jau tīrs un kārtīgs:D
30.10.2013 23:58 |

10 gadi
Reitings 3922
Kubiete - Tev nav bērnu? Mazāki māsas - brāļi?
30.10.2013 23:59 |

Reitings 27552
Ir radu berni, divi krustberni !! tapaec zinu ko saku. Un paalsi ko autore cita tema raksta, lai iet mācīties pati sakumaa.
31.10.2013 00:01 |

Reitings 27552
a nebutu laika,tad nevaretu vislaik sēdet draugos un pētit drebes un likt ''man patīk''..Vīrs daudz stradā,jo ir jamaksā gan par dzīvokli,gan visi japabaro un jaapģērb..Arī viņš ir pelnijis to atpūtu,es tā uzskatu,ne atnākt mājas un klausīties bļaušanu.
Kas tev par daļu gar svešu naudu un vīru? Vini ja 4 berni ir kopa ilgi, a kas tu tada esi? Maita kuru ta sieviete ielaiž savā mājā. Fu ku pretigi.
31.10.2013 00:03 |

Reitings 1012
stellaglmr, mans viedoklis ir tāds, ka vajag iedziļināties arī tās sievietes izjūtās. Nevajag teikt, ka viņa tā sliktā u.t.t., ja nemaz nezini, kā viņai iet, ko viņa domā un kā jūtas. Piekrītu arī Tavam komentāram. Uzskatu, ka nav viegli audzināt četrus bērnus + secinu, ka vīrs pēdējā laikā vispār neizrāda interesi, jo ir tikai bļaušana un viņš vēlas no tā visa +/- norobežoties. nez, kā pašas varētu to visu pavilkt. Un jā, man nepatīk, ka sakrīt visi virsū vienam cilvēkam un cenšas nosodīt, nezinot patiesos iemeslus. Ko vēl nesaprati?
31.10.2013 00:06 |

10 gadi
Reitings 3922
Šeit nav runa par citu tēmu, viņas nostāju valodu jautajumos vai izglītību. Radu bērni ir radu bērni - ja pie manis brauc ciemiņi arī ikdienas ritējums mainās. Bet situācija, kurā divus gadus vecs bērns sēž piečurātā gultā nav normāla. Pirmkārt, divu gadu vecumā podiņmācībai būtu jābūt jau pagātnei. Otrkārt, podiņmācības laikā pods mētājas pa dzīvokli, lai bērns varētu to redzēt un paprasīties. Treškārt, čurās turēta maize nav norma nekādā gadījumā. Man ir jaunāks gan brālis, gan māsa - abos gadījumos biju gana veca, lai iesaistītos attīstības procesos. Nekad mūžā neesmu redzējusi, ka bērna dibenam ļāujot elpot bērns vārtītos čurās! Tev kā lielai google mīlei - iesaku papētīt šos jautājumus.

Tu skai - siltu ūdeni iedeva padzerties? Es ļoti atvainojos, bet tīŗs ūdens atdziest vēja ātrumos - bērnam iedod pudelīti un kad padzēries, to liek nost. Divgadnieks māk paprasīt padzerties, kad to vēlas. Tas vairs nav brēcošais vecums.
Ir daudz nepilnību tavā nostājā šobrīd, iespējams - tev nevajadzetu izteikties jautājumos, kurus nepārzini. Citkārt, man tavs viedoklis tīri labi iet pie sirds, tomēr šeit es nevaru piekrist nevienā brīdī...
31.10.2013 00:07 |

Reitings 27552
evajag teikt, ka viņa tā sliktā u.t.t., ja nemaz nezini, kā viņai iet, +++

Te ir tikai dīvāinās autores īpatns skatijums un pārspīlejums.
31.10.2013 00:08 |

10 gadi
Reitings 3922
W - bet nosodīt jau necenšas. Meitene prasīja padomu, citas meitenes ieteica griezties pie cilvēkiem/iestādēs, kur šo palīdzību varētu sniegt. Un ir tikai normāli, ja kāds no malas vēlas iejaukties. Jo es pieņemu, ka mammai varētu nepietikt spēka iet un lūgt palīdzību. To secinu no tā, ka autore minēja mammu sakam - visi gudri moralizētāji. (aptuvens citāts)
Skaidrs, ka mēs redzam tikai trešās personas attainojumu, tomēr skaidrs, ka šīs situācijas liecina par nepilnībām ģimenē. Ģimenes modelis ir ļoti smalkiem diegiem šūts - un ja kāds jutīsies slikti savā ādā, tas beigsies ar vienaldzību un dusmām - šajā situācijā neaizsargāties ir bērni, jo viņu psihe ir vāja. Un ir jāpalīdz mātei atrast sevi - lai viņa spētu palīdzēt saviem bērniem dzīvē neapmaldīties un nekļūtu par nīstamo personu.
31.10.2013 00:11 |

Reitings 27552
Es dodu padomu autorei, macies. Sac ar sevi un tad lien citu dzīvēs. Un pilnigi iepejasm ka realitate ir cita, te viss parpilets.
31.10.2013 00:13 |

Reitings 1012
stellaglmr, Tu vispār lasīji komentārus? Tai skaitā arī to, kurā autore rakstīja, ka viņai nevajag padomus...

Jā, es piekrītu, ka tai mātei ir vajadzīga palīdzība, bet vai līdzēs tāda attieksme (kritizēšana)?
31.10.2013 00:17 |

10 gadi
Reitings 3922
Kritizēšana noteikti nē. Jo secīgi nostrādā aizsargrefleks - veidot barjeru. Viņa neklausīsies, ja sajutīs jautātājā agresiju vai nepatiku - bet vēl ļaunāk, viņa par spīti nemainīs situāciju, viņa uzbļaus jautājam, jo nevēlas dzirdēt pārmetumus. Un ta ir dabiski pareiza reakcija - viņa nesaprot kā palīzēt sev un nav spējīga sevi sakārtot, jo ir pazudusi savā ikdienā. Ar šādiem cilvēkiem ir jārunā, bet ļoti, ļoti uzmanīgi - citādi situāciju tikai pasliktinās. Ar prātu jau viņa saprot, ka tas nav labi - bet mainīt viņa neko nevar, jo šim visam ir saaasinājumi - pagrimumi, kritumi, kulminācijas un labie mirkļi... Ai, īsumā - iesaku vērsties dardedzē.
31.10.2013 00:25 |

Reitings 1012
Vrbt viņai ir vajadzīgs vienkāršs atbalsts? Lai pasaka, ka viņa ir malace, cenšas ar visu tikt galā, u.t.t.. Ja pat vīrs novēršas no viņas, tad kā var rasties tā drošības sajūta un enerģija ar visu tikt galā? Ja autore tā uztraucas par bērniem, kāpēc viņa vnk nevar aiziet ciemos, palīdzēt kko, pagatavot pusdienas u.t.t., nevis lasīt morāles? Ne vienmēr vienīgā izeja ir apmeklēt speciālistus.
31.10.2013 00:31 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits